Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pimbek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 15:22

Mediolański dziennik i wszystko jasne jak słońce. Nie chce mi się wierzyć w takie ploty, podsycane jeszcze porażką w finale. Wykorzystują tą sytuacje do cna, a nadkład idzie jak świeże bułeczki. ;)

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 16:06

Ponoc jesteśmy bardzo blisko wyszarpania na ostatniej prostej romie Rincona który nie wyklucza Witsela
Nie wiem co o tym myśleć bo nie znane są ostateczne warunki, nie ma żadnej wzmianki o ewentualnej wymianie na Hernanesa
Ktoś oglądał kiedyś bliżej tego zawodnika?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 16:12

2 mln za loan, 7-8 wykup.

Lepsza wersja Sturaro, trochę mniej surowy piłkarsko.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 16:19

Vincitore pisze:2 mln za loan, 7-8 wykup.

Od początku niby szukamy conajmniej jednego pomocnika "silowego" i prawdopodobnie to widzą w wenezuelczyku ale czy różni on się czymś mocno od Witsela który raczej magikiem podań i przerzutów nie jest i dla mnie osobiście wydaje się mocno zbliżony profilem do gracza Genoi
Na stronie Rzymian piszą o Rinconie praktycznie jak o swoim graczy czyżby rewanż za Iturbe? :)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 16:42

Vincitore pisze:2 mln za loan, 7-8 wykup.

Co niestety nie zmienia faktu, że to nie jest zawodnik na poziomie Juve. Takimi graczami to się powinna Roma wzmacniać, typowy średniak (a widziałem niejeden mecz w jego wykonaniu w tym sezonie - ze względu na zainteresowanie jego osobą z naszej strony). Może podbijamy cenę rzymianom.

Chińczycy serio oferują temu waflowi Witselowi 12 mln rocznie? :rotfl:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 16:45

jak czytam o Rinconach to robi mi się słabo :facepalm:
Byłem już pewien, że jest w Romie i dzięki temu uwolnimy się od kolejnego łączonego z nami przeciętniaka. Mam nadzieję, że to rzeczywiście jest działanie Romie na nerwach.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 16:51

Ja zdaję sobie sprawę z faktu, że w zimie jest bieda jeśli chodzi o dostępność przednich zawodników, ale czy ktoś z Was wyobraża sobie obecność tego gościa na dłuższą metę w naszym klubie? Jeśli weźmiemy go na samo wypożyczenie to OK, ale Genua pewnie nas wydyma i dorzuci obowiązek wykupu. Co my z nim zrobimy? Jeden Sturaro wystarczy. Nie tak powinna wyglądać przebudowa naszej pomocy. W końcu Allegri faktycznie tupnie nóżką.

Generalnie jak czytam listę zawodników łączonych z nami w kontekście pomocy (nawet w lecie), to mówiąc delikatnie nie jestem kontent. Verratti, Kroos (na wyciągnięcie tego drugiego nie mamy żadnych szans, ale mowa o zawodnikach tego kalibru) - to rozumiem, ale reszta?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 16:57

CavAllano pisze: Chińczycy serio oferują temu waflowi Witselowi 12 mln rocznie? :rotfl:
Chinczycy przecież wpłacają klauzulę 50 mln euro za Kalinicia. Czujesz? Masz 50 baniek na napastnika i kupujesz Kalinicia :D

Genua chce Hernanesa, więc pewnie znaczną część tej kwoty pokryjemy z kasy za Brazylijczyka. U mnie ma czystą kartę, wiem, że nas nie zbawi, ale jednocześnie piłka przy nodze mu nie przeszkadza. Wyluzujcie, bo przychodzi by odciążyć podstawowych piłkarzy w meczach z jakąś Pescarą, które i tak wygramy.

tony89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 17:00

a moim zdaniem wniesie coś czego najbardziej brakowało, waleczność i determinacje. W każdym razie, po tym co w superpucharze pokazał Lemina, doświadczony pomocnik z ławki to mega wzmocnienie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 17:03

alessandro1977 pisze:jak czytam o Rinconach to robi mi się słabo :facepalm:
Byłem już pewien, że jest w Romie i dzięki temu uwolnimy się od kolejnego łączonego z nami przeciętniaka. Mam nadzieję, że to rzeczywiście jest działanie Romie na nerwach.
jak czytam o Rinconach to myśle jedno - cwaniak Prezosi nie chce płacić za Hernanesa, wiec pewnie chcemy wyciagnąc to co się da i co ma ewentualną wartośc zbywczą. Wenezuelczyk pobedzie z nami do końca sezonu, a w lato się go pogodni do Lazio czy innego Milanu.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 17:08

Vincitore pisze:
Chinczycy przecież wpłacają klauzulę 50 mln euro za Kalinicia. Czujesz? Masz 50 baniek na napastnika i kupujesz Kalinicia :D
Dlatego się nie dziwię, że mimo zdaje się potencjalnie ciekawej przyszłości w Europie gość nie będzie miał wątpliwości. :smile:
Vincitore pisze:Wyluzujcie, bo przychodzi by odciążyć podstawowych piłkarzy w meczach z jakąś Pescarą, które i tak wygramy.
Właśnie. :) Zapchajdziura, która za jakiś czas okaże się zbędnym balastem; zarząd nie wyciąga wniosków. Nawet jeśli będzie wchodzić na murawę z ławki, to nie będzie gwarantował dodatkowej jakości. Po co robić takie transfery? Nawet wymiana Hernanes-Rincon byłaby bez sensu - bo to oddanie jego zbędnego gracza, by zrobić miejsce kolejnemu. Jeszcze zrozumiałbym, gdyby był to gracz perspektywiczny, ale z niego raczej nic więcej już nie będzie, a kolejny raz zablokujemy miejsce w składzie. Psioczymy na Witsela, a on jest lepszy od Rincona...

