Mercato (Zima 2017)
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
L'Equipe ( chyba dość dobre źródło jeśli chodzi o francuskie podwórko) - Juve asks for information Tolisso ( Juve pyta o Tolisso)
Jeżeli faktycznie poważnie o nim myślimy w zimie i udałoby się go ściągnąć już to teraz to byłaby bajka. Wiadomo, że nie pomógłby w LM ale przez pół roku by się zaaklimatyzował. IMO Tolisso byłby idealnym opóźnionym zastępstwem Vidala.
Wiem, że to naiwne pragnienia ale może faktycznie będzie tak jak mówił Maks i to Pjaca będzie naszym najlepszym graczem w 2017 i obudzi nasz zespół w Europie.
Pozdro
Jeżeli faktycznie poważnie o nim myślimy w zimie i udałoby się go ściągnąć już to teraz to byłaby bajka. Wiadomo, że nie pomógłby w LM ale przez pół roku by się zaaklimatyzował. IMO Tolisso byłby idealnym opóźnionym zastępstwem Vidala.
Wiem, że to naiwne pragnienia ale może faktycznie będzie tak jak mówił Maks i to Pjaca będzie naszym najlepszym graczem w 2017 i obudzi nasz zespół w Europie.
Przepraszam, że poniekąd zdublowałem Twoja informacje ale dodaliśmy ja praktycznie w tym samym czasie.Robaku pisze:
Zaś według L'equipe skontaktowaliśmy się z Lyonem i będziemy gadać o Tolliso.

- jakku1
- Juventino
Wedlug Sky Gagliardini jest naszym glownym celem na styczen.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W zimie najszybciej Gagliardini. A takie nazwiska jak Tolisso czy N'Zonzi i tak w LM by nie mogły teraz grać :confused2: Oczywiście szczerze powiedzieć sobie trzeba, że jakby w lecie sprawa pomocy została załatwiona do końca to teraz by nie było żadnego problemu.
- Robaku
- Juventino
Pedulla podaje dwa newsy:
1. Nie mamy żadnego ugadanego terminu rozmowy z Bergamo ws. Galiardiniego, To Inter jest dogadany z Atalantą na konkretny hajs i szczegółowe rozwiązanie tego trasnsferu.
Do tego CdS podaje, że Inter nie tylko chca Galiardiniego ale również Luiza Gustavo.
2. Pescara chce Cerriego - jak wspominałem, zawodnik powiedział - ok. Do tego chcą oni Thiama - naszego młodzieżowca.
Artur Petrosyan - według mnie najlepiej poinformowany dziennikarz rosyjski majacy newsy z tegoż kraju - informuje, iż to nie Shanghai jest zainteresowany Axelem, a jakiś beniaminek Tianjin Quanjian, wiec znaczy to mniej wiecej tyle, że Witsel to jest piłkarska córa Koryntu.
Tancredi podał, ze Barca skontakowała sie z Juve ws. Dybali.
1. Nie mamy żadnego ugadanego terminu rozmowy z Bergamo ws. Galiardiniego, To Inter jest dogadany z Atalantą na konkretny hajs i szczegółowe rozwiązanie tego trasnsferu.
Do tego CdS podaje, że Inter nie tylko chca Galiardiniego ale również Luiza Gustavo.
2. Pescara chce Cerriego - jak wspominałem, zawodnik powiedział - ok. Do tego chcą oni Thiama - naszego młodzieżowca.
Artur Petrosyan - według mnie najlepiej poinformowany dziennikarz rosyjski majacy newsy z tegoż kraju - informuje, iż to nie Shanghai jest zainteresowany Axelem, a jakiś beniaminek Tianjin Quanjian, wiec znaczy to mniej wiecej tyle, że Witsel to jest piłkarska córa Koryntu.
Tancredi podał, ze Barca skontakowała sie z Juve ws. Dybali.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Teraz to sie zacznie na dobre. Real z kolei obral go sobie ponoc na cel letni nr 1 (nie robil w ostatnim czasie spektakularnych transferow, wiec nalezaloby sie spodziewac szalenstw po obecnym sezonie). M. Deportivo uwaza, ze przedluzamy kontrakt z Dybala tylko po to, by wiecej na nim pozniej zarobic, sami nie bedziemy sie w stanie zbyt dlugo opierac atakom ze strony Barcy czy Realu. Normalnie traktowalbym to za prowokacje, ale wiemy dobrze, ze nie od dzisiaj nie potrafimy zatrzymywac w klubie tych najlepszych, wiec kto wie. Repubblica wrzucila info, ze przedluzenie kontraktu jest opozniane przez samego Argentynczyka, ktory chcialby inkasowac tyle co Higuain.Robaku pisze:Tancreqdi podał, ze Barca skontakowała sie z Juve ws. Dybali.
