Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2016, 22:50

Robaku pisze:Arbuz nie możemy bazować na 3 napastnikach, z których jeden pewnie będzie cofany do rozgrywania. Wydaje się, że Max chce zrobić z niego kogoś kim jest Messi w Barcelonie, dlatego Pipita i Kean, który zagrał ok. 30 minut w pierwszym składzie nie jest to wystarczacy zbiór.
W tym sezonie raczej nie kupimy już kolejnego napastnika. 43X to również 4312, jak i 433. Jeśli w zimie uda się sprowadzić środkowego pomocnika to myślę, że postawimy na formacje z trequartistą. Pjanić tam wygląda najlepiej, a boczni obrońcy mają praktycznie takie same zadania jak wahadłowi. Do grania skrzydłami mamy jeszcze Cuadrado oraz (ale tylko teoretycznie) Pjacę. Taki trochę miszmasz ta nasza kadra, ale przy normalnym sztabie medycznym byłaby to zaleta.

Pisałem już wcześniej, że ofensywne wzmocnienia to zawsze fajna rzecz, ale potrzebujemy zbudować środek pola wokół Marchisio oraz znaleźć prawego obrońcę będącego odpowiednikiem Sandro z poprzedniego sezonu. Trochę tego jest więc nie porywałbym się na formację, która w ostatnich latach została już mocno dofinansowana, kiedy mamy dziury w pierwszym składzie.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2016, 23:21

Arbuz ależ ja dalej jaram się Keanem. :) Rzecz w tym że zależy mi żeby atak był w pełni zabezpieczony. Wiec nie dziwne ze Belotti chodzi mi po głowie, zwłaszcza że to Włoch, a w erze transferów to dodatkowa zaletą, bo oni wola z natury grać w klubach krajowych. Już jedna formację wydawało się że mamy super, Top Topow świata, a sie rozsypala. Wiec jestem ostrożny.

Co do wzmacniania ofensywy i palacej potrzeby w środku pola - odpowiedzią na to jest zawodnik o charakterystyce... Vidala. :whistle:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
pimbek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2016, 23:45

Coraz więcej przesłanek o Witselu ale póki nie zobaczę go w naszym trykocie nie uwierzę. Co do drugiego pomocnika. Pewnie będzie to zawodnik do uzupełnienia składu z rodzimej ligi. I tutaj zapowiada się ciekawie, bo nie będzie łatwo coś optymalnego wyrwać, a chyba nie chcemy wyrwać chwasta z którym będziemy się turlać rok po roku. Najbezpieczniejszą opcją wydaje się być wypożyczenie, a dopiero latem uderzenie po kogoś konkretnego.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2016, 23:52

pimbek mam obawy, że drugą opcją będzie po prostu Rincon i to jest taka zamiana...o tyle słuszna, że dostajemy tańszego i młodszego zawodnika.

Szkoda, że ządnej wartości transferowej w zimę nie ma Asa, bo on powinien być pierwszy do odstrzału.

Tak sobie myslalem czy nie dałoby pograć nim z Sassuolo ws. Berardiego ale pewnie drużyny z Mapei Stadium nie bedzie zainteresowana. Chociaż te ich kontuzje... nie zdziwie się jeśli będą walczyć do końca o utrzymanie, choć im tego mocno życze. Bo są inne zespoły, które zaslugują na spadek.

LDGS oprócz ansowania meczu z Romą wskazuje na ważne ruchy w trakcie mercato na pierwszej stronie Kessie, Caldara i Rincon i mniemam, że tak to się skończy z tym, że Kessie zostanie do końca sezonu w Bergamo, a Caldara przyjdzie do nas na pół roku, po czym np. w lato wróci do Bergamo jęsli nie wykupimy Benati. Choć LDGS pisze od razu, ze Asy z Bergamo w lato Zresztą zobaczymy do kiedy będzie chciał grać Barza, czy tak jak Buffon do Rosji 2018 czy jednak z końcem sezonu odejdzie.

CdS wskazuje, że głównym celem nadal N'Zonzi. 15 baniek chcemy zapłacić teraz, kolejną ratę później. Tutto też kieruje się w stronę francuza. Podejmujemy nowe kontakty.

