Mercato (Zima 2017)
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Real sprzedał Oezila, gdy ten był najlepszym asystentem w zespole bo Niemiec chciał podwyżki a Perez stwierdził, że mu jej nie da. Ten sam Real sprzedał też Di Marię w okresie, w którym Argentyńczyk był naprawdę dobry.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Po wlasciwie pewnym juz transferze Rincona do nas, bardziej moze mnie wkurzyc jedynie przejscie Grześka do Interu ( http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... rychowiaka ). Chociaz on niby odmowil City, wiec czemu mialby pojsc do Mediolanu... Coz, pozytywem transferu Tomása moze byc to, ze transfer-flop mozna odhaczyc i teraz bedzie juz tylko lepiej :lol:
PS. Tolisso bylby do wyrwania zima?
PS. Tolisso bylby do wyrwania zima?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- CzeczenCZN
- Juventino
A bo my oszczędzalismy. Zresztą. .. Real M kupując Bale'a. Sprzedał CR7? Nie robi się dziury na tyłku by zeszyt dziurę na kolanie.
Nie potrafim. ponieważ jak się zbuduje to nie rozwala się tego co i rusz.
Pokaż mi taką rotację w Realu, Barcy, Bayernie. Na ich tle to wygląda groteskowo.
Liczę ze wyzdrowieja również.
Podaje przykłady najlepszych graczy. Poza tym tamte kluby nie zostawialy dziur i nie były to ich pierwszoplanowe postacie. Jak sprzedali kogoś to mieli lepszego lub kupili juz lepszego. Skład zas mieli mocniejszy względem poprzedniego sezonu. Nawet jak sprzedali Topa to najczesciej dlatego że top byłby rezerwowym. Mieli ich nadmiar my nie.
Scudetto to już w tej chwili obowiązek, nie sukces. Mnie interesuje CL - ONLY !!!!
Zaś Rincon to może być kapitalny ruch. Świetny DM to ktoś kogo nam brakuje o ile Wenezuelczyk taki się rzecz jasna okaże. Może on jako klasyczny DM na środku, Marchisio na B2B, Khedira/Witsel - o ile przyjdzie - B2B + Pjanic za napastnikami. To może być świetnie dobrane towarzystwo.
Pokaż mi taką rotację w Realu, Barcy, Bayernie. Na ich tle to wygląda groteskowo.
Podaje przykłady najlepszych graczy. Poza tym tamte kluby nie zostawialy dziur i nie były to ich pierwszoplanowe postacie. Jak sprzedali kogoś to mieli lepszego lub kupili juz lepszego. Skład zas mieli mocniejszy względem poprzedniego sezonu. Nawet jak sprzedali Topa to najczesciej dlatego że top byłby rezerwowym. Mieli ich nadmiar my nie.
Scudetto to już w tej chwili obowiązek, nie sukces. Mnie interesuje CL - ONLY !!!!
Zaś Rincon to może być kapitalny ruch. Świetny DM to ktoś kogo nam brakuje o ile Wenezuelczyk taki się rzecz jasna okaże. Może on jako klasyczny DM na środku, Marchisio na B2B, Khedira/Witsel - o ile przyjdzie - B2B + Pjanic za napastnikami. To może być świetnie dobrane towarzystwo.
- annihilator1988
- Juventino
No właśnie, a Starej Damie potrzeba w pomocy kogoś lepszego. Ten cały Rincon jest podobny (z dalekaMehehehe pisze:Dziwię się, że tak narzekacie na ten transfer.
Rincon gorszy od Sturaro nie jest, ze względu na wszystkie czysto piłkarskie atrybuty.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- LordRahl
- Juventino
Real sprzedał zarówno Ozila jak i AngelaForzaItanimulli3vujcm pisze:A bo my oszczędzalismy. Zresztą. .. Real M kupując Bale'a. Sprzedał CR7? Nie robi się dziury na tyłku by zeszyt dziurę na kolanie.

Z drugim argumentem się zgodzę, troszkę nam jeszcze brakuje do poziomu Realu, Barcy czy Bayernu ale postęp jaki Juve zanotowało na przestrzeni ostatnich kilku lat jest chyba najszybszym w Europie.
Z drużyny, która wychodziła z Serie B, a później była dwukrotnie 7, staliśmy się hegemonem ligi i mocno pukamy do drzwi LM, co udowodniły chociażby mecze z Realem czy Bayernem. Więc jaka nieumiejętność budowania składu?
W przypadku "najlepszych " graczy piszesz już bzdury, bez urazy, ale Zidane, Henry, CR7, czy Mesut to staliby się rezerwowymi w swoich drużynach? Byli za słabi? Któraś z tych drużyn miała lepszych graczy? Nie były to pierwszoplanowe postacie? To ja chyba inną piłkę nożną w życiu oglądam

