Mercato (Zima 2017)
- Robaku
- Juventino
ta dla Dybali podobno też to były za duże buty. Obecnie nie widze, innego napastnika w Italii za którym można byłoby sie rozejrzec celem wzmocnienia naszego ataku, ale oczywiscie moze to być sezonowiec. Szcześliwei deal nie dojdzie do skutku w 2017, wiec mozemy go troche poobserwowac i zobaczyć jak to sie bedzie rozwijal.
- wagner
- Juventino
Udam, że nie widze tej wypowiedzi. :facepalm2:Robaku pisze:ta dla Dybali podobno też to były za duże buty.
Czemu musi być to napastnik z Italii?Robaku pisze:Obecnie nie widze, innego napastnika w Italii za którym można byłoby sie rozejrzec celem wzmocnienia naszego ataku
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Il Fenomeno
- Juventino
Oglądam kolejny mecz Sassuolo w tym sezonie i zaczynam się zastanawiać co stanie się z Lorenzo Pellegrinim. Jakiś czas temu czytałem, że Juventus czai się na niego. Roma ma prawo do kontrwykupu w lato za 10 milionów euro. Chłopak zrobił duży skok jakościowy w tym sezonie. Jeden z lepszych box to boxów ligi w tym momencie.
Immobile był skuteczny, Belotti ma natomiast duży wpływ na grę drużyny. Pisałem kiedyś, gdy grał jeszcze w Palermo, że z charakterystyki gry przypomina mi Cavaniego z Napoli. Z miejsca zaczął też skutecznie stanowić o sile ataku reprezentacji (5 meczów, 3 bramki od września).CavAllano pisze:Pumex o tym wspomniał, ale też od razu na myśl przyszedł mi Immobile, to tak w kontekście Belottiego.

- jakku1
- Juventino
W moich oczach, raczej bardziej Bobo Vieri ; ). Troche nizszy, troche lzejszy, ale bardzo zblizony stylem gry.Il Fenomeno pisze:
Immobile był skuteczny, Belotti ma natomiast duży wpływ na grę drużyny. Pisałem kiedyś, gdy grał jeszcze w Palermo, że z charakterystyki gry przypomina mi Cavaniego z Napoli. Z miejsca zaczął też skutecznie stanowić o sile ataku reprezentacji (5 meczów, 3 bramki od września).
Interesujemy sie nim juz od kilku sezonow, a to wystarczajaca rekomendacja, aby jednak nie wrzucac Belottiego do tego samego worka, co np. Immobile, ktorego odpalilismy bez wahania za okolo 10m (w sumie).
Btw, dzisiejsze informacje sa takie, ze Zenit chyba zgodzi sie na sprzedaz Witsela za 6m euro zimą. Drugie info jest raczej z kategorii "basnie i legendy", bowiem poszła plotka, ze trio Gagliardini, Caldara i Kassie moze nas wyniesc 75m euro. Nie wiadomo tylko, czy tyle chce Atalanta, czy dziennikarz sobie to to wyliczyl, czy tez jeszcze o cos innego chodzi.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Robaku
- Juventino
nie wiem skąd Jakku takie info, bo ostatnio było że Kessie i Caldara to 30 baniek co było zgodne, nawet z informacją, że Liverpool zaproponował 22 bańki za Kessie. wiec nie wiem skad te 75 baniek, za trzech ciekawy zawodmików, ale bez przesady.
Nedved powiedział, że w związku Z PNA możliwe jest wzmocnienie naszej pomocy.
A może tak wysłać Hernanesa i Asę do Bergamo, zawsze coś obniżymy cene
marzenia...
Nedved powiedział, że w związku Z PNA możliwe jest wzmocnienie naszej pomocy.
A może tak wysłać Hernanesa i Asę do Bergamo, zawsze coś obniżymy cene

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Witsela i Bentancura już w zimę, racz nam dać Panie 
Wtedy Hernanesa możemy puścić do Genoi, a w lato skupić się na poszukiwaniu:
- bramkarza - tutaj mamy teoretycznie czas do 2018, bo wtedy Buffon kończy karierę
- prawego obrońcy - tutaj mamy teoretycznie czas do 2018, bo wtedy D.Alvesowi kończy się kontrakt
Przez to pół roku teraz mielibyśmy czas, aby sprawdzić przydatność Witsela i talent Bentancura. Jeśli by wypalili, to środek mielibyśmy obsadzony.

