Mercato (Zima 2017)
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Zdaniem hiszpańskiego dziennika marca chcemy zapłacić klauzule 30mln euro za Stevena N`Zonzi. Troche sporo ale przydalby się jakis dobry dm. Tylko co wtedy z Kessim?
- Shadow Marshall
- Juventino
Coś tam o nim słyszałem. Z tego co pamiętam to koleś jest dobry w powietrzu, ale gorzej trochę to wygląda jeśli chodzi o grę z piłką przy nodze. Często pod presją podaje do nikogo lub wybija na pałę. To nie drugi Bonucci tylko raczej ktoś kto grałby u jego boku.Il Fenomeno pisze:Mam nadzieję, że co jak co, ale obrona Juve będzie dalej włoska - w tym sezonie ze świetnej strony pokazuje się Mattia Caldara w Atalancie (22 lata), chyba kandydat na obrońcę do 11. pierwszej części sezonu. Z Atalanty podoba się również defensywny pomocnik, Roberto Gagliardini.Arbuzini pisze:Do tego wziąć jakiegoś defensywnie usposobionego bocznego obrońcę typu De Sciglio, Darmian, czy ew. Masina żeby w razie czego grał na środku.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
To nie ten co jest zadeklarowanym fanem Interu i o przejściu do Juventusu mówił, że nie ma takiej opcji? Usłyszane na elevenShadow Marshall pisze:Coś tam o nim słyszałem. Z tego co pamiętam to koleś jest dobry w powietrzu, ale gorzej trochę to wygląda jeśli chodzi o grę z piłką przy nodze. Często pod presją podaje do nikogo lub wybija na pałę. To nie drugi Bonucci tylko raczej ktoś kto grałby u jego boku.Il Fenomeno pisze:Mam nadzieję, że co jak co, ale obrona Juve będzie dalej włoska - w tym sezonie ze świetnej strony pokazuje się Mattia Caldara w Atalancie (22 lata), chyba kandydat na obrońcę do 11. pierwszej części sezonu.Arbuzini pisze:Do tego wziąć jakiegoś defensywnie usposobionego bocznego obrońcę typu De Sciglio, Darmian, czy ew. Masina żeby w razie czego grał na środku.

FORZA JUVE!!!
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Do środka pomocy z młodych Betancur i Kessie, bo na Dahouda raczej nie ma szans. Kessie dałby nam siły w środku pola, niezły z niego kocur.
Co do registy, to też myślę że trzeba odchodzić pomału od tej pozycji i w środku ustawić przecinaka, który umie rozprowadzić piłkę.
Arbuz Dokładnie. Dahoud i Tolisso, mimo miana talentów, mogą dać jakość na już. W lato czeka nas przebudowa środka pomocy, to pewne.
Co do registy, to też myślę że trzeba odchodzić pomału od tej pozycji i w środku ustawić przecinaka, który umie rozprowadzić piłkę.
Arbuz Dokładnie. Dahoud i Tolisso, mimo miana talentów, mogą dać jakość na już. W lato czeka nas przebudowa środka pomocy, to pewne.
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2016, 21:32 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbuzini
- Juventino
Jestem gorącym zwolennikiem włoskiej defensywy w Juve i mam nadzieję, że to się nie zmieni.Il Fenomeno pisze:Mam nadzieję, że co jak co, ale obrona Juve będzie dalej włoska - w tym sezonie ze świetnej strony pokazuje się Mattia Caldara w Atalancie (22 lata), chyba kandydat na obrońcę do 11. pierwszej części sezonu. Z Atalanty podoba się również defensywny pomocnik, Roberto Gagliardini.Arbuzini pisze:Do tego wziąć jakiegoś defensywnie usposobionego bocznego obrońcę typu De Sciglio, Darmian, czy ew. Masina żeby w razie czego grał na środku.
Młoda Atalanta jest rewelacją tych rozgrywek i nie brakuje tam ciekawych zawodników. Doskonale wiemy, że mamy z nimi bardzo dobre stosunki więc można spodziewać się jakiegoś transferu do nas. Oby tylko nie było tak jak poprzednio, że najlepszym zawodnikiem tylko się interesowaliśmy i nie zdecydowaliśmy się w końcu na kupno