Nie moge przebolec tematu Rincona, a teraz dodatkowo pisza o tym Gustavo. Powinnismy zmienic mentalnosc na rynku transferowym. Na goscia z Lyonu nie liczcie - Francuzi nie puszcza go w srodku sezonu. My po prostu zapytalismy o jego sytuacje, ale odpowiedz klubu z Francji mozna latwo przewidziec.
- Robaku
- Juventino
Ale Mrozzi nas Tollisso nie urządza szczególnie teraz.
Serie A jakoś dogramy, z Hernanesem, Asamoah, Leminą czy bez nich.
W LM ani Tollisso ani z więszkoscią wynalazków.
Witsel był niezłym pomysłem poszedł za hajsem ok, Luiz Gustavo jest ideą dużo gorszą - dość już brazylijskiej kolonii w Juve.
Galiardini, Rincon, to są według mnie pomysły niegłupie. Mają oni wzmocnić pomoc ewentualnie zastąpić włąsnie Hernanesa i Leminę/Asamoaha i tyle to jest ich cel. Nikogo w zimę byśmy nie wyciągnęli co by nam mocno wspomogli w LM.
Serie A jakoś dogramy, z Hernanesem, Asamoah, Leminą czy bez nich.
W LM ani Tollisso ani z więszkoscią wynalazków.
Witsel był niezłym pomysłem poszedł za hajsem ok, Luiz Gustavo jest ideą dużo gorszą - dość już brazylijskiej kolonii w Juve.
Galiardini, Rincon, to są według mnie pomysły niegłupie. Mają oni wzmocnić pomoc ewentualnie zastąpić włąsnie Hernanesa i Leminę/Asamoaha i tyle to jest ich cel. Nikogo w zimę byśmy nie wyciągnęli co by nam mocno wspomogli w LM.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Osgiliath
- Juventino
FI podaje, że ten młodzieżowiec z Atalanty, którego za cel obrał w panice Marotta po akcji z Witselem jest dogadany z FCIM i ma w przeciągu 48 godzin zameldować się u nich. :roll:
Jeśli cokolwiek Marotta chce ugrać, to powinien spiąć tyłek.
Tą Serie A z naszymi pokrakami/połamańcami typu Hernanes, Asamoah i Lemina jakoś dogramy może, ale w LM to kiepsko widzę.
Szykuje się więc kolejne lato, w którym nasz klub czeka spora karuzela transferowa, bo o ile w ataku możemy pożegnać Mario i ściągnąć Berardiego tak pomoc wymaga sporej renowacji a i w obronie trzeba nam zmiennika dla Sandro na lewą i być może kogoś do środka i na prawą, bo kontrakt z Lichym przedłużyliśmy chyba tylko po to, aby zarobić.
Trzeba się szykować na sagę transferową dotyczącą Dybali. Jeśli będzie tak jak z Pogbą to niech Marotta od razu odpuści i zacznie od 1 lipca ogarniać alternatywy, bo skończy się jak z Paulem, czyli sprzedamy tak, że nie będziemy w stanie ogarnąć porządnego zastępstwa na czas.
Przez te durne kukiełki z Chin trzeba liczyć się też z tym, że kluby z mediolanu (bardziej inter niż milan) mogą trzepać hajsem i sporo się wzmocnić.
Jeśli cokolwiek Marotta chce ugrać, to powinien spiąć tyłek.
Tą Serie A z naszymi pokrakami/połamańcami typu Hernanes, Asamoah i Lemina jakoś dogramy może, ale w LM to kiepsko widzę.
Szykuje się więc kolejne lato, w którym nasz klub czeka spora karuzela transferowa, bo o ile w ataku możemy pożegnać Mario i ściągnąć Berardiego tak pomoc wymaga sporej renowacji a i w obronie trzeba nam zmiennika dla Sandro na lewą i być może kogoś do środka i na prawą, bo kontrakt z Lichym przedłużyliśmy chyba tylko po to, aby zarobić.
