Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2016, 18:52

Dydux666 pisze:pamiętam jak mówił w wywiadzie o kreowaniu nawyków u piłkarzy i porzucaniu schematów
otóż to i możesz mi wierzyć lub nie ale to jest właśnie problem Maxa - porzucanie schematów, dlatego jego zespoły z sezonu na sezon grają coraz gorzej ;] teraz gdy w pomocy nie mamy Pogby a Sturaro brak schematów i medżik tacza widać niemal w każdym meczu, tak to można grać mając w drużynie 10 Messich chociaż wierz mi - w Barcelonie też mają mnóstwo schematów co widać w ich grze... a u nas? bez jakiś wyuczonych zagrań możemy ogrywać wyraźnie słabszych rywali natomiast z tymi lepszymi musimy liczyć na to, że ktoś błyśnie... tak nie da się niestety nic wygrać co pokazał finał Euro - 3 razy lepiej taktycznie przygotowana Portugalia pokonała 3 razy lepsza kadrowo Francję i to bez swojego najlepszego zawodnika na boisku ;] skoro mówi się, że nazwiska nie grają to właśnie dlatego Max jest betonem

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2016, 23:15

Chodziło mi o schematy tzw. betonowa mentalność. Co do schematów macie racje, bo u nas atak pozycyjny leży.

Tak swoją drogą, narzekamy na brak zdolnej młodzieży na beton Allegriego a gdyby tak naszym trenerem został Wenger hmmm. Nowe otoczenie, nowy klimat - bo mam wrażenie że klimat Arsenalskich realiów odcisnął na nim piętno. Nic nie wygrał i się kończy - tyle że primo pierwsze Ranieri wygrał z Leicester a primo drugie Allegri utrzymał jakość po Conte, ale najważniejsze dał nam Finał CL! Więc sądzę że wymiana
Wenger - nie byłaby zła Conte

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2017, 10:24

Spamowanie forum w wigilie, sylwestra... Ty serio nie masz życia? :eh:

Albo juz do reszty oszalales, albo ja sie jeszcze nie obudzilem. Wymiana Allegriego na Wengera, tego jeszcze nie grali. Stary, wypalony facet, bez pomysłu, bez żadnego sukcesu od +/- 10 lat (nie chce mi sie dokladniej sprawdzac). Gość którego fani wywieźliby z Londynu na taczkach. I Ty na prawde chcesz oddać Arsenalowi jednego z najzdolnieszych szkoleniowców w Europie, wciąż młodego, ale juz doswiadczonego, choc majacego swoje wady (minimalizm) i dziwne upodobania (faworyzowanie Evry, Mandzukicia) i wziąć Francuza? O Siwym mawiano, gdy nas prowadził że jest przegranym facetem z porażką wypisaną na czole, to co powiedzieć o Wengerze? I powoływanie sie na sukces Leicester i Siwego wlasnie, którzy wykorzystali chaos i beznadziejne formy zespolow z topu i dzieki wybieganiu i zelaznej dyscyplinie taktycznej wygrali mistrza, w momencie gdy w tej chwili zajmują 15 miejsce i walczą o utrzymanie... :facepalm:
Całe szczęście ze tacy jak forzaitaliajuve24264323mulli nie odpowiadaja za nic w Juventusie, nwaet za sprzatanie szatni i pranie gaci po meczach i moga jedynie swoimi poronionymi wizjami katowac skacowanych ludzi na polskich forach.

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 11:14

Jak myślę sobie, że nie można wymyślić już nic bardziej absurdalnego (vide Mandzukić jako DM w temacie o chorwackim napastniku), to udowadniasz, że ułańska fantazja nie zna granic.
Może weźmy Franka Smudę? Sprawdzony w reprezentacyjnej piłce, trenował za granicą, idealny kandydat :rotfl: :rotfl: :rotfl:

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 11:04

obraz betonowości Maxa w jednym zdaniu: "Trudno rezygnować z kogoś przy ustalaniu jedenastki, mówię na przykład o Mandżukiciu, Cuadrado czy Sturaro."

