Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2016, 20:14

Maly pisze:Dzeko
Trafił swój na swego. Mały broni Edina Dzeko :lol: . Gość, który podważa bramki Mandzukica strzelone w Bayernie :ok: przecież w City czy w Romie o gole o wiele trudniej. Zapraszamy do Juve :ahsisi:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 listopada 2016, 20:20

ForzaItanimulli3vujcm pisze:W 4231 musi gdzieś Pogba znaleźć sobie miejsce, w 2 DM? Nie bardzo, na skrzydłach? Również nie bardzo - Juventusowe 352 go ograniczyło
No rzeczywiście, tak go ograniczyło, że stał się najdroższym piłkarzem ever :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2016, 00:35

lukbin pisze:W obecnej chwili odchodzi się od grania 2 defensywnymi pomocnikami!! Nikt tak nie gra!! Barca? Nie! Real? Nie! Bayern? Nie! itd. Raczej to są pomocnicy B2B. W jaki sposób go ograniczało? w reprezentacji grał w 3 w pomocy, a i tam nie był tym najbardziej wysuniętym!
Gra się ofensywnym pomocnikami i skrzydłami! Każdy klub ma topowego ofensywnego pomocnika i skrzydłowych. To normalne że pozostała 2 pomocników pełni rolę bardziej defensywną - 4231! 4231! 4231!
lukbin pisze:Skrzydłowych nie mamy to raz! Jeżeli chcesz marnować talent Dybali biegającego przy linii to gratuluje pomysłu!
Przy linii? :facepalm: Co za szablonowe myślenie! Ustawiony na boku ataku tak Messi w Barcelonie. Bo co zostaje ? 1 pozycja? 352? 442? 4312 - Nikt tak nie gra... Czyli co Dybala jest w ogóle nie elastyczny. Popatrz sobie jak grają inne kluby, jak wyglądają ustawienia. Ty? a CR7 biega przy linii? :rotfl: Masz trio BBC wspierane Jamesem lub Isco. Zauważ że pozycja "na papierze" to często co innego w praktyce - Vidal na OP a Kaka na OP... Nawet typowi OP są innymi trequmi: Alex Teixeira dużo strzela, Hamsik dużo rozgrywa...
lukbin pisze:Jeżeli uważasz Pjace, Alvesa i Sandro za skrzydłowych którzy będą nam robili różnice i z nimi podbijemy świat to gratuluje wyobraźni.
Pjaca kosztował ponad 30 mln - obecnie leczy kontuzje. Ty już go skreśliłeś - spoko, zdziwisz się. ;)
Sandro ma możliwości rozwoju ciągłe - zauważ jak on biega mija rywali. JEST FENOMENEM SWEJ POZYCJI.
lukbin pisze:"Poza tym Atomowe Skrzydła - to są gracze którzy robią różnice, potrafią dryblować. Oni właśnie powinni grać jak najwięcej." Właśnie, tylko szkoda że takich nie mamy :)
SANDRO & CUADRADO - ATOMOWE SKRZYDŁA! Takich mamy.
fazzi pisze:No rzeczywiście, tak go ograniczyło, że stał się najdroższym piłkarzem ever :prochno:
No a Manchesterze United - musi zmienić pozycję. :)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
lukbin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 listopada 2016, 21:12

Przecież napisałem, że to pomocnicy B2B czyli 50/50... więc nie wiem o co chodzi... Mówisz że BBC jest wspierane przez isco lub jamesa. Taką samą funkcje może pełnić pogba w 4-2-3-1...
Jeżeli Dybala dobrze by się czuł na skrzydle schodząc do środka to pewnie byłby na tej pozycji próbowany. Widocznie ani on ani trener tego nie widzi...
Zresztą raz mówisz, że skrzydłowy nie biega tylko po linii i szablonowe myślenie, a Sandro to tego typu piłkarz... Cuadrado podobnie. Więc lekkie błędy w przekazywaniu poglądów :rotfl:
Nie skreśliłem i niech zaskakuje:) W obecnej chwili to nie jest zawodnik klasy światowej i tyle

