Massimiliano Allegri
- Arbuzini
- Juventino
Można z tego wysnuć wniosek, że szukając nowego trenera powinniśmy wyścibić nos poza Serie A. Rezygnacja Conte zmusiła nas do błyskawicznych działań, ale mam nadzieję, że podobna sytuacja już się nie powtórzy i weźmiemy trenera tak jak to robią inne zespoły.jackop pisze:Ciężko będzie w najbliższym czasie znaleźć 'młodego' trenera, który będzie miał na koncie wygrane Scudetto
Zresztą wymieniony przeze mnie Spalletti nigdy nie wygrał Scudetto, a jego kandydaturę przyjąłbym raczej dobrze.
Zaczyna panować przekonanie, że nie ważne kto, oby nie Allegri. Oczywiście to wszystko przy zachowaniu bardzo wysokich wymagań względem stylu gry i wyników osiąganych przez zespół. Naprawdę nie widzicie, że to irracjonalne podejście?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Z trenerów klubowych, wyłącznie Simeone. Jeśli tylko postanowi zmienić otoczenie to zapłacić, przepłacić byle sprowadzić go do Turynu. Od razu obwieściłbym mercato 11/10 i Transfer Milenium.
Jeśli nie Argentyńczyk, to faktycznie trzeba czekać na koniec najbliższego Mundialu.
Jeśli nie Argentyńczyk, to faktycznie trzeba czekać na koniec najbliższego Mundialu.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- CzeczenCZN
- Juventino
Mhm a potem byś gadał że Juventus gra brzydką piłką... Przecież styl gry Atletico wiele się nie różni od naszego - tyle że jest bardziej poukładany...jackop pisze:Z trenerów klubowych, wyłącznie Simeone. Jeśli tylko postanowi zmienić otoczenie to zapłacić, przepłacić byle sprowadzić go do Turynu. Od razu obwieściłbym mercato 11/10 i Transfer Milenium.
Ja konsekwentnie - Prandelli!

- jackop
- Juventino
Taaa... bo teraz cieszę michę ze względu na styl, który prezentujemy. A za Prandellego to już w ogóle tiki-taka w każdym meczu na pełnej
Włoch większego sukcesu niż srebro na Euro2012 w życiu już nie zdobędzie. Nie będzie za to problemów z jego dostępnością, bo czuję, że w trakcie sezonu/po sezonie popłynie z Valencii.
Poukładanie zespołu, w którym ciągle coś nie gra to jest to, czego nam przede wszystkim potrzeba. Podobnie jak konsekwencja taktyczna, która dała ekipie z Madrytu 2 finały Ligi Mistrzów w 3 lata.
Lista 50 najlepszych trenerów 2016 wg 442: http://www.fourfourtwo.com/features/fou ... m_medium=t

Poukładanie zespołu, w którym ciągle coś nie gra to jest to, czego nam przede wszystkim potrzeba. Podobnie jak konsekwencja taktyczna, która dała ekipie z Madrytu 2 finały Ligi Mistrzów w 3 lata.
Lista 50 najlepszych trenerów 2016 wg 442: http://www.fourfourtwo.com/features/fou ... m_medium=t

- jackop
- Juventino
Tylko skąd te oferty, z Mediolanu?
Barcelona, Real, Chelsea, Arsenal, United, City, Liverpool, Bayern, BvB, PSG obsadzone. Polecieć po 1 sezonie mógłby ewentualnie Emery - bo szejki; może Zidane. Reszta Europy nie ma do nas startu.
@Forza, pogodzić nas mógłby chyba tylko Wenger. Arsenal prezentuje wysoką kulturę gry + Francuz nie boi się postawić na młodych - nad czym masz ostatnio lekką obsesję
Aha. Serio, raz do roku to i komar pierdnie, ale jeśli po Mourinho znów uda im się zatrudnić konkretnego fachowca, to wykorzystają limit szczęścia na następne 100 lat. Na dzień dzisiejszy nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić.DonPatch pisze:Simeone obejmie Inter na 100%, więc nie napalałbym się na niego.
Barcelona, Real, Chelsea, Arsenal, United, City, Liverpool, Bayern, BvB, PSG obsadzone. Polecieć po 1 sezonie mógłby ewentualnie Emery - bo szejki; może Zidane. Reszta Europy nie ma do nas startu.
@Forza, pogodzić nas mógłby chyba tylko Wenger. Arsenal prezentuje wysoką kulturę gry + Francuz nie boi się postawić na młodych - nad czym masz ostatnio lekką obsesję

