Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 11:11

up
Zaza- gra piach wraca do nas w styczniu.
Branescu - odnalazł się w mocnym Dinamo Bukareszt i jest tam pierwszym bramkarzem.
Roussos- wchodzący z ławki w słabym Iraklisie.
Tello - zaczynał w pierwszej 11, później wchodził z ławki lub nie grał. W ostatniej kolejce zagrał ale moim zdaniem nie specjalnie się wyróżnił. Dobrze wygląda fizycznie ale ma problemy z ustawieniem.
Donis - wypożyczony do lidera L1. Grywał w LE a w L1 siedzi na ławce. Jest chwalony, ale stawka o jaka graja jest chyba za wysoka.
Pol Garcia- gra regularnie w Latinie w Serie B. Trudno coś więcej powiedzieć.
Romagna - siedzi na lawie w Novara Calcio. Zawód jak na razie.
Brignoli - siedzi na ławce Leganes.
Cerri - grywa ale radzi sobie raczej słabo w Spal w Serie B.
Untersee - regularnie gra w Brescii.
Spinazzola - pozytywne zaskoczenie bo radzi sobie dobrze w Atalancie.
Ganz - w Hellasie ma mocna konkurencje w ataku, i chyba myślimy o przeniesieniu go do innego klubu.
Vitale - zaskoczenie in minus. W Cesenie wchodzi tylko z ławki, a poprzedni sezon miał bardzo dobry.
Thiam - w Belgii był gwiazda, a w PAOKu ławkuje.
Cassata - chwalony za grę w Ascoli, obserwujemy jego postępy, co jest pocieszające bo w tym zespole gra jeszcze świetny Orsolini.
Leali- nie jest pierwszym wyborem w mistrzu Grecji, grywa głownie tylko w LE.
Rosseti - coś tam strzela w przeciętniaku ligi szwajcarskiej, ale bez szalu.
Marrone -rezerwowy vice-lidera ligi Belgijskiej.
Pol Lirola- świetnie wygląda i to na poziomie Serie A jak i LE. Został wybrany do 11 rundy grupowej LE.

To by było tak w skrócie i na szybko. Tych na niższym poziomie nie chciało mi się wymieniać.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 11:17

Kucharius1

dzięki za odpowiedź ale te informacje o których napisałeś to są mi znane, chciałem się dopytać o kwestie mniej oficjalne, np. czy są plany zmienienia klubu Romagni itd.

Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 16:35

Liczyłem że Vitale będzie dobrym zawodnikiem i że będziemy mieli nowego Marchisio ehhh. Romagna też na niego liczyłem, teraz licze na Keana ;) dzięki za info.

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 20:22

Marotta potwierdził, że mamy dobre relacje z Bergamo i nie zaprzecza, że kogos z Atalanty podpiszemy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 20:49

Ej ! Czemu tego Kessiego odpuszczamy? Gosc moglby byc nowym Vidalem. Skuteczny pod bramka, swietny w defensywie. Czuje ze swietnie by odnalazl sie w naszej taktyce - on jest na fali, wiec moglby sie przebic u nas do podstawy. Jednak skoro tak jest ze odpuszczamy, to mam nadzieje ze dlatego bo sami tak uznalismy a nie ze... Musimy, bo nie mamy szans.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 21:17

Tak twierdzi Agresti ile w tym prawdy nie wie nikt.
My niby jestesmy zainteresowani Galiardinim podobnie jak Inter i niby Kessim podobnie jak Liverpool może nie bedziemy chcieli robić licytacji o tych zawodników a może będziemy chcieli.

Contim interesuje się Roma, więc Bergamo zostanie za chwile bez połowy składu, za to z milionami.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 21:24

Robaku pisze:Marotta potwierdził, że mamy dobre relacje z Bergamo i nie zaprzecza, że kogos z Atalanty podpiszemy.
Beppe powiedział, że na pewno kogoś z Atalanty ściągniemy.
"The transfer window opens in January, but I can confirm we will sign someone from them.”"

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 21:31

Oka, to ja widziałem inną wypowiedź, ale w każdym razie - sens pozostaje podobny, z tą różnicą,ze tutaj mówi się o styczniu - choć wedlug mediów to wcale nie znaczy, że zawodnik w styczniu przyjdzie. Co bezposrednio wynika z tej wypowiedzi.

Ja obstawiam Caldarę na koniec sezonu i ew. Galiardiniego teraz w przypadku fuckupu z Witselem. W Betancura nie wierze w zimę.

Ew. liczę, że Zazą pohandlujemy z MIlanem ws. DeSciglio, choć większe szanse daje się Simone na transfer do Valencii i tutaj podobno Prandelli chce nas także uwolnić od Hernanesa.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2016, 21:34 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 21:33

Robaku pisze:
W Betancura nie wierze w zimę.
Beppe w tym tygodniu powiedział, że Urus dołączy do nas dopiero latem.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 21:39

2 z pomocnikow z Atalanty - czy albo jeden albo drugi? - plus Witsel. To wymaga wykreslenia z kadry na CL 3-4 zawodnikow. Pewnie Asamoah, Hernanes i kto? Lemina? Khedira? Aha no i latem ktos super do pomocy. No wiec kto out. Dlatego jestem przeciwny graczom jak Sturaro. Na wyrobnika, ktory powinien grac od wielkiego dzwonu, nada sie sredniak wychowanek senior. Kadra ma swoje waskie brzegi.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 21:44

Zapomnij o dwóch pomocnikach z Bergamo w to okienko. Nie ma na to szans, ja uważam, że jeśli zrobimy deal z Atalantą to zawodnicy tam zostaną do końca tego sezonu, albo do końca nawet następnego.
To jest według mnie plan A Juve.
Oczywiście gdyby sytuacja wyglądała tak, że np. Hernanes zgodził się odejść, na czym pewnie nam w obecnej sytuacji nie zależy,tj. Lemina i Asa out na ponad miesiąc, to jest szansa na np. Galiardiniego i WItsela w to okno.

