Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2016, 14:25

Pirlo też się dawno skończył, podobnie jak Evra.
Daj spokój, obecnie nasza pomoc to taka indolencja, że pozsykanie Daniele to wzmocnienie, a do tego osłabenie głównego rywala nie tylko pod względem sportowym, ale przede wszystkim mentalno - organizacyjnym. Kradniemy legendę Romy.

ALe wiadomo, że pewnie to się nie uda.
Choć lista zawodników, którymi się interesujemy a którym wygasają kontrakty rośnie:
Witsel,
DDR,
Zabaleta
T. Silva.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2016, 15:01

Pluto pisze:Uff, muszę szybko otworzyć okno bo zrobiło mi się duszno do tego poważnego rozpatrywania De Rossiego. Kiedy ostatnio widzieliście jego dobry występ? Ja sięgając pamięcią parę lat do tyłu widzę tylko większe albo mniejsze kompromitacje, facet skończył się dawno temu. Do tego zarobki, bycie symbolem Romy oraz ograniczenia wynikające z wieku, ktorych nie nadrabia jak Pirlo świetną techniką. WTF?
To ja przytrzymam firanke, bo uwazam tak samo.
Ogolnie jednym z priorytetow klubu powinno byc teraz sciaganie ludzi przed 30. Metryka nie gra, wiadomo, ale wszystko ma swoje granice. Kadra w tej chwili jest zwyczajnie stara: Buffon 38, Barzagli 35, Evra 35, Alves 33, Chiellini 32, Marchisio zaraz 31 itd...

Ktos powie, ze obroncy graja dluzej - ok. Ktos powie, ze miejsce Evry i Alvesa jest na lawce - ok (choc z Alvesem to dyskusyjne). Zadajmy sobie inne pytanie: w optymalnej formacji, ilu mamy zawodnikow przed 25? Jednego, Paulo Dybala. Sandro 25, Pjanic 26, o reszcie mozna mowic per trzydziestolatkowie. Troche sie nam przesuwa balans w 'mieszance mlodosci z doswiadczeniem'. Po 30 gasnie motoryka, ktora jest podstawa wszystkiego w pilce. Pozniej placz, ze poza Dybala, Sandro i Cuadrado reszta gra flaki z olejem. Vidal przychodzil majac 24 lata, Pogba teraz ma 23.

Wracajac do De Rossiego. Bardzo rzadko nawiazuje do dawnego poziomu. Pensja kosmos (na warunki Serie A), a 33 lata to dla CM poczatek konca.
Przy okazji - Witsel w styczniu 28.

Chcialem jeszcze nawiazac do ostatnich plotek o Thiago Silvie i Pepe. Jak dla mnie to jedynie w przypadku odpuszczenia Benatii. Mocno licze, ze znow bedzie gral Rugani - inaczej trzeba sie liczyc z jego odejsciem (to tak w ramach odmladzania skladu :roll: ). Zabaleta niczym mnie nie przekonuje.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2016, 17:15

Kielona i Benatia to szklanki i wygląda obecnie na to, że chłopcy będą wymieniali się miejsce w gabinecie i na ławce rezerwowych, więc Rugani musi być z nami i mniemam, że tak widzi to też zarząd. Barza gra, ale zobaczymy jak długo, jest duża szansa, że wraz z Buffonem po 2018 odejdzie, wtedy w praktyce mamy 2 środkowych obrońców na poziomie ( Rugani iBonus), do tego 2 szklanki ( Kielon i Benatia - jeśli zostanie), to mimo wszystko mało. Jak widać Romagna ( nasz młodzieżowiec obecnie Novara - jeszcze nie jest gotowy i raczej nie widać, żeby był gotowy w krótkim czasie).
Dlatego ja nie narzekam na myśl o Tiago czy Pepe. Nie mam też żadnego problemu z naszą średnią wieku - jest Sturaro, Lemina, Dybala i Pjaca (jeśli dorzucimy Lirole, Mandragorę - którego niektórzy od razu chcą do pierwszego składu, Keana czy ew. Berardiego to tym bardziej nie ma strachu).Niie możemy grać 8 zawodnikami poniżej 25 r.ż. bo nie jesteśmy Arsenalem i mamy zupełnie inne cele niż Londyńczycy.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2016, 18:38

@Garreat
To prawda, że kadra nam się zestarzała i trzeba w przyszłym okienku wprowadzić trochę młodej krwi do zespołu oraz pozbyć się paru zbędnych zawodników (niestety Asamoah, który po kontuzji nie może wrócić do dawnej dyspozycji, nierówno grający Hernanes, pewnie Evra, Lichy oraz Mandżu). Nie wiadomo też czy wykupimy Benatię, bo mimo iż w formie to spore wzmocnienie naszej defensywy, to niestety częste urazy chyba będą go nękać do końca kariery.
Z młodych niby są tak jak napisał @Robaku Sturaro, Lemina, Rugani, Pjaca i Dybala, a w obwodzie może Lirola, Romagna czy Berrardi oraz Sensi, to niestety tylko Argentyńczyk jest zawodnikiem do pierwszego składu. Wygląda na to, że naszych działaczy czeka bardzo pracowite letnie okienko, ale wierzę w to, iż mają długoterminowy plan i nie popełnią błędów wyczekiwania do ostatnich dni na podpis danego piłkarza.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2016, 20:10

