Superpuchar Włoch 2016: JUVENTUS 1-1 (kar: 3-4) Milan
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Potwierdzam, gol Milanu również farfocel, ale już nie chce mi się komentować gry defensywy. Chłop oddaje strzał nie do obrony z 11 metrów... głową... nawet nie widząc gdzie jest bramkadawid91 pisze:Jeśli to był farfocel to gol Milanu to też farfocel.

Jakby leciała powtórka spotkania Viola-Napoli to bym przełączył i obejrzał jeszcze raz.
W pamięci utkwiła mi akcja, gdzie złe podanie któregoś z graczy Juve przejął zawodnik Milanu i wywalił bezmyślnie lagę do przodu. Przejął bodajże Chiellini i wywalił lagę do przodu. Piłka znów dla Rossonerich... i kolejna laga do przodu.
Ewentualnie akcja gdzie dośrodkowanie z lewego skrzydła skończyło pod przeciwną linią boczną. Lichsteiner ponawia i znów celownik ustawiony 10 metrów dalej niż stoją Mandzu i Gonzalo.
Naprawdę chciałbym ich za coś pochwalić, ale gra Juventusu jest tak nudna i bezpłciowa, że się po prostu nie da. Poza strzelonym golem nie ma było czego komentować, bo w tym meczu nic się po prostu nie działo. Pierwszy dobry strzał z gry oddał Khedira w 60 minucie. Przez GODZINĘ nie stworzyliśmy na tyle dużego zagrożenia, by Donnarumma musiał się spocić.
W drugiej połowie Milan miał poprzeczkę (znów jakiś kuriozalne uderzenie głową zawodnika tyłem odwróconego do bramki) i akcję, po której Bacca mógł wpakować na wślizgu do pustej. Po wejściu z ławki Dybala miał przez chwilę swój one-man-show, ale końcówka to znów dominacja Czerwono-czarnych z kilkoma okazjami bramkowymi np. Suso.
Przez ostatnie 5 minut modliłem się by którykolwiek z zespołów strzelił i oszczędził mi męczarni w dogrywce.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2016, 19:28 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pablo1503
- Juventino
Max jest najbardziej asekuracyjnym trenerem świata. Żaden hejt, po prostu stwierdzenie faktu. Jak przyszedłby ten James, to nie ma szans, żeby zagrał w jednym składzie z Pjaniciem i Dybalą. Ba, ta dwójka nawet tego nie może robić.

Druga połowa to festiwal żenady. Najlepsze ostatnie 5 minut, gdzie ewidentnie nie chcieliśmy atakować, a nawet kontratakować! Suso kręci Evrą bardziej niż ja siostrzeńcem :lol: Brak jaj w finałach daje o sobie jak zwykle znać.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2016, 19:30 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- CzeczenCZN
- Juventino
Beznadzieja. Higuain naprawde kiepsko dzisiaj... Evra i Lichtsteiner - "Skrzydla Smierci 2.0".
Tragedia jak marnujemy swoj potencjal.

Tragedia jak marnujemy swoj potencjal.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Nie wiem co się z tym Allegrim stało. Zamiast pójść na całość i spróbować wprowadzić Dybale za Mandzukicia lub Higuaina i wpuścić Cuadrado zamiast Leminy, to ten odstawia takie kwiatki...

- PlanetJuve
- Juventino
Evra piepszony smieszek w filmikach i zaden piłkarz na boisku.. co za dno..
- PlanetJuve
- Juventino
Evra piepszony smieszek w filmikach i zaden piłkarz na boisku.. co za dno..
- CzeczenCZN
- Juventino
Patrze na ten mecz majac w pamieci porazke z nimi w Mediolanie i tak sobie mysle z obawa - "Oby sie cos nie konczylo, a cos sie zaczynalo..."
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2016, 20:24 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojtek
- Juventino
Dokładnie, uwielbiam gościa, ale na boisku jest daremny...PlanetJuve pisze:Evra piepszony smieszek w filmikach i zaden piłkarz na boisku.. co za dno..
Cuadrado na boisko!!
ps. Mam wrażenie, ze jak jedziemy do Kataru, Chin czy jeszcze gdzieś tam, to oni się umawiają na dogrywkę

e: No to karne, loteria

- CzeczenCZN
- Juventino
Ten mecz naprawde pokazuje ze jest zle. Druzyna z takim potencjalem nie ma prawa tak grac. Boze! Miec Vidala w miejsce Sturaro.
No nic czas na wojne pokolen bramkarzy.
No nic czas na wojne pokolen bramkarzy.
- Milano1910
- Milanista
Skończyć to to powinien Bacca w drugiej połowie.Hed pisze:Mógł to skończyć Dybala pod koniec dogrywki, a tak karne i zapewne...
Powodzenia w karnych i "Niech się dzieję wola nieba"
Widzew RTS & AC Milan - Wierny zawsze. W dobrych i złych chwilach.