Mercato (Zima 2017)
Taaaa, a świstak siedzi.... Ockniesz się latem, gdy pod koniec sierpnia będziesz tu wieszał psy na Marottcie, bo jak to, rok temu higuain za 90mln, stac nas przecież było bez sprzedazy Pogby, a tera nagle na Verattiego czy Jamesa nie makubraczek pisze: Odejście Vidala było spowodowane względami "dyscyplinarnymi", a Marotta powtarzał, że przyjście Gonzalo nie miało nic wspólnego z odejściem Pogby. Transfer odbyłby się niezależnie od tego czy Pogba odszedłby czy został.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- jarmel
- Redaktor
Dokładniealessandro1977 pisze:Niestety też tak uważam i jak okaże się, że przyszedłby jakiś kocur do pomocy to możemy zacząć drżeć o Dybalę, który w tym samym okienku prawdopodobnie odejdzie. Kiedyś było tak, że Marotta nie mydlił oczu i jak powiedział, że nikt kluczowy nie odejdzie to tak było. Teraz jego zapewnienia nie mają żadnej wartości a gadki o obowiązujących kontraktach są śmieszne w jego przypadku i każdy wie o co chodzi. Gadki, że ktoś chce odejść mnie nie przekonują bo Witsel, Matuidi, Mascherano, James oraz Isco też chcieli odejść. Ozil też chciał odejść z Realu ale wyciągnęli za niego 40 baniek. Jak sobie przypomnę Llorente, Teveza...

Serio ktoś wierzy to że gdyby nie sprzedaż Pogby to ściągnelibyśmy Higuaina?

Abstrahując już od tego to jakieś na pewno dosyć duże pieniądze na lato będą, jednak głównym problemem wg mnie jest nakłonienie zawodników z topu na przeprowadzkę z Premier League czy Primera Division do Serie A.
#AllegriOut
- ozob
- Juventino
Jest jeszcze jedna rzecz, byc moze wskazowka na przyslosc. Ewentualny transfer Marco bedzie prawdopodbnie wiazal sie ze sporym kontaktem dla niego i przypuszczam, ze bedzie to ciut mniej niz ma Igla wiec warto sledzic na jakich warunkach swoja umowe przedluzy Dybala. Jezeli to bedzie ok €10 mln brutto to mysle, ze moze to byc jego ostatni seozn w Juve.
Do tego nie wystarczy sama pozycja Juve w Serie A i Europie. Aby liga sie podniosla potrzeba rywalizacji miedzy silnym Juve, Milanem i Interem.Abstrahując już od tego to jakieś na pewno dosyć duże pieniądze na lato będą, jednak głównym problemem wg mnie jest nakłonienie zawodników z topu na przeprowadzkę z Premier League czy Primera Division do Serie A.
La fidanzata d'Italia
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Dybala ma dostać 5mln + bonus dzięki którym miałoby dochodzić do 7mln euro.ozob pisze:Jest jeszcze jedna rzecz, byc moze wskazowka na przyslosc. Ewentualny transfer Marco bedzie prawdopodbnie wiazal sie ze sporym kontaktem dla niego i przypuszczam, ze bedzie to ciut mniej niz ma Igla wiec warto sledzic na jakich warunkach swoja umowe przedluzy Dybala. Jezeli to bedzie ok €10 mln brutto to mysle, ze moze to byc jego ostatni seozn w Juve.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Dałoby radę, po prostu nie wydając pieniędzy na Pjanicia i Pjace na przykład, to już prawie 60 milionów (i ponad 6 milionów w pensjach).jarmel pisze:Serio ktoś wierzy to że gdyby nie sprzedaż Pogby to ściągnelibyśmy Higuaina?![]()
- ozob
- Juventino
A Verrattii dla przykladu €6,5 mln plus bonusy, bo przeciez nie bedziemy jedynymi zainteresowanymi w szczegolnisci gdy Marco zarabia teraz jakies €6,7 mln brutto (dochodowy we Francji dla jego zarobkow to 49%) , i co wtedy?
La fidanzata d'Italia
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Nikt z nas tu zebranych nie wie na kogo nas stać i ile mamy w skarbcu więc Panowie spokojnie. Po co w ogóle gdybać co będzie w lecie? Jeszcze będzie czas na dyskusje czy na stać na Marco czy nie.
Tolisso could leave Lyon for €40m at the end of the season. Dahoud has an unconfirmed clause at around €10m. [Romeo Agresti]
Tolisso 40 + Dahoud 10 może lepsze to niż Veratti ?
Na którego na pewno i Barca i Real zarzucą sidła.
Tolisso could leave Lyon for €40m at the end of the season. Dahoud has an unconfirmed clause at around €10m. [Romeo Agresti]
Tolisso 40 + Dahoud 10 może lepsze to niż Veratti ?