Trzeba się szykować na sagę transferową dotyczącą Dybali. Jeśli będzie tak jak z Pogbą to niech Marotta od razu odpuści i zacznie od 1 lipca ogarniać alternatywy, bo skończy się jak z Paulem, czyli sprzedamy tak, że nie będziemy w stanie ogarnąć porządnego zastępstwa na czas.
Przez te durne kukiełki z Chin trzeba liczyć się też z tym, że kluby z mediolanu (bardziej inter niż milan) mogą trzepać hajsem i sporo się wzmocnić.
- sebatiaen
- Juventino
Ta sprawa z Witselem to chyba sprawa klubów z Mediolanu.
To nam porządnie psuje rynek, niespodzianka, takiego gracza a nawet lepszego od Belga Chinole z palcem w tyłku mogli by sobie kupić, to przypadek że Juventusowi jakiś beniaminek zgarnia takiego gracza praktycznie za darmo?
Chińczycy to właściciele obu klubów z Mediolanu, można się nad tym zastanowić...
Sprawa Dybali - on chce już ogromnych pieniędzy od Juve, w takim tempie, nie damy rade więcej dać za rok, dwa.
Jeżeli za Paolo przyszedłby Saul i Sanchez to pewnie że jestem na tak.
Chociaż na ten moment to są tylko plotki.
Allegri - przecież trenerzy co 3,4 lata się zmieniają w niemal każdym klubie, Juve na tym jakoś nie cierpiał za Marotty Agnelliego.
Nawet jak Max odejdzie to przyjdzie ktoś kto odpowiednio zastąpi poprzedniego, pozatym dobrze czasami zmienić trenera i filozofie gry minimalnie przetasować, tak robią najlepsi.
To nam porządnie psuje rynek, niespodzianka, takiego gracza a nawet lepszego od Belga Chinole z palcem w tyłku mogli by sobie kupić, to przypadek że Juventusowi jakiś beniaminek zgarnia takiego gracza praktycznie za darmo?
Chińczycy to właściciele obu klubów z Mediolanu, można się nad tym zastanowić...
Sprawa Dybali - on chce już ogromnych pieniędzy od Juve, w takim tempie, nie damy rade więcej dać za rok, dwa.
Jeżeli za Paolo przyszedłby Saul i Sanchez to pewnie że jestem na tak.
Chociaż na ten moment to są tylko plotki.
Allegri - przecież trenerzy co 3,4 lata się zmieniają w niemal każdym klubie, Juve na tym jakoś nie cierpiał za Marotty Agnelliego.
Nawet jak Max odejdzie to przyjdzie ktoś kto odpowiednio zastąpi poprzedniego, pozatym dobrze czasami zmienić trenera i filozofie gry minimalnie przetasować, tak robią najlepsi.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Wiem, że we wszystkim trzeba zachować umiar, ale jeżeli chcemy, żeby piłkarze tacy jak Dybala nie pouciekali nam do Realu, Barcelony czy choćby nawet do Chin, to musimy im płacić duże pieniądze. Jeżeli stać nas na to, zeby Igła inkasował 7,5 mln., a Witsel miał zarabiać 4, to Dybali jak psu micha należy się te 5. Kto ma u nas dużo zarabiać, jeśli nie Dybala?sebatiaen pisze:Czytałem ostatnio o 5 mln euro.
Nie wiem czy to prawda, na Tuttojuve.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Co do Dybali to nie oszukujmy się, jeżeli Real albo Barca naprawdę będą go chcieli to nie mamy szans go zatrzymać i znowu stracimy kolejnego kluczowego zawodnika trzeci rok z rzędu. Sam Dybala, który ma ambicje sportowe może mieć dość regularnego osłabiania zespołu co skłoni go do przeprowadzki. Tym sposobem nigdy niczego nie osiągniemy w Europie jeżeli będziemy wychowalnią zawodników dla innych. Normalnie byłbym spokojny o Paulo ale po wyczynach naszego zarządu boję się tego, że go stracimy. Nie zdziwiłbym jeżeli jeszcze zrobimy im promocję w imię dobrych stosunków. No i tępe gadanie, że nikogo na siłę nie będziemy zatrzymywać.