Jeśli Rincon in to Hernanes musi być out.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 01:10

Mnie zastanawia jedno. Mianowicie kadra na fazę pucharową CL. Więc tak: Prawy obrońca ma poważną kontuzję no i pytanie jak będzie z formą? Drugi niezgłoszony został jesienną. Zostaniemy z jednym kontuzjowanym? Sądzę że Lichtsteinera zgłosimy - z podobnego względu z którego skolei zgłoszony nie został na 1 rundę - bo teraz i tu robi się problem. No to kto mu zrobi miejsce? Mówi się o 2 nowych pomocnikach, a więc kolejne 2 miejsca, czyli 2 do odpalenia zimą. W takim razie 3 transfery out, chyba że ktoś zostanie na ligę ale to chyba jest jedno miejsce tylko. Chyba że Bentancur który w świetle przepisów ligi Serie A jest juniorem. Może to pozwoli na szerszą kadrę na rozgrywki krajowe.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 01:14

out na bank Asa. Tutaj nie ma wątpliwości, ze nie zagości na LM powiedzmy kosztem Lichego. Ja liczę na to, że jakoś się Szwajcara pozbędziemy, a wskoczy Mattia DeSciglio...chciałbym tego bardzo, bo Szwajcar podnosi mi ciśnienie niesamowicie.

Dalej jeśli Witsel in to Hernanes out. I ew. bierzemy zawodnika tylko na ligę np. NZonzi albo Rincon i wszystko jest spoko.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 01:29

3 transfery in - trochę dużo jak na zimę. Ja sądzę że Lichtsteiner sezon dogra i pójdzie latem. Chciałbym szczerze dobrego zawodnika nawet na samą ligę. Skoro nie może zagrać w CL bo grał - trudno ale niech to i tak będzie konkret! N`Zonzi? A Sevilla go puści? wątpię awansowali przecież. Tak samo Matuidi zimą też raczej odpada. Ricon? Hmmm. Już lepiej Bentancurowi dać szansę. Ciekawe na ile te pogłoski o Draxlerze są prawdziwe. Oby wyrwać tego Witsela. :)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 01:36

Za DeSciglio przemawia to, że Milanowi odwlekli deal z Chinolami i ich mercato musi być na zero. Mają poważne problemy w pomocy, więc mogą się na to zgodzić. Ostatnie info o Matii w Juve to był okres listopada czyli czas przed kontuzją Alvesa. Pewnie dogramy sezon Szwajcarem, ale ja bym go teraz wypuścił nawet za 1,5 mln - 2 mln. Jeśli Chinole zrobią deal z Milanem w marcu, jak się anonsuje, wyrwanie kogokolwiek z tamtej ekipy moze być trudne. Milan umie zyc bez DeSciglio bo mają m.in. Abate czy Antonellego którzy sobie radzą na flankach.

U NZonziego jest podobono klauzula, czyli coś co lubi Beppe, jeśli przekonamy Francuza klub nie będzie miał nic do gadania. W Betancura w zimę nie wierzę. To nie ma sensu.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 10:17

Ja bym w zimę uderzył i po N'Zonziego (jeśli sam zawodnik zechce zmienić otoczenie), i po Witsela (jeśli jednak Zenit zmienił zdanie) i po duet Kessie, Caldara (choć tutaj obu pewnie zostawimy na wypożyczeniu do lata). Koszt spory: 30 + 6 + 30, ale raczej nas stać na taki wydatek. Witsel pomoże nam w CL, N'Zonzi odciąży nam siły w SerieA, a dwójka młodzików z Atalanty będzie inwestycją na przyszłość.

Do tego w lato celowałbym w Tolisso. Z kolei Bentancur już prawie nasz - pytanie tylko, czy go zostawimy, czy gdzieś wypożyczymy. Na prawą obronę (na DeSciglio chyba jednak nie będzie szans) ściągnąłbym Lirolę. No i Benatia, Sturaro, Lemina, Asa, Hernanes i Lichy out. Kadra i tak byłaby trochę za duża, bo na CL zarówno Lirola, jak i Bentancur nie łapali by się do listy zgłoszonych zawodników, ale w SerieA byliby jakimś rozwiązaniem. Z Audero to łącznie 25 zawodników. Koszt (po uwzględnieniu wykupu Cuadrado - pewnie jakieś 130 mln). Ale za zbędny szrot i Comana powinno się uzbierać jakieś 50-60 mln.

Moja wyjściowa jedenastka:

Buffon
D. Alves Bonucci Chiellini A. Sandro
N'Zonzi Marchisio Tolisso
Pjanić
Dybala Higuiain

I rezerwa:

Neto
Cuadrado Barzagli Rugani Caldara Evra
Khedira Kessie Witsel
Mandzukić Pjaca

E: i jeszcze jedno. Zanim zaczniecie snuć jakieś teorie transferowe rodem z FM'a, to zastanówcie się nad tym, że żeby do tego składu powyżej wcisnąć jakiegoś grajka, to najpierw trzeba kogoś z niego wyrzucić (przepisy CL i SeireA :!). Dlatego żadnego transferu Belottiego, Berardiego, czy Bernardeschiego nie będzie, bo z przodu mamy już komplet. Amen :facepalm:

