Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 19:04

CavAllano pisze:
Cataclysm9 pisze:Powiedział też, że Marchisio będzie dla nas jak nowe wzmocnienie. Mam nadzieje, że chodzi tu powrót na jego starą pozycję.
Niestety nie. W tej konkretnej sytuacji mial na mysli jego powrot do pelnej sprawnosci po kontuzji (cos powiedziec musial w obliczu porazki przy probie pozyskania Witsela).

Calej konferencji nie ogladalem, ale jesli faktycznie ocenil Sturaro, Lemine i Mandragore za wartosciowych graczy, to widocznie jest kontent z obecnego stanu pomocy. Ciekawe, co na to Allegri.

Szczerze to obawialbym sie naszego starcia z interem o Verrattiego. Niby mamy po swojej stronie sympatie samego gracza, ale patrzac na to, co wyprawiaja Chinczycy... Straty takiego pilkarza bym nie zdzierzyl.
Nie wierzę w to że inter załapię się do LM w przyszłym roku, skoro Veratti znudził się wygrywaniem we Francji to co mu da przejście do interu? Tam nawet nie ma gwarancji wygrania we Włoszech czy LE inna sprawa to w jaki sposób skosni zaksieguja wydane pieniądze na niego. Ie mając przy tym pieniędzy z LM ani żadnych ciekawych zawodników do sprzedania? Jeden wałek z wypozyczeniem Gagliardiniego do Jiangsu i później do interu już im nie wyszedł
Veratti jest zawodnikiem na którego rozbilbym bank choć bardziej marzy mi się Sanchez który będzie w lato do wyjęcia za drobne

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 19:12

RICTOR pisze:Podobno Luiz Gustavo się podoba zarówno Allegriemu jak i Paraticiemu.
O jakieś 2-3 lata za późno.

Luźno rzucę tylko, że swego czasu niemartwiący się o kwestie kontraktowania 30-latków Milan narobił sobie tym bidy, którą klepie do dziś. Wiem, że dobrze jest mieć w składzie doświadczonych zawodników, zwłaszcza jeśli są oni piłkarzami klasy światowej, ale co za dużo to nie zdrowo.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 19:16

To jeszcze dodam, że podobno jeśli nawet bylibyśmy zainteresowani to tylko jeśli możliwe byłoby wypożyczenie bez żadnych obligacji wykupu.

I generalnie się zgadzam. LG to już nie ten piłkarz co w czasach Bayernu a i zapychanie kadry piłkarzami po 30 częściej odbija się czkawką niż pomaga.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 19:23

RICTOR pisze:To jeszcze dodam, że podobno jeśli nawet bylibyśmy zainteresowani to tylko jeśli możliwe byłoby wypożyczenie bez żadnych obligacji wykupu.

I generalnie się zgadzam. LG to już nie ten piłkarz co w czasach Bayernu a i zapychanie kadry piłkarzami po 30 częściej odbija się czkawką niż pomaga.

Jeżeli to półroczne wypożyczenie bez obligatoryjnego wykupu to nad czym płakać?
Przecież obecnie Gustavo prezentuje się lepiej niż każdy z naszych pseudopomocników.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 19:26

Adrian27th pisze:Jeżeli to półroczne wypożyczenie bez obligatoryjnego wykupu to nad czym płakać?
Z tego co wiem w Wolgsburgu nikt jeszcze nie upadł na głowę, żeby godzić się na wypożyczenie Gustavo ot tak, po prostu.

Obrazek
bow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 21:05

Cabrini_idol pisze:
Ale ludzie to betony zmanipulowane przed media.

Juventus z roku na rok coraz lepiej płaci i jest na porównywalnym poziomie już co Bayern jeśli chodzi o płace. Real, Barca, MC, MU tylko te klubu stać na większe pensje ogółem. Nawet PSG to nasz poziom.
Aż musiałem się zarejestrować, jak przeczytałem całą Waszą wymianę zdań na temat zarobków zawodników Juve.

Zarzucacie "betonom zmanipulowanym przez media", że gadają "totalne bzdury", podczas gdy sami wypisujecie nie mniejsze.

Na tym forum panuje jakaś dziwna tendencja do pudrowania rzeczywistości i strasznego przeszacowywania wszystkiego co z Juventusem związane.

Jako argument podajecie oczywiście skrajne przykłady Eriksena czy Isco, którzy jak wiadomo grają na starych kontraktach, które podpisywali jako - owszem, obiecujący, ale młodzi zawodnicy, którym nikt dużych pieniędzy nie zapłaci.

