ME U-21: FORZA AZZURRINI

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2015, 21:40

blizzarder pisze:Może komuś się przyda - na flashscore.pl wrzucają bramki na bieżąco, praktycznie po minucie już można oglądnąć.
Nie z tak 'niszowych' spotkań jak eliminacje EURO U-21.

zbysioJuve pisze:I niewątpliwie awans z pierwszego miejsca na ME powinien raczej po dzisiejszych meczach być tylko formalnością
Miałem już pisać, że pierwsze miejsce nie daje awansu, gdyż później są jeszcze play-offy i do finałów dostaje się ścisła czołówka tej kategorii wiekowej, czyli 7 najlepszych zespołów (zwykle: Italia, Niemcy, Anglia. Włosi kwalifikują się najczęściej i najwięcej razy sięgnęli po złoto) i gospodarz - w tym przypadku Polska (mecze będą rozgrywane w Krakowie, Warszawie, Bydgoszczy, Gdyni, Kielcach, Lublinie i Tychach), ale spostrzegłem właśnie, że EURO U21, poszło w ślady dorosłego odpowiednika i od polskiego turnieju bić się o złoto będzie 12 drużyn.

zbysioJuve pisze: Donnarumma być może i miałby jakąś szansę gdyby
Jest jeszcze Scuffet, regularnie broniący w Como.

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2015, 22:17

Il Fenomeno pisze:
zbysioJuve pisze:I niewątpliwie awans z pierwszego miejsca na ME powinien raczej po dzisiejszych meczach być tylko formalnością
Miałem już pisać, że pierwsze miejsce nie daje awansu, gdyż później są jeszcze play-offy i do finałów dostaje się ścisła czołówka tej kategorii wiekowej, czyli 7 najlepszych zespołów (zwykle: Italia, Niemcy, Anglia. Włosi kwalifikują się najczęściej i najwięcej razy sięgnęli po złoto) i gospodarz - w tym przypadku Polska (mecze będą rozgrywane w Krakowie, Warszawie, Bydgoszczy, Gdyni, Kielcach, Lublinie i Tychach), ale spostrzegłem właśnie, że EURO U21, poszło w ślady dorosłego odpowiednika i od polskiego turnieju bić się o złoto będzie 12 drużyn.
Czyli jednak pierwsze miejsce daje bezpośredni awans? Bo mi się wydaje, ze gdzieś widziałem tabelę i pierwsze miejsce było oznaczone awansem bezpośrednim, natomiast drużyny z drugich miejsc mają chyba rozgrywać jakieś baraże.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2016, 14:15

Rozlosowano grupy. Włosi z Niemcami, Danią i Czechami.

Turniej w czerwcu w Polsce. Italia zagra w Krakowie i Tychach. Na wszystkie mecze planuję jechać. Wie ktoś w jakich cenach mają być bilety?

Szkoda tylko, że do Polski raczej na pewno nie przyjadą gracze na stałe włączeni do dorosłej reprezentacji - Donnarumma, Romagnoli, Rugani, Bernardeschi. A pewnie jak formę utrzyma to i Gagliardini, może Cataldi i do tego czasu pewnie i Berardi. Ale i tak będzie na kogo jechać.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2016, 14:39

Ja planuje pojechac na dwa pierwsze mecze Polaków i na mecz Włochy - Niemcy do Krakowa. Bilety podobno w sprzedazy od lutego, wiec zobaczymy za ile i ilu będzie chętnych.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2017, 13:13

Wczoraj ruszyła sprzedaż biletów. Zakupione na Włochy z Dania i Niemcami. Jaram się.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 12:00

Obrazek

Kadra U21, przygotowuje się do ME. Powołania na mecze towarzyskie z Polską i Hiszpanią. Mecz z Hiszpanią na Stadio Olimpico w Rzymie.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 12:07

Conti, Caldara, Rugani, Murru - fajnie by mieć kiedyś taką obronę na poziomie, część jako rezerwowych. No plus Spinazzola w odwodzie.

Ten Cerri zaczyna coś pokazywać, może coś z niego będzie w Juventusie, albo coś się zarobi, jak na Zazie? :)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 09:39

Wybieram sie w czwartek na mecz z Polską, chciałbym wiedzieć na kogo poza tymi blisko Juve warto zwrócić uwagę.
Domenico powinien zagrać ?
Wiem ze niektórzy oglądają młodzieżówkę :)

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2017, 19:21

Caldara, Mazitelli i Conti nie zagrają dziś z powodu kontuzji, dodatkowo Petagna dowołany do 1. reprezentacji za kontuzjowanych Bernardeschiego i Gabbiadiniego. Selekcjoner U21 dowołał tylko Mandragorę.

Włosi już wcześniej nie mogli skorzystać z powołanych do 1. reprezentacji Donnarummy, Mereta, Ruganiego, Romagnolego, Gagliardiniego, Bernardeschiego.

Di Biagio otwarcie mówi, że to będzie test dla zmienników, a środek obrony przy absencji wyżej wymienionych graczy wyglądać mizernie.

W internecie znalazłem taki prawdopodobny skład:

ITALIA (4-3-3): Gollini; Barreca, Ferrari, Bonifazi, Masina; Benassi, Pellegrini, Grassi; Berardi, Cerri, Chiesa

Obrazek
Forza

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 marca 2017, 23:57

ktos wie dlaczego w Krakowie nie zobaczylismy Keana? A i dlaczego na lawce siedzial di Biagio , a nie Grosso? Zawieszenie ma jakies za zolte kartki?

kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2017, 00:08

to nie primavera juve tylko włochy u21. kean gra w młodszych rocznikach.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 13:30

Dzisiaj o 21:

Obrazek

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 13:46

Dobrze wyglądają oba zespoły, ciekawe nazwiska. Ten mecz może być ciekawszy, niż mecz dorosłej drużyny. :)

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 13:48

Il Fenomeno, powiedz mi proszę jakie są zasady powoływania do reprezentacji młodzieżowych? Bo tak: widzę under-21 a wśród powołanych:
- Masina (23 lata)
- Murru (22 lata)
- Ricci (22 lata)
- Benassi (22 lata)
- Cataldi (22 lata)
- Berardi (22 lata)

Jaka to u21, skoro na szybko wyłapałem 6-ciu starszych? :think:

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 13:54

Wygląda to tak, że w momencie rozpoczęcia eliminacji najstarsi gracze mają 21 lat (max roczniki 94). Po dwóch latach jest turniej po którym następuje wymiana pokoleniowa i od lipca najstarsi gracze będą z roczników 96. Turniej po kolejnych dwóch latach i kolejne max 98 roczniki.

Obrazek
ODPOWIEDZ