Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2016, 22:44

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Arbuz

Pogba jak do nas trafił tez nie był ukształtowany....

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... aya/88kzn9

Co wy na to? Może warto by się zainteresować? Szkoda by do Napoli poszedł. :whistle:
Daj spokój, Depay nie poradził sobie w Anglii, nie mając praktycznie żadnej sensownej konkurencji w United, a miałby sobie poradzić w znacznie bardziej taktycznej Serie A i to w Juventusie, który 4-3-3 gra od wielkiego dzwonu, a 4-2-3-1 nie gra wcale?

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2016, 22:44

Obecna sytuacja wymaga zawodników typu Tevez czyli z miejsca do pierwszego składu.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2016, 23:38

No i? Po pierwsze nie każdy ma taki talent jak Pogba, a po drugie wcale nie była to jego zaleta więc nie przedstawiajmy tego w ten sposób.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2016, 23:45

Arbuzini pisze:

No i? Po pierwsze nie każdy ma taki talent jak Pogba, a po drugie wcale nie była to jego zaleta więc nie przedstawiajmy tego w ten sposób.
Nie mogę z Tobą, heh. :)

Nie każdy, dobra i co z tego?- Nie musi być Pogbą, niech będzie Bentancurem! Poza tym, nawet Pogba nie jest jeszcze w pełni ukształtowanym graczem. Wiem że panuje tu ogólny brak wiary w młode talenty - co zrozumiałe - jednak z chłopaka - jak obdarzy się go zaufaniem - może coś być. Rodrigo ma wiele atutów, a to na pewno może być tylko zaleta.

Co do Depaya - ludzie - chłopak ma 22 lata, a wiemy jaki syf panuje w Man-UTD, więc ja bym go nie przekreślał. Co do 433 - przecież Pjace już mamy; Cuadrado już mamy...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2016, 00:21

Ja jak najbardziej propsuję młode talenty, ale nie ma co mówić, że nieukształtowany smark to jest to czego potrzebujemy w środku pola. Tym bardziej, że mamy już Mandragorę i prawo pierwokupu Sensiego. Nic do Bentancura nie mam, ale jego osoba zupełnie mnie nie elektryzuje i nie postrzegam go jako wzmocnienia pomocy.

Jakbyśmy wzięli jakiegoś kozaka w wieku 22-24 lat, który już coś udowodnił w Europie to inaczej bym reagował.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2016, 12:20

Pedulla podał, że Boca potwierdza ( jej prezes) ze Betancur zostaje do końca zesonu w Argentynie.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2016, 14:40

Robaku pisze:Pedulla podał, że Boca potwierdza ( jej prezes) ze Betancur zostaje do końca sezonu w Argentynie.
Chcą pewnie byśmy się szybko jasno określili... Mamy prawo pierwokupu - mamy. Zawodnik nasz kiedy chcemy. Proste :cooler:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2016, 14:50

Angelici - prezes Boca, sam przyznał, że w poniedziałek ma byś spotkanie z Juve w sprawie Urugwajczyka. Mniemam, że my złożymy zapewnienie ze chłopaka weźmiemy z końcem sezonu, a teraz po prostu podpiszemy umowę. pytanie jedno czy przyjdzie do pierwszego składu czy jakieś Empoli, Cagliari czy inne Sassuolo.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 12 listopada 2016, 15:57

Robaku pisze:Angelici - prezes Boca, sam przyznał, że w poniedziałek ma byś spotkanie z Juve w sprawie Urugwajczyka. Mniemam, że my złożymy zapewnienie ze chłopaka weźmiemy z końcem sezonu, a teraz po prostu podpiszemy umowę. pytanie jedno czy przyjdzie do pierwszego składu czy jakieś Empoli, Cagliari czy inne Sassuolo.
Szanse na to, że w sezonie 2017/18 Bentancur będzie biegał w trykocie Juventusu są praktycznie żadne. Jest szczypiorkiem nawet w kadrze Boca, a tutaj dodatkowo mówimy o zmianie kontynentu i znacznym skoku jakościowym ligi i drużyny, więc moim zdaniem nawet nie ma sensu rozważanie zatrzymania go w składzie. Większe szanse na Juventus daję Sensiemu albo Mandragorze, o ile temu drugiemu uda się rozegrać pół sezonu w jakimś słabszym klubie.

DOWN:

No... Kontynent z pewnością nie robił Pogbie różnicy, bo przychodził do Juve z europejskiego klubu :prochno: Wiem, że wygodnie jest się powoływać na przypadek Francuza, tylko że Pogba był jeden i po czterech latach odszedł za rekordową sumę transferową. Nie wiem, czy Bentancur jest talentem tego samego kalibru, natomiast za znacznie bardziej prawdopodobny uważam scenariusz, że podzieli on los większości jego rówieśników z Juventusu i pójdzie na wypożyczenie. Bazuję na nieporównywalnie większej liczbie przykładów niż jeden Pogba.
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2016, 16:31 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2016, 16:16

