Serie A 16/17 (17): JUVENTUS 1-0 Roma
- matti26209
- Juventino
Ja nie twierdzę, że zagraliśmy jakiś perfekcyjny mecz, wiele rzeczy do poprawy, ale mimo wszystko graliśmy dzisiaj z trochę bardziej wymagającym przeciwnikiem i najbardziej liczą się kolejne 3 pkt i powiększenie przewagi. 3 zwycięstwo z rzędu, powraca Dybala, zaraz zimowe mercato, gdzie mam nadzieję, że wzmocnimy środek pola. Trochę spokojuForzaItanimulli3vujcm pisze:Rozgraniczasz troche skrajnosci? Ja ogladam mecze nasze wszystkie i takie wyszarpane zwyciestwa mnie nie zaslepiaja. Tu nie o wynik jedynie chodzi. Widze dobrze co u nas jest nie tak. Wy naprawde jestescie minimalistami skoro to wam wystarczy.matti26209 pisze:To co, musimy wygrywać co mecz po 5:0 żeby to świadczyło o nas dobrze? Ludzie, wygraliśmy z wiceliderem, 7 raz z rzędu na Juventus Stadium. Niektórzy tutaj po 38 zwycięstwach w lidze 1:0 by mówili, że mistrzostwo jest niezasłużone :shock:

- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Jak zwykle ze skrajności w skrajność. To takie polskie.
Zła platforma - jesteś za Pisem, zły Pisior, zaraz z PO
Super fajnie, że umacniamy swoją pozycje w tabeli, ale z taką impotencją w ataku pozycyjnym, z oddawaniem pola gry rywalowi i ogólnemu minimalizmowi to możemy nasz upragniony finał LM obejrzeć przed TV.
Roma miała swoje okazje, przy odrobinie więcej szczęścia, mogli pkt urwać. Jak ktoś w tym meczu widział "kontrolowanie gry" to proszę porównać z meczem z poprzedniego tygodnia, gdzie kontrola spotkania oznacza bezpieczny rezultat.
Zła platforma - jesteś za Pisem, zły Pisior, zaraz z PO

Super fajnie, że umacniamy swoją pozycje w tabeli, ale z taką impotencją w ataku pozycyjnym, z oddawaniem pola gry rywalowi i ogólnemu minimalizmowi to możemy nasz upragniony finał LM obejrzeć przed TV.
Roma miała swoje okazje, przy odrobinie więcej szczęścia, mogli pkt urwać. Jak ktoś w tym meczu widział "kontrolowanie gry" to proszę porównać z meczem z poprzedniego tygodnia, gdzie kontrola spotkania oznacza bezpieczny rezultat.
- kawek
- Juventino
Na pół roku skończy się szczekanie Naingolana i spółki
Niestety meczu nie mogłem ogladac bramka z niczego wielkie brawa dla Gonzalo. Milan puchnie Roma standardowo nie wytrzymuje ciśnienia a my jak zawsZe. Martwi mnie tylko ten Pjanic ktoś wie konkretnie co z nim
Niestety meczu nie mogłem ogladac bramka z niczego wielkie brawa dla Gonzalo. Milan puchnie Roma standardowo nie wytrzymuje ciśnienia a my jak zawsZe. Martwi mnie tylko ten Pjanic ktoś wie konkretnie co z nim
- CzeczenCZN
- Juventino
Troche bardziej wymagajacy przeciwnik, ta wyszydzana tu Roma?matti26209 pisze:Ja nie twierdzę, że zagraliśmy jakiś perfekcyjny mecz, wiele rzeczy do poprawy, ale mimo wszystko graliśmy dzisiaj z trochę bardziej wymagającym przeciwnikiem i najbardziej liczą się kolejne 3 pkt i powiększenie przewagi. 3 zwycięstwo z rzędu, powraca Dybala, zaraz zimowe mercato, gdzie mam nadzieję, że wzmocnimy środek pola. Trochę spokoju

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Lider z wiceliderem, a tylko 10 stron komentarzy. Przed przeczytaniem - nie ma kontrowersji, nie ma o czym pisać
Emocje jak na grzybach, po objęciu prowadzenia liczenie, że 'jakoś się to utrzyma'. Roma chyba zadowolona, że tylko najniższy wymiar kary.
Jedno z tych spotkań Juve, które oglądało się właśnie jakby za karę. Cieszą 3 pkt. i powiększenie przewagi nad 2gą drużyną w tabeli.
Mecz tak miałki, że po obu stronach nie wyróżniłbym in + nikogo poza Szczęsnym, który w kilku sytuacjach wybronił jak profesor.
Też liczyłem na te zmiany, ale nie wprowadziły one niczego nadzwyczajnego.

