Polityka
Mam tak samo. Nie nie chce mi sie uzewnetrzniac, ale szkoda Polski po prostu. Najchetniej czlowiek odcial by sie od tego wszystkiego, od calej polityki, ale jakos sie nie da :eh:pumex pisze: A serio jestem naprawdę przybity, tak jakby stało się coś, co dotyczy bezpośrednio mnie, w moim najbliższym otoczeniu.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Lypsky
- Juventino
Moim zdaniem wszystko zmierza ku konfrontacji. Zwolennicy rządu jeszcze są spokojni i siedzą cicho, ale wczorajsza próba "odzyskania" Polski przez kod i opozycję było przekroczeniem kolejnej bariery.
Z ust "dziennikarzy" coraz cześciej słychać o Majdanie, ba, oni namawiają ludzi do rozwiązań siłowych. Ciekawe czy ktoś pójdzie po rozum do głowy gdy poleje się krew, a to moim zdaniem nieuniknione.
PIS popełnia sporo głupich błędów, ale to co wydarzyło sie wczoraj przed sejmem uważam za skandal i atak na legalnie wybraną władze. Widać, że opozycja osiąga swój cel, ale skończy sie to kiepsko, szczególnie dla nich. Wytłumaczy mi ktoś jakim prawem pan Petru mówi o wcześniejszych wyborach?
Tylko jedno nie udało sie protestującym - liczyli ze policja użyje siły i bedą mieli kolejne materiały by poskarżyć sie przyjaciołom w Europie. Tymczasem sami musieli rzucać świece dymne i kłaść się na pokaz, by miec materiał dla tvn24.
Z ust "dziennikarzy" coraz cześciej słychać o Majdanie, ba, oni namawiają ludzi do rozwiązań siłowych. Ciekawe czy ktoś pójdzie po rozum do głowy gdy poleje się krew, a to moim zdaniem nieuniknione.
PIS popełnia sporo głupich błędów, ale to co wydarzyło sie wczoraj przed sejmem uważam za skandal i atak na legalnie wybraną władze. Widać, że opozycja osiąga swój cel, ale skończy sie to kiepsko, szczególnie dla nich. Wytłumaczy mi ktoś jakim prawem pan Petru mówi o wcześniejszych wyborach?
Tylko jedno nie udało sie protestującym - liczyli ze policja użyje siły i bedą mieli kolejne materiały by poskarżyć sie przyjaciołom w Europie. Tymczasem sami musieli rzucać świece dymne i kłaść się na pokaz, by miec materiał dla tvn24.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- pumex
- Juventino
Dokładnie.deszczowy pisze:Smutno trochę, prawda? Ma się wrażenie, że coś zostało podeptane.pumex pisze:Choć nie lubię dyskutować o polityce, bo uważam, że takie rozmowy wywołują głównie konflikty, to śledzę ją dość szczegółowo od wielu, wielu lat. I co Wam powiem? Dziś, po tym co dzieje się od wczoraj, czuję się po prostu smutno, bardzo smutno. I to wszystko ku swojemu wielkiemu zdziwieniu, bo w życiu nie pomyślałbym, że jakiekolwiek wydarzenie okołopolityczne może wywołać u mnie takie emocje. A serio jestem naprawdę przybity, tak jakby stało się coś, co dotyczy bezpośrednio mnie, w moim najbliższym otoczeniu.
Jedno z typowych określeń używanych przez wyborców obecnego rządu w stosunku do oponentówLucas87 pisze:Bydło

Jedna rzecz - to, że jedni z drugimi się przepychają, że jedni blokują, drudzy nielegalnie podpisują listy po fakcie etc - walić to. Ale ja, jako pełnoprawny obywatel Polski czynnie korzystający z moich obywatelskich praw i obowiązków, mam mieć zapewniony stały dostęp do tego, co wybrani przez naród wyczyniają w miejscu stanowienia o Polsce, bo to oni są dla mnie, a nie ja dla nich. Gdy ktoś mi to elementarne prawo próbuje ukrócić, to jest mi z tym źle. Sejm to nie jest prywatny kram z warzywami, że jego właściciel może się w nim zamknąć i robić co chce.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Pan Petru to chyba od trzeciego posiedzenia sejmu mówi o przyśpieszonych wyborach, tak że to akurat żadna nowośćLypsky pisze:Wytłumaczy mi ktoś jakim prawem pan Petru mówi o wcześniejszych wyborach?

