Mercato (Zima 2017)
- Piti
- Juventino
dobrze ze Bayern zachwyca w swojej Bundeslidze czy Barcelona w swojej. Skończcie wróżyć z fusów, mamy pilkarzy na europejskim poziomie a to że nie gramy super <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> od jakiegoś czasu to już inna kwestia. Lepiej niech teraz ssają pałke niż mieliby to robić na wiosne.Shadow Marshall pisze:Jak ktoś na tym forum liczy (na serio) na zwycięstwo w LM to radzę stanąć przed lustrem i szybko strzelić się w pysk. Tutaj potrzebny będzie cud. LM to co najwyżej pobożne życzenie kibiców, a nie jakieś śmiałe przesłanki. Z taką grą gdzie wypada karny z czapy czy inny fart, a nasi się cofają do obrony to nie ma szans myśleć o LM. To był tylko Lyon, który dał nam po łapach, ale otrzeźwienie nie przyszło. Gdyby to była drużyna z czuba jak Bayern, Real itp to dostalibyśmy takie baty, że dupsztal piekłby nas do końca sezonu.
W ogóle ta Serie A to jakaś kpina. Cały styl gry w Europie zmienił się dawno temu, a ci coraz bardziej się zamykają w tej skorupie minimalizmu i klepania biedy. Jak tak oglądam te mecze Serie A to mam wrażenie, że oni między sobie realizują jakieś przedstawienie którego nikt inny nie rozumie, że są tam niby ukryte jakieś smaczki, ale np ja ich nie widzę.
- Robaku
- Juventino
Według mnie to świetna wiadomość:
São Paulo have turned down a €14 million offer from Zenit (Russia) for Rodrigo Caio, according to Mundo Deportivo.
to znaczy, że idą ostro po Brazola, który pewnie ma w pewien sposób zastąpić Witsela, czyżby Axel mocno naciskał na Zenit?!?
São Paulo have turned down a €14 million offer from Zenit (Russia) for Rodrigo Caio, according to Mundo Deportivo.
to znaczy, że idą ostro po Brazola, który pewnie ma w pewien sposób zastąpić Witsela, czyżby Axel mocno naciskał na Zenit?!?
- Robaku
- Juventino
Asamoah. Obecnie wypadł bodajże do końca listopada. Poza tym jedzie na PNA (wraz z Leminą, ale wiadomo, że Gabon dużo słabszy niż Ghana, nawet nie patrząc na to, że repra Leminy jest gospodarzem), więc wątpie, aby znalazło się dla niego miejsce w LM na rundę wiosenną.
Do tego SJ podaje, że Genua ciągle zainteresowana Hernanesem.
Do tego SJ podaje, że Genua ciągle zainteresowana Hernanesem.
- CzeczenCZN
- Juventino
Przecież to proste: Witsel + Bentancur IN; Asamoah + Hernanes OUT... 
Mam wrażenie że Bentancur, będzie zmiennikiem Pjanica. On przecież gra na OP. Mam wielkie oczekiwania co do tego chłopaka. No i inna sprawa - Urugwajczyk.
A ja mam sentyment do nich... Dla mnie w Juve zawsze muszą być Francuzi i Urugwajczycy. 

Mam wrażenie że Bentancur, będzie zmiennikiem Pjanica. On przecież gra na OP. Mam wielkie oczekiwania co do tego chłopaka. No i inna sprawa - Urugwajczyk.

- Arbuzini
- Juventino
Możliwe, że w przeszłości miał takie epizody. W tym sezonie gra w dwójce albo trójce jako środkowy pomocnik.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Mam wrażenie że Bentancur, będzie zmiennikiem Pjanica. On przecież gra na OP. Mam wielkie oczekiwania co do tego chłopaka.
- CzeczenCZN
- Juventino
No, czyli chłopak jest wszechstronny, ma dużo atutów. To tylko cieszy... Nie jest jeszcze ukształtowany, ma duże opcje rozwoju. Brać, stawiać na niego, dawać szanse, a nie płakać że Barca ma Neymarów, a Evertony innych Lukaków. Szczerze to może zawodnik podobny do Pogby...Arbuzini pisze:Możliwe, że w przeszłości miał takie epizody. W tym sezonie gra w dwójce albo trójce jako środkowy pomocnik.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Mam wrażenie że Bentancur, będzie zmiennikiem Pjanica. On przecież gra na OP. Mam wielkie oczekiwania co do tego chłopaka.
- Arbuzini
- Juventino
Porównują go raczej do Pastore, ale w sumie sam nie wiem czemu. Chyba tylko ze względu na grę w lidze argentyńskiej. Z graczy grających w Europie najbardziej przypomina mi Goretzkę i tego się będę trzymał
. Porównania do Pogby zatem wcale nie takie chybione.

