Wszystko o Interze
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jak to jest z tym Simeone? Pojawiają się informacje, że ten mógłby od nowego sezonu przejąć stery w gorszej części Mediolanu. Wiemy dobrze, że trener nie wykluczył swego czasu przejścia do interu, ma do tego klubu sentyment, ale czy to aby nie nadinterpretacja mediów? Ciężko mi sobie wyobrazić sytuację, w której jeden z najlepszych trenerów na świecie, w znakomitym momencie swojej kariery, miałby się zdecydować na TAK spory krok wstecz.
Swoją drogą Simeone jest twórcą obecnego, bardzo silnego Atletico, mimo że ten klub nie dysponuje przecież imponującą kadrą. Sukcesy w dużej mierze oparte na bieganiu i dyscyplinie taktycznej. Bez niego Atletico będzie moim zdaniem miało ogromne problemy i może w dłuższej perspektywie zanotować regres i nie liczyć się już w walce o najwyższe cele.
Swoją drogą Simeone jest twórcą obecnego, bardzo silnego Atletico, mimo że ten klub nie dysponuje przecież imponującą kadrą. Sukcesy w dużej mierze oparte na bieganiu i dyscyplinie taktycznej. Bez niego Atletico będzie moim zdaniem miało ogromne problemy i może w dłuższej perspektywie zanotować regres i nie liczyć się już w walce o najwyższe cele.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Wydaje się, że jest to nieuniknione. Pytanie kiedy? Simeone podobno skrócił swój kontrakt z Atletico (nie znam szczegółów). Ostatnio jego syn się wypowiedział, że ojciec na pewno w przyszłości poprowadzi Inter. Sam Diego zdaje się to potwierdził.
Być może lubi takie wyzwania? Z Atletico ulepił coś wyjątkowego. Zresztą po przegranym drugim finale rozważał odejście. Trener z topu to brakujący element układani dla Interu. Oni zasoby ludzkie mają, jest z czego rzeźbić i nie oszukujmy się, że tak nie jest. Zatrudniają trenerów z 3 sortu. Zresztą nawet z Mancinim w tamtym sezonie do Świąt liderowali. Z Diego wskoczyliby na wyższy poziom. Nie mówię, że odebraliby nam od razu koronę, ale w pierwszej trójce mogliby skończyć.
Wydaje się, że kasy im nie brakuje. Najlepszym potwierdzeniem jest kupienie maskotki klubowej o nazwie ,,Gabigol'' za 30 mln. Owa maskotka na boisku przebywała krócej, niż trwała jej prezentacja przed meczem z Bologną :lol:
Być może lubi takie wyzwania? Z Atletico ulepił coś wyjątkowego. Zresztą po przegranym drugim finale rozważał odejście. Trener z topu to brakujący element układani dla Interu. Oni zasoby ludzkie mają, jest z czego rzeźbić i nie oszukujmy się, że tak nie jest. Zatrudniają trenerów z 3 sortu. Zresztą nawet z Mancinim w tamtym sezonie do Świąt liderowali. Z Diego wskoczyliby na wyższy poziom. Nie mówię, że odebraliby nam od razu koronę, ale w pierwszej trójce mogliby skończyć.
Wydaje się, że kasy im nie brakuje. Najlepszym potwierdzeniem jest kupienie maskotki klubowej o nazwie ,,Gabigol'' za 30 mln. Owa maskotka na boisku przebywała krócej, niż trwała jej prezentacja przed meczem z Bologną :lol:

- pumex
- Juventino
Wiele będzie zależeć od przetasowań na rynku trenerskim, a tych po ostatnim burzliwym lecie może być niedużo. Bayern, City i Chelsea mają świeżych trenerów z najwyższej półki i mało prawdopodobne, żeby po roku pracy zmienili otoczenie. Do Barcy Simeone pasowałby jak pięść do nosa, Real pewnie pozostanie przy Zidanie. L'pool ma Kloppa, BVB nie zwolni Tuchela, natomiast Wengera z ławki Arsenalu wyniosą dopiero po jego śmierci. Tak naprawdę zostaje Man United (trudno przewidzieć co zrobią z Mourinho jeśli znowu zabraknie LM), PSG (z Emery'ego chyba nie są do końca zadowoleni) i drużyny z niższych półek, w tym Inter. Simeone w Madrycie siedzi już długo, coraz częściej pojawiają się doniesienia o przesycie i chęci zmiany otoczenia, więc czemuż by nie Inter, do którego Diego ma sentyment i który może zaoferować nowemu trenerowi naprawdę sporą kasę na zachcianki i pensje.
Swoją drogą, gdyby Simeone naprawdę okazał się do wzięcia... ehh.. marzenia. Wiecie, co mam na myśli..
Swoją drogą, gdyby Simeone naprawdę okazał się do wzięcia... ehh.. marzenia. Wiecie, co mam na myśli..