- Lucas87
- Juventino
To może czas na małe przypomnienie kilku wypowiedzi polityków z partii miłości, z okresu sprawowania przez nich władzy.pumex pisze:Jedno z typowych określeń używanych przez wyborców obecnego rządu w stosunku do oponentówLucas87 pisze:Bydło![]()
Bronisław Komorowski:
„Będziemy polować na kaczki tylko teraz jest okres ochronny”
- „Jaki Prezydent taki zamach
- „Jaka wizyta, taki zamach, bo z 30-tu metrów nie trafić w samochód to trzeba ślepego snajpera”.
- „Kaczyński to przypadek psychiatryczny.”
-‘To jakieś odmęty szaleństwa po prostu i niestety to nie jest chyba szaleństwo wynikające z poczucia bólu i straty, tylko z jakiejś chyba zapiekłości politycznej.” – Komorowski o sugestii PiS, że na zamówienie PO powstała piosenka „Jarek po trupach do celu” w wykonaniu Kuby Wojewódzkiego i Michała Figurskiego.
„-Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do głównej rzeki i do Bałtyku, więc nie słyszałem od dłuższego czasu o zjawiskach powodziowych, które by trwały dłużej niż tydzień czy dwa.”- Komorowski w odpowiedzi na pytanie, czy wybory prezydenckie zostaną przełożone w związku z powodzią
- „W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni, obyci z żywiołem.”
Radosław Sikorski:
Minister Spraw Zagraniczny mówił jak dorżnąć watahę – „Jeszcze jedna bitwa, jeszcze dorżniemy watahy, wygramy tę batalię!” – na konwencji PO
- „Można być prezydentem, ale można być też chamem.”
- „Pan się nie przejmuje tym, co wygadują niektóre karły moralne” – powiedział do Lecha Wałęsy, nie wiadomo o kim, ale można się domyślać.
- „prezydent może być niski, ale nie może być mały” – Radosław Sikorski
- „były prezydent Lech Kaczyński” – Radosław Sikorski
Donald Tusk:
-- „Najlepsi i twardzi idą na wojnę z PiS. Do tej wojny potrzebuję ludzi najlepszych, twardych. Dlatego to otoczenie będzie teraz pomagało Grzegorzowi Schetynie bić się w Sejmie z PiS-em.
„…Jeśli uważacie państwo, że J. Kaczyński i PiS w czasie kampanii wyborczej mają zamiar aresztować kandydatów innych partii, używać podsłuchów, to weźcie pochodnie w ręce i idźcie na Pałac Prezydencki…”
- „Dłuższa praca to przyjemność.”- Tusk o reformie wydłużającej wiek emerytalny.
- „Bolszewicki temperament Kaczyńskiego i socjalistyczne poglądy na rolę państwa i na gospodarkę upodabniają go, nawet nie do Kwaśniewskiego, lecz do starszych kolegów byłego prezydenta, tych których nazywano kiedyś betonem PZPR.”-
Janusz Palikot:
- „Wypatroszyć Kaczyńskiego„–“Jarosława Kaczyńskiego trzeba zastrzelić i wypatroszyć (…) Bronisław Komorowski pójdzie na polowanie na wilki i zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż w Europie…”
- „Dlaczego do Smoleńska wyjechał kartofel, kurdupel, alkoholik, a wrócił mąż stanu? Bo Rosjanie podmienili ciało”
-- „Kaczyńscy są źródłem wszelkiego zła. Zwłaszcza Jarosław Kaczyński ”
„… Odpowiedzialność moralna za śmierć 95 ludzi ponosi Lech Kaczyński , bo to on przygotowywał wyjazd. To on ma krew na rękach ludzi, którzy zginęli w katastrofie. (…) głupota, bezmyślność, pycha i ego Lecha Kaczyńskiego doprowadziło do tragedii.
