Serie A 16/17 (17): JUVENTUS 1-0 Roma
- Dragon
- Qualità Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Mecz 17. kolejki Serie A 16/17: JUVENTUS - Roma
Czas:
17.12.2016 (sobota), godzina 20:45
Miejsce:
Turyn, Piemont, Włochy - Juventus Stadium (41 254)
O przeciwniku:
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 8
Remisów: 0
Przegranych: 0
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 3
Remisów: 2
Przegranych: 3
Ostatnie mecze:

Najlepszy strzelec:
Edin Dżeko (12 goli w Serie A i 5 w LE)

Najlepszy asystent:
Diego Perotti (4 asysty w Serie A i 1 w LE)

Zawieszeni: -
Zagrożeni zawieszeniem: Juan Jesus
Kontuzjowani: Paredes?, Salah, Bruno Peres ?, Florenzi, Totti?
Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:

JUVENTUS:
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 8
Przegranych: 0
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 5
Przegranych: 3
Ostatnie mecze:

Najlepszy strzelec:
Gonzalo Higuain (9 goli w Serie A + 3 gole w LM)

Najlepszy asystent:
Miralem Pjanić (4 asysty w Serie A i 2 w LM)

Zawieszeni: -
Zagrożeni zawieszeniem: -
Kontuzjowani: Mandragora, Pjaca, Barzagli, Bonucci, Dani Alves
HISTORIA SPOTKAŃ Z ROMĄ
Przewidywane składy
Wkrótce
Aktualizacja:
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
mecz na żywo w TV:
Eleven
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE

- gawron
- Juventino

2 tematy założyłeś, Smoku: http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25516 
Widzisz, taki hit, że aż 2 tematy musiałem założyć
Widzisz, taki hit, że aż 2 tematy musiałem założyć
- Vincitore
- Juventino

Trzeba wygrać, Roma w Turynie nie ma czego szukać, jak do tej pory 6 spotkań łącznie z pucharowym i 6 porażek, zazwyczaj także ze sporym bagażem bramek.
Gramy coraz lepiej i liczę na kontynuowanie tego trendu, jeżeli wygramy to Rzymianie będą mogli już tylko zająć się oglądaniem za swoje plecy, grają bez Salaha (imo najlepszy piłkarz Romy w tym sezonie, bez niego nawet Dzeko przestał strzelać), Bruno Peres wczoraj zszedł ze łzami w oczach, do tego kontuzjowany także Florenzi. Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania niż trzy punkty, lubimy takie mecze.
Gramy coraz lepiej i liczę na kontynuowanie tego trendu, jeżeli wygramy to Rzymianie będą mogli już tylko zająć się oglądaniem za swoje plecy, grają bez Salaha (imo najlepszy piłkarz Romy w tym sezonie, bez niego nawet Dzeko przestał strzelać), Bruno Peres wczoraj zszedł ze łzami w oczach, do tego kontuzjowany także Florenzi. Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania niż trzy punkty, lubimy takie mecze.
- lenor
- Juventino

- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Ograjmy Romę, Milan niech sobie wskoczy na drugie miejsce 
Ci z kolei podejmują Atalantę u siebie, której wciąż odbija się Juventusem, bo szykowali się nieziemsko na Udine, chcąc sobie odbić zeszłą kolejkę a tu klops...1:3 do Udine
Jezuśku to już 17 kolejka :shock:
Jeszcze Bologna, Crotone i rewanże :shock:
Ci z kolei podejmują Atalantę u siebie, której wciąż odbija się Juventusem, bo szykowali się nieziemsko na Udine, chcąc sobie odbić zeszłą kolejkę a tu klops...1:3 do Udine
Jezuśku to już 17 kolejka :shock:
Jeszcze Bologna, Crotone i rewanże :shock:
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2016, 17:17 przez lenor, łącznie zmieniany 3 razy.
- Hed
- Juventino

- Podziekował: 90 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Trzeba nam tego zwycięstwa i na nie mocno liczę, meczu się jednak obawiam bo Roma jakby nie było gra bardzo ciekawą piłke w tym sezonie plus wygrała z Interem, Napoli, Milanem i Lazio, więc patent na lepsze zespoły nie wątpliwie mają.
- kawek
- Juventino