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 17:13

dimebag11 pisze:@Jacky
Odnośnie Lichego, to z Twojego poprzedniego posta zrozumiałem, że chcesz, aby Szwajcar koniecznie odszedł już w zimie z Juve. W kontekście jego następcy padło nazwisko Fabinho, którego jestem wielkim zwolennikiem, bo mógłby grać na którejś z dwóch pozycji w razie potrzeby. Jednakże jego transfer w zimie jest raczej nierealny. Szybciej zobaczymy u nas wspominanego Darmian, który może odżyłby w Turynie.
Fabinho, to chyba najlepsze, co mogloby nas spotkac :ok: Odnosnie Lichta jeszcze, to dziwie sie naszym, ze nie pozwolili mu odejsc do Interu - przeciez to nie jest pilkarz, ktory decyduje o losach spotkania. To znaczy decyduje, ale na korzysc druzyny przeciwnej, jak widac.
dimebag11 pisze:Natomiast w związku z Mandżu, to zdaję sobie sprawę z tego, że jego ewentualna sprzedaż do Chin za 30-35 mln € byłaby dla nas świetna z ekonomicznego punktu widzenia, bo nikt w Europie nie da podobnej kwoty za Chorwata. Jednak Zaza w Juve, to już przeszłość, bo gdyby miało być inaczej, to w lecie odchodziłby Mario, a nie Simone. Włoch chciał pełnić w drużynie inną rolę niż tylko jokera i dlatego wolał wyjazd do Anglii.
W poprzednim sezonie Zaza byl 3-cia "9" do wejscia na plac gry. Teraz bylby juz bezposrednio dublerem Igły.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Criscito (wychowanek za Free po sezonie)
On bedzie free w lipcu 2018r.
kawek pisze:Ponoc jesteśmy bardzo blisko wyszarpania na ostatniej prostej romie Rincona
Bożeszty mój... :facepalm:
Vincitore pisze:Wyluzujcie, bo przychodzi by odciążyć podstawowych piłkarzy w meczach z jakąś Pescarą, które i tak wygramy.
Podstawowych, czyli Marchisio lub Pjanicia? Bo inni pomocnicy nie zasluguja na granie w podstawie. Jesli tak, to dziekuje, postoje, bo chlop nie jest ani kreatywny, ani bramkostrzelny. Nasi widza w nim moze uniwersalnosc, bo z tego co patrze, to grywal tez na prawej obronie i pomocy. A skoro te mecze i tak mamy wygrac, to lepiej dac pograc Leminie, Hernanesowi czy nawet Asie, zeby juz doszczetnie nie stracili na wartosci przed letnia sprzedaza.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 17:21

GDM pisze w swoim newsie o obligacyjnym wykupie po sezonie. Nie wiem czy mi się to widzi.

Witsel to nie jest parówka :confused2: A to, że ma rzekomo ofertę zarobków na poziomie kilkunastu mln za sezon z drugiego końca świata to nawet dobrze. Już raz poszedł za kasą i się przewiózł. Jeśli będzie zdeterminowany żeby do nas dołączyć mimo wszystko to można liczyć na odpowiednią motywację do dobrej gry z jego strony. Jeśli wybierze kasę to, może już trochę kiczowate stwierdzenie, ale psychologicznie się do tej drużyny nie nadawał.

Edit: Agresti też potwierdza, że jesteśmy blisko porozumienia z Genoą.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 19:01

Jeśli po tym okienku nasza pomoc będzie wyglądać tak: Pjanic, Marchisio, Khedira, Witsel, Rincon, Lemina, Sturaro no i Asamoah ale on nie będzie w takiej sytuacji brany pod uwagę to będę zadowolony bo będziemy silniejsi.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 19:08

19 pisze:Jeśli po tym okienku nasza pomoc będzie wyglądać tak: Pjanic, Marchisio, Khedira, Witsel, Rincon, Lemina, Sturaro no i Asamoah ale on nie będzie w takiej sytuacji brany pod uwagę to będę zadowolony bo będziemy silniejsi.
Asamoah wiecznie połamany, Sturaro gra w kratkę, Lemina jedzie na Puchar, Khedira póki co zdrowy, ale bez formy. Jak na poziom tego klubu ta pomoc wygląda niestety mało okazale. W lecie mają być petardy do pomocy, a w dalszym ciągu nie pozbyliśmy się Hernanesa, Asamoah niezdolny, ale Marotta "za zasługi" i tak na kolejny sezon go pewnie zatrzyma. Jestem w stanie uwierzyć, że po rozgrywkach ewentualnie sprzedamy Leminę (bo przecież nie sprzedamy Włocha Sturaro, z którym zresztą przedłużyliśmy kontrakt). Rincon to transfer dramat.

Zablokowany