Mercato (Zima 2017)
- juvemaroko
- Juventino
Lepiej pozno nic wcale.Robaku pisze:TS podało, że jesteśmy blisko Kessiego i zamkniemy sprawę w kwocie 15-20 baniek. Ale zawodnik pozostanie w Bergamo do końca sezonu. Kurna dawać kogoś na teraz...
Mlody doswiadczony pomocnik napewno da swieza krew druzynie.
Atalanta dobrze gra w tym sezonie i jesli chce pozostac w top 6 to tez musi zatrzymac do konca sezonu takiego waznego zawodnika.
- pablo1503
- Juventino
A dobry on w ogóle? Oglądał go ktoś przynajmniej w trzech meczach? Gdyby tak zabrać mu te bramki i zostawić jedną a koncie, to wiedziałby ktokolwiek o istnieniu tego chłopaka? Wydaje mi się, że hajp wyrobił się na podstawie sporej ilości goli, zwłaszcza na piłkarza defensywnie usposobionego. Mogę się mylić, więc czekam na opinię kogoś bardziej ogarniętego w temacie.Robaku pisze:TS podało, że jesteśmy blisko Kessiego i zamkniemy sprawę w kwocie 15-20 baniek. Ale zawodnik pozostanie w Bergamo do końca sezonu. Kurna dawać kogoś na teraz...
Podejrzewam, że w meczu z nami chłopaka nie będzie na boisku, zagra słaby/anonimowy mecz. W przeszłości już tak się zdarzało, że obiekty klubowego zainteresowania grywały dość przeciętnie przeciwko nam.

- koki90
- Juventino
Zdarzało się też wręcz przeciwnie. Taki Amauri zagrał przeciwko nam koncertowo i pomógł tym przekonać Secco do wyłożenia 25 mln. Zamparini tylko zacierał ręce.pablo1503 pisze:Podejrzewam, że w meczu z nami chłopaka nie będzie na boisku, zagra słaby/anonimowy mecz. W przeszłości już tak się zdarzało, że obiekty klubowego zainteresowania grywały dość przeciętnie przeciwko nam.
Zgodzę się natomiast, że potrzebujemy kogoś na już. Witsel w moim odczuciu wcale nie jest taki pewny. Wiele zależy od oczekiwań Zenitu. My na pewno będziemy liczyć każdy grosz. Gdyby nie sytuacja kadrowa to powiedziałbym, że słusznie, ale w obecnej sytuacji jesteśmy trochę pod ścianą. Nikogo lepszego niż Witsel w zimę nie wyciągniemy.
Martwi mnie, że latem znów będą się szykować spore roszady. Znów będziemy się zgrywać pół sezonu.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie chcę nikogo martwić, ale serio mało kto wierzy, że Zenit połasi się na te kilka mln, które zaproponujemy za Belga a niektórzy jak np. Agresti otwarcie piszą, że dla zasady Ruscy zatrzymają Axela do lata i nie zniechęca ich fakt, że w takim wypadku nic na nim nie zarobią. Ja osobiście obawiam się, że w zimie nie zrobimy nic żeby chociaż lekko poprawić tą mizerię w środku jaka panuje obecnie.
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
mi sie wydaje ze na nasze problemy w obronie niebawem ściągniemy Caceresa, pozostającego bez klubu... 
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Witsel za darmo
Bentancur za 9,4 mln
Kessie 15-20 mln
= 24,4-29,4 mln
Czyli ekonomiczne odmłodzenie środka. Równie dobrze mogą być 3 niewypały jak i 3 kapitalne transfery na lata. Dobrze, że coś się dzieje.
Powyższa trójka + Marchisio, Khedira, Pjanic wygląda ciekawie.
Bentancur za 9,4 mln
Kessie 15-20 mln
= 24,4-29,4 mln
Czyli ekonomiczne odmłodzenie środka. Równie dobrze mogą być 3 niewypały jak i 3 kapitalne transfery na lata. Dobrze, że coś się dzieje.
Powyższa trójka + Marchisio, Khedira, Pjanic wygląda ciekawie.