Do meritum: zarobki piłkarzy Juve w tym sezonie:

http://www.totalsportek.com/money/juven ... -salaries/

Uwzględnieni są Pereyra i Zaza, pierwszego pensji naturalnie nie płacicie, natomiast nie wiem jak z drugim. Nie są za to uwzględnione przedłużenia kontraktów i związane z tym podwyżki, jakie miały miejsce od lata, np. Bonucciego czy Sturaro (nie wiem czy jakieś inne jeszcze były). W każdym razie pewnie się to równoważy, ewentualnie jest jakiś delikatny plus, w gruncie rzeczy w tej chwili nieistotny. Są to oczywiście zarobki netto i łącznie wynoszą około 70 milionów euro. Najwyższa stawka podatku we Włoszech wynosi 43%, więc jak łatwo policzyć łączne obciążenie klubu zarobkami netto wynosi ok. 70 mln euro/57%~123 i to się zresztą z grubsza zgadza z liczbą podaną w artykule: netto na płace wydajecie 124 miliony euro rocznie.

Tutaj lista płac klubów BPL, oczywiście netto:

http://www.totalsportek.com/money/engli ... b-by-club/

Co istotne - w funtach. Nie ma co się oszukiwać, przepaść, pod tym względem Anglicy biją na głowę wszystkie zespoły. Prawdę mówiąc, jak widać po powyższym i po przeliczeniu na euro budżetów płacowych takich zespołów jak Stoke, Everton czy West Ham (oscylują w granicach 95-100 mln euro wg kursu z dnia dzisiejszego) - bliżej Wam do nich, niż nawet do Liverpoolu, o reszcie angielskiej czołówce nawet nie mówiąc. To jest obłęd, zresztą sam sobie nie zdawałem sprawy, że AŻ TAKI dopóki nie zacząłem tego dokładnie sprawdzać.

Twierdzisz, że jesteście na poziomie Bayernu?

http://fussball-geld.de/gehalt-der-bund ... n-munchen/

Doliczyć podwyżkę Lewandowskiego - wychodzi koło 170 milionów euro, a też nie wiem, czy jakiegoś innego przedłużenia kontraktu jeszcze w międzyczasie nie było. Robben ma dostać nową umowę i wątpię żeby, nawet mimo zaawansowanego wieku, nie zaproponowali mu przynajmniej tych 10 milionów.

Niby piszesz, że owszem, te kluby stać na większe pensje ogółem, no ale przecież o to właśnie chodzi. Bardzo fajnie, że jesteście w stanie dać Higuainowi 7,5 mln euro na rękę rocznie (13 mln netto). Problem w tym, że Anglicy są w stanie taką pensję zaproponować dziesięciu piłkarzom, a Bayern pięciu czy siedmiu, u Was to już niemal komin płacowy. Ja też mogę sobie kupić raz w miesiącu perfumy za 1000 złotych, pod warunkiem że będę jadł wyłącznie suchy chleb.

W dodatku Wasza kadra jest dość liczna, więc przeciętnie te zarobki też będą jeszcze niższe.

Nie odbierajcie tego jako atak, po prostu warto wiedzieć, co się pisze i czy przypadkiem nie pisze się głupot. Przykra prawda jest taka, że zarobki na Wyspach to szaleństwo.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 21:46

Zamiast usuwac posy sfrustorwanych kibiców nalezaloby zapytac, czy sa fanami klubow z Mediolanu, Zjednoczonych czy BvB.
Kogos tu szczypie pupka, ze Juventus jest w gronie najmocniejsych ekip LM... a moze, ze w przeciwienstwie do niektorych, w ogole w tych rozgrywkach gra. :)

Bow, mozesz byc spokojny o Juventus, jesli Verratti bedzie do kupienia to stac nas zarowno na kwote odstepnego jak i na pensje. ;)

Gustavo to dobra opcja tylko na zasadzie wypozyczenia bez przymusu wykupu. Trzeba ostroznie inwestowac w graczy tego typu bo latwo wdepnac w niesprzedawalnego Hernanesa. Mysle, ze z Witselem inkasujacym piec baniek nam sie upieklo.

bow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 22:02

Nie bardzo rozumiem, nie napisałem ani słowa o Verratim.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 22:10

bow pisze:
(...)
Tutaj lista płac klubów BPL, oczywiście netto:

http://www.totalsportek.com/money/engli ... b-by-club/
(...)
Zarobki w Anglii są podawane brutto.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 22:12

bow pisze:

ble ble ble
Stary wklejasz mi tu pensje klubów PL BRUTTO !!! :)
Np Pogba wg tej listy zarabia 290 tys funtów co daje 342 tys euro co w przeliczeniu rocznym daje prawie 18 mln euro. A on zarabia niecałe 13 na czysto ;)
Jedzmy dalej Muller nie zarabia 15 mln euro NETTO :)

http://sillyseason.com/salary/fc-bayern ... ies-69075/
Z przed roku niespełna lista. Zobacz Muller zarabia na czysto 150 tys euro :)