Wtedy Hernanesa możemy puścić do Genoi, a w lato skupić się na poszukiwaniu:
- bramkarza - tutaj mamy teoretycznie czas do 2018, bo wtedy Buffon kończy karierę
- prawego obrońcy - tutaj mamy teoretycznie czas do 2018, bo wtedy D.Alvesowi kończy się kontrakt
Przez to pół roku teraz mielibyśmy czas, aby sprawdzić przydatność Witsela i talent Bentancura. Jeśli by wypalili, to środek mielibyśmy obsadzony.
- Arbuzini
- Juventino
Roma potrafi po macoszemu traktować swoich wychowanków, ale Pellegriniego chyba nie odpuszczą. Koniec kariery DDR zbliża się nieubłaganie więc będzie następca jak znalazł.Il Fenomeno pisze:Oglądam kolejny mecz Sassuolo w tym sezonie i zaczynam się zastanawiać co stanie się z Lorenzo Pellegrinim. Jakiś czas temu czytałem, że Juventus czai się na niego. Roma ma prawo do kontrwykupu w lato za 10 milionów euro.
Również moim zdaniem takie porównania są niesprawiedliwe. Zawodnik Byków to piłkarz bardzo lubiany przez trenerów i kolegów z drużyny, zawsze ciężko pracuje na rzecz swojego zespołu. Już w Palermo prezentował się bardzo ciekawie; praktycznie wszystko robił tak jak należy, poza strzelaniem goli. Desto i Immobile bez bramek nie istnieją. Myślę, że Andrea to taki zawodnik, który z czasem zadowoliłby i pogodził wszystkich tych, którzy tęsknią za Tevezem i Moratą. Nie zdziwię się jeśli finalnie kupi go Milan. Po długich poszukiwaniach, chyba znaleźli na siebie pomysł.Il Fenomeno pisze:Immobile był skuteczny, Belotti ma natomiast duży wpływ na grę drużyny.
jakku1 pisze:dzisiejsze informacje sa takie, ze Zenit chyba zgodzi sie na sprzedaz Witsela za 6m euro zimą.