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 11:28

Yaro417 pisze: E: i jeszcze jedno. Zanim zaczniecie snuć jakieś teorie transferowe rodem z FM'a, to zastanówcie się nad tym, że żeby do tego składu powyżej wcisnąć jakiegoś grajka, to najpierw trzeba kogoś z niego wyrzucić (przepisy CL i SeireA :!). Dlatego żadnego transferu Belottiego, Berardiego, czy Bernardeschiego nie będzie, bo z przodu mamy już komplet. Amen :facepalm:
Nie obraź się, ale sam raczej zbytnio się nie hamowałeś w tej wyliczance ;)

Co do zawodników, których wymieniłeś w rubryce "OUT" pełna zgoda, tylko że to wyświechtany postulat. Tak jak napisałeś, ktoś musi odejść, żeby ktoś mógł przyjść. Pozbywanie się balastu jest, delikatnie mówiąc, sztuką średnio przez Marottę opanowaną. Ostatniego lata szczęśliwie udało się pozbyć Pereyry, Isli (po wieloletnich perypetiach) i Padoina (którego całe forum sprzedawało od lata 2012 roku). Jednocześnie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że za chwilę wróci Zaza, któremu znowu będzie trzeba rozpaczliwie szukać klubu. Hernanes został, bo się uparł. Tylko tyle i aż tyle. Wszyscy wiemy jak to wyglądało w ostatnich latach, także nie spodziewam się łatwych przepraw z pozbywaniem się jednocześnie Asamoaha, Sturaro i Leminy, zresztą jeszcze Allegri może niesympatycznie zaskoczyć i stwierdzić, że w któregoś z nich wierzy.

Oddzielna sprawa to Benatia. Świetny obrońca, tyle że kiepskiego zdrowia. W obliczu widocznej już na horyzoncie emerytury Barzagliego i sporych problemów zdrowotnych Kielona, ja bym Marokańczyka zatrzymał, o ile nie będzie na wiecznym L4.

A skoro już wywołałem ten temat, to powiem, że ogromnym wzmocnieniem byłoby dla nas zatrudnienie nowych specjalistów od przygotowania fizycznego.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 11:37

Wiem, że się trochę zapędziłem :prochno:, ale jeśli już w zimę chcemy zakupić dwóch ŚP, a mówi się też sporo o trzecim, to znaczy, że Marotta szykuje się na rewolucję w tej części boiska, i słusznie. Jak się nie uda sprzedać, to cóż - Asę, czy Hernanesa czeka los Lichego z tego sezonu. Nic na to nie poradzimy. Na Sturaro, czy Leminę raczej kupiec się znajdzie, bo to bardzo młodzi zawodnicy, bądź co bądź reprezentanci swoich krajów.

Co do Benatii, to powiem szczerze, że mam zagwozdkę. Mówi się dużo o Caldarze i to trochę rodzi pewne pytania. Możliwe, że Caldarę wypożyczymy gdzieś na 1,5 roku, a po MŚ 2018 będzie on zastępcą Barzy (tak jak wspominał Robaku), zaś Benatię jednak teraz wykupimy. W każdym zaś razie chodziło mi bardziej o to, że przy grze formacją 3:5:2 (nawet jako opcja rezerwowa, czy tylko na SerieA), to jednak pięciu ŚO to mus, więc zostaje tylko jedno miejsce - albo Benatia, albo Caldara ;)

Z kolei z pomocników możecie wyrzucić Tolisso i N'Zonziego, a wpisać np. Dahouda i Gagliardiniego. Tu też chodzi o to, że siedmiu ŚP (zwłaszcza jeśli w planach mamy zamiar grać co jakiś czas z treqiem w systemie 4:3:1:2) to mus. Oczywiście możemy kupić trzech SP, a sprzedać czterech w/w, wówczas siódmym pomocnikiem byłby Bentancur (ale tylko na SerieA, bo do CL już nie mógłby zostać zgłoszony) i tylko wtedy istnieje możliwość zakontraktowania kolejnego zawodnika na inną pozycję - np prawego obrońcy (tutaj marzyłby mi się Sidibe z Monaco). Bo oprócz Buffona, Neto, Audero i Marchisio możemy do CL zgłosić tylko 19 zawodników (podobnie do SerieA - ale tu są inne regulacje odnośnie zawodników U-21, dlatego Lirola, Kessie, czy Bentancur mogliby zostać zgłoszeni tak czy siak), a wielu userów tutaj o tym zapomina :papa:

Przykładowo - kupujemy w zimę Witsela i N'Zonniego, to Witsel i Lichy zostają zgłoszeni do CL (ale już wtedy taki Asa i np Hernases muszą odpaść z tej listy), a w SerieA w miejsce Asy i Hernansea (też już nie będą uprawnieni do gry) zgłaszamy Witsela i N'Zonziego. Innej opcji nie ma. Ps. D. Alvesa na pewno nie wykreślimy, z uwagi na możliwość jego powrotu na późniejszy etap rozgrywek (powinien się wykurować na 1/4).