Jedno z tych spotkań Juve, które oglądało się właśnie jakby za karę. Cieszą 3 pkt. i powiększenie przewagi nad 2gą drużyną w tabeli.
Mecz tak miałki, że po obu stronach nie wyróżniłbym in + nikogo poza Szczęsnym, który w kilku sytuacjach wybronił jak profesor.
PrawieCabrini_idol pisze:Dybala Cuadrado w 2 polowie i dobijamy ich na 3 : 0.

Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2016, 23:47 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Bukol87
- Juventino
Czy mogę prosić o noty zawodników wystawione przez użytkowników Juvepoland, bo nie do końca wiem, jak oceniać postawę poszczególnych graczy. Z góry dzięki. Powtarzam za wami: Allegri out!!! Ten nieudacznik uwstecznia Juventus i wypalił się już dawno temu.
- PlanetJuve
- Juventino
Jak ty głupi i nieśmieszny jesteśBukol87 pisze:Czy mogę prosić o noty zawodników wystawione przez użytkowników Juvepoland, bo nie do końca wiem, jak oceniać postawę poszczególnych graczy. Z góry dzięki. Powtarzam za wami: Allegri out!!! Ten nieudacznik uwstecznia Juventus i wypalił się już dawno temu.

Ode mnie minus 1 do twojego fejmu- ot moja ocena.
Pjanic niby zszedł z kontuzją, a potem celebrował zwycięstwo jak nowo narodzony.
Oby zagrał z Milanem.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2016, 23:56 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
W takich meczach widać, że Roma nawet jak jej "żre" to brakuje odpowiedniego nastawienia. Juventus 9 na 10 takich meczów jeździ na dupie i często samym tym zacięciem zgarnia trzy punkty. Oni już wychodzą z założeniem, że przegrać jedną bramką to nie wstyd i poza Nainggolanem tam już chyba nie ma jaj (De Rossi padł przy bramce jak nie on).
- matti26209
- Juventino
No to jak Roma nie jest bardziej wymagająca to kto jest? Oczywiście mowa o Serie A. Jeśli nie ma nikogo takiego to po co to w ogóle oglądasz?ForzaItanimulli3vujcm pisze:Troche bardziej wymagajacy przeciwnik, ta wyszydzana tu Roma?W bezposrednich starciach nie widac duzej roznicy. Ja chce by nasza druzyna stanowila kolektyw - a tego nie widac. Niestety ale Romie nalezal sie chociaz remis. By tak nie bylo konieczny jest monolit. No ale Allegri nie ma pomyslu na ta druzyne. Naszym pronlemem nie sa zle transfery in tylko zawodnicy grajacy z nimi i psujacy akcje.
Za co jej się należał remis? Porównaj ile roboty miał Szczęsny, a ile Buffon.
Moim zdaniem nie Allegri jest problemem, a kontuzje i brak jakości w środku pola.
- Bukol87
- Juventino
A Sturato i Lichtsteiner? Widziałeś dzisiaj tych parodystów w akcji.PlanetJuve pisze:Jak ty głupi i nieśmieszny jesteśBukol87 pisze:Czy mogę prosić o noty zawodników wystawione przez użytkowników Juvepoland, bo nie do końca wiem, jak oceniać postawę poszczególnych graczy. Z góry dzięki. Powtarzam za wami: Allegri out!!! Ten nieudacznik uwstecznia Juventus i wypalił się już dawno temu.![]()
Ode mnie minus 1 do twojego fejmu- ot moja ocena.
HAHHAA
Pluto dobrze prawi. Szkoda, że Allegri tego nie czyta:/Pluto pisze:Absolutni mistrzowie świata w irytowaniu swoich kibiców mimo zwycięstw. Murowanie bramki z masa szczęścia, które tylko szaleniec mógłby nazwać kontrola nad meczem i wynikiem oraz nieporadnośc pod bramka rywala, której absolutnym hitem i wisienka na torcie była nasza ostatnia akcja.
- Robaku
- Juventino
Hahhal Dzisiaj Sturaro najlepszy z naszej pomocy, CHłopak biegał za całą pomoc, bo innym się nie chcialo włącznie z Markizem. Ta gryzł trawę, że nie dziwie się, że od 75 minuty musieli go rozciągać. Fantastycxzny mecz SS.ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Sturaro, Khedira, Lichtsteiner - o 2 za dużo jak na 1 jedenastkę.
.
- Vincitore
- Juventino
Wynik może mylić, bo Roma nie stworzyła dzisiaj sytuacji, narobili wiatru jak Atalanta ostatnio, czyli wynik nie był przez moment zagrożony. Rzymianie napakowani jak kabanos na początku meczu imponowali nieporadnością i nerwowością.
Żeby być sprawiedliwym - byłem pierwszym krytykantem Sturaro, bo ostatnio grywał fatalnie, ale dzisiaj zagrał wspaniałe zawody. Pisałem, że chłopak musi wrócić do swoich korzeni w Juventusie - pokora, wola walki i wytrącanie rywala z gry, czyli to co potrafi najlepiej, szkoda jego sytuacji ale akurat wyborowym strzelcem to on nigdy nie będzie. Dzisiaj jednak spokojnie w trójce najlepszych na boisku.
Najlepszy na murawie Rugani, chłopak jest w życiowej formie, nie ma różnicy między nim a BBC, wspaniale zastępuje Bonusa, ogromne propsy. Byłem wielkim fanem jego talentu już w Empoli, ale oglądanie tego jak się obecnie rozwija to czyta przyjemność. Wspaniały chłopak.
Do tego na swoim wysokim poziomie waleczości Mandzukic, nieoceniony Pipita i Alex Sandro w normie. Należy też podkreślić w miarę przyzwoity występ Lichtsteinera. Betonowy Rychu dzisiaj na ogromnym plusie.
Kiepska zmiana Cuadrado, multum nieudanych zagrań, niedokładnych podań i próby wymuszenia rzutów wolnych, do tego katastrofalna strata po której Perotti wpadł w nasze pole karne.
Ogólnie to jestem w miarę ukontentowany, ligę mamy załatwioną, nikt nam już nic tutaj nie zrobi, Mihajlovic miał rację - Juve wygra ligę do grudnia
Żeby być sprawiedliwym - byłem pierwszym krytykantem Sturaro, bo ostatnio grywał fatalnie, ale dzisiaj zagrał wspaniałe zawody. Pisałem, że chłopak musi wrócić do swoich korzeni w Juventusie - pokora, wola walki i wytrącanie rywala z gry, czyli to co potrafi najlepiej, szkoda jego sytuacji ale akurat wyborowym strzelcem to on nigdy nie będzie. Dzisiaj jednak spokojnie w trójce najlepszych na boisku.
Najlepszy na murawie Rugani, chłopak jest w życiowej formie, nie ma różnicy między nim a BBC, wspaniale zastępuje Bonusa, ogromne propsy. Byłem wielkim fanem jego talentu już w Empoli, ale oglądanie tego jak się obecnie rozwija to czyta przyjemność. Wspaniały chłopak.
Do tego na swoim wysokim poziomie waleczości Mandzukic, nieoceniony Pipita i Alex Sandro w normie. Należy też podkreślić w miarę przyzwoity występ Lichtsteinera. Betonowy Rychu dzisiaj na ogromnym plusie.
Kiepska zmiana Cuadrado, multum nieudanych zagrań, niedokładnych podań i próby wymuszenia rzutów wolnych, do tego katastrofalna strata po której Perotti wpadł w nasze pole karne.
Ogólnie to jestem w miarę ukontentowany, ligę mamy załatwioną, nikt nam już nic tutaj nie zrobi, Mihajlovic miał rację - Juve wygra ligę do grudnia