Jestem ciekawy ile prawdy jest w doniesieniach medialnych dotyczących środkowych pomocników. Z całą pewnością można zweryfikować, że Witsel i Bentancur to zawodnicy, którymi na pewno się interesujemy, a wręcz są już u nas jedną nogą. Coraz częściej gazety łączą nas z Tolisso i Dahoudem. Oby te doniesienia również były prawdziwe. Nazwałbym ich gotowymi talentami, czyli zawodnikami zdolnymi do regularniej gry w Serie A i Lidze Mistrzów, którym udało się już zdobyć trochę doświadczenia, a jednocześnie charakteryzują się naprawdę dużym marginesem do rozwoju. Oprócz tego często wymieniani są Goretzka i Kessie. Myślę, że trend na przyszłe transfery do pomocy rysuje nam się bardzo wyraźnie. Postawimy raczej na młodych zawodników, a nazwisk pokroju Verratti raczej bym się nie spodziewał. Mówi się też głównie o pomocnikach B2B więc spokojnie stawiać można, że środek dalej zarezerwowany będzie dla Marchisio, choć nie wykluczam, że z czasem tę rolę przejmie od niego Witsel albo dalej będą trwały próby z przebranżowieniem Pjanicia.
- sebastian10
- Juventino
Stevena N`Zonzi. bardziej mi sie podoba ograny z technika ,Kessie to dopiero początek jeszcze ma braki problemy z piłka i rozgeraniem a w juve nie ma czasu na nauke .
Dahouda tez ciekawy zawodnik juz sprawdzony w lm 2 sezon ale jest duza konkurencja .
Ase/Lemine /Hernanesa bądz Sturaro co najmniej 2 sie pozbyć .
Witsel drogi nie powinien byc a tez ma swoja jakość i doświadczenie
chce wysokiego pomocnika srodkowego
Dahouda tez ciekawy zawodnik juz sprawdzony w lm 2 sezon ale jest duza konkurencja .
Ase/Lemine /Hernanesa bądz Sturaro co najmniej 2 sie pozbyć .
Witsel drogi nie powinien byc a tez ma swoja jakość i doświadczenie
chce wysokiego pomocnika srodkowego
- Arbuzini
- Juventino
Orka musi być, jak nic.Alexinhio-10 pisze:Arbuz Dokładnie. Dahoud i Tolisso, mimo miana talentów, mogą dać jakość na już. W lato czeka nas przebudowa środka pomocy, to pewne.
Wiem, że niektórym wzmocnienie pomocy Witselem, Tolisso i Dahoudem może wyglądać na przeładowanie środka pola, ale spójrzmy jak to wygląda na innych pozycjach.
Bramka: Buffon, Neto
Stoperzy: Bonucci, Barzagli, Chiellini, Rugani, Benatia
Wahadła: Alves, Lichtsteiner, Cuadrado, Sandro, Evra
Atak: Higuain, Dybala, Mandzukic, Pjaca
Benatia nie zostanie wykupiony? Od razu na jego miejsce przymierza się Silvę. Nie przedłużymy kontraktu z Patrykiem albo Rysiem? Kupimy Darmiana albo De Sciglio. Dlaczego ten schemat nie miałby się tyczyć pomocy?
Obecna pomoc z "wielką czwórką" na czele to prowizorka. Marchisio, Khedira, Pjanic, Witsel, Tolisso, Dahoud - tak to powinno wyglądać. Porównując się do innych zespołów z topu nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Ba, to widać nawet na tle innych formacji naszej drużyny. Jak czytam o Rinconie to coś mnie normalnie bierze... Zawodnik może nawet niezły, ale tylko na tyle żeby go wypożyczyć do lata i w zimie zgłosić do Ligi Mistrzów zamiast Asamoaha.
- wagner
- Juventino
Zamienił stryjek siekierkę na kijek. I piszę to z perspektywy Grzegorza. Odejść z drużyny która przez 90% meczów gra atakiem pozycyjnym do innej, która robi dokładnie to samo? Na prawdę lubię Krychowiaka, pamiętam jego występy w Kanadzie z Janczykiem i Adrianem Markiem, ale na prawdę Juventus i PSG nie są klubami dla niego. Podkreślam nie chodzi tu o jego umiejętności tylko specyfikę grania.Adrian27th pisze:Krycha.
Sorry, ale pozbycie się Kwadwo przed 2018 rokiem uważam za naiwność. Lemina odejdzie bo kasa za niego proponowana jest niedorzeczna. Co do Hernanesa? Również uważam, że ten zdania nie zmieni i nie będzie chciał odejść. Nasza podstawowa 2 pomocników narażona jest na kontuzje, a Pjanic nie gra tego czego my, trener i on sam oczekuje. Słabe alernatywy i efekty są takie, że Hernanes gra dla siebie zadowalająca dużo (już odbiegam od tego, że zaczął grać bardzo solidnie).sebastian10 pisze:Ase/Lemine /Hernanesa
Jeśli zimą przyjdzie Urus z Boca i Witsel to jak dla mnie już będziemy mieli spore posiłki. Ale... znając życie Zenit nie wypuści Belga zimą bo dla nich 5 mln to jak splunąć, a forum znów spłonie od hejtu

