Paulo Dybala

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 13:38

Arbuzini pisze:
alessandro1977 pisze:Chcieliśmy zatrzymać Pogbę ale on chciał odejść :lol:
Na pewno chcieliśmy? Ja bym za taką kasę sprzedawał póki ktoś się nie rozmyśli i wydaje mi się, że zarząd miał takie same podejście.
Aha nie cenisz go tak wysoko, ale nie zapominaj że dostaliśmy 70 z hakiem a nie 100. No i mamy dziurę w pomocy, a nie starczyło czasu na uzupełnienie jej. Tak więc nie był to dobry pomysł. Nasi powinni się uprzeć, zostawić go, mieć naciski grubasa w głębokim poważaniu, a po udanym sezonie Polpo sam by mógł zmienić zdanie i stwierdzić: "Dobrze że zostałem w Juventusie".

Zaś co do pozycji Dybali jak mówię, można go ustawić z prawej strony jako napastnika schodzącego, przecież często się gra asymetrycznie. Patrzcie na Barcelone - o ile Neymar jest skrzydłowym, to Messi już takim typowym skrzydłowym nie jest. Przód Pjaca - Higuain - Dybala - może być odpowiedzią na MSN. Ja w Pjace wierzę i mam nadzieje że chłopak pokaże ile jest wart. Z tego względu nie jestem zwolennikiem sprowadzania np. Alexisa Sancheza - którego uwielbiam - bo chce by młody Chorwat miał większą możliwość rozwoju.

BTW: Ciekawe czy ten Coman do nas wróci...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 15:24

Arbuzini pisze: Na pewno chcieliśmy? .
Naturalnie sugeruję się wypowiedziami naszego zarządu...Marotta, Agnelli, Nedved jednym tchem twierdzili, że nie ma tematu sprzedaży Pogby a Elkann dodał, że to co powiedział na ten temat Marotta kończy dyskusje na temat przyszłości Pogby w Juve.

Obrazek
Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 15:46

Wy tu gadu gadu a zarobki już ustalone :C

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... 015&kom=ok

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 15:55

Kicek7 pisze:Wy tu gadu gadu a zarobki już ustalone :C

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... 015&kom=ok
No i co, tam by grał środkowego napastnika? W sumie czemu miałby nie być "9"? No i TEGO się obawiałem! Że odejściu Vidala zacznie się efekt domina... Vidal w najlepszym wieku był - Pirlo wiadomo już u schyłku kariery, z Tevezem układ był jaki był. Natomiast Vidal to zawodnik, który ma wiele lat gry przed sobą, no i w tym roku odszedł Pogba, czyli w przyszłym Dybala na to wychodzi... Jak tu budować drużynę na lata?? Pytam się jak??

Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 15:58

Spokojnie, oddychaj. To tylko AS.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 16:08

Kicek7 pisze:Spokojnie, oddychaj. To tylko AS.
No i co z tego? O Pogbie i Vidalu też pisały źródła typu AS czy Daily Mirror. :sad:

Może nie tyle tygodniowo, może nie Real M - ale na bank po tym sezonie odejdzie...

Szczerze? To że kadrę co roku będziemy mieli mocną to jestem pewny. Nawet możemy do końca świata wygrywać Scudetto - ale rotacja najlepszych zawodników będzie co sezon.

2 lata to wystarczająco długo by go sprzedać - no i kupimy za niego graczy około 30-tki - w ramach "odmładzania kadry" i "budowy na lata." :facepalm:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 16:28

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Arbuzini pisze:
alessandro1977 pisze:Chcieliśmy zatrzymać Pogbę ale on chciał odejść :lol:
Na pewno chcieliśmy? Ja bym za taką kasę sprzedawał póki ktoś się nie rozmyśli i wydaje mi się, że zarząd miał takie same podejście.
Aha nie cenisz go tak wysoko, ale nie zapominaj że dostaliśmy 70 z hakiem a nie 100.
W kontekście sprzedaży mało istotne jest to ile odpaliliśmy Raioli. Kupca interesuje to ile ma sam wydać. Wszystko wskazuje na to, że za Pogbę MU zapłaci w sumie 110 mln E. To astronomiczna kwota. Biorąc pod uwagę, że pozyskaliśmy go za darmo to i tak chyba najlepszy zarobkek jaki udało się uzyskać na jednym zawodniku więc nie do końca rozumiem skąd aż takie żale.

Nie chodzi już o to czy cenię Pogbę, czy nie. Za kwoty rzędu 30-40 mln E potrafili zmieniać klub pomocnicy pokroju Krosa, Vidala czy Fabregasa. Jedyna przewaga jaką ma nad nimi Francuz to potencjał marketingowy. Pod względem sportowym można powiedzieć, że to ta sama klasa. Od początku dmuchaliśmy balon wspólnie z zawodnikiem i Raiolą. Za takie pieniądze należało go sprzedać. Wyłożyliśmy się, i to z kretesem, na drugiej części planu.

Okazaliśmy się skrajnie nieprzygotowani na to co i tak było nieuchronne. Ciężko mi za taką sytuację jednoznacznie obwiniać Marottę, bo za długoletnią strategią sportową swoi przede wszystkim Paratici.

Z perspektywy czasu zapewne lepiej byłoby mieć w drużynie Pogbę niż nie mieć. Tylko, że w klubie nikt nie ma kryształowej kuli i na pewno wierzono, że uda się pozyskać kogoś sensownego po transferze Francuza. Pozostaje tylko liczyć, że po tym jak potraktowano nas i zawodników przy negocjowaniu Matudiego lub Witsela, wyciągnęliśmy jakąś lekcję i wiemy już, że nowe kontrakty nie służą tylko żeby podwyższać piłkarzom pensje, ale także temu by zabezpieczać przyszłość klubu.