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Jacky pisze:Pjanic jest za slaby w obronie, zeby tworzyc trojce za treqiem. Takie moje zdanie.
Pirlo też wirtuozem w obronie nie był...
Chlopie, kogo Ty porownujesz? Andrea nigdy nie mial umiejetnosci defensywnych, ale samym balansem ciala potrafil zwiezc dwoch przeciwnikow na raz, w zwiazku z czym tych umiejetnosci defensywnych nie potrzebowal. Pjanicowi, with all due respect, do Pirlo brakuje jeszcze sporo, a sporo w tym aspekcie.
Robaku pisze:T. Silva.
Sledzi go ktos? Bo chcialbym sie o nim wypowiedziec, ze to przeterminowany Brazol po 30-stce, ale nie wiem czy z czystym sumieniem moge :prochno: Zreszta podejrzewam, ze PSG z nim przedluzy o kolejny rok. Pomyslow o Zabalecie czy De Rossim z wrodzonej grzecznosci nie skomentuje.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2016, 20:29

Jacky,
raczej nie możesz. Po kontuzji wrócił od razu pierwszy skład, 90 minut, podpaska kapitana i trzyma obronę w ryzach. Pewny punkt w drużynie Emeryego, a jak widać po tym sezonie, tam są tylko dwa pewne punkty - Cavani, Motta i teraz Silva.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2016, 21:08

Pozostając w temacie PSG, to nasz ulubiony filigranowy pomocnik nie ma tam ostatnio dobrej passy, trener jest z niego niezadowolony i często dostaje mu się od francuskiej prasy. Takie słowa wypowiedział ostatnio jego agent: "Prasa francuska powinna być zaszczycona i podziękować swoim szczęśliwym gwiazdom, że Marco gra w Paryżu. Jeśli dalej wszystko będzie wyglądało w ten sposób to on naprawdę opuści Paryż. Nie chodzi tylko o media, ale również o innych, którzy krytykują go i nie rozumieją futbolu. Rozmawiam z innymi klubami i trenerami, którzy myślą zupełnie inaczej."

Co ciekawe sam Marco mówi, że wszystko jest OK i nie ma żadnych problemów z trenerem. Jeśli jednak coś jest na rzeczy to myślę, że lepsza okazja żeby ściągnąć go zza granicy może prędko nie nadejść.

W De Rossiego kompletnie nie wierzę. To jest zatwardziały Romanista, od małego wychowany w niechęci do Juventusu. Zresztą ma już 33 lat, jakby do nas przyszedł miałby rocznikowo 34. Mamy już doświadczenie w sprowadzaniu zawodników dość znacznie po 30 i jak byk widać, że do pierwszego składu to dobre rozwiązanie na góra 2 sezony. Akurat rezerwowych w środku pomocy nam nie brakuje.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2016, 21:17

Nie no ten chłopak (Verratti) to musowo powinien trafić do Juve i chyba każdy po cichu na to liczy. To jest swego rodzaju porażka zarządu bo odpuścili go i bali się zaryzykować i się pomylili bo wyrósł na TOPa. Jakby PSG zawołało za niego np 60 mln to nasi od razu powinni się zgodzić zanim się rozmyślą. Marco to potencjalne 10 lat dobrej gry.
O De Rossim to nie ma co mówić. Chłopak z punktu widzenia sportowego to zniszczył sobie karierę bo talent to on miał niesamowity i przez jakiś czas grał genialnie, ale został w Romie, w której przez ile (16 lat?) zdobył całe 3 trofea. Kibice Romy o nim zapomną bo do niczego wielkiego dla klubu się nie przyczynił, a gdyby zmienił klub np na Real bo w przeszłości taką możliwość miał niejednokrotnie to nawet i na Złotą Piłkę miałby szansę...a tak to...szkoda gadać. Teraz to już jest cień samego siebie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2016, 21:44

Arbuz, Shadow, ale wiecie, że temat Marco w tym temacie ciąnie się już kilka stron i w zasadzie wszyscy wiemy o jego problemach, a w zasadzie o problemach jego menago, który podsyca atmosferę, a sam zawodnik póki co na chilloucie.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2016, 22:06

Robaku pisze:Arbuz, Shadow, ale wiecie, że temat Marco w tym temacie ciąnie się już kilka stron i w zasadzie wszyscy wiemy o jego problemach, a w zasadzie o problemach jego menago, który podsyca atmosferę, a sam zawodnik póki co na chilloucie.
Marrotta też chillował całą sytuacje z Vidalem, a potem się okazało jak go sprzedał że to imprezowicz, który przychodzi albo spóźniony albo pijany. Pewnie następnym etapem w jego imprezowym życiu było wciąganie krechy grubości suchej krakowskiej. Reszty pewnie dowiemy się jak już transfer Marco dojdzie do skutku - obojętnie gdzie trafi.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 10:00