- Vimes
- Juventino
Juventus i Simeone mają ten sam problem. Potrafią dojść do finału Ligi Mistrzów, ale już nie potrafią go wygrać. Z takiego połączenia wyszłaby jakaś frustrująca kumulacja w postaci pięciu finałów Ligi Mistrzów z rzędu. Oczywiście wszystkich przegranychpumex pisze:Swoją drogą, gdyby Simeone naprawdę okazał się do wzięcia... ehh.. marzenia. Wiecie, co mam na myśli..

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
3cie ligowe zwycięstwo z rzędu (wszystkie na 0 z tyłu) GorszejCzęściMediolanu. Banega chyba po raz pierwszy pokazał coś pozytywnego w Serie A. Odbiór piłki zakończony celną bombą, po krótkim słupku, zza 16stki. W polu karnym Icardi ma jednak ten instynkt killera.
Nie wiem, jak można przebiec pół szerokości boiska, przy okazji mijając ze 6 rywali tylko po to, żeby zepsuć 100tkę #JustFAndersonThings :facepalm2:
13 pkt. w 6 spotkaniach przy dość ciężkim terminarzu (Milan, Fiorentina, Napoli, Genoa, Sassuolo, Lazio) od czasu gdy objął ich Pioli. Miszczowie gonią czołówkę
Nie wiem, jak można przebiec pół szerokości boiska, przy okazji mijając ze 6 rywali tylko po to, żeby zepsuć 100tkę #JustFAndersonThings :facepalm2:
13 pkt. w 6 spotkaniach przy dość ciężkim terminarzu (Milan, Fiorentina, Napoli, Genoa, Sassuolo, Lazio) od czasu gdy objął ich Pioli. Miszczowie gonią czołówkę

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- CzeczenCZN
- Juventino
5 finalow przegranych z rzedu? Poszedl bym na to! Lepsze to niz odpadanie w 1/8 i 1/4. Smiejemy sie z tego Interu, jednak pomoc to maja niestety lepsza od nas. Nawet ich snajper ma wiecej goli od naszego.Vimes pisze:Juventus i Simeone mają ten sam problem. Potrafią dojść do finału Ligi Mistrzów, ale już nie potrafią go wygrać. Z takiego połączenia wyszłaby jakaś frustrująca kumulacja w postaci pięciu finałów Ligi Mistrzów z rzędu. Oczywiście wszystkich przegranychpumex pisze:Swoją drogą, gdyby Simeone naprawdę okazał się do wzięcia... ehh.. marzenia. Wiecie, co mam na myśli...
- panlider
- Juventino
Skończ waść, wstydu oszczędźForzaItanimulli3vujcm pisze:5 finalow przegranych z rzedu? Poszedl bym na to! Lepsze to niz odpadanie w 1/8 i 1/4. Smiejemy sie z tego Interu, jednak pomoc to maja niestety lepsza od nas. Nawet ich snajper ma wiecej goli od naszego.Vimes pisze:Juventus i Simeone mają ten sam problem. Potrafią dojść do finału Ligi Mistrzów, ale już nie potrafią go wygrać. Z takiego połączenia wyszłaby jakaś frustrująca kumulacja w postaci pięciu finałów Ligi Mistrzów z rzędu. Oczywiście wszystkich przegranychpumex pisze:Swoją drogą, gdyby Simeone naprawdę okazał się do wzięcia... ehh.. marzenia. Wiecie, co mam na myśli...