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2016, 21:21

Wszystko fajnie, tyle, że Pjaca kosztował 23 miliony, nie wiem skąd żeś te 30 wymyślił.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 00:37

lukbin pisze:Przecież napisałem, że to pomocnicy B2B czyli 50/50... więc nie wiem o co chodzi... Mówisz że BBC jest wspierane przez isco lub jamesa. Taką samą funkcje może pełnić pogba w 4-2-3-1...
Jeżeli Dybala dobrze by się czuł na skrzydle schodząc do środka to pewnie byłby na tej pozycji próbowany. Widocznie ani on ani trener tego nie widzi...
Zresztą raz mówisz, że skrzydłowy nie biega tylko po linii i szablonowe myślenie, a Sandro to tego typu piłkarz... Cuadrado podobnie. Więc lekkie błędy w przekazywaniu poglądów :rotfl:
Nie skreśliłem i niech zaskakuje:) W obecnej chwili to nie jest zawodnik klasy światowej i tyle
Niby OK, jakiś konsensus jest - Ale! Max nie widzi go tam - ale może to brać pod uwagę, a Paulo może się odnaleźć na tej pozycji - powiem tak - cofnięty napastnik ustawiony z prawej strony....
Sandro - Cuadrado - CR7 - skrzydłowych jak pomocników - jest trochę rodzajów, różne zadania maja na boisku i różną charakterystykę. Są skrzydłowi "odwróceni" jak Robben i są skrzydłowi jak Sandro - wahadłowi bardziej.

@panlider Bonusy chyba jakieś też są - z nimi jakoś tyle będzie. :co?: No ale 23 za małolata takiego - to jest ku kasy, to tak jakbyś za ukształtowanego 24 latka wydał z 50 mln... ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 01:28

Już nie wymyślaj z tą kwotą transferu Pjacy :roll:

Szczerze to powoli zacząłbym się rozglądać za następcą Allegriego. Jeśli nie osiągnie dobrego rezultatu w Lidze Mistrzów to nawet w przyszłym sezonie nie powinien być już pewien posady. Nawet nie chodzi o grę i wyniki, ale ilość kontuzji w zespole. Te konowały zajadą nam świetnych zawodników, a nie ma się co oszukiwać, że opinia nie idzie w świat. Piłkarze wolą grać niż leczyć urazy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 13:51

Arbuzini pisze:Już nie wymyślaj z tą kwotą transferu Pjacy :roll:

Szczerze to powoli zacząłbym się rozglądać za następcą Allegriego. Jeśli nie osiągnie dobrego rezultatu w Lidze Mistrzów to nawet w przyszłym sezonie nie powinien być już pewien posady. Nawet nie chodzi o grę i wyniki, ale ilość kontuzji w zespole. Te konowały zajadą nam świetnych zawodników, a nie ma się co oszukiwać, że opinia nie idzie w świat. Piłkarze wolą grać niż leczyć urazy.
No i tu masz świętą rację! Nie tylko podejście klubu w stylu " Sam chce odejść", dające efekt że nie potrafimy zatrzymać największych gwiazd - jest w konkluzji sygnałem, dla najlepszych zawodników, że nie warto przechodzić do Juve, bo to jest klub przejściowy, a nie projekt mający stać się hegemonem. Także też sztab medyczny, jest kolejną negatywną wizytówką klubu.

Co do Maxa mam wrażenie że on nie ma pomysłu na tą drużynę. Potrafił z wizji Conte wycisnąć znacznie więcej - mając jego piłkarzy - teraz gdy tych piłkarzy jest coraz mniej, on zaczyna się gubić.
Tak w ogóle wiecie które mercato było najlepsze? - To po odpadnięciu z CL w fazie grupowej - mercato 2014. Dlaczego? Wzmocniliśmy LO, atak - ale NIKOGO NIE SPRZEDALIŚMY Z WAŻNYCH GRACZY! Dlatego Max wycisnął - praktycznie... MAX, z tej drużyny. No a gdy zabrakło Vidala i Teveza no i można powiedzieć Pirlo - było już gorzej...

Tevez Tevezem, Pirlo Pirlem - ale gdyby w tej drużynie byli dalej Vidal i Pogba - nie sądzę byśmy mieli jakiekolwiek problemy z wygraniem CL w tym roku. Buffon - Alves, Bonucci, Chiellini, Sandro - Vidal, Marchisio, Pogba - Pjanic - Dybala, Higuain - na ławce Cuadrado, Pjaca - jako zawodnicy umożliwiający zmianę taktyki. KOSMOS! No ale tak powinno być. :whistle:

Co do Pjacy 23 mln - no ale też grubo... Za byle kogo byśmy tyle nie dali - zwłaszcza Marotta mający opinie gościa skubiącego się o każdy mln.

Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 14:31

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Tevez Tevezem, Pirlo Pirlem
Tevez Tevezowi Tevezem, a Pirlo Pirlo Pirlo.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2016, 15:07

Kicek7 pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Tevez Tevezem, Pirlo Pirlem
Tevez Tevezowi Tevezem, a Pirlo Pirlo Pirlo.
Specjalnie tak napisałem dla zgrywu. Tak jak ludzie piszą: Vidale, Tevezy i inne Moraty... To też nie gramatyczne... Bo dotyczy jednej osoby.