- CzeczenCZN
- Juventino
Dlatego mówię - jest piłkarzem jeszcze nie ukształtowanym, ale utalentowanym i może równie dobrze grać podobnie do Jamesa jak i do Pogby, ale też do Pastore... No ale na pewno będzie to zawodnik o inklinacjach ofensywnych jak i oni.Arbuzini pisze:Porównują go raczej do Pastore, ale w sumie sam nie wiem czemu. Chyba tylko ze względu na grę w lidze argentyńskiej. Z graczy grających w Europie najbardziej przypomina mi Goretzkę i tego się będę trzymał. Porównania do Pogby zatem wcale nie takie chybione.

- Robaku
- Juventino
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Podpisuję sięalessandro1977 pisze:Ja również bo w przeciwieństwie do wielu tutaj wysoko cenię tego zawodnika.

- kawek
- Juventino
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co duża część forum widzi w tym zawodniku bo naprawdę nie wiem czemu aż tyle osób uważa go za tak super grajka a mi się on kojarzy z Brozovicem którego mało kto chwali jesli chodzi o kibiców własnej drużyny . Poziom prezentowany przez niego jest dla mnie średni w dodatku często kontuzjowany według mimo młodego wieku nie przewyższa znacząco poziomem Lichego ale to tylko moje zdanieRobaku pisze:http://www.football-italia.net/94196/ju ... de-sciglio
Oj jakbym chciał, żeby do tego doszlo....
- Arbuzini
- Juventino
To akurat bardziej wada niż zaleta, gdyż nie należy mylić nieukształtowania z wszechstronnością. U nas raczej z góry wiadomo jaką będzie pełnił rolę - b2b. Od takich zawodników wymaga się u nas świetnego rozumienia taktyki i szerokiego wachlarza umiejętności. Urugwajczyk ma duży potencjał żeby błyszczeć w tej roli, ale czy jest do niej już gotowy to czas pokaże. Oczywiście jeśli do nas ostatecznie trafi, ale praktycznie wszystko wskazuje, że tak będzie.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Dlatego mówię - jest piłkarzem jeszcze nie ukształtowanym, ale utalentowanym
De Sciglio jest w optymalnym wieku dla bocznego obrońcy, może grać jako wahadłowy, ogarnia obie flanki i jak ma swój dzień to prezentuje się świetnie. Po prostu za odpowiednią kwotę może być świetnym uzupełnieniem w tym sektorze boiska, gdzie obecnie mamy aż trzech zawodników znacząco po 30. Biorąc pod uwagę zasady obowiązujące przy zgłaszaniu zawodników to zupełnie nie dziwi mnie fakt, że celujemy w tego typu zawodnika. Wbrew pozorom rynek wcale nie rozpieszcza pod względem uniwersalnych bocznych obrońców.kawek pisze:Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co duża część forum widzi w tym zawodniku[...]
Dodatkowym atutem jest fakt, że to Włoch. Nie jestem ortodoksyjnym zwolennikiem ItalJuve, ale zawsze lubiłem kiedy w naszym klubie rodowici zawodnicy byli istotni dla drużyny.
- CzeczenCZN
- Juventino
Arbuz
Pogba jak do nas trafił tez nie był ukształtowany....
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... aya/88kzn9
Co wy na to? Może warto by się zainteresować? Szkoda by do Napoli poszedł.
Pogba jak do nas trafił tez nie był ukształtowany....
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... aya/88kzn9
Co wy na to? Może warto by się zainteresować? Szkoda by do Napoli poszedł.