- Virgil
- Juventino
Wątpię abyśmy wzięli dwóch pomocników w lato.
Myślę że może się to przedstawiać tak :
1. Veratti
2. Tolisso
3. Dahoud
i weźmiemy jednego z nich + jakiegoś młodego zawodnika może. Tylko nadal brakuje kogoś kreatywnego ale może Pjanic będzie pełnił tą rolę, ale brakuje mi u nas w składzie kogoś z ostatnim podaniem przed polem karnym, strzałem i możliwością strzelania goli.
Myślę że może się to przedstawiać tak :
1. Veratti
2. Tolisso
3. Dahoud
i weźmiemy jednego z nich + jakiegoś młodego zawodnika może. Tylko nadal brakuje kogoś kreatywnego ale może Pjanic będzie pełnił tą rolę, ale brakuje mi u nas w składzie kogoś z ostatnim podaniem przed polem karnym, strzałem i możliwością strzelania goli.
- szymken
- Juventino
Ja myślę, że jeśli chodzi o Marco to największym zagrożeniem będzie Bayern. Oni są w cholerę konkretni i szybcy w działaniu, mają u siebie Carlo, który sam w sobie jest magnesem dla Verrattiego. Mają hajs na kontrakt gruby itd. A jak wiadomo z PSG świetnych kontaktów nie mamy do tego.
IMO Tolliso + Dahoud jest świetną opcją, znowu problem, że żaden nie jest Włochem i znów w razie jak wypalą będziemy karmieni plotami, ale cóż zrobić.
Kontrakt Dybali IMO plotek raczej nie zmniejszy, ale da jakiś spokój. Jeśli by się zdarzyło, że Dybala pójdzie do Realu/Barcy w to lato, to będzie bardzo zła sytuacja, jeśli chodzi o wizerunek, bo wyjdzie, ze każdy jest do kupienia z Juve, a nasz klub jest tylko odskocznią dla młodych zdolnych graczy.
Tak z marzeń Sanchez
IMO Tolliso + Dahoud jest świetną opcją, znowu problem, że żaden nie jest Włochem i znów w razie jak wypalą będziemy karmieni plotami, ale cóż zrobić.
Kontrakt Dybali IMO plotek raczej nie zmniejszy, ale da jakiś spokój. Jeśli by się zdarzyło, że Dybala pójdzie do Realu/Barcy w to lato, to będzie bardzo zła sytuacja, jeśli chodzi o wizerunek, bo wyjdzie, ze każdy jest do kupienia z Juve, a nasz klub jest tylko odskocznią dla młodych zdolnych graczy.
Tak z marzeń Sanchez

Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2017, 12:55 przez szymken, łącznie zmieniany 1 raz.
- kubraczek
- Juventino
calciomercato dodaje, że Valencia chciałaby wypożyczenia z opcją wykupu za 15-16 mln, natomiast Juventus chciałby obowiązkowego wykupu za 20 mln.Poprostu pisze:GDM:
DS Valenci jest w Milanie na spotkaniu z naszymi w sprawie Zazy
EDIT:
- calciomercato cytuje również słowa Jamesa, który powiedział po wczorajszym meczu, że miał trudne chwile, ale chce pozostać w Realu
- Luiz Gustavo ma przejść do Nicei
- jeśli Evra zdecyduje się na powrót do Man Utd to Zaza miałby zostać wykorzystany do wyciągnięcia De Sciglio
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Czy uważacie że 80 milionów to kwota za Marco?
Ja myślę że 60 milionów plus bonusy i nacisk Marco sprawią że PSG go puści do nas. Wątpie żeby ktokolwiek dawał więcej za niego.
Lubie też jak wszyscy specjaliści wiedzą ile mamy kasy i ile możemy wydać.
Może dlatego chcemy oszczędnie podejść do Zimy by przywalić latem?
@poniżej - dokładnie, mało tego nikt nawet nie bierze pod uwagę że mając stabilne przychody klub może korzystać ze wsparcia Banków oraz że transfery są rozkładane na kilka rat.
Ja myślę że 60 milionów plus bonusy i nacisk Marco sprawią że PSG go puści do nas. Wątpie żeby ktokolwiek dawał więcej za niego.
Lubie też jak wszyscy specjaliści wiedzą ile mamy kasy i ile możemy wydać.

Może dlatego chcemy oszczędnie podejść do Zimy by przywalić latem?
@poniżej - dokładnie, mało tego nikt nawet nie bierze pod uwagę że mając stabilne przychody klub może korzystać ze wsparcia Banków oraz że transfery są rozkładane na kilka rat.
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2017, 14:09 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- nookie
- Juventino
Ot rozsądnego to i miło posłuchać.Poprostu pisze:Nikt z nas tu zebranych nie wie na kogo nas stać i ile mamy w skarbcu więc Panowie spokojnie. Po co w ogóle gdybać co będzie w lecie? Jeszcze będzie czas na dyskusje czy na stać na Marco czy nie.
Prawda jest taka, że nawet w FMie zawiłości księgowe są bardziej skomplikowane niż logika poszczególnych userów tutaj, którzy używając prostej matmy wychodzą z założenia, że 37 mln (czy ile tam było) z UEFY za LM + 105 mln (bez odejmowania prowizji Raioli) = cały dostępny budżet. Są też tacy, którzy uważają, że oprócz pensji piłkarzy i kasy na transfery Juventus nie wydaje pieniędzy na nic więcej. A prawda jest taka jak napisał Poprostu, że trzeba by przewertować kilkadziesiąt (a prędzej kilkaset) stron sprawozdania finansowego spółki akcyjnej Juventus F.C., przetłumaczyć i po kilkunastu godzinach pobieżnego przeglądania móc cokolwiek się wypowiedzieć w kwestii czy nas na kogoś stać czy nie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Robaku
- Juventino
Tancredi właśnie rzucił info, że jakieś ma newsy transferowe dotyczące Juve ale puści to o 15.00
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- pumex
- Juventino
Ten gość nigdy w życiu nie przedstawiał wiarygodnych informacji na temat mercato Juve. Co pół roku robi z siebie głupka, a i tak podczas otwartego okna znajdą się ludzie, którzy śledzą jego fantazje :doh:Robaku pisze:Tancredi właśnie rzucił info, że jakieś ma newsy transferowe dotyczące Juve ale puści to o 15.00