- Robaku
- Juventino
Crunny wszystko fajnie, ale z tego co wiadomo, to każdy transfer ma się dopiero odbyć w lato, więc zostajemy przez pół roku z niczym.
Trzeba wykonać 2-3 transfery w zimię koniecznie, nie tylko ze względu na pewne niedociągnięcia w składzie, ale także ze względu na wielość kontuzji.
Trzeba wykonać 2-3 transfery w zimię koniecznie, nie tylko ze względu na pewne niedociągnięcia w składzie, ale także ze względu na wielość kontuzji.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Sądzę, że co najmniej 1 z tych graczy zostanie sprowadzony już zimą. Jeśli nie, to pewnie wypożyczymy kogoś Parolopodobnego.Robaku pisze:Crunny wszystko fajnie, ale z tego co wiadomo, to każdy transfer ma się dopiero odbyć w lato, więc zostajemy przez pół roku z niczym.
- Arbuzini
- Juventino
Za naszą stroną główną: "La Gazzetta dello Sport twierdzi, że najwyżej na liście dyrektora Juventusu znajduje się Corentin Tolisso, który mógłby zostać sprzedany jeśli Lyon odpadnie z Ligi Mistrzów. Cena Francuza to ponoć 30-35 milionów euro."
Bardzo by mnie urządzało takie rozwiązanie. Wiem, że Francuza nie zgłosimy do Ligi Mistrzów, ale bardzo by nam pomógł na włoskim podwórku. Aklimatyzowałby się przez ten czas, łapał zgranie i szkolił. Mój osobisty faworyt do wzmocnienia naszej pomocy.
Wracając do Twojego pytania - nawet odejmując mu gole jest to zawodnik godny uwagi. Niezła technika i bardzo płynna gra słabszą nogą. Warunki fizyczne takie jak widzisz - mimo wieku gość robi wrażenie takiego, że nie przestraszy się przeciwnika. Całkiem nieźle czuje grę i nie lata jak kurczak bez głowy, co często można było zaobserwować u pomocników importowanych np. przez Udinese.
Bardzo by mnie urządzało takie rozwiązanie. Wiem, że Francuza nie zgłosimy do Ligi Mistrzów, ale bardzo by nam pomógł na włoskim podwórku. Aklimatyzowałby się przez ten czas, łapał zgranie i szkolił. Mój osobisty faworyt do wzmocnienia naszej pomocy.
Na tyle dobry, że łapie się do dorosłej reprezentacji WKSu. Lubię czarnoskórych pomocników, ale nie tych, którzy jeżdżą na PNA. Dla mnie z automatu mocno obniża to wartość danego piłkarza.pablo1503 pisze:A dobry on w ogóle?Robaku pisze:TS podało, że jesteśmy blisko Kessiego i zamkniemy sprawę w kwocie 15-20 baniek. Ale zawodnik pozostanie w Bergamo do końca sezonu. Kurna dawać kogoś na teraz...
Wracając do Twojego pytania - nawet odejmując mu gole jest to zawodnik godny uwagi. Niezła technika i bardzo płynna gra słabszą nogą. Warunki fizyczne takie jak widzisz - mimo wieku gość robi wrażenie takiego, że nie przestraszy się przeciwnika. Całkiem nieźle czuje grę i nie lata jak kurczak bez głowy, co często można było zaobserwować u pomocników importowanych np. przez Udinese.
- Robaku
- Juventino
Dziś ktoś napisał o Kessim, że my go obserwujemy od zeszłego sezonu od czasy gry w Cesenie.
CO do Tollisso jestem na tak, choć mnie podoba się i Cornet, ale wydaje mi się, że Lyon ma ważniejszych zawodników do sprzedania mianowicie Lazacette i Fekir, obaj już nie juniorzy, a raczej w grupie starszaków i mniemam, że Aulus wie, że to ostatnia chwila tj. to okno i następne, żeby wyciągnąć za nich duży hajs. Wiadomo, że jak Lyon poleci do LE to sprzedaże szykować się mogą już zimą, jeśli awansują to pewnie wstrzymaja się do lata.
CO do Tollisso jestem na tak, choć mnie podoba się i Cornet, ale wydaje mi się, że Lyon ma ważniejszych zawodników do sprzedania mianowicie Lazacette i Fekir, obaj już nie juniorzy, a raczej w grupie starszaków i mniemam, że Aulus wie, że to ostatnia chwila tj. to okno i następne, żeby wyciągnąć za nich duży hajs. Wiadomo, że jak Lyon poleci do LE to sprzedaże szykować się mogą już zimą, jeśli awansują to pewnie wstrzymaja się do lata.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Najgorsze jest to, że w lato będzie przebudowa pomocy i znów będzie problem ze zgraniem. Nie możemy zbudować drużyny na już i na lata, bo co chwile w którejś formacji będzie przebudowa.
Jak w zimie Zenit nie puści Witsela, to Marotta zostanie z ręką w nocniku. Swoją drogą pokpił całkowicie kwestie środkowego pomocnika w lato. Zresztą każdy to wie.
Jak w zimie Zenit nie puści Witsela, to Marotta zostanie z ręką w nocniku. Swoją drogą pokpił całkowicie kwestie środkowego pomocnika w lato. Zresztą każdy to wie.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jesli juz na jakiegos goscia wydajemy 20 baniek, to by sie przydalo, zeby pojawil sie w druzynie od razu, a nie za pol roku :roll: Szczegolnie, ze nasza pomoc wyglada, jak wyglada...
Vrsaljko gra malo w tym Atleti, moze by sie nim zainteresowac
Vrsaljko gra malo w tym Atleti, moze by sie nim zainteresowac

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Arbuzini
- Juventino
To raczej truizmy.
W pewnym sensie obecny stan rzeczy to cena za szybki wzrost, który chcieliśmy osiągnąć. Skupialiśmy się na zawodnikach, którzy dawali jakość tu i teraz, a wiek jako kryterium praktycznie nie istniał. Do tego dochodzi przyjazna polityka Marotty, ale mam nadzieję, że powoli się z niej wycofujemy.
Zgrania nie ma też, bo nie ma kiedy ze sobą trenować i grać, skoro w zespole jest tyle kontuzji. Picie z nudów nie naprawi tego problemu.
Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Rugani, Sandro, Marchisio, Dybala, Higuain - filary, na których możemy oprzeć drużynę są naprawdę mocne. Oby w zimie dołączył jeszcze Witsel i rywalizował z Pjaniciem oraz Khedirą o pierwszy skład. Cieszę się, że w przyszłym roku nie ma żadnego piłkarskiego turnieju. Teoretycznie ułatwi to zgrywanie składu. Najważniejsze żeby nie odszedł żaden z istotnych zawodników. Nie miałbym też nic przeciwko sensownym Włochom, którzy wzmocniliby skład.
W pewnym sensie obecny stan rzeczy to cena za szybki wzrost, który chcieliśmy osiągnąć. Skupialiśmy się na zawodnikach, którzy dawali jakość tu i teraz, a wiek jako kryterium praktycznie nie istniał. Do tego dochodzi przyjazna polityka Marotty, ale mam nadzieję, że powoli się z niej wycofujemy.
Zgrania nie ma też, bo nie ma kiedy ze sobą trenować i grać, skoro w zespole jest tyle kontuzji. Picie z nudów nie naprawi tego problemu.
Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Rugani, Sandro, Marchisio, Dybala, Higuain - filary, na których możemy oprzeć drużynę są naprawdę mocne. Oby w zimie dołączył jeszcze Witsel i rywalizował z Pjaniciem oraz Khedirą o pierwszy skład. Cieszę się, że w przyszłym roku nie ma żadnego piłkarskiego turnieju. Teoretycznie ułatwi to zgrywanie składu. Najważniejsze żeby nie odszedł żaden z istotnych zawodników. Nie miałbym też nic przeciwko sensownym Włochom, którzy wzmocniliby skład.