Dajmy spokój z tym purytanizmem językowym. ::/:

Co do Maxa, jeżeli miałby odejść - a na to się nie zanosi - dobrze gdyby przyszedł trener, który chętniej dawałby szanse młodym zawodnikom - nie że od razu taki jak Wenger, a Juve ma być drugim Arsenalem. Tylko taki ktoś z nieco bardziej otwartym umysłem. Bo mam wrażenie że nam trzeba wizjonera, inaczej CL długo nie będzie. :whistle:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 10:58

Arbuzini pisze:Szczerze to powoli zacząłbym się rozglądać za następcą Allegriego.
Podbijam. Tylko tu zadac sobie trzeba pytanie (ktorego osobiscie nie lubie): kto na jego miejsce? Nasi z pewnoscia maja podejscie, ze jak trener, to tylko Wloch, bo on rozumie wloskie (dziadowskie) realia pilki, mentalnosc etc. etc... Nie wyobrazam sobie, zeby na stanowisko trenera Juventusu zatrudniono teraz jakiegos wloskiego betonowego slabiaka. Jedyna osoba, ktora zna wloskie realia i jednoczesnie jest fachowcem klasy swiatowej, to... Simeone :roll:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 11:49

Jacky pisze:
Arbuzini pisze:Szczerze to powoli zacząłbym się rozglądać za następcą Allegriego.
Podbijam. Tylko tu zadac sobie trzeba pytanie (ktorego osobiscie nie lubie): kto na jego miejsce? Nasi z pewnoscia maja podejscie, ze jak trener, to tylko Wloch, bo on rozumie wloskie (dziadowskie) realia pilki, mentalnosc etc. etc... Nie wyobrazam sobie, zeby na stanowisko trenera Juventusu zatrudniono teraz jakiegos wloskiego betonowego slabiaka. Jedyna osoba, ktora zna wloskie realia i jednoczesnie jest fachowcem klasy swiatowej, to... Simeone :roll:
Simeone nie przyjdzie bo jest zbyt idealny dla Juventusu. Sezon temu jakbym miał wybrać najlepszego włoskiego trenera to powiedziałbym, że albo Montella albo Di Francesco? No ten trener z Sassuolo, ale teraz ta jego drużyna cieniuje jak cholera.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 11:53

Montella, Di Francesco ? Przestań, to trenerzy pokroju Del Neriego tylko z większa charyzmą, która ich od DN odróżnia.

Simeone ? Marzenie ściętej głowy. Facet charyzmatyczny, twardy i bezkompromisowy - nasz zarząd nigdy go nie zatrudni bo zbyt mocno odstaje od portretu potulnego baranka. On w Juve długo nie popracowałby gdyż bardzo szybko znalazłby się w stanie wojny z Marottą a ten mam wrażenie jest nietykalny i nie odpowiada przed nikim.

Obrazek
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 12:18

alessandro1977 pisze:Montella, Di Francesco ? Przestań, to trenerzy pokroju Del Neriego tylko z większa charyzmą, która ich od DN odróżnia.

Simeone ? Marzenie ściętej głowy. Facet charyzmatyczny, twardy i bezkompromisowy - nasz zarząd nigdy go nie zatrudni bo zbyt mocno odstaje od portretu potulnego baranka. On w Juve długo nie popracowałby gdyż bardzo szybko znalazłby się w stanie wojny z Marottą a ten mam wrażenie jest nietykalny i nie odpowiada przed nikim.
Słuchaj ja mówiłem tylko o tych włoskich trenerach, którzy mogliby "ewentualnie" prowadzić Juve. To, że teraz jest bieda w tym temacie to już inna sprawa. Nie wspomniałem o Ancelottim z wiadomych powodów.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2016, 12:21

Montella, Di Francesco ? Przestań, to trenerzy pokroju Del Neriego tylko z większa charyzmą, która ich od DN odróżnia.
Wielki taktyk Allegri juz kilka razy zebral oklep od przecietniaka Montelli.
Ale Montella jest teraz w Milanie i jakos nie widze, zeby mial odchodzic przy najblizszej okazji. Potencjalnie szanse moglby dostac Spalletti, choc z nim sytuacja podobna.
Di Francesco to ciekawa opcja, ale tez ryzyko (prawdopodobnie zbyt duze ryzyko).
Moze Conte pokloci sie z Abramowiczem :prochno: .

I to byloby na tyle wloskich szkoleniowcow. Ancelotti raczej tu nie wroci. Prosze bez pomyslow typu Lippi czy Capello :).
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2016, 12:28 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