Conte miał swojego Gacka ale Gacek grał tyle ile musiał... natomiast ww grają nie tyle ile muszą a tyle ile mogą... i to jest straszne

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 11:14

Maly pisze:obraz betonowości Maxa w jednym zdaniu: "Trudno rezygnować z kogoś przy ustalaniu jedenastki, mówię na przykład o Mandżukiciu, Cuadrado czy Sturaro."

Conte miał swojego Gacka ale Gacek grał tyle ile musiał... natomiast ww grają nie tyle ile muszą a tyle ile mogą... i to jest straszne
Coś się tak tego Mandzukicia uczepił, przecież Higuain jest pierwszym wyborem Allegriego (Mario grał głównie przez kontuzje pozostałych napastników). Sam Chorwat grał i gra w ostatnim czasie dobrze, a często nie miał łatwego zadania, nie biegał przy nim Dybala, a to nie jest ty zawodnika "coś z niczego".

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 11:48

Toć to zwykła kurtuazja. Conte też często opowiadał jakich to ma wspaniałych rezerwowych, aż serce pęka przy sadzaniu ich na ławie, ale cały czas żyłował jakichś 12-13 zawodników.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 11:48

nie ja się go uczepiłem tylko Max się go uczepił... normalny trener mając Igłę i Dybale nie miałby problemu z posadzeniem Mandzukica ale jak widać powyżej - nasz trener ma :) nie miał natomiast problemu z sadzaniem Moraty czy Zazy gdy Mario kopał się po czole (wyprzedzając twoje pytanie - chodzi o sytuację w których na ławce siedział Higuain)

analogiczna sytuacja ze Sturaro - koleś jest "najgorszym" pomocnikiem w LM, w Serie A także jedne z gorszych statystyk ale on ma problem żeby go posadzić...

a Dybałą się nie zasłaniaj bo Mario bez Dybały gra lepiej niż z nim

@Ouh_yeah: kurtuazja? byłaby wtedy jakby Sturaro grał tyle co Gacek a jak widać Stefan jest wśród tych 12-13 żyłowanych zawodników a siedzą inni, poza tym czemu nie wymienił Evry? Lichego? Ruganiego? problem nadwyżki to miał Conte jak musiał na ławce posadzić Marchisio...
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2017, 11:53 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 11:52

Maly pisze:nie ja się go uczepiłem tylko Max się go uczepił... normalny trener mając Igłę i Dybale nie miałby problemu z posadzeniem Mandzukica ale jak widać powyżej - nasz trener ma :)
Pokaż mi mecze w których nasz trener mając do wyboru Chorwata i Argentyńczyka z jakichś niewiadomych względów stawiał na Mario. Pomiń z łaski swojej sierpień i wrzesień, to były miesiące rozruchowe. Najlepiej gdybyś jeszcze dorzucił jakiś subtelny komentarz co do gry Mario w tych spotkaniach.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 12:02

no tak, każesz mi pomiąć 1/4 sezonu, w kolejnych 1/4 tylko Mario był zdrowy więc zostają mi 3 mecze do wyboru ;)

ale spoko - odpowiem ci tak - Mario sezon temu po kontuzji wskakiwał do składu z marszu, wskoczył nawet na Bayern mają za sobą jeden trening z zespołem... natomiast Dybala 4 mecze siedział na ławce zanim zagrał w podstawie

ps. sprawdziłem - porażka z Genoa 1-3 i wygrana z Udinese 2-1 ;]