- CzeczenCZN
- Juventino
@Robaku Wiec mowie, jeden z takich 3, reszta kreatywniejsi zawodnicy. To nie losowanie Lotto, gdzie akurat sie uda. Innym razem dowolny z tej trojki zagra piach. Sturaro albo MUSI poprawic skutecznosc, albo zostawac z tylu.
- Bukol87
- Juventino
Mądrze prawisz. Szkoda, że sytuacji związanej z SS nie dostrzega Allegri.ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Robaku Wiec mowie, jeden z takich 3, reszta kreatywniejsi zawodnicy. To nie losowanie Lotto, gdzie akurat sie uda. Innym razem dowolny z tej trojki zagra piach. Sturaro albo MUSI poprawic skutecznosc, albo zostawac z tylu.
Ale tak naprawdę, czy on cokolwiek dostrzega? :co?:
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie chcę się powtarzać ale zrobię to co napisałem w pierwszym swoim poście po meczu - pieprzysz jak potłuczony, skończ. Juve wychodzi z grupy w LM z 1 miejsca, nad druga Romą ma 7 punktów przewagi i Allegri out :rotfl:Bukol87 pisze:Powtarzam za wami: Allegri out!!! Ten nieudacznik uwstecznia Juventus i wypalił się już dawno temu.
Teraz już jestem pewien, że to nie ironia więc dla własnego dobra udaj się do psychiatry póki nie jest za późno

Ja też kiedyś różne pierdoły pisałem ale jak patrzę na Twoje wpisy to czuje się rozgrzeszony.