Serie A 16/17 (15): JUVENTUS 3-1 Atalanta
- Sorek21
- Juventino
Czy Juventus będzie grał dzisiaj w piłkę ?
Czy będzie chciał strzelić więcej niż 1 gola ?
Czy piłkarze środka pola nie będą chować się przed piłką i pokazywać do gry?
Czy Allegri wystawi możliwie najsilniejszy skład ?
Co zrobi Allegri żeby Rugani nie zagrał?
Czy będzie chciał strzelić więcej niż 1 gola ?
Czy piłkarze środka pola nie będą chować się przed piłką i pokazywać do gry?
Czy Allegri wystawi możliwie najsilniejszy skład ?
Co zrobi Allegri żeby Rugani nie zagrał?
- pablo1503
- Juventino
Mi się tak wydaje, bo oglądałem prawie wszystkie mecze Juve w tym sezonie i Lemina wyglądał w nich najzwyczajniej w świecie lepiej. Nie jest to żaden koks, ale elementarne umiejętności piłkarskie ma na wyższym poziomie. Mocno stoi na nogach i wcale nie tak łatwo odebrać mu piłkę. Całkiem dobrze radził sobie pod pressingiem. Poza tym nie ma problemu z podaniem do najbliższego kolegi. Jedyne co można mu zarzucić, to momentami nie ogarnięcie taktyczne i głupie faule. Można też powiedzieć, że Lemina ma taki problem, że głównie nie grywał na swojej pozycji. Wystawiano go na regiście i co? Max liczył, że chłop będzie posyłał piłki a'la Pirlo? To tak, jakby postawić Stefka na '10' i liczyć, że będzie dryblował.Boogey96 pisze:ale nie rozumiem dlaczego niektórym wydaje się, że Lemina jest lepszym wyborem.
Nie mówię, że Włoch jest złym piłkarzem. Mówię o obecnej dyspozycji, a taka jest tragiczna. Padoin był bardziej przydatnym piłkarzem. Nie żartuję. Chłop tylko biega. W dodatku nieefektownie. Gdybym tylko nie palił, i co za tym idzie, miał lepszą kondycję, to miałbym taki sam wpływ na grę, jak Sturaro.
Gabończyk ma też tutaj bardzo dużo przeciwników. Jasne, nie jest to piłkarz nawet porządnego, ligowego poziomu, ale łeb sobie daje uciąć, że gdyby dostał chociaż te 7-8 meczów pod rząd, to stałby się przydatnym piłkarzem. Nie twierdzę, że jest to niesamowity talent, ale niektórzy, jak chociażby Pumex, bardzo, ale to bardzo mu umniejszają. Wiem, że YT nie jest żadnym wyznacznikiem, ale trzeba być totalnym ignorantem, żeby stwierdzić, że gość jest beztalenciem.
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2016, 15:40 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Dlaczego więc Lemina jest droższy od Sturaro? Sturaro jest przede wszystkim Włochem i dlatego zostałby kosztem podobnie spisującego się Leminy. Dla mnie jednak Lemina jest lepszym piłkarzem, bardziej kompletnym.Boogey96 pisze:Zgadzam się, że Sturaro w pierwszym składzie nie jest optymalnym zestawieniem dla drużyny na naszym poziomie ale nie rozumiem dlaczego niektórym wydaje się, że Lemina jest lepszym wyborem. Oboje do tej pory byli przeciętni z kilkoma wyskokami (tylko Stefano miał swoje wyskoki z Realem i Bayernem, a Mario z Atalantą). Statystycznie też Gabończyk wygląda nijak. Zagrał w tym sezonie ponad 700 minut i zaliczył jedną asystę z Empoli i osłabił drużynę z Lyonem. Włoch w tym czasie rozegrał o połowę minut mniej i wywalczył ważnego karnego z OL. Poza tymi epizodami oboje byli równie daremni.Wolałbym Lemine.
Zresztą w perspektywie sprzedaży pewnie Lemina będzie przed Sturaro, bo idzie z niego więcej pieniędzy wyciągnąć, a za Stefano moglibyśmy conajwyżej dostać 10 milionów jakby udało się naciągnąć Milan.
FORZA JUVE!!!
- nookie
- Juventino
Jestem w szoku,że nie ma jeszcze żadnego breaking newsa, że ktoś tuż przed meczem wypadł ze składu.
Ktoś coś?