- Tarnos15
- Juventino
Hernanes ponoć zabrał swoje rzeczy z Vinovo i pożegnał się ze wszystkimi
Nie wiadomo gdzie zmyka, ale pewnie wymiana z Genoą
http://www.around-j.com/rumours-turin-hernanes-gone/

http://www.around-j.com/rumours-turin-hernanes-gone/
- Cabrini_idol
- Juventino
JA jestem zadowolony ze sprowadzenia Rincona, podoba mi się ten piłkarz. Charakterny do tego lepszy technicznie od Sturaro, znający język i ligę. Mam przeczucie, że będzie DUŻOO z niego pożytku, oczywiście to nie wystarczy i potrzebujemy również Witsela na już. Wtedy okienko uznam za udane. BO podchody pod prawego obrońce lepiej zostawić na lato.
Nzonzi, Dahoud, Tolisso i inne większe nazwiska to nie są operację na zimowe okno. W zimowym sprowadza się graczy na wypożyczenie lub maksymalnie do 10 mln euro. Przynajmniej zawsze tak było u nas.
Nzonzi, Dahoud, Tolisso i inne większe nazwiska to nie są operację na zimowe okno. W zimowym sprowadza się graczy na wypożyczenie lub maksymalnie do 10 mln euro. Przynajmniej zawsze tak było u nas.

- cinek_uk
- Juventino
Cabrini_idol pisze:JA jestem zadowolony ze sprowadzenia Rincona, podoba mi się ten piłkarz. Charakterny do tego lepszy technicznie od Sturaro, znający język i ligę. Mam przeczucie, że będzie DUŻOO z niego pożytku, oczywiście to nie wystarczy i potrzebujemy również Witsela na już. Wtedy okienko uznam za udane. BO podchody pod prawego obrońce lepiej zostawić na lato.
Zgadzam sie w 100%. Juventus nie wydaje 20-30mln w zimie. Witsel - chyba jemu zależy zeby do nas dołączyć odrzucając 12mln z Chin. Ale jest jeszcze Chelsea i Man City. Oby oby
Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie spodziewałem się, że dojdzie do tego, że Hernanes - nasza perełka transferowa opuści nasz klub. Jeśli to prawda to już nawet ze względu na ten fakt uznam zimowe mercato na 10/10
Tego Rincona przemilczę choć każdy kto nie będzie się przewracał na piłce lub po dmuchnięciu przeciwnika będzie lepszy od tego sabotażysty Hernanesa.
Tego Rincona przemilczę choć każdy kto nie będzie się przewracał na piłce lub po dmuchnięciu przeciwnika będzie lepszy od tego sabotażysty Hernanesa.

- Jamal_TH
- Juventino
Hernanes spakowany, Rincon przybyl na badania, a nasz ex super apacz teskniacy za Argentyna i kochajacy Boca, wytransferowal sie do Chinoli za 38mln rocznie. Dokad zmierza pilka ?
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2016, 10:42 przez Jamal_TH, łącznie zmieniany 1 raz.
Go hard, or go home.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jakby udało się dokupić jeszcze Witsela i pożegnać naszego brazolka to byłoby całkiem miło. Jeżeli chodzi o Rincona to nie mam zdania, ale podobno walczak, więc się przyda z tym, że jeżeli przychodzi w pakiecie z Witselem to spoko, jeśli jako nasze jedyne wzmocnienie to bida.
Do oglądania chińskiej Chinese Super League w niedalekiej przyszłościJamal_TH pisze:Hernanes spakowany, Rincon przybyl na badania, a nasz ex super apacz teskniacy za Argentyna i kochajacy Boca, wytransferowal sie do Chinoli za 38mln rocznie. Dokad zmierza pilka ?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie wiem czy dobrze rozumiem ten transfer Teveza ale...oddaliśmy go za darmo do BJ bo Tevez chciał zakończyć karierę w ukochanym klubie a teraz BJ sprzedała go do Chin za całkiem niezłą kaskę ?
Bierzemy Teveza za 10 mln, oddajemy go za darmo po czym kolejny klub na nim zarabia ?
Topowy zawodnik, który miał jeszcze rok ważnego kontraktu ?
Dla mnie jest to kolejne dymanie nas przez inne kluby.
Marotta powinien przynajmniej zastrzec, że jak BJ sprzeda Teveaza to będzie zobligowane do odpalenia części sumy transferowej. Czekam na Witsela.
Hernanesa żegnam z radością bo nic nam nie dał. Nie potrafił niczego poza oddaniem piłki do najbliższego kolegi i przewracał się jak pipka.
Bierzemy Teveza za 10 mln, oddajemy go za darmo po czym kolejny klub na nim zarabia ?

Topowy zawodnik, który miał jeszcze rok ważnego kontraktu ?
Dla mnie jest to kolejne dymanie nas przez inne kluby.
Marotta powinien przynajmniej zastrzec, że jak BJ sprzeda Teveaza to będzie zobligowane do odpalenia części sumy transferowej. Czekam na Witsela.
Hernanesa żegnam z radością bo nic nam nie dał. Nie potrafił niczego poza oddaniem piłki do najbliższego kolegi i przewracał się jak pipka.