Pluto pisze:Uff, muszę szybko otworzyć okno bo zrobiło mi się duszno do tego poważnego rozpatrywania De Rossiego. Kiedy ostatnio widzieliście jego dobry występ?
Nie wiem jak w klubie, ale euro miał bardzo dobre, jego brak w meczu z Niemcami był widoczny.
Co nie zmienia faktu, że ciężko poważnie myśleć o takim transferze, może kilka lat temu, ale nie teraz. Z resztą nawet nie wiadomo czy miałby ochotę.
Tak czy siak z pomocą coś trzeba zrobić, jak dla mnie mamy dwójkę Marchisio-Pjanic a dalej nikt niczego nie gwarantuje. Z Leminy i Sturaro może coś będzie, ale to jeszcze nie ten poziom. Khedira dobrze wszedł w sezon, ale ostatnio cieniuje, ja tam nigdy jego fanem nie byłem.

Co do linii obrony, to nie wiem czy potrzebujemy dużych wzmocnień, niemniej Thiago Silvę brałbym w ciemno, Pepe nigdy w życiu.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 11:57

Khedira jest spoczko, ale wychodzi na to, że nie ważne, czy zdrowy, czy kontuzjowany - to tylko jako bonus. Niech mu zdrowie sprzyja, ale dla własnego dobra powinniśmy go traktować jako zawodnika do rotacji. Choć niewątpliwie klasowego.

Oby zimą wpadł Witsel. Średniej wieku nie obniża, topem nie jest, ale i tak uważam, że jest w stanie znacznie podnieść poziom naszej pomocy i zapewnić jako taką głębię w tej formacji.

Ktoś wspomniał tutaj, że Dahoud jest rozgrywającym. Otóż nie, to b2b i raczej nie bierze na siebie ciężaru gry. Jak na swój wiek świetnie czyta grę, potrafi dobrze podać na dużą odległość i przymierzyć z dystansu. Powrót do starej, dobrej tradycji, gdzie Pirlo partnerowali Marchisio i Vidal. Brakuje mu jeszcze atutów czysto fizycznych, ale to bardzo młody zawodnik i jest to zupełnie normalne w jego wieku. Oczywiście może znaleźć się trener, który będzie chciał go uczyć gry w roli rozgrywającego, ale w jego wieku i przy tym stylu gry raczej tylko ograniczy to jego rozwój. Bayern niech sobie bierze wychowanka Cana i od Syryjczyka się odpingoli ;)

Witsel, Dahoud i Verratti to byłaby chyba najlepsza rehabilitacja Marotty za dwa przespane letnie okienka w kontekście pomocy. Nawiązując do dyskusji z innego tematu mam nadzieję, że cykl Allegriego się jeszcze nie skończył, bo znów z chęcią zobaczyłbym naszą grę w wariancie 4312+352. Tym razem z lepszymi wahadłami i trequartistą.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 13:13

A ja bym bardzo chciał, żeby Marotta zrobił takie mercato: Witsel zimą, latem Verratti, Darmian/De Sciglio i Belotti. Młody Włoch grający w Torino to naprawdę ogromny talent i według mnie znacznie lepszy piłkarz niż Berardi. Andrea wydaje się być bardziej poukładany, według mnie w tej chwili najlepszy włoski napastnik. Zresztą skoro osłabiamy głównych rywali, robiąc przy okazji zamieszanie wśród ich kibiców, to teraz czas na rywala zza miedzy. :) Swoją drogą, Belotti był zmiennikiem Dybali w Palermo, teraz byłby zmiennikiem jego w Juventusie... Choć nie jest powiedziane że grzałby non-stop ławę. 3 Włochów - niech ta tożsamość będzie! Mi osobiście marzy się jeszcze jeden Włoch Romagnoli! On i Rugani mielibyśmy duet stoperów na lata. Alessio nie jest przecież urodzonym Milanistą.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 13:55

Belotti raczej nie popełni tego błędu i nie przyjdzie do Juventusu. W Palermo był zmiennikiem Dybali, bo ten grał na szpicy. U nas mogłoby to wyglądać zupełnie inaczej skoro mamy już Pjacę i Cuadrado.

Jeśli Milan wywalczy w tym roku pozycję od 2 do 4 to na młodych Włochów od nich bym nie liczył, gdyż to oni w głównej mierze będą autorami tego sukcesu. Lub jego braku jeśli im nie pójdzie ;) .Prędzej spodziewam się, że tam wyląduje zawodnik Torino niż u nas. Szczerze mówiąc obecnie nie mamy zbyt mocnej pozycji negocjacyjnej pod De Sciglio, a co dopiero Romagnoliego. Mądrzejsi będziemy dopiero na koniec sezonu.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 14:05

Berardi się połamał, ale te kilka tygodni miał świetnych. Łącznie w 6 meczach pyknął 7 bramek. Teraz jest kontuzjowany i Sassuolo cieniuje. On powinien do nas trafić.

Zablokowany