B@rt pisze:
Robaku pisze:Angelici - prezes Boca, sam przyznał, że w poniedziałek ma byś spotkanie z Juve w sprawie Urugwajczyka. Mniemam, że my złożymy zapewnienie ze chłopaka weźmiemy z końcem sezonu, a teraz po prostu podpiszemy umowę. pytanie jedno czy przyjdzie do pierwszego składu czy jakieś Empoli, Cagliari czy inne Sassuolo.
Szanse na to, że w sezonie 2017/18 Bentancur będzie biegał w trykocie Juventusu są praktycznie żadne. Jest szczypiorkiem nawet w kadrze Boca, a tutaj dodatkowo mówimy o zmianie kontynentu i znacznym skoku jakościowym ligi i drużyny, więc moim zdaniem nawet nie ma sensu rozważanie zatrzymania go w składzie. Większe szanse na Juventus daję Sensiemu albo Mandragorze, o ile temu drugiemu uda się rozegrać pół sezonu w jakimś słabszym klubie.
Sraty taty. Bo Pogba był ukształtowanym graczem i stanowił o sile United jak do nas przychodził. Jak ktoś umie grać w piłkę i nie szuka wymówek, to kontynent, wiek, liga nie robi mu różnicy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2016, 17:41

Dajcie spokój historii z Pogbą w roli głównej. Wydarzyła się ona w 2012 roku, wcześniej w miarę podobny temat to rok 1993, chyba każdy kibic domyśli się o czym piszę. Wniosek? Rzadko mamy przyjemność obserwować, jak łepek szturmem wpada na piłkarskie salony.

Jeśli stawiamy się w gronie topowych drużyn, jeśli z ust decydentów ciągle pada zapewnienie o dążeniu do bycia w pełni konkurencyjnym, jeśli stawiamy sobie cele sportowe takie a nie inne, to nie możemy upatrywać w Bentacourze czy innym Sensim leku na katastrofę w naszym środku pola, nawet jeśli jeden z drugim będą nie wiadomo jak utalentowani.

Zresztą, osobnym tematem do przeanalizowania jest pomysł Allegriego na środek pola. Można by o tym naprawdę dużo ciekawych rzeczy napisać, ale skracając i spłycając, to historia pokazuje, że Max raczej nie jest tym, który potrafiłby uczynić środek pola swojej drużyny dominującym i w pełni wykorzystanym pod kątem potencjału, więc nie wiem, czy zawodnicy jak Pjanić, Verratti lub Sensi mieliby u naszego trenera rację bytu.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2016, 21:19

Dzisiaj niemieckie media, a potem włoskie podały, że Juve wzięło na radar Goretzke z SChalke. Szczerze chłopaka nie oglądam, Schalke zresztą też nie. Młody jest, pomocnik, może w tym jest jakiś plan?

Ktoś coś wiecej o nim powie.

http://www.sport1.de/transfermarkt/2016 ... teressiert

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2016, 21:32

Koleś jest w notesie Paraticiego od bodaj 2012 roku, gdy dobijał się do pierwszej drużyny Bochum. Także to żadna nowość, ale jak sobie radzi to nie mam bladego pojęcia.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2016, 15:07

Goretzka, Kessie, Sensi, Bentancur, Mandragora - coś dużo ostatnio tych młodych środkowych pomocników przymierzanych do gry w naszych barwach od sezonu 2017/2018. Martwi mnie trochę, że ostatnio w tym gronie nie wymienia się już Dahouda. Media skupiają się raczej na zawodnikach o warunkach zbliżonych do Pogby i szczerze mam nadzieję, że nasi skauci mają jednak trochę szersze horyzonty myślowe. Wyjątkiem w tym gronie jest Sensi, ale tutaj oczywiście przytaczane są analogie do Verrattiego.

Mam nadzieję, że przede wszystkim skupimy się teraz na Witselu. Potrzebujemy zawodnika, który załata nam luki w pomocy tu i teraz. Przy okazji super, że nie będzie kosztował majątku. Liczę też cały czas na Mandragorę, który jest w pełni naszym zawodnikiem, wydaliśmy na niego całkiem sporą kwotę, ale po tym co prezentował był to logiczny ruch (w wieku 18/19-lat wyróżniająca się postać reprezentacji U-21).

Powiem szczerze, że po wczorajszym meczu w wykonaniu Belottiego nabrałem przekonania do tego zawodnika. Wiem, że spotkanie rozgrywane było przeciwko ogórkom, ale Włoch jest dla mnie lepszym kandydatem do naszego ataku niż Lukaku, którego - tak na marginesie - wysoko cenię. Zawodnik Torino haruje na całym boisku jak Tevez albo Cavani, jest bardzo ruchliwy i ma świetny instynkt strzelecki. Nie ma tak wybornych warunków fizycznych jak Belg, ale dzięki pracowitości nadrabia to z nawiązką, a co do jego gry głową nie można mieć najmniejszych zastrzeżeń. Wśród napastników Serie A znajduje się w ścisłej czołówce. Nie za bardzo wiem, gdzie by miał u nas grać, ale na pewno jest opcją o wiele bardziej uniwersalną niż Mandżukić albo Lukaku (wspominam o Belgu, bo były plotki łączące nas z jego osobą).

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 14 listopada 2016, 15:43

Arbuzini pisze:Goretzka, Kessie, Sensi, Bentancur, Mandragora - coś dużo ostatnio tych młodych środkowych pomocników przymierzanych do gry w naszych barwach od sezonu 2017/2018. Martwi mnie trochę, że ostatnio w tym gronie nie wymienia się już Dahouda.
BILD - Even Juve willing to offer 30 million for Dahoud but the BVB ...
Wiadomo, że to tylko BILD ale jakieś tam informacje się pojawiają.

Zablokowany