Stefan Niesiołowski:
„Pan Bóg tak stworzył kurczaki, że są inteligentniejsze od kaczek. Podobno kaczki są dość tępe.”
„…Cześć z tych, którzy stoją tam i rzekomo pilnują krzyża, to rzeczywiście kandydaci do kliniki psychiatrycznej. Ostatnia stacja tej ich procesji to Tworki…”
- „Ty, jak to szło, Guten Morgen? Butem w mordę?”- Niesiołowski
- „Kaczyński to nędzny i żałosny nieuk (…) może sobie wzywać kiboli na pomoc, a nie premiera Tuska”- Niesiołowski po apelach Kaczyńskiego do Tuska aby wrócił z urlopu, po tym jak prok. płk Przybył strzelił sobie w policzek.
- „Podejrzany jest stan umysłowy człowieka liderującego TŁUMKOWI, który dzisiaj śpiewa „Ojczyznę wolną racz nam wrócić Panie”, Kaczyński jest liderem partii o silnych bolszewickich rysach, która liczy, że głupich w społeczeństwie jest większość”- Niesiołowski
- „ACTA jest bardzo dobre, jego przeciwnicy to idioci”- Niesiołowski
- „Zagłosuję za ACTA natychmiast, jak tylko sprawa ratyfikacji umowy trafi do parlamentu.”- Niesiołowski
A całą resztę możesz sobie odszukać sam, w internecie zanim kolejny raz przypiszesz wyborcom, czy politykom PISu - jakąś szczególną dolegliwość...
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- deszczowy
- Juventino
Głowy się grzeją po obu stronach. Mam nadzieję, że ktoś się przecknie. Z obu stron bo taka sytuacja to byłoby jakieś monstrum. Ale eskalacją śmierdzi. I prowokacjami z obu stron. Jeśli te protesty się nie zakończą w ciągu tego weekendu to ja bym zaczął się bać.Lypsky pisze:Moim zdaniem wszystko zmierza ku konfrontacji. Zwolennicy rządu jeszcze są spokojni i siedzą cicho, ale wczorajsza próba "odzyskania" Polski przez kod i opozycję było przekroczeniem kolejnej bariery.
- pumex
- Juventino
Lucas87, nie obraź się, ale w dużej mierze właśnie przez takie prymitywne myślenie typu "bo oni też.." obraz polskiej klasy politycznej od dawna jest dnem. Nie musisz mi przytaczać tych wypowiedzi, znam je doskonale. Powiedz mi tylko jedno: gdy Twój sąsiad postanowi dla zabawy sfajczyć sobie mieszkanie to podążysz jego śladem szukając usprawiedliwienia w jego postępowaniu? Nie wydaje mi się.
Ciągle to samo - "bo Platforma to", "bo Platforma tamto". Rzygać się chce. Co mnie już teraz obchodzi Platforma? Swoje zrobili, swoje zniszczyli, swoje nakradli. Przyszła 'dobra zmiana', by wyznaczać nowe standardy. Tylko chyba nie o tego typu standardy chodziło i niestety popierający rząd wyborcy również nowych, lepszych standardów w komunikacji interpersonalnej nie wyznaczają.
Ciągle to samo - "bo Platforma to", "bo Platforma tamto". Rzygać się chce. Co mnie już teraz obchodzi Platforma? Swoje zrobili, swoje zniszczyli, swoje nakradli. Przyszła 'dobra zmiana', by wyznaczać nowe standardy. Tylko chyba nie o tego typu standardy chodziło i niestety popierający rząd wyborcy również nowych, lepszych standardów w komunikacji interpersonalnej nie wyznaczają.

- panlider
- Juventino
Policja nie użyła siły? A to dobre :rotfl:Lypsky pisze:Tylko jedno nie udało sie protestującym - liczyli ze policja użyje siły i bedą mieli kolejne materiały by poskarżyć sie przyjaciołom w Europie. Tymczasem sami musieli rzucać świece dymne i kłaść się na pokaz, by miec materiał dla tvn24.