Dahoud to obecnie bardzo pożądany pomocnik, będzie podobnie jak z Gundoganem. Zainteresujemy się, ale konkurencją nie będziemy. Spływające ostatnio newsy dotyczące zainteresowań mogą dać nam tylko jedną tezę, szukamy zawodnika stricte destrukcyjnego stąd Kassie, N'Zonzi ect.
Takie me wnioski. Dobrej nocy.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mało kto wierzy, że Zenit puści Witsela w zimie. Pewnie się skończy na tym, że jak zwykle prasa będzie rzucać nazwiskami a ostatecznie nie przyjdzie nikt, ewentualnie kupimy jakiegoś młodziaka i zostawimy w obecnym klubie do końca sezonu 

- lukaszeq
- Juventino
Czyli okoliczności sprawiają, że byle szrot (jak w lecie pisano o Witselu) będzie dobrą opcją. Rozumiem.Arbuzini pisze:http://sjp.pwn.pl/sjp/okolicznosc;2494690.htmllukaszeq pisze:Teraz piszecie, że Witsel jest świetną opcją, a latem była gównoburza, że się nim interesowaliśmy. :lol:
Mam nadzieję, że pomogłem.

- Arbuzini
- Juventino
Fizycznie może być częścią Juventusu, ale niechże zarząd przestanie traktować go jako pełnowartościowego zawodnika pierwszej drużyny.wagner pisze:Sorry, ale pozbycie się Kwadwo przed 2018 rokiem uważam za naiwność.
Gość ma papiery na wielkie granie, ale pierwszy na liście powinien być Tolisso. Rozchodzi się o charakterystykę. Jak na środkowego pomocnika ma świetną dynamikę, dobre warunki fizyczne i jest skoczny (liczba wygranych pojedynków w powietrzu na poziomie Pogby), silniejszy i bardziej wybiegany od Syryjczyka.wagner pisze:Dahoud to obecnie bardzo pożądany pomocnik, będzie podobnie jak z Gundoganem. Zainteresujemy się, ale konkurencją nie będziemy.
Pierwszy to B2B, a drugi jest typowym defensywnym pomocnikiem. Nie wrzucałbym ich do jednego wora. Młodemu reprezentantowi WKSu bliżej do wspominanego wyżej Tolliso.wagner pisze:Spływające ostatnio newsy dotyczące zainteresowań mogą dać nam tylko jedną tezę, szukamy zawodnika stricte destrukcyjnego stąd Kassie, N'Zonzi ect.
No właśnie nie rozumiesz. Witsel byle szrotem? Sam nie chciałem go w lecie, bo Zenit żądał za niego zdecydowanie za dużo, szczególnie biorąc pod uwagę kończący się kontrakt, ale przy tuzach naszej pomocy to gość jest niemalże topem. Ponadto Belg był alternatywą dla Maticia, który rzekomo wcale nie miał być droższy. Sprzedaż Pogby za niebotyczne pieniądze również skutecznie rozdmuchała rozmiar oczekiwań względem nowego pomocnika. Stąd też ludzie z rezerwą podchodzili do piłkarza, który od dobrych kilku sezonów kopie piłkę w Rosji, bo w młodości połasił się na kasę.lukaszeq pisze:Czyli okoliczności sprawiają, że byle szrot (jak w lecie pisano o Witselu) będzie dobrą opcją. Rozumiem.
Obecnie mamy obraz pomocy jaki mamy i wyraźnie widać, że brakuje nie tylko zmienników, ale średnio prezentuje się nawet podstawowy skład. W dodatku Sturaro i Lemina nie osiągnęli progresu, a wręcz byłbym skłonny stwierdzić, że grają gorzej niż w ubiegłym sezonie. Silny, dobrze grający w powietrzu Witsel byłby teraz jak znalazł tym bardziej, że można go zgłosić do Ligi Mistrzów i mógłby nam pomóc w fazie pucharowej, a sam zawodnik ma spore doświadczenie międzynarodowe. Nawet jeśli Zenit nie będzie chciał go puścić za drobne to na rynku nie ma innej alternatywy. W lecie będzie dostępny za darmo więc nie ma się chyba nad czym rozpisywać.
- Robaku
- Juventino
Max Nerozzi podał,ze Paratici trzy razy oglądał Dahouda przeciwko Leverkusen, Barcelonie i City,więc wszystko wskazuje, że interesujemy się chłopakiem na serio. Kwestia teraz tylko ze zimą czy latem, czy ktoś nas przelicytuje, czy sam Syryjczyk się do Juve przekona.
- Shadow Marshall
- Juventino
No kupią go, Maxiu posadzi go miesiąc na ławce albo lepiej bo on ma przecież taaak skomplikowaną taktykę, chłopak pierwsze 90 min zaliczy gdzieś w marcu i ani się obejrzymy i będzie z niego drugi Sturaro.Robaku pisze:Max Nerozzi podał,ze Paratici trzy razy oglądał Dahouda przeciwko Leverkusen, Barcelonie i City,więc wszystko wskazuje, że interesujemy się chłopakiem na serio. Kwestia teraz tylko ze zimą czy latem, czy ktoś nas przelicytuje, czy sam Syryjczyk się do Juve przekona.