LM 16/17 (gr. H) [4]: JUVENTUS 1-1 Olympique Lyon

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2016, 19:06

Co do meczu Lyon vs Sevilla, należy też zwrócić uwagę jak bardzo zespół z Andaluzji męczy się na wyjazdach, w lidze z tego co widziałem mieli całą serię meczy bez zwycięstwa na obcych stadionach, a w Zagrzebiu ( z tak słabym Dinamem), szału też nie zrobili.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2016, 19:09

Urbi27 pisze:Pamiętajcie, że za każde zwycięstwo UEFA płaci kupę siana. Nikt nie odpuszcza meczów w LM, a na pewno nie klub pokroju Lyonu.
Jak nie odpuszczają? Nawet kluby wyższego pokroju. Bo to mało razy wystawiany był rezerwowy skład, np. po pewnym awansie z 1 miejsca... Lyon tu już nie będzie miał o co grać. Dostanie baty jak Borussia M od City rok temu.

@CavAllano. Dla mnie to jest życzeniowe myślenie - Sevilla będzie musiała wygrać i to zrobi, co innego gdyby Lyon o coś walczył. Sevilla będzie bardziej skoncentrowana na pewno.

Seria 3 zwycięstw na wyjeździe w CL? Nie nie ma szans na to, spodziewam się paskudnego meczu, męczenia buły i 0-0... No chyba że nasi się rozkręcą - bo 5 ostatnich meczy, po przerwie reprezentacyjnej - było po prostu żenujące i nie godne obecnego Juventusu. W każdym meczu w lidzę tracimy gola... :facepalm: "Najlepszy środek pola" - to już jest nieaktualne; "Najlepsza defensywa świata" - powoli już też nieaktualne. :facepalm:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2016, 19:33

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Urbi27 pisze:Pamiętajcie, że za każde zwycięstwo UEFA płaci kupę siana. Nikt nie odpuszcza meczów w LM, a na pewno nie klub pokroju Lyonu.
Jak nie odpuszczają? Nawet kluby wyższego pokroju. Bo to mało razy wystawiany był rezerwowy skład, np. po pewnym awansie z 1 miejsca... Lyon tu już nie będzie miał o co grać. Dostanie baty jak Borussia M od City rok temu.
Baty? Stracili 3 bramki w 11 minut, na kwadrans przed końcem prowadzili 2-1 ;)
Wbrew Twoim opiniom, myślę że Sevilla będzie miała spore problemy z Lyonem :)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2016, 19:38

ForzaItanimulli3vujcm pisze:

[
Mówisz o meczu CIty c/a Borussia, gdzie Niemcy w pewnym momencie wygrywali i wyrzucali za burtę City tak? Ten mecz z grudnia 2015? który skończył sie wynikiem 4:2 w ostatnich minutach meczu.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2016, 19:42

No 3 bramki w 11 minut to są baty, istny nokaut... Nie mowie że Sevilla rozbije Lyon, ale będzie na pewno starała się wygrać - a jeżeli z nią zremisujemy 0-0 - to wygrać wysoko. Ja osobiście nie daje większych szans Lyonowi w tym meczu, chyba że pokonamy Seville - ale ja w to wątpię. Moim skromnym zdaniem - wygramy grupę różnicą bramek...

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2016, 19:46

ForzaItanimulli3vujcm pisze:No 3 bramki w 11 minut to są baty, istny nokaut... Nie mowie że Sevilla rozbije Lyon, ale będzie na pewno starała się wygrać - a jeżeli z nią zremisujemy 0-0 - to wygrać wysoko. Ja osobiście nie daje większych szans Lyonowi w tym meczu, chyba że pokonamy Seville - ale ja w to wątpię. Moim skromnym zdaniem - wygramy grupę różnicą bramek...
No to mamy inna definicję "batów", dla mnie to byłaby sytuacja, w której City rozjeżdża Gladbach 4-0 albo 4-1 bez takiej dramaturgii jak w tamtym meczu.
Obstawiam, że jak jutro wygramy to grupę zakończymy na 1 miejscu

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2016, 19:36

Maks na konferencji potwierdził, że jutro zagrają Marchisio i Khedira. Wszystko spoko ale po co Sami? Allegri go zajedzie w końcu.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 08:15

Buffon
Barzagli Bonucci Benatia
Alves Khedira MARCHISIO Pjanić Sandro
Cuadrado Higuain

Optymalny skład tylko przy takim nie mamy ławki w ofensywie.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 08:55

czyli jak dziś wygramy, to w najgorszym razie remis bramkowy w Sevilli daje nam 1 miejsce w grupie.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 09:35

rammstein pisze:czyli jak dziś wygramy, to w najgorszym razie remis bramkowy w Sevilli daje nam 1 miejsce w grupie.
Jeszcze wypadałoby wygrać z Chorwatami.

Kurde przed nami mecz z Lyonem a tutaj więcej komentarzy dotyczy kolejnych kolejek. Skupmy się może na wygraniu tego meczu. Powinniscie się nauczyć już, że w LM nie dzieli się skóry na niedźwiedziu.

Mam nadzieję, że Cuadrado zacznie mecz na ławce i wejdzie w drugiej połowie rozłożyć przeciwnika na łopatki. Alr nie obraże się jak zacznie od początku ;)

Może dziś uświadczymy podobnego składu jak z Sampą? 4-3-3 z oszukanym skrzydłowym w postaci Gonzalo?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 10:32

Kamex22 pisze:Może dziś uświadczymy podobnego składu jak z Sampą? 4-3-3 z oszukanym skrzydłowym w postaci Gonzalo?
Od rana media zgodnie przekonują, że wyjdziemy 4-3-1-2 z Pjaniciem w roli trequartisty.

Buffon - D.Alves, Barzali, Bonucci, Evra - Sturaro, Marchisio, Khedira - Pjanić - Higuain, Mandzukić

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 10:38

Kamex22 pisze:Kurde przed nami mecz z Lyonem a tutaj więcej komentarzy dotyczy kolejnych kolejek. Skupmy się może na wygraniu tego meczu.
myślę, że skupiać się muszą zawodnicy którzy wybiegną dzisiaj na boisko. My możemy rozmawiać o kilku kolejkach do przodu - naprawdę niczego to nie zmieni w kontekscie dzisiejszego meczu z Lyonem.
A sytuacja w grupie jest niestety wbrew pozorom trudna. Fatalnym pechem było zremisowanie u siebie z Sevillą w momencie gdy ta drużyna była nieposkładana z nowym trenerem. Dzisiaj wygląda już na solidnie pracującą maszynę. Mecze domowe bezwarunkowo wygrać, w Sewilli nie możemy przegrać. Znając nasze wystepy grupowe za Allegriego jestem mentalnym pumexem*.
Do końca fazy grupowej nerwówka, znowu :facepalm:

* - pesymistą.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 12:17

pumex pisze:Buffon - D.Alves, Barzali, Bonucci, Evra - Sturaro, Marchisio, Khedira - Pjanić - Higuain, Mandzukić
:ok:

Po zwycięstwo.

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 13:02

najgorszy mecz z Lyonem mamy już za sobą (tak myślę). Teraz rozpykać ich ładnie i kontrolować mecz. Przydałoby się, żeby Gonzalo coś ustrzelił (+Mandzu, bo koles naprawdę