Co do wcześniej wysłanego linku, my bad. Nie zmienia to faktu, że sposób, w jaki została uchwalona ustawa budżetowa to jest żart. Z drugiej strony czemu się dziwić.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Lucas87
- Juventino
Ja mam do PISu, zastrzeżenia średnio, o co drugą sprawę. Bardzo wiele rzeczy mi się nie podoba. Wiele lat temu, w szkole średniej byłem prześladowany, bo powiedziałem jednemu księdzu - co myślę o T. Rydzyku i PiSie. Problemem jest jednak to, iż tzw. opozycja, zamiast próbować walczyć orężem merytorycznym, składać projekty ustaw jak Kukiz15, (które wiadomo, że PIS mógłby bez problemu odrzucić, ale jeśli opinia publiczna widziała by, iż pracują i proponują coś lepszego niż rząd Szydło- chyba wyciągnęła by odpowiednie wnioski?), woli nawzajem obrzucać się łajnem z partią rządzącą i szukać pretekstu do mówienia o jakiejś rewolucji, faszystach, dyktaturze, etc...Krytykowali 500+. Owszem program ma duże wady. Ale PO najpierw sama nie zrobiła nic przez 8 lat, w tej sprawie, później straszyła drugą Argentyną czy Grecją, następnie proponując rzekomo własną ustawę, dzięki której jakimś cudem znalazłby się pieniądze dla każdego dziecka?! Nie potrafią skończyć z hipokryzją, nie potrafią udawać, że wyciągnęli jakiekolwiek wnioski z porażki wyborczej, z błędów tzw. polityki ciepłej wody w kranie i zamiatania problemów pod dywan. Z drugiej strony Petru, również niezwykle krytyczny dla 500+, lecz uważa, że skoro mu się należy - to będzie brał!!! Taka partia wykształconych, zaradnych ludzi, a jaka wtopa z ustawą o związkach?!
Rzecz jasna jeśli PIS, będzie powielał ich sposób postępowania, (np. arogancka wypowiedź Morawieckiego o ciężkiej pracy posłów), wówczas podzieli ich los. Na obecny moment, tzw. opozycja nie ma jednak żadnych argumentów (po za wyobrażeniem siłowego/podstępnego przejęcia władzy), aby ludzie zaufali jej w wystarczającym stopniu, aby PIS został pozbawiony władzy.
Rzecz jasna jeśli PIS, będzie powielał ich sposób postępowania, (np. arogancka wypowiedź Morawieckiego o ciężkiej pracy posłów), wówczas podzieli ich los. Na obecny moment, tzw. opozycja nie ma jednak żadnych argumentów (po za wyobrażeniem siłowego/podstępnego przejęcia władzy), aby ludzie zaufali jej w wystarczającym stopniu, aby PIS został pozbawiony władzy.
- pan Zambrotta
- Juventino
przestań się tasować sam, bo w co drugim poście tutaj tasujesz się z bycia dziennikarzem.deszczowy do alex96 pisze:A ty, jełopie nade mną, byłeś chociaż raz w Sejmie i wiesz jak wygląda praca dziennikarza w Sejmie? Jak nie to tasuj się dalej obrazkami z Fejsa.
ty możesz co najwyżej nas poinformować, że w Sochaczewie ciężarówka wjechała w płot. ot co.
Kto w ogóle czyta fakt?
Mój komentarz na temat tego, co się obecnie dzieje: PiS sam wystawia sobie kolano, w które opozycja chce strzelić bazooką. Opozycja od dawna ćwiczy scenariusze, jak rozpalić polski majdan. PiS stracił kontakt z rzeczywistością.
- Lucas87
- Juventino
SPONTANICZNA AKCJA PROTESTACYJNA ???
-ZGODA NA NIĄ WYDANA 13.GRUDNIA 2016 r !!!
- zakupiono 1000 kanapek wczoraj rano do sejmu,
- zamówiono 2 dni wcześniej nagłośnienie,
- wydrukowano dla posłów ulotki i transparenty.
-posłanka Wielgus zabrała do Sejmu olbrzymi megafon, bo spodziewali się wyłączenia głośników (następnie awanturowała się ze strażą, aby wnieść sprzęt)....