Dobra żeby uderzyć w punkt wezmę ta samą stronę co Ty, która również zamiesza dochody NETTO piłkarzy Bayernu -
http://www.totalsportek.com/money/bayer ... -salaries/

Patrz tutaj widnieje 150 tys euro co daje na czysto 7,7 mln euro rocznie. Lewandowski obecnie będzie zarabiał na czysto 160 tys euro.
Tu są chyba aktualne salary z przed miecha :
http://sportsmaza.com/football/bayern-m ... -salaries/

GDZIE TU WIDZISZ MITYCZNE 15 MLN EURO NETTO ? Stary Tyle to nawet Messi nie zarabiał do niedawna. Bodajże zarabiał 15,6 mln euro za sezon gry. A ty mi z Mullerem, że zarabia 15 klocków netto.

http://www.totalsportek.com/money/barce ... -salaries/

Idź oglądaj TVP, które twierdzi , że Lewy zarabia ponad 10 mln euro NETTO za sezon gry :rotfl:
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2017, 22:18 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 6 razy.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 22:14

bow pisze:, no ale przecież o to właśnie chodzi. Bardzo fajnie, że jesteście w stanie dać Higuainowi 7,5 mln euro na rękę rocznie (13 mln netto). Problem w tym, że Anglicy są w stanie taką pensję zaproponować dziesięciu piłkarzom, a Bayern pięciu czy siedmiu, u Was to już niemal komin płacowy. .
Przecież Ty jak widac nie masz pojęcia czym jest brutto/netto, więc o czym chcesz dyskutować.

Podane przez Ciebie kwoty dla przykładowo Bayernu to koszt BRUTTO co wyraźnie jest napisane w artykule. (Brutto oder Netto: In den veröffentlichen Quellen werden die Gehälter in der Regel als Bruttogehalt angegeben.)

Pensje klubów z BPL które wrzuciłeś to nawet nie pensje, a WAGE BILL czyli koszty płacowe klubu które obejmują koszty brutto zawodników włącznie z pozapłacowymi kosztami pracy.

W Realu Netto więcej niż 7,5 Igły zarabia tylko 4 zawodników (BBC,Ramos).

W Bayernie zgodnie z tym co podałeś najwyższa pensja to 8,25 netto (45% podatek dochodowy przy zarobkach >250 tys euro.).

http://www.calciomercato.com/en/news/ju ... lan--29195

8 miejsce w średniej pensji przed większością klubów BPL, także chyba coś Ci się pomyliło kolego ; )

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
wtulazel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 22:20

bow Niestety przeczytałem te bzdury które tam nawpisywałeś. Radzę na przyszłość jak chcesz już kogoś poprawiać to upewnij się, że na pewno masz rację ;)

W każdym razie zajrzyj tutaj: https://www.globalsportssalaries.com/

Tak na szybko Juventus płaci swoim graczem średnio 4 miliony funtów rocznie, dla porównania Bayern 4,2, Real niewiele ponad 5, a najwięcej United 5,7. Czyli by to potwierdzało, że pensje we Włoszech są podawane netto, a wszędzie indziej brutto.

Dodatkowo warto zajrzeć do raportu Deloitte Money League. Juventus jest na 10 miejscu, zaraz za Liverpoolem, ale nie to najważniejsze. Powiedziałeś, że Juventus ma pensje na poziomie Stoke, otóż Juventus ma pdochody na poziomie 330 mln €, a Stoke 130. Powiedz jak to możliwe, że drużyny o takiej różnicy dochodów miałyby mieć podobny poziom wydatków na pensje?

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 22:25

Wedle dzisiejszej relacji £1=€1.18 Pogba zarabia jakies ~€9 mln na rok netto. A jest on przeciez najlepiej oplacanym zawodnikiem PL.

La fidanzata d'Italia
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 22:33

Mało tego, jeżeli Włoscy urzędnicy wprowadzą nowe regulacje podatkowe to możliwe że Italia stanie się jeszcze atrakcyjniejsza dla graczy.

W skrócie z praw autorskich będą płacic tylko 100 tys euro rocznie (przychodów poza granicami Włoch), co zapewne pozwoli zaoszczędzić miliony :)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 22:35

Pogba inkasuje 290 tys funtów BRUTTO tygodniowe. Rocznie to daje coś między 10,5 mln a 11 mln euro NETTO.

Oczywiście zrzekł się prawe do wizerunku, dzięki czemu dodatkowo ma jakieś 2 mln euro. Ale zrzekanie się wizerunku na rzecz klubu to rzadkość. Tak czy siak pensje ma na poziomie 10,5 mln euro rocznie.
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2017, 22:41 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany