Superpuchar Włoch 2016: JUVENTUS 1-1 (kar: 3-4) Milan
- Milano1910
- Milanista
Dziękuję Wam drodzy przeciwnicy i ze swojej strony gratuluję walki w tym meczu do samego końca. Życzę powodzenia w LM!
FORZA MILAN! FORZA GIGO!!!! Bacca masz szczęście....
FORZA MILAN! FORZA GIGO!!!! Bacca masz szczęście....
Widzew RTS & AC Milan - Wierny zawsze. W dobrych i złych chwilach.
- Pessos
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Dokładnie, szkoda że na ich miejscu nie było dwóch Alvaro.Makiavel pisze:Drewniany Chorwat i Dybala spaprali nam finał. Tyle komentarza.
A tak poważnie to większość drużyny dała dupy i karnych w ogóle nie powinno być.
- Vinylside
- Juventino
Gdzie są teraz Ci, którzy tak bardzo życzyli sytego powrotu na szczyt zespołom z Mediolanu ?? Macie to, możecie być szczęśliwi. Co można powiedzieć o spotkaniu ? Jeden wielki WSTYD, ale to już w tym sezonie jest na porządku dziennym. Zero pomysłu, typowo włoska gra na 1:0 i kończy się to tak a nie inaczej. Jakaś masakra, mamy tak wspaniały skład, utalentowanych zawodników a płaczemy po porażce z jakimś Milanem. Dokładnie, jakimś, bo przy naszym składzie na papierze wyglądają miernie. Problem polega na tym, że taka młodzież ma większą chęć gry wraz z większym głodem zwycięstwa dlatego dziś świętują. A My ?? Od Sierpnia - oszczędzanie sił i myśl, że każdy zespół się przed nami położy.
- wongier
- Juventino
mesz jakaś farsa. bez dopingu bez chęci wygrania.
DNA JUVE wygląda tak, ze jesteśmy leszczami. W lidze wygrywamy bo w 38 meczach nikt nie mam takiej ławki żeby grać na równym poziome. Przegrywamy z leszczami i sami nimi jesteśmy nie potrafimy zbierać trofeów. Ze wszystkich mocnych lig tylko juve potrafi mieć w dupie puchar kraju i super puchar. Zamiast zbierać trofea to mamy to w dupie bo serie a i lm w której nie wygraliśmy nic i nic nie wygramy. Nasz trenejro do <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak można mieć w dupie taki mecz. Zaraz ktoś napisze, że co z tego LM i Seria a ważniejsza. Nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>- każdy puchar jest ważny a tym meczem pokazali, że mają go w dupie po co lecieli. Nie kumam kolejny raz przegrywamy na własne życzenia taka prawda.
DNA JUVE wygląda tak, ze jesteśmy leszczami. W lidze wygrywamy bo w 38 meczach nikt nie mam takiej ławki żeby grać na równym poziome. Przegrywamy z leszczami i sami nimi jesteśmy nie potrafimy zbierać trofeów. Ze wszystkich mocnych lig tylko juve potrafi mieć w dupie puchar kraju i super puchar. Zamiast zbierać trofea to mamy to w dupie bo serie a i lm w której nie wygraliśmy nic i nic nie wygramy. Nasz trenejro do <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak można mieć w dupie taki mecz. Zaraz ktoś napisze, że co z tego LM i Seria a ważniejsza. Nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>- każdy puchar jest ważny a tym meczem pokazali, że mają go w dupie po co lecieli. Nie kumam kolejny raz przegrywamy na własne życzenia taka prawda.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Brawo frajerzy bezjajcy !
Byłem pewny, że wdupimy karne zgodnie z tradycją bo ostatni raz wygraliśmy po karnych dość dawno - chyba w finale LM w 96 r.
Najgorsze jest to, że jakieś leszcze pokroju Kucek wciskają Buffonowi beztrosko i ze spokojem a Mandżur i Dybala się zesrali. Dybala zresztą zwalił piłkę meczową i dobrze - nie zasłużyliśmy na ten puchar za podejście.
Mandżur w momencie podchodzenia do piłki miał strach w oczach i chyba narobił w gacie. Drugi raz z rzędu przegraliśmy z takimi leszczami, którzy drugi raz zasłużyli na zwycięstwo.
Stracony czas i święta będę miał do bani trochę przez tych wafli. Antyfutbolu i minimalizmu ciąg dalszy.
Myślałem, że po tej porażce z Milanem w lidze, zniszczymy ich aby pokazać im miejsce w szyku ale się przeliczyłem - w DNA Juve jest minimalizm.
Byłem pewny, że wdupimy karne zgodnie z tradycją bo ostatni raz wygraliśmy po karnych dość dawno - chyba w finale LM w 96 r.
Najgorsze jest to, że jakieś leszcze pokroju Kucek wciskają Buffonowi beztrosko i ze spokojem a Mandżur i Dybala się zesrali. Dybala zresztą zwalił piłkę meczową i dobrze - nie zasłużyliśmy na ten puchar za podejście.
Mandżur w momencie podchodzenia do piłki miał strach w oczach i chyba narobił w gacie. Drugi raz z rzędu przegraliśmy z takimi leszczami, którzy drugi raz zasłużyli na zwycięstwo.
Stracony czas i święta będę miał do bani trochę przez tych wafli. Antyfutbolu i minimalizmu ciąg dalszy.
Myślałem, że po tej porażce z Milanem w lidze, zniszczymy ich aby pokazać im miejsce w szyku ale się przeliczyłem - w DNA Juve jest minimalizm.

- Hołek
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Zgadzam się z całym postem ale szczególnie z tym zdaniem.Wojtek pisze:No i gitaraJesteśmy dwa razy lepszym zespołem, ale jak się nie potrafi wygrać w 90/120 minutach i czeka do karnych to nie ma sensu się wkurzać, mamy za swoje
!
Co z tego jak i tak w kolejnym meczu będzie powielany ten sam błąd.
Ciężko kochać Juventus za finały..
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- PlanetJuve
- Juventino
Co sobie mysli Pjnic i Higain.. Dybala won do Madrytu.. Kolejny final i kolejna porazka. Aresnal wiecznie 4, a juve wiecznie przegrywa finaly..
- Wojtek
- Juventino
Tylko 2 cm wyższy od Buffona (tak mówili na Polsat Sport). Na wiki podają, że o 5 cm wyższy.dawid91 pisze:Ten Donnarumma ile ma już wzrostu? Chyba z 2m, bo sporo wyższy od Buffona jest.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2016, 20:26 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lucas87
- Juventino
takiego prezentu, to wam nikt inny nie zrobi, przez najbliższe 5 lat...Milano1910 pisze:Dziękuję Wam drodzy przeciwnicy i ze swojej strony gratuluję walki w tym meczu do samego końca. Życzę powodzenia w LM!
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- CzeczenCZN
- Juventino
O BozeForzaItanimulli3vujcm pisze:Patrze na ten mecz majac w pamieci porazke z nimi w Mediolanie i tak sobie mysle z obawa - "Oby sie cos nie konczylo, a cos sie zaczynalo..."

No ale taka prawda ze gramy padake. Wy tu sie zachwycacie Allegrim, po meczach jak z Roma. Nie chcecie wierzyc ze jest zle. No to macie swojego geniusza Maxa.
- Dzium
- Juventino
Nie sądziłem, że po pierwszej połowie ktoś w tym meczu zagra gorzej niż Lichy, ale Evra go przebił o kilkanaście poziomów.
To jak dawał ogrywać się Suso jest śmieszne, nawet nie próbował blokować tych jego dośrodkowań.
WSTYD
To jak dawał ogrywać się Suso jest śmieszne, nawet nie próbował blokować tych jego dośrodkowań.
WSTYD
Tak się kończy kunktatorstwo. Wyczekiwanie do dogrywki, brak charakteru, żeby zaatakować. Ściągnięcie Pjanicia i wypuszczenie Lemina, co dało dwóch identycznych piłkarzy w środku pola (Khedira, Lemina). Nie ważne czy będziemy grać 352, 4312, 433 czy 235... Z brakiem chęci do ataku, z brakiem ambicji wbijania drugiej bramki przeciwnikom, nie da się być najlepszym. Dlatego zawsze w Europie nam idzie kiepsko. Nie ma drugich szans jak w lidze. Nie masz jaj, żeby zaryzykować gdy prowadzisz? Odpadasz!
To czego u nas brakuje to:
Nie ma gry na jeden kontakt;
Nie ma gościa w środku pola, który potrafiłby zrobić przewagę 1vs1;
Nie ma GRY BEZ PIŁKI W FAZIE ATAKU!
Pjanic nam dał stałe fragmenty gry, ale wraz z odejściem Pogby i brakiem Dybali, Cuadrado na boisku, nie ma u nas zawodników, którzy zdobędą metry z piłką przy nodze. Przykre...
To czego u nas brakuje to:
Nie ma gry na jeden kontakt;
Nie ma gościa w środku pola, który potrafiłby zrobić przewagę 1vs1;
Nie ma GRY BEZ PIŁKI W FAZIE ATAKU!
Pjanic nam dał stałe fragmenty gry, ale wraz z odejściem Pogby i brakiem Dybali, Cuadrado na boisku, nie ma u nas zawodników, którzy zdobędą metry z piłką przy nodze. Przykre...
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- jarmel
- Redaktor
No faktycznie, Milan wygrał jakiś nic nie znaczący Superpuchar i to oznacza że wrócili na szczytVinylside pisze:Gdzie są teraz Ci, którzy tak bardzo życzyli sytego powrotu na szczyt zespołom z Mediolanu ?? Macie to, możecie być szczęśliwi.

Przecież te trofeum jest nic nie warte, wszystko rozbijało się o wycieczkę do Kataru i zgarnięciu paru melonów. Przegraliśmy i trudno, to nie finał LM, ogarnijcie się :lol:
Inna sprawa to znowu jakiś chory pomysł Maxa na zmianę, dlaczego Dybala nie zmienił Mandzukica który prezentował dziś swój standardowy poziom? Zawsze jak przeprowadzane są jakieś dziwne zmiany w ustawieniach to na dobre to nie wychodzi, mam wrażenie że chłopaki nie wiedzą co kto ma grać.
#AllegriOut