- Arbuzini
- Juventino
Nie zakładam, że Diego opuści Madryt przed końcem umowy. W 2018 to różnie może być, choćby taki Ancelotti ostatnio w jednym zespole pracuje tylko dwa sezony i zmiana. Dwa lub trzy lata to teraz normalny cykl w zmianach trenera.
- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dodałbym jeszcze Mou, bo póki co jego sezon jest gorszy od Van Gaala (i chyba nawet Moyesa). Niemniej żaden z tej trójki jak dla mnie nie nadaje się do Juve. Staram się znaleźć jakiegoś trenera do wyjęcia pod koniec sezonu i nic mi nie przychodzi do głowy.jackop pisze: Barcelona, Real, Chelsea, Arsenal, United, City, Liverpool, Bayern, BvB, PSG obsadzone. Polecieć po 1 sezonie mógłby ewentualnie Emery - bo szejki; może Zidane. Reszta Europy nie ma do nas startu.
edit: Ta Mou ma gorszy bilans po 12 kolejkach Premier League od Moyesa:
Mou: 5/4/3
Moyes: 6/3/3

- CzeczenCZN
- Juventino
Oooo to znaczy on zmarł dzisiaj? Nie wiedziałem.jackop pisze:A za Prandellego to już w ogóle tiki-taka w każdym meczu na pełnejWłoch większego sukcesu niż srebro na Euro2012 w życiu już nie zdobędzie.
Tak na poważnie. Czy zdobędzie i co zdobędzie to się okaże. Mistrzu, a co zdobył Conte i Allegri zanim przyszli do nas? Póki co największe sukcesy osiągnęli Z NAMI.
Jak Max do nas przyszedł - to z tego co pamiętam zachwycony nie byłeś. Powiedziałbyś że zdobędzie w rok po przyjściu prawie potrójną koronę Europy?
Prandelli to jest trener z pomysłem - z tym czego tu diabła trzeba - pamiętam jedną z jego wypowiedzi - zawsze wolałem wynik 3-3 niż 0-0. Nie chodzi mi tu o same bramki i nie zamierzam kibicować Barcelonie. Jednak w stylu gry Juve od lat potrzeba... Pomysłu!
- pumex
- Juventino
10 razy zastanowiłbym się czy jest sens powierzania drużyny trenerowi-selekcjonerowi. Historia pokazuje, że po odbyciu przygody z reprezentacją może być trudno odnaleźć się na nowo w realiach futbolu klubowego.jackop pisze:Jeśli nie Argentyńczyk, to faktycznie trzeba czekać na koniec najbliższego Mundialu.
Wiele bym dał, żeby zobaczyć na ławce trenerskiej Juve Guardiolę.

- jackop
- Juventino
Dobry argument. Jeśli staż poza klubową piłką nie był zbyt długi (Conte) to mimo wszystko można by spróbować. Ot choćby nasz jutrzejszy rywal z Sevilli postawił na Samapoliego, który wcześniej przez 4 lata był selekcjonerem Chile.
Ewentualnie ktoś inny może dokonać takiej zmiany i na rynku pojawi się jakieś ciekawe nazwisko.
Ewentualnie ktoś inny może dokonać takiej zmiany i na rynku pojawi się jakieś ciekawe nazwisko.

- panlider
- Juventino
Czy ja wiem czy taka ryzykowna? Koleś ma całkiem dobre wyniki z Sassuolo, w tym sezonie jest gorzej głównie przez szpital, który Neroverdi mają w kadrze.Marat87 pisze:Z ryzykownych opcji to bym widział ew. Eusebio Di Francesco, tylko, czy kluby top 10 biorą takich ludzi?
Moim zdaniem Di Francesco to znacznie bardziej interesująca kandydatura od Sousy.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"