Z drugiej strony, za bardzo ssfocusowałeś się na LM. Nie sądze, żebysmy mocno zabiegali o włączenie np. takiego Galiardiniego na LM, bo on tam szczególnie nam nie pomoże.
LM wraca w połowie lutego, więc nawet jeśli założyć, że w półfinale będą Ghana, Maroko i Gabon ( w co wątpie, w szczególności jeśli chodzi o Gabon) to wrócą najpóźniej około tygodnia przez 1 meczem z Porto. A przyznajmy szczerze, że mała - aczkolwiek jest - szansa, że któryś z w/w zawodników będzie grał w pierwszym składzie, nawet jeśli wróci z PNA 2-3 tygodnie przed meczem z Porto. Oni są ważni, ale nie kluczowi - obecnie.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 22:02

Jeden długoletni guru z wiadomego tematu na VS (sprawdzalność nowin jeśli chodzi o seniorów ma małą, ale w sprawie juniorów orientuje się jak mało kto) twierdzi np. że z Zenitem od ponad miesiąca jesteśmy dogadani na 6mln+2,5 bonusów za Witsela. Inny user napisał, że umowa z Genoą w sprawie Rincona cały czas jest na stole (w drugim kierunku miałby powędrować Hernanes) a wtrącenie się Romy miało związek z tym, że nie mogliśmy się dogadać o jakiś 1 mln, który Preziosi chciał w pieniądzach a którego my nie bardzo chcieliśmy płacić; różnie się cała sprawa w tym momencie jeszcze może skończyć, ale też sporo będzie chyba zależeć od samego Wenezuelczyka. Jak już wiadomo deal z Caldarą mamy już przyklepany a interesuje nas jeszcze Gagliardini. Sam Beppe przyznał, że Atalanta ma ciekawych piłkarzy. Meret to też gorące nazwisko. Wprawdzie Agresti w przeciwieństwie do Momblano, który jakiś czas temu pisał, że to niemal done dealio, twierdzi, że nic nie jest jeszcze podpisane, ale faktycznie potwierdza, że jesteśmy zainteresowani. Zazę bardzo chce Valencia, która jest również zainteresowana Hernanesem. U nich na wylocie jest Enzo Perez, ale póki co nikt go z nami nie łączy jeszcze.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2016, 22:03 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 22:02

No ale odnosnie Serie A sa podobne regulacje. Ja bym chcial bysmy mieli i 30 dowolnych graczy w kadrze - nie ze samych topow - i razie czego zabezpieczenie by bylo.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 22:51

Dla mnie moze przyjsc sam Witsel w zimie, bo jesli mialby dolaczyc takze/albo Rincon to :facepalm: Wystarczy ze juz teraz bedziemy musieli sie pozbyc tylu graczy ze srodka i nie jest potrzebny kolejny zawodnik, ktorego za pol roku/rok bedziemy chcieli opchnac. W srodku znow musi zapanowac jakosc, a nie ilosc.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 22:56

Jacky pisze:
RICTOR pisze:
Robaku pisze:Artur Petrosyan bardzo ogarnięty dziennikarz z Rosji właśnie zatwittował, że Zenit chce 10 baniek za Axela.
Jeśli tak faktycznie jest to Ruscy nic na nim nie zarobią. Marotta się nie będzie z nimi w tym przypadku bawił. Swoją drogą, wiedziałem, że nawet w tej kwestii zimą będą problemy.
Ruscy juz tam dobrze kombinuja, bo Marotta po prostu musi kogos sprowadzic po tak spieprzonym w omocy letnim mercato. Jaralbym sie kombinacja Witsel+Fabregas (na wypo)
Sporo mówi się o tym, że Witsel nas nie zbawi, ale jak oglądam takie kompilacje to nabieram przekonania, że obok Marchisio i Pjanicia (za napastnikami) byłby to trzeci pewniak do pomocy i jeden z zawodników, od których ustalałoby się kompletowanie składu środka pola. Kogoś takiego nam w tej chwili brakuje, a przy PNA to już w ogóle będzie bida. Marotta musi sobie dobrze przekalkulować, czy opłaca mu się przystać na propozycję Ruskich. Te 3 mln E przy potencjalnych zyskach z Ligi Mistrzów wyglądają jak pryszcz. Fabregasa nam Conte pewnie nie puści. Jak mu już Antek od dzwona daje pograć to Hiszpan udowadnia, że wciąż coś wie o tym jak się gra w piłkę. Na samo wypożyczenie byłby bardzo cennym nabytkiem.
Alexinhio-10 pisze:Dla mnie moze przyjsc sam Witsel w zimie, bo jesli mialby dolaczyc takze/albo Rincon to :facepalm:
Też nie wiem co nami kieruje, że chcemy kupować za pieniądze Wenezuelczyka. Zawodników na podobnym poziomie już mamy w kadrze.

Zablokowany