Marzę o Witselu w zimie, naprawdę. Niech to świadczy o tym, co Marotta najlepszego nawyprawiał z pomocą.
Caldara z piłką przy nodze faktycznie wygląda jak pokraka, ale skubany szybki jest, warunki fizyczne mocno na tak i trzeba mu przyznać, że talentów czystko defensywnych odmówić mu nie można.
- Robaku
- Juventino
Ruchy w zimę są nieuniknione. Tracimy trójkę Asa, Lemina i Benatia praktycznie do końca lutego.
Nie wierzę, że Maroko, czy Ghana szybko odpadnie. Do tego Gabon jest gospodarzem, więc pewnie wyjdzie z grupy. Chłopcy wrócą na początek lutego, to do gry się ogarną w sam raz na LM, ale zostajemy w około 5 meczach bez tych zawodników.
Jeśli jeszcze do tego dołożymy brak Bonusa i Alvesa, to dziury mamy spore. Do tego fantastyczna forma Lichego sprawa, że imo nie możemy myśleć tylko o wzmocnieniu pomocy, ale trzeba zacząć robić ruchy w obronie.
I wydaje mi się, że Lirola to nie jest wyjśćie. Może trzeba jednak ruszyć po DeSciglio i pozbyć się Lichego...
Nie wierzę, że Maroko, czy Ghana szybko odpadnie. Do tego Gabon jest gospodarzem, więc pewnie wyjdzie z grupy. Chłopcy wrócą na początek lutego, to do gry się ogarną w sam raz na LM, ale zostajemy w około 5 meczach bez tych zawodników.
Jeśli jeszcze do tego dołożymy brak Bonusa i Alvesa, to dziury mamy spore. Do tego fantastyczna forma Lichego sprawa, że imo nie możemy myśleć tylko o wzmocnieniu pomocy, ale trzeba zacząć robić ruchy w obronie.
I wydaje mi się, że Lirola to nie jest wyjśćie. Może trzeba jednak ruszyć po DeSciglio i pozbyć się Lichego...
- CzeczenCZN
- Juventino
Znowu odżył temat Draxlera... Hmmm w sumie mamy Pjace ale, taki np. Bayern ma po 2 super zawodników na 1 pozycję.
Czemu nie? Krzywda? Na pewno kreatywność podniesiona, ławka mocniejsza bo większy wybór, więcej opcji taktycznych. Witsel, Bentancur i Draxler zima kosmos ! No ale kto out ?
Czemu nie? Krzywda? Na pewno kreatywność podniesiona, ławka mocniejsza bo większy wybór, więcej opcji taktycznych. Witsel, Bentancur i Draxler zima kosmos ! No ale kto out ?
- Robaku
- Juventino
Drax dałby kreatywność to na pewno. Pjanic robi robotę, ale wiadomo, ze jest nierówny, z drugiej strony samo odbudowanie Niemca to pewnie kwestia miesięcy a my tego czasu nie mamy bo potrzebujemy kogoś na gwałt zwłszcza w obliczu PNA.
- Astarot
- Juventino
Ja dotychczas marzyłem aby w naszym środku pola zagrali:PlanetJuve pisze: (...)
ps: Miałem trzech:
Eriksen
Draxler
Tielemans.
Do 3 razy sztuka
Pjanić
Isco
I Dahoud
Ostatni w szczególności, mimo że uchodzca to oczarował mnie swoją grą.... Miłość nie wybiera :czytaj:
Jedno marzenie już się spełniło więc liczę na kolejne :d
- pumex
- Juventino
Kto normalny zapłaci za Draxlera przeszło 30 milionów € ? Za piłkarza odsuniętego od składu, za piłkarza z łatką niespełnionego talentu, za piłkarza z permanentnym brakiem formy?
To impreza dla ociekających kasą Anglików, tudzież dla PSG, a nie dla nas. Zresztą, to nie tego typu piłkarza potrzebujemy zimą, więc tym głupiej wyglądają plotki łączące nas z Niemcem.
To impreza dla ociekających kasą Anglików, tudzież dla PSG, a nie dla nas. Zresztą, to nie tego typu piłkarza potrzebujemy zimą, więc tym głupiej wyglądają plotki łączące nas z Niemcem.

- Shadow Marshall
- Juventino
O transferze zimą nie ma mowy, ale w lecie to już co innego. Nasi obserwowali go sporo czasu (na bank dłużej niż rok) więc coś tam o nim wiedzą.pumex pisze:Kto normalny zapłaci za Draxlera przeszło 30 milionów € ? Za piłkarza odsuniętego od składu, za piłkarza z łatką niespełnionego talentu, za piłkarza z permanentnym brakiem formy?
- pablo1503
- Juventino
Czekam na Witsela. Będzie, jak z Khedirą sprzed roku. Większość narzekała, że wiekowy, łamliwy, najlepsze lata za sobą etc... A potem co? Podbił serca każdemu, a pomoc bez niego wyglądała co najmniej średnio. Dawał bardzo dużo. Z Belgiem, mam nadzieje, będzie tak samo. Liczę również na to, że to właśnie Afro przejmie pałeczkę po Samim w ofensywnych zapuszczaniach się pod pole karne rywala. Niemiec nie ma prawa tak robić ze względu na swoją motorykę - w ciągu roku postarzał się o 3 lata. Trzeba znaleźć mu bardziej statyczną pozycję. Byłby idealny obok Marchisio w 4-2-3-1.