TheDreamer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 12:00

Ja to widzę trochę inaczej :D

Jeśli uda nam się pozyskać Witsela zimą, to mam ogromną nadzieję, że odpuścimy tego łysego kołka z Sevilli, nie dość ze kosztuję aż 30 baniek to jakoś fenomenem nie jest, już jeden gwiazdor z Sevilli pokazuję swoją prawdziwą wartość w PSG, więc ostrożnie. Zresztą po co nam Witsel i łysy razem ? To są bardzo podobni gracze, za Witselem przemawia cena i moim zdaniem jest lepszym piłkarze, w lidze damy sobie rade nawet z Hernanesem czy Sturaro, nie warto marnowac tyle kasy.

Latem znów szykuję się rewolucja.
Buffon jeszcze trochę pogra, ale trzeba powoli zbierać hajs na Gigiego z Milanu :P (marzyciel...) Neto oby został, bo to dobry chłopak i zmiennik.

W obronie odpada Lichy. Trzeba wydać konkretne $ i kupić klasowego PO na poziomie Sandro, Alves to najwyżej ławka,a Juan na PO to marnowanie jego talentu. Rugani musi grać + dokupić młodego perspektywicznego obrońce z Włoch. Ten Caldara jakoś mnie nie przekonuję ale może sie wyrobi. Benatia jest dobry ale wolę zdrowego i młodszego zawodnika na jego pozycje.

W pomocy będzie najwieksza jadka. Do odstrzału moim zdaniem są : Hernanes, Asa, Stuaro, zobaczymy co Sami jeszcze pokaże. Lemina moim zdaniem powinien zostać i grać na b2b, bo tam pokazuję sie na +.
W ich miejsce Witsel, Kessie + TOP - ktoś na poziomie Verattiego + ew ten młody z Argentyny, ale on to raczej wypożyczenie.

W ataku nie trzeba wielu zmian. Zaza wróci to go od razu sprzedać, Pjaca musi dać rade, Dybala i Igła to podstawa. Nie wiem co z Mario, swoje plusy ma, ale czy zgodzi sie na ławe ? Jakby co to w jego miejsce też mozna byłoby o kimś pomyśleć.

Buffon
TOP-Rugani-Bonuc-Sandro
TOP-Markiz-Witsel
Pjanic
Dybala-Igła

Buffon
Rugani-Bonuc-Kielon
Juan-TOP-Markiz-Witsel-Sandro
Dybala -Igła

a w 4-3-3/ w przodzie Pjaca-Igła-Dybala.
a rezerwa w przypadku 1 ustawienia)
Neto
Alves,Barza,Kielon,Caldara i Evra, którego osobiscie wymieniiłbym na kogoś innego ale nie mam pomysłu.
pomoc- Juan,Sami,Lemina,Kessie
atak; Mario,Pjaca .
Troche mi nie pasuje ta rezerwa ale nie mam juz czasu wymyslać :) Kase mamy, dlatego chciałbym dwa duże wzmocnienia na PO i SP + darmowy Witsel to podstawa, reszta to kosmetka i inwestycja w młodzież :)

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 12:10

TheDreamer powiedzmy, że skład ok, tylko, że w podanym przez Ciebie przypadku jeden zawodnik nie zostanie zgłoszony do CL (pewnie padłoby na kogoś z pary Lemina/Kessie), a zatem zostajemy na te rozgrywki tylko z sześcioma ŚP, co przy grze 4:3:1:2 trochę razi w oczy. No chyba, że nie zgłaszamy Caldary i mamy tylko czterech ŚO.

PS. zwracajcie uwagę na limity zgłoszeń do rozgrywek, bo nikt tego tutaj nie robi ;)

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 12:20

Yaro417 pisze:TheDreamer powiedzmy, że skład ok, tylko, że w podanym przez Ciebie przypadku jeden zawodnik nie zostanie zgłoszony do CL (pewnie padłoby na kogoś z pary Lemina/Kessie), a zatem zostajemy na te rozgrywki tylko z sześcioma ŚP, co przy grze 4:3:1:2 trochę razi w oczy. No chyba, że nie zgłaszamy Caldary i mamy tylko czterech ŚO.

PS. zwracajcie uwagę na limity zgłoszeń do rozgrywek, bo nikt tego tutaj nie robi ;)
Bo to temat o plotkach transferowych, a nie temat o udowadnianiu jakim byłbym wspaniałym dyrektorem sportowym. Ogólnie pisanie swoich składów tutaj średnio pasuje.
Można zrobić zabawę w letnie mercato i każdy napiszę swoją kadrę i kto najwięcej nazwisk trafi, wygrywa i tam będziesz mógł sobie pisać wymarzone kadry

Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 12:29

Wasze posty ze składami bardziej pasują do tego tematu ;)

http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... start=3195

Zablokowany