Serie A 16/17 (17): JUVENTUS 1-0 Roma
- Lucas87
- Juventino
Można odetchnąć z ulgą, ale Real też gra padakę i jakoś jeszcze nie przegrał. W Rzymie -7 ;] Sturaro, ty wiesz co?!
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2016, 22:47 przez Lucas87, łącznie zmieniany 1 raz.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Druga połowa katastrofalna a Cuadrado dał beznadziejną zmianę. Sturaro mógł zabić mecz ale od drewna nie ma czego oczekiwać, on nawet na pusta trafiłby w poprzeczkę
Roma nas gniotła a u nas skrajny minimalizm i obrona Częstochowy ale mamy w obronie Ruganiego
Kolejny świetny mecz naszego młokosa, który co mecz dostaje kartkę ale nauczycieli w Juve ma znakomitych. Doczłapaliśmy ten wynik tylko dlatego, że Roma jest słaba ale nasz cynizm ponownie dał znać o sobie. Podobnie jak dziadki na trybunach miałem stan przedzawałowy ale na szczęście obyło się bez dramatu. Muszę jednak przyznać, że nasza drużyna potrafi mnie wykańczać w sposób perfekcyjny. Za dużo im pozwoliliśmy, chyba pierwszy raz na JS Roma nas gniotła. Dlaczego Sturaro zawsze musi mieć takie sytuacje a nie ktoś z jajami ?
Chyba, że to była ironia, której tutaj nie wyłapałem. Jeśli to nie była ironia to zrób sobie dobrze.

Roma nas gniotła a u nas skrajny minimalizm i obrona Częstochowy ale mamy w obronie Ruganiego

Bez jaj. Cuadrado specjalnie nadstawił pierś a piłka odbiła się od niej i uderzyła w rękę. Czegoś takiego się nie gwiżdże, Orsato dobrze sędziował.kubraczek pisze:mieliśmy również szczęście, że sędzia nie odgwizał ręki przed(w) naszym polem karnym.
I co jeszcze ? Pierwsze miejsce w LM w grupie, siedem punktów przewagi nad drugim zespołem w tabeli i trener do zmiany :rotfl:Bukol87 pisze:Max do zwolenienia!!! Tak jak pisaliście już jakiś czas temu. Doprowadził do nerwówki w końcówce i zwlekał z wpuszczeniem Paulo do 81 minuty.
Potrzebna świeża krew.
Chyba, że to była ironia, której tutaj nie wyłapałem. Jeśli to nie była ironia to zrób sobie dobrze.

Owszem ale ja nie napisałem, że Sturaro był słaby bo wykonał tytaniczną pracę i uprzykrzył życie Radiji. Chodziło mi o to, że pod bramką przeciwnika jest drewnem bo za każdym razem kiedy gra ma wyborne sytuacje, które mają podobny finał.Poprostu pisze:
Sturaro dzisiaj najlepszy w pomocy. Khedira dzisiejszego wieczora mógł mu buty czyścic. Wiadomo, że Stefano zazwyczaj odstaje od reszty naszych ale czepianie się go po dzisiejszym meczu to zwykły <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2016, 22:56 przez MRN, łącznie zmieniany 3 razy.

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Absolutni mistrzowie świata w irytowaniu swoich kibiców mimo zwycięstw. Murowanie bramki z masa szczęścia, które tylko szaleniec mógłby nazwać kontrola nad meczem i wynikiem oraz nieporadnośc pod bramka rywala, której absolutnym hitem i wisienka na torcie była nasza ostatnia akcja.
Może ktos przypomni ile Igła trafił po podaniach kolegów, dzisiaj znowu sie nie udało. Allegri zatrudnij jakiegoś fachowca od grania pod bramką rywala, może przy okazji nauczy Sturaro i Khedire strzelać gole.
Cuadrado chyba za duzo przebywa z Alvesem, futbol z podwórka.
Może ktos przypomni ile Igła trafił po podaniach kolegów, dzisiaj znowu sie nie udało. Allegri zatrudnij jakiegoś fachowca od grania pod bramką rywala, może przy okazji nauczy Sturaro i Khedire strzelać gole.
Cuadrado chyba za duzo przebywa z Alvesem, futbol z podwórka.
- kubraczek
- Juventino
Piłkarzem meczu zdecydowanie Rugani. To jak czyścił, jak przewidywał i jak wyprowadzał piłkę było na mistrzowskim poziomie. Mandzukić kolejny świetny mecz, mnóstwo poświęcenia. Najgorszy Cuadrado, który poza bieganiem nie wniósł nic do gry, a mieliśmy również szczęście, że sędzia nie odgwizał ręki przed(w) naszym polem karnym.
Wygrywamy, chociaż totalnie na to nie zasłużyliśmy i nie istnieliśmy w drugiej połowie. W naszej grze było więcej rozpaczliwej obrony niż jakiegokolwiek pomysłu. Szkoda. Poza Ruganim i Mandzukiciem trudno kogoś pochwalić.
Wygrywamy, chociaż totalnie na to nie zasłużyliśmy i nie istnieliśmy w drugiej połowie. W naszej grze było więcej rozpaczliwej obrony niż jakiegokolwiek pomysłu. Szkoda. Poza Ruganim i Mandzukiciem trudno kogoś pochwalić.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- wongier
- Juventino
nie o to mi chodziłoForzaItanimulli3vujcm pisze:Można również powiedzieć w takim razie, że ze względu na specyfikę Serie A możemy zapomnieć o wygraniu CL.wongier pisze:Trener, lepszego nie możemy mieć ze względu na specyfikę na seirea.
Zwykła kopanina, zero składności, niektórzy zawodnicy nie wyszli mecz.
Uważam że ta liga jest tak specyficzna, ze nie każdy by sobie poradził
- juvemaroko
- Juventino
Lichteiner I Sturaro zagrali najlepszego spotkanie w sezonie. Mam nadzeje ze s Wlochem po podpisanie nowego kontraktu bedzie tylko lepiej i szkoda ze nie udalo ou sie pokonac Polskiego bramkarza.
Szkoda ze nie udalo sie sciagnac Naigolana bo takiego z nim nasza druga linia bylaby duzo pewniejsza w meczach LM.
Szkoda ze nie udalo sie sciagnac Naigolana bo takiego z nim nasza druga linia bylaby duzo pewniejsza w meczach LM.
- albertcamus
- Juventino
Piękna wygrana. Uwielbiam taki styl. Nasi rywale po takich meczach mają zrytą psychikę, co się odbija na kolejnych spotkaniach
:koszulka:

:koszulka:
- CzeczenCZN
- Juventino
Miałem słabego streama - ten który około 90 minuty był sam na sam ze Szczęsnym po kontrze to Sturaro czy Dybala??
Na plus mimo wszystko Sturaro, jednak musi poprawić skuteczność, ponieważ w naszej filozofii gry, gracz na jego pozycji to zakamuflowany napastnik. BTW Vidal wróć!!!!
Na plus mimo wszystko Sturaro, jednak musi poprawić skuteczność, ponieważ w naszej filozofii gry, gracz na jego pozycji to zakamuflowany napastnik. BTW Vidal wróć!!!!
- pumex
- Juventino
Było gorąco, ważne 3 punkty po przeciętnym występie naszych.
Myślę, że tym razem po stronie Sturaro można zapisać niewielki plusik. Zrypał dwie patelnie i standardowo miał trudności w elementarnych kontaktach z piłką, ale gdzie miał być to był, kiedy miał faulować to faulował, nawet coś odebrał czy przechwycił i unikną podań pod nogi rywali.
Myślę, że tym razem po stronie Sturaro można zapisać niewielki plusik. Zrypał dwie patelnie i standardowo miał trudności w elementarnych kontaktach z piłką, ale gdzie miał być to był, kiedy miał faulować to faulował, nawet coś odebrał czy przechwycił i unikną podań pod nogi rywali.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Sturaro dzisiaj najlepszy w pomocy. Khedira dzisiejszego wieczora mógł mu buty czyścic. Wiadomo, że Stefano zazwyczaj odstaje od reszty naszych ale czepianie się go po dzisiejszym meczu to zwykły <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.alessandro1977 pisze:. Sturaro mógł zabić mecz ale od drewna nie ma czego oczekiwać, on nawet na pusta trafiłby w poprzeczkę![]()
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Perfidne zwycięstwo. Perfidne bo Roma momentami cisnęła a i tak nie była w stanie nawet zremisować bo czasem zamierzenie czasem całkowicie przypadkowo, ale jednak tą jednobramkową przewagę wybroniliśmy. Nie zdziwię się jak Rzym swoim zwyczajem po tej przegranej się podłamie i zacznie regularnie tracić punkty.
- Lypsky
- Juventino
szczególnie Sturaro, który obok Ruganiego i Mandzukicia był dziś najlepszy na boisku. Za chwile przyjdzie pan doktor i po raz kolejny udowodni nam jak beznadziejny jest "drewniany Mario".ForzaItanimulli3vujcm pisze: Sturaro, Khedira, Lichtsteiner - o 2 za dużo jak na 1 jedenastkę.
Musimy kupić prawego obrońce bo to co wyczynia Lichstainer nie jest już śmieszne. Cuadrado postanowił solidnie zastąpić Szwajcara i zagrał równie beznadziejnie.
Geniusz Higuaina i 3 punkty nasze.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- CzeczenCZN
- Juventino
Nie ma co mówić o miażdżącej dominacji w Italii - z Romą od 3 sezonów wygrywamy 1 bramką w Turynie, to nie jest dominacja. Po za tym nawet nie bardzo potrafiliśmy sytuacje stwarzać. Minimalista Conte jak był, to z Romy po meczu w Turynie nie było co zbierać.
- wongier
- Juventino
bez przesady .....ForzaItanimulli3vujcm pisze:Nie ma co mówić o miażdżącej dominacji w Italii - z Romą od 3 sezonów wygrywamy 1 bramką w Turynie, to nie jest dominacja. Po za tym nawet nie bardzo potrafiliśmy sytuacje stwarzać. Minimalista Conte jak był, to z Romy po meczu w Turynie nie było co zbierać.
wygrywamy tak jak wygrywać musimy.. 1-0 czy 4-0 dalej to 3 pkt
Zawsze uciekaliśmy luty marzec więc pozycja wyjściowa jest ok
- Cabrini_idol
- Juventino
KABOOM. Roma wyjeżdża bez punktu i z PEWNOŚCIĄ uświadomieni, że trzeba walczyć o 2 miejsce bo nie mają startu do nas.
Zero zagrożenia ze strony Romy, zero strzałów celnych. Pełna dominacja.
Zero zagrożenia ze strony Romy, zero strzałów celnych. Pełna dominacja.