Ktoś coś?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- juvemaroko
- Juventino
Przed nami série 5 waznych spotkan w ktorych musimy duzo lepiej zagrac jesli chcemy je wygrac.
Nie ma sie co spodziewac piekna gra ale musimy zagrac skutecznie i z determinacja jesli chcemy pokonac rewelacja sezonu.
Fajnie bedzie jesli wrezcie przerwiemy czarna seria kontuzji bo sytuacja stanie sie dramatyczna. Licze ze dzis Higuain sie przelami i pokona bramkarza rywale.
Nie ma sie co spodziewac piekna gra ale musimy zagrac skutecznie i z determinacja jesli chcemy pokonac rewelacja sezonu.
Fajnie bedzie jesli wrezcie przerwiemy czarna seria kontuzji bo sytuacja stanie sie dramatyczna. Licze ze dzis Higuain sie przelami i pokona bramkarza rywale.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Obawiam się tego spotkania, w końcu gramy z rewelacją rozgrywek, podczas gdy sami mamy sporo problemów.. Paradoksalnie myślę jednak, że wygramy, bo 1) gramy u siebie, 2) nie wyobrażam sobie braku zdecydowanej reakcji po takim blamażu jak ten w Genui.
Ciekawi mnie występ Kessiego. Przewinęło mi się wczoraj info, że tak naprawdę jesteśmy już w jego kwestii z Atalantą dogadani (sam chce się przenieść właśnie do Turynu), ale piłkarz miałby pozostać w Bergamo do końca sezonu. Zobaczymy. Bardzo fajnie się póki co prezentuje.
Pjanić na trequartiście.
Ciekawi mnie występ Kessiego. Przewinęło mi się wczoraj info, że tak naprawdę jesteśmy już w jego kwestii z Atalantą dogadani (sam chce się przenieść właśnie do Turynu), ale piłkarz miałby pozostać w Bergamo do końca sezonu. Zobaczymy. Bardzo fajnie się póki co prezentuje.
Pjanić na trequartiście.

- wagner
- Juventino
3. Kiedy ostatnio przegraliśmy dwa mecze z rzędu?CavAllano pisze:Obawiam się tego spotkania, w końcu gramy z rewelacją rozgrywek, podczas gdy sami mamy sporo problemów.. Paradoksalnie myślę jednak, że wygramy, bo 1) gramy u siebie, 2) nie wyobrażam sobie braku zdecydowanej reakcji po takim blamażu jak ten w Genui

Będzie Marchisio, wróci kontrola środka pola. Licze na Pjanica w tym meczu, że w końcu się obudzi. Obawiam się pojedynków Gomez-Sandro.
- pimbek
- Juventino
Czuje, że dziś Igła będzie miał więcej z gry i koledzy będą chcieli mu coś dorzucić bo ostatnio zawodzą na tej linii. Mecz do najłatwiejszych nie należy ale po ostatniej porażce nasi muszą się zrehabilitować. 2:1/3:1 całkiem możliwe. Nie mogę już się doczekać powrotu Dybali, bo te dni się dłużą i dłużą.,,
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Czyli potwierdza się, że zagramy 4-3-1-2.Robaku pisze:tak to oficjalnie wygląda:
#Juventus : Buffon; Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Marchisio, Sturaro; Pjanic; Higuain, Mandzukic #JuveAtalanta
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Silny, dobrze zbudowany, odważny, dobrze operujący piłką murzyn zawsze się przydaje w środku pola. Ja też go dziś będę z ciekawością obserwował.CavAllano pisze:Ciekawi mnie występ Kessiego. Przewinęło mi się wczoraj info, że tak naprawdę jesteśmy już w jego kwestii z Atalantą dogadani (sam chce się przenieść właśnie do Turynu), ale piłkarz miałby pozostać w Bergamo do końca sezonu. Zobaczymy. Bardzo fajnie się póki co prezentuje.
Skład w teorii wygląda dobrze. Mam nadzieję, że Pjanic na '10' się w końcu obudzi.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jestem pozytywnie zaskoczony składem. Nie wiem, czy ktoś zauważył, że Sturaro znacznie lepiej wygląda w 4-3-1-2 niż 3-5-2. Pewnie wynika to z tego, że 4-3-1-2 ma tylko zadania defensywne, a w 3-5-2 musi też grać do przodu. No i Pjanic może coś wreszcie pokaże z przodu.