Serie A 16/17 (14): Genoa 3-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2016, 15:55

To co imponuje, to ten cynizm. Gramy leniwie, dajemy się wyszaleć rywalowi i go dobijamy. Miód malina. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

LukaszJuve

Juventino
Juventino

Pomoc Juve z klasowego międzynarodowego poziomu stała się pośmiewiskiem.

Fino alla fine.
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

To jest wstyd! Kiedy ostatnio straciliśmy 3 bramki w lidze?! Pjanic to porażka jakaś! Cuadrado Cyrk po prostu jakiś odwala. Allegri po tym meczy, jezeli go nie wygramy - powinien wylecieć na zbity pysk! Bo to nie jest jeden mecz, jest to ale to skutek naszej fatalnej gry - "jakoś się udawało" - jest też kolejna kontuzja. Zimny prysznic?! Nam nie trzeba, zimnym prysznicem jest nasza forma ostatnio. Rzygać się chce.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2016, 15:56 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Co za wstyd. Do tej pory była kiepska gra, ale mieliśmy wyniki. Dzisiaj dostajemy zasłużenie w papę. Dostać 3 bramki w 30 minut z takim rywalem to jest pośmiewisko.

- nie mieliśmy ŻADNEJ sytuacji bramkowej
- Genua dąży do czwartej bramki z większym zacięciem niż my do pierwszej [*]
- należał się nam karny, ale dwóch stojących obok panów chyba bardzo nas nie lubi (w sumie przy tym wyniku i grze nie ma to żadnego znaczenia)

Ten mecz można spisać na straty. Żadnej reakcji, babol za babolem, 0 gry, 0 pomysłu, połamany Bonucci, mina bezradnego Allegriego po straconych bramkach jest chyba najlepszym podsumowaniem tego meczu.

Dostajemy 3-0, a Higuain w dalszym ciągu na ławce. :ok: Allegri chyba liczy na to, że odrobimy tym składem. Dawno czegoś takiego nie widziałem. Zespoły z topu dostające z TAKIM rywalem starają się reagować, nam jest chyba dobrze z takim wynikiem.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

szczypek pisze:Skrzynka wódki dla tego kto mi powie na jakiej pozycji gra dzisiaj Alves?
Dobre pytanie. To samo tyczy się Cuadrado. Od prawej, przez środek, po lewą. Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego Alves jest stoperem, a Lichtsteiner skrzydłowym? Przecież pozycja wahadłowego wymaga choć trochę umiejętności piłkarskich, a Szwajcar nic poza bieganiem w ostatnim czasie nie potrafi. Lepszy technicznie i dobrze dośrodkowujący Brazylijczyk gra w jednej lini z Ruganim i Benatią. :whistle: To tak, jakby rzucić Mandżukicia na rozegrania, a Dybale wysunąć na pozycję typowej dziewiątki. Coś jest nie halo.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2016, 15:56

szczypek pisze:Skrzynka wódki dla tego kto mi powie na jakiej pozycji gra dzisiaj Alves?
Druga skrzynka dla tego kto mi wyjaśni czemy KAŻDY nie wie co grać. Sami pod koniec na lewej pomocy, Alves w środku.. :shock: Pjanic goni byle dalej od piłki.. Max style.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dziś dostaliśmy w pierwszej połowie potężnego knockouta, po którym nie wstaniemy już na nogi. Pozostaje nam WRESZCIE wyciągnąć wnioski i zagrać następne mecze jak należy.

Alves tak mnie ..... jest słaby.

Wszystkim płaczkom przypominam, że ........... czekamy na wiosnę ;)

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Totalna "żenua"... Nasza obrona to jakaś parodia, Bonucci, który wygrał nam mecz z Sevillą dziś stał się Baboluccim, Benatia daje się ogrywać jak dziecko, Buffon tylko wybija przed siebie a do tego ta niepewność w 11 minucie - piłka w polu bramkowym ma być jego a nie się patrzy czy ktoś to wybije.

Grajmy jeszcze wolniej, bo za mało tych muśnięć piłki po przyjęciu - nie wiem czy nasi zawodnicy słyszeli o grze z pierwszej piłki?

Cuadrado gra jako "9" - to nie może się udać, Mandzukić wraca na swoją połowę a Cuadrado jest przepychany przez obrońców, tak być nie może. Mandzu ma stać w ich polu karnym a Juan ma grać na boku i kropka.

Mecz już przegraliśmy, więc niech wchodzi Kean - wynik jest bezpieczny.

Pisałem przed meczem, że Bonucci mógłby odpocząć no i teraz sobie odpocznie pewnie kilka meczów a mógł go Max posadzić i dać grać Ruganiemu.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2016, 15:57

deszczowy pisze:Do domu, parodyści.
To jak się domyślam polska wersja "fino alla fine" ;)

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2016, 15:57

ForzaItanimulli3vujcm pisze:To jest wstyd! Kiedy ostatnio straciliśmy 3 bramki w lidze?!
Porażka z Violą 2:4 w sezonie 2012/2013.

Pessos

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2016, 15:58

Próbowałem skomentować jakoś tą sytuacje ale nie da sie :confused:

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jest już na forum narracja: Allegri out???
:smile:

kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Chciałbym żeby przestano mówić o obecnym Juventusie jako o drużynie.
Po boisku biega 11 indywidualistów. Zeszły sezon na farcie (były beszty z narzekanie), w tym przyszła kryska na matyska.

ALE ALE, malkontenci morda krótko gdyż:

"Juventus tak zawsze gra",
"Od kiedy zacząłem kibicować Juve a było to w 1936 roku zawsze gramy cynicznie i brzydko dla oka",
"To tylko jedna wpadka, idziemy w tym sezonie tradycyjnie jak burza a przeciwnik nie ma po co z szatni wychodzić".

Z pozdrowieniami dla znafcuw.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2016, 15:59

Aha i co?! Dalej mercato 10/10?! Boże jak mi brakuje Pogby w miejsce tego parodysty z Romy. Pogba mógł cały mecz grać piach - ale 1 akcją potrafił odwrócić losy meczu! Co tu by Higuain dał. Napastnik musi mieć środek pola odpowiedni. Poza tym Pogba był ze stali, ale sam tak chciał to poszedł.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 listopada 2016, 15:59

Należy jednak przyznać, że furiaci z Genui powinni mieć więcej żółtych kartek. Grają niezwykle ostro. Karny na Mandzukicu ewidentny.
Ich trzeci gol chyba ze spalonego jeśli dobrze widziałem.

Ale to takie niuanse, ponieważ gramy słabo. Do tej pory słabo było w ataku, teraz doszła obrona. Geniusz Allegriego trwa w najlepsze. Jestem zdania, że prawie każdy trener z Serie A mając takich piłkarzy nie popsułby nic jeśli chodzi o walory defensywne Juventusu, czyli to z czego ten klub słynie. Ale kilku przyczyniłoby się do polepszenia gry w ataku. Allegri nie potrafi poukładać tych piłkarzy tak by tworzyli składne akcje. Błędem jest ustawiać ten zespół w te "Juvepolandowskie" 4-3-3. Trzeba było wyjść 3-5-2 czy 3-6-1.

FORZA JUVE!!!
Zablokowany