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- CzeczenCZN
- Juventino
No masz racje, mamy się czego wstydzić i trzeba to skończyć. 
Póki co taka prawda że wpadamy gorzej z nimi porównując obie formacje pomocy. Kondogbia miałby u nas pewny plac gry, typ który grywa tam mało. Przykre ze coś co było naszą wizytówka wypada blado NAWET na ich tle...
Podobnie jak Icardi który lepiej spisuje się od Higuaina.

Póki co taka prawda że wpadamy gorzej z nimi porównując obie formacje pomocy. Kondogbia miałby u nas pewny plac gry, typ który grywa tam mało. Przykre ze coś co było naszą wizytówka wypada blado NAWET na ich tle...
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> się chłopie w łeb, raz a porządnie.ForzaItanimulli3vujcm pisze:No masz racje, mamy się czego wstydzić i trzeba to skończyć.

- CzeczenCZN
- Juventino
Dałeś właśnie swoje świadectwo kultury i inteligencji - od Interistow i samców owiec... Nie zgadzasz się z PO/PiS w 100% jesteś za PiS/PO. Pogratulować...
Co mam mówić mamy pomoc lepsza niż za finału CL 2015...
Niestety ale w pomocy mają więcej dobrych piłkarzy niż my. Wielu z nich było popularnymi nazwiskami tu na forum w kontekście naszych wzmocnień.
Ja po prostu potrafię patrzeć krytycznie. Niestety taka jest prawda - kogo mamy w pomocy na poziomie Juve - 2 zawodników. Szlag mnie również trafia ze Icardi którego nie cierpię jako człowieka jest przed Pipita.
Co mam mówić mamy pomoc lepsza niż za finału CL 2015...
Niestety ale w pomocy mają więcej dobrych piłkarzy niż my. Wielu z nich było popularnymi nazwiskami tu na forum w kontekście naszych wzmocnień.
Ja po prostu potrafię patrzeć krytycznie. Niestety taka jest prawda - kogo mamy w pomocy na poziomie Juve - 2 zawodników. Szlag mnie również trafia ze Icardi którego nie cierpię jako człowieka jest przed Pipita.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Taki krytyczny potrafisz być, że wsadzasz Kondogbie, który gra w Interze niesamowitą kupę, do pierwszego składu Juve... tak, miałby tam miejsce, akurat by idealnie zastąpił Sturaro, podobne babole mógłby walić.
Szlag cię trafiał jak Igła bił rekordy, teraz szlag cię trafia jak Icardi ma więcej goli. Szlag to może trafić jak Juventus przegra mistrza, a nie jak jeden z piłkarzy nie wygra indywidualnej nagrody... pewnie, miło mieć króla strzelców i połowę piłkarzy w jedenastce sezonu, ale ciągle ważniejszy jest kolektyw...
Szlag cię trafiał jak Igła bił rekordy, teraz szlag cię trafia jak Icardi ma więcej goli. Szlag to może trafić jak Juventus przegra mistrza, a nie jak jeden z piłkarzy nie wygra indywidualnej nagrody... pewnie, miło mieć króla strzelców i połowę piłkarzy w jedenastce sezonu, ale ciągle ważniejszy jest kolektyw...
- panlider
- Juventino
Kondogbia pewny plac gry w Juve :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Chłopie, czy Ty oglądałeś chociaż jeden mecz Interu w tym sezonie? Francuz to jedno z największych rozczarowań. Uważam, że porównania ze Sturaro są niezwykle trafne, Banega jest jak na razie niezwykle chimeryczny, a Joao Mario też na razie nie zachwyca. Gdzie ta Twoja super pomoc? Zwłaszcza, że wyniki mają marne, w lidze słabo, w LE kompromitacja.
Chłopie, czy Ty oglądałeś chociaż jeden mecz Interu w tym sezonie? Francuz to jedno z największych rozczarowań. Uważam, że porównania ze Sturaro są niezwykle trafne, Banega jest jak na razie niezwykle chimeryczny, a Joao Mario też na razie nie zachwyca. Gdzie ta Twoja super pomoc? Zwłaszcza, że wyniki mają marne, w lidze słabo, w LE kompromitacja.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
loanów z Chin chyba nie ma ale być może po prostu będą transfery na podreperowanie budżetu
http://www.goal.com/en-gb/news/11562/tr ... 30985742/-Inter have received a €50 million bid for midfielder Marcelo Brozovic, according to reports from CalcioMercato.com.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?