Przeczolgac Zdeptac i Wypluc mistrz jest tylko jeden i jesteśmy nim my. W końcu mamy wolny cały tydzień jeden dzień na odpoczynek więcej i mecz u siebie
roma podobnie jak my ma kilka kontuzji chyba nawet bardziej muszą się nagimastykowac z zestawieniem sensownej jedenastki a na ławce takie tuzy jak niedoszły Messi z Werony i bozyszcze Brazylii Gerson czy bida piłkarska aż piszczy
Nie lubię rzymian szczekają cały rok szczególnie w okolicach meczu bezpośredniego a kończy się zazwyczaj po 30 minutach w dodatku moi "ulubiency" De Rossi Totti i wisienka rodem z Mongolii
Bardzo obawiałem się derbow wyszło ok tu jestem dobrej myśli od początku no chyba że roma dostanie kolejnego/kolejne karne w tej rundzie ( idą na rekord rundy)
2:0 jedna z bramek Pjanica
FJ !!
roma podobnie jak my ma kilka kontuzji chyba nawet bardziej muszą się nagimastykowac z zestawieniem sensownej jedenastki a na ławce takie tuzy jak niedoszły Messi z Werony i bozyszcze Brazylii Gerson czy bida piłkarska aż piszczy
Nie lubię rzymian szczekają cały rok szczególnie w okolicach meczu bezpośredniego a kończy się zazwyczaj po 30 minutach w dodatku moi "ulubiency" De Rossi Totti i wisienka rodem z Mongolii
Bardzo obawiałem się derbow wyszło ok tu jestem dobrej myśli od początku no chyba że roma dostanie kolejnego/kolejne karne w tej rundzie ( idą na rekord rundy)
2:0 jedna z bramek Pjanica
FJ !!
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jestem bardzo spokojny przed tym pojedynkiem. Niby przyjeżdża wicelider Roma, ale mamy ewidentny patent na ten zespół, przede wszystkim w Turynie. Od ładnych kilku spotkań dostają od nas w Turynie w japę, po czym ciśnienie z nich na pewien czas schodzi. Włosi są rzecz jasna podekscytowani tym meczem, bo w swoim zwyczaju doszukują się przy każdej możliwej okazji przerwania hegemonii Juventusu, ale prawda jest taka, że przed tym meczem to my mamy o wiele większy komfort. Po pierwsze niezależnie od losów tego spotkania i tak pozostaniemy liderem, dużo więcej do stracenia mają rzymianie. Będzie im brakowało 3 istotnych zawodników - Peresa, Salaha i Florenziego, my z kolei mamy powracającego Dybalę i generalnie jeden dzień dłużej na odpoczynek. Wszystkie argumenty są po naszej stronie. Rywale co prawda do tej pory radzili sobie z praktycznie całą czołówką Serie A, ale jednak Juve to jest inna liga, co swego czasu podkreślił Totti...
Bardzo liczę na Pjanicia i 4-3-1-2. Ciekawe jak to ustawi Allegri. Nie mogę się doczekać Dybali - ten chłopak jest po dość długiej kontuzji, a i tak zdaje się być w imponującej formie. Higuain rozstrzelał się na dobre, jesteśmy w coraz wyższej formie i cieszy to, że od tej klęski z Genuą oba mecze ligowe rozegraliśmy na sporej intensywności i ze sporym zaangażowaniem, czego wcześniej brakowało. Znowu nam zależy, co powinno martwić wszystkich pozostałych na krajowym podwórku.
Kibice Romy, mimo dobrych wyników, dostrzegają mnóstwo problemów w grze swojego zespołu, między innymi narzekają na szwankujący atak. Wczoraj oglądaliśmy bardzo słaby mecz w wykonaniu obu ekip. Nasz ulubieniec z Mongolii przebąkuje już rzecz jasna (zresztą robi to za każdym razem), że rzymianie przyjadą do Turynu po zwycięstwo, dużo bardziej ostrożny jest Spalletti, który mówi otwarcie o tym, że jego ekipa obawia się drużyny z Turynu. Słusznie.
Bardzo liczę na Pjanicia i 4-3-1-2. Ciekawe jak to ustawi Allegri. Nie mogę się doczekać Dybali - ten chłopak jest po dość długiej kontuzji, a i tak zdaje się być w imponującej formie. Higuain rozstrzelał się na dobre, jesteśmy w coraz wyższej formie i cieszy to, że od tej klęski z Genuą oba mecze ligowe rozegraliśmy na sporej intensywności i ze sporym zaangażowaniem, czego wcześniej brakowało. Znowu nam zależy, co powinno martwić wszystkich pozostałych na krajowym podwórku.
Kibice Romy, mimo dobrych wyników, dostrzegają mnóstwo problemów w grze swojego zespołu, między innymi narzekają na szwankujący atak. Wczoraj oglądaliśmy bardzo słaby mecz w wykonaniu obu ekip. Nasz ulubieniec z Mongolii przebąkuje już rzecz jasna (zresztą robi to za każdym razem), że rzymianie przyjadą do Turynu po zwycięstwo, dużo bardziej ostrożny jest Spalletti, który mówi otwarcie o tym, że jego ekipa obawia się drużyny z Turynu. Słusznie.
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 83 razy
Większość spokojna przed meczem (w sumie ja również) to chyba trzeba się spodziewać trudnej przeprawy 
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Hubert_bn
- Juventino

Licze na ciekawy mecz szczegolnie ze bedzie to moj pierwszy ogladany z trybun Juventus stadium. Szczerze nie wiem jak Allegri powinien postawic druzyne. W ofensywie dobrobyt, kogo posadzic na lawce? Licze na 4-3-1-2 z Pjanicem za para Dybala-Higuain. Mandzukic Cuadrado w drugiej polowie jezeli wszystko bedzie ladnie szlo.
@robaku nord est
@robaku nord est
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2016, 10:18 przez Hubert_bn, łącznie zmieniany 2 razy.
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
który masz sektor?Hubert_bn pisze:Licze na ciekawy mecz szczegolnie ze bedzie to moj pierwszy ogladany z trybun Juventus stadium. Szczerze nie wiem jak Allegri powinien postawic druzyne. W ofensywie dobrobyt, kogo posadzic na lawce? Licze na 4-3-1-2 z Pjanicem za para Dybala-Higuain. Mandzukic Cuadrado w drugiej polowie jezeli wszystko bedzie ladnie szlo.
Wlaśnie zobaczymy co wyżej ceni obecnie Maxiu czy wole walki Mandzura czy jednak te stricte możliwości i umiejętnosci strzeleckie Pipity. Mniemam, że zobaczymy Chorwata od początku. W każdym razie szykuje się ekscytujące widowisko i będzie iskrzyło czy to na boisku Radja vs Pjanić i Benatia, do tego Kielon, no i pewnie na trybunach też.