- poseł Kłopotek ''wygadał'' się...,
- równocześnie w innych miastach zbierały się też grupki demonstrantów na polecenie ''góry''
-.opozycja polazła bo...SB-kom zabrano kasę i np. morderca ks.Popiełuszki nie będzie dostawał ani 9 ani 6 tysięcy a..2 tysiące!!!, bo nie może się pogodzić z utratą Władzy itp itd......
------------------------------------------------------
Budżet na nowy rok - przewiduje podwyżki m. in dla pewnych grup zawodowych...
http://wgospodarce.pl/informacje/31864- ... na-kulture
-ZGODA NA NIĄ WYDANA 13.GRUDNIA 2016 r !!!
- zakupiono 1000 kanapek wczoraj rano do sejmu,
- zamówiono 2 dni wcześniej nagłośnienie,
- wydrukowano dla posłów ulotki i transparenty.
-posłanka Wielgus zabrała do Sejmu olbrzymi megafon, bo spodziewali się wyłączenia głośników (następnie awanturowała się ze strażą, aby wnieść sprzęt)....
- poseł Kłopotek ''wygadał'' się...,
- równocześnie w innych miastach zbierały się też grupki demonstrantów na polecenie ''góry''
-.opozycja polazła bo...SB-kom zabrano kasę i np. morderca ks.Popiełuszki nie będzie dostawał ani 9 ani 6 tysięcy a..2 tysiące!!!, bo nie może się pogodzić z utratą Władzy itp itd......
------------------------------------------------------
Budżet na nowy rok - przewiduje podwyżki m. in dla pewnych grup zawodowych...
http://wgospodarce.pl/informacje/31864- ... na-kulture
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
PiS stosuje już takie piramidki decyzyjne, że premier w wystąpieniu mówi o tym, że prezes zaproponował spotkanie marszałka senatu z mediami. Ciekawe czy Kolenda Zaleska zablokuje stół, czy coś.
- Vimes
- Juventino
Po pierwsze: "dziennikarze to nie święte krowy".
Po drugie: "(...) demonstracja musi być w formie, a nie areszt zrobić dla premiera, zamknąć parlament, no ludzie, gdzie my żyjemy, to jest cywil banda. Władzę trzeba szanować, wybierać mądrze, brać udział w wyborach, organizować się. Ale potem: szacunek! Ktoś ich wybrał, to są przedstawiciele narodu, więc nie mogą pozwolić na opluwanie i bijatykę".
Po trzecie: "Władzy w Polsce nie można przejąć na ulicy, a jedynie przy urnie wyborczej".
Po czwarte: "Demokracji nie robi się na ulicy. Jak będziecie mieli większość w Parlamencie, to sobie wszystko przegłosujecie".
Proste
.
Po drugie: "(...) demonstracja musi być w formie, a nie areszt zrobić dla premiera, zamknąć parlament, no ludzie, gdzie my żyjemy, to jest cywil banda. Władzę trzeba szanować, wybierać mądrze, brać udział w wyborach, organizować się. Ale potem: szacunek! Ktoś ich wybrał, to są przedstawiciele narodu, więc nie mogą pozwolić na opluwanie i bijatykę".
Po trzecie: "Władzy w Polsce nie można przejąć na ulicy, a jedynie przy urnie wyborczej".
Po czwarte: "Demokracji nie robi się na ulicy. Jak będziecie mieli większość w Parlamencie, to sobie wszystko przegłosujecie".
Proste

- Alex96
- Juventino
- Don Mateo bis
- Juventino
A ty, jełopie, byłeś chociaż raz na J-Stadium żeby pisać o Juventusie? Jak nie, to tasuj się dalej w tej swojej przygłupiej gazetce. I daruj sobie ten sloganowy i luzacki język, bo ty jesteś luźny jak siusiak po stosunku.deszczowy pisze:A ty, jełopie nade mną, byłeś chociaż raz w Sejmie i wiesz jak wygląda praca dziennikarza w Sejmie? Jak nie to tasuj się dalej obrazkami z Fejsa.
Odnośnie obecnej sytuacji - zaraz po wygraniu wyborów przez PiS ktoś mądry powiedział, że teraz rozpocznie się kwik odrywanych świń od koryta. Od ponad roku jesteśmy tego świadkami. Kwik, kwik, kwik.
Forza Juve!