Nie twierdzę, że Dybala będzie z nami w przyszłym sezonie. Niemniej póki co więcej jednak wskazuje na to, że zostanie niż odejdzie. Ile to już takich badziewi wypuszczały brukowce i kończyło się to tylko bzdurnymi artykułami. Po sprzedaży Pogby wszyscy oszaleli i najmniejszy szczek dziennikarzy traktowany jest jako super pewny przeciek transferowy. Na boba, ludziska.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 19:15

Dybala w Realu to bzdura jakiej dawno nie czytałem, on jest za wolny na ten klub, w miejsce Benzemy kompletnie nie pasuje, w ogóle do niech nie pasuje... to tak jakby do drużyny Guardioli miał przejść Mandzukic, kompletnie nie ten typ zawodnika

a czy odejdzie gdzie indziej? nikt tego nie wie w tej chwili, nawet on, więc po co te dywagacje...?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 09:31

ForzaItanimulli3vujcm pisze: BTW: Ciekawe czy ten Coman do nas wróci...
Last week Ancelotti mówił, że wykupują go choćby skały srały

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 13:47

Maly pisze:Dybala w Realu to bzdura jakiej dawno nie czytałem, on jest za wolny na ten klub
:prochno:
Jakoś Isco, czy James się tam znaleźli.

Bardziej trzeba byłoby zadać sobie pytanie co mógłby zyskać Dybala odchodząc z Juventusu. Może mógłby liczyć na wyższe zarobki, a poza tym? W Barcelonie, czy Realu byłby tylko zawodnikiem do rotacji. Bez szans na wygryzienie kogoś z podstawy MSN lub BBC. Bayern prędzej fortunę przeznaczy na kogoś pokroju Sancheza, Griezmanna albo ewentualnie O. Dembele. Z topowych drużyn w grę wchodzi jeszcze Atletico, ale to raczej tylko w przypadku sprzedaży wspomnianego wcześniej Griezmanna.

Dybala może się pochapić na hajsy w Anglii, ale w tej chwili raczej lepszego klubu od Juve nie znajdzie więc o jego najbliższą przyszłość w naszych barwach jestem raczej spokojny. Ewentualny transfer to melodia przyszłości.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 14:16

Arbuzini pisze:
Maly pisze:Dybala w Realu to bzdura jakiej dawno nie czytałem, on jest za wolny na ten klub
:prochno:
Jakoś Isco, czy James się tam znaleźli.
nie no na ławce to i Dybala by się tam odnalazł :facepalm:

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 15:25

I Real wydał na nich łącznie ponad 100 mln E. Chłopie, to jest Real. Tego nie zrozumiesz. O tym, że Dybale czekałaby tam ławka napisałem w dalszej części posta więc super argument :ok:

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 18:16

Nie mogę się z tobą zgodzić Arbuzie w dwóch kwestiach. Ja o przyszłość Dybiego w naszych barwach się martwię i chyba trzeba sobie powiedzieć otwarcie, że prędzej czy później od nas odejdzie.

Wg Ciebie Dybala nigdy nie trafi do Anglii, tylko do Realu/Barcy? A czy nie brzmi to podobnie do naszych rozmyślań nad transferem Pogby. Pogba miał być taki ambitny, że większość użytkowników JP dałaby sobie rękę uciąć, że nie przejdzie do klubu gorszego sportowo (no przynajmniej w tym momencie) niż Juve. No i jednak przeszedł. Czar prysł. Dlaczego Dybala miałby nie iść podobną drogą co PP?

Po wtóre - oczywiście, że obecnie nie wygryzie nikogo z trójki Realu (BBC), ale według moich źródeł Real rozpatruje ten transfer za dwa lata (po zakończeniu zakazu transferowego FIFA), a wtedy kolejnym ruchem będzie sprzedaż Benzemy, więc akurat o miejsce w składzie będzie konkurował z......Moratą ;) A tego się chyba nasz Pawełek nie boi ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 18:45

Wszystko się zgadza. Tylko, że są tacy, którzy przyjęli, że skoro najpierw odszedł Vidal, a potem Pogba to teraz kolej na Dybalę i prawem serii na pewno nastąpi to po tym sezonie. Moim zdaniem nie zanosi się na to. Póki co wypadku zarobkowego do Anglii nie brałbym pod uwagę. To nie wylansowany do granic możliwości Pogba i raczej nie mógłby liczyć na aż tak dużą przebitkę żeby mu się to w dłuższej perspektywie jakoś super opłacało. Zresztą teraz ma chyba inne priorytety i nie trzeba być psychologiem żeby stwierdzić, że to inny charakter niż Pogba.

Także uściślijmy: pisząc "najbliższa przyszłość" na myśli miałem losy Dybali w sezonie 2017/2018. Potem równie dobrze Messi może stwierdzić, że już nie chce grać w Barcelonie i ja już dobrze wiem, że szukając jego następcy zajrzą do Turynu ;)

Jakoś nie szczególnie wierzę w długoletnią karierę Dybali w naszych barwach, zawsze wypowiada się bardzo dyplomatycznie o grze dla Juventusu więc to co będzie za dwa lata aż tak mnie nie elektryzuje.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 19:01

jeśli chodzi o Anglię to dlaczego nie MC? do Pepa zdaje się pasowałby idealnie, kasa zarówno dla nas jak i dla niego także by się zgadzała ;]

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