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 12:37

A pamiętasz jak pisałem to?
szczypek pisze:
Maly pisze:z niewyjaśnionych przyczyn Mandzukic jest oczkiem w głowie Maxa, który teraz wystawia go kosztem bezwzględnie lepszego Igły i to w ważnych meczach
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wnioski po 8 spotkaniach sezonu, w których Mandzukic kosztem Higuaina wyszedł w pierwszym składzie 3 razy (i tylko raz z niewyjaśnionych przyczyn - z Interem). Wytrwaj chociaż do połowy sezonu z tymi swoimi kosmicznymi teoriami.
Maly pisze:no tak, każesz mi pomiąć 1/4 sezonu
Większość zawodników na początku swojej przygody z Juventusem na początku nowego sezonu gra mniej. Tak było z Dybalą, tak było i z Higuainem. Nie widzę tu niczego anormalnego. Więcej masz wyżej.
Maly pisze:sezon temu
Co mnie obchodzi poprzedni sezon skoro rozmawiamy o obecnym?
Maly pisze:ps. sprawdziłem - porażka z Genoa 1-3 i wygrana z Udinese 2-1 ;]
No i widzisz. Czy te dwa mecze to powód, żeby pisać takie STRASZNE wnioski? Subtelny komentarz ode mnie, bo ja nie widzę w tym nic nieracjonalnego, że w tych meczach w podstawie wystąpił rezerwowy:
- Udinese - Higuain rozegrał przed tym meczem 4 spotkania w podstawie (332 minuty), a po meczu z Undinese mieliśmy mecz w LM z Lyonem na wyjeździe i tam wystąpił on znów w podstawie. Mecz w LM był ważniejszy, oddaje hierarchię przy ustalaniu składu wyjściowego,
- Genoa - mecz 5 dni po zwycięstwie z Sevilla w LM, w którym Argentyńczyk nie miał udziału, bo był kontuzjowany. Widocznie Allegri nie chciał za wszelką cenę ryzykować jego zdrowia i chciał dać mu odpocząć. Wszedł on jednak przy niekorzystnym rezultacie, podobnie jak zagrał kilka minut z Udinese.

Drżę.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 13:00

porównywanie poprzedniego sezonu ma sens bo też wiele mówi o Mandzu w kontekście tego co widzi w nim Allegri (o tym rozmawiamy a nie o poprzednim sezonie j- bo widzę jak zwykle nie zrozumiałeś tego co jest napisane) więc nie powinieneś tego pomijać - skoro Mandzu mógł grać po kontuzji i sadzać zdrowego Moratę, który był w gazie dlaczego Dybala nie mógł posadzić Mandzukica przez 4 mecze? odpowiedz na to proste pytanie i całą dyskusję można będzie zakończyć ;)

a co do tego, że "większość" zawodników zaczyna z ławki... nie robiłem statystyk, być może i tak (chociaż pewnie wcale nie) ale akurat Super Mario się do nich nie wlicza :) nie miał też problemu Evra, Dani Alves czy Khedira a nawet Cuadrado, który 14 dni po transferze zaczął już grać po 90 minut bez żadnego okresu przygotowawczego jaki mieli Igła czy Dybala... w sumie to poza nimi i Sturaro kto wlicza się do twojej "większości"? ci którzy cały czas są rezerwowymi jak Hernanes?

ps. aha - to nie moje wnioski są straszne tylko to co mówi Allegri, szczególnie że to nie żadna kurtuazja jak sugerował Ouh_yeah

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 13:31

Maly pisze:w kontekście tego co widzi w nim Allegri
Nie wiem co widzi Allegri w Mandzu, natomiast mając zdrowego Higuaina i Dybalę nie ma on problemu z posadzeniem Chorwata na ławce. Mario nie występuje kosztem Higuaina gdy nie ma takiej konieczności. Wyjatkiem był mecz z Interem, wyjątkiem był sam początek sezonu, ale mamy połowę sezonu i pewne zjawiska obserwujemy szerzej.

Siedział Morata, siedział Dybala i siedział Higuain.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 14:02

http://video.sky.it/sport/calcio/furia- ... 321110.vid
Moze komus poza PL uda się to otworzyć. Z opisu domniemuje, że Maxiu zaczyna nie trzymac cisnienia, widzi, ze druzyna nie działa tak jakby chcial to juz jest plus, pytanie czy znalazł tego przyczyne?

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 14:48

Robaku pisze:http://video.sky.it/sport/calcio/furia- ... 321110.vid
Moze komus poza PL uda się to otworzyć. Z opisu domniemuje, że Maxiu zaczyna nie trzymac cisnienia, widzi, ze druzyna nie działa tak jakby chcial to juz jest plus, pytanie czy znalazł tego przyczyne?
Na tym filmiku widać jedynie jak krzyczy na technicznego, ale oczywiście co dokładnie nie wiem, nie potrafię czytać z ruchu warg w dodatku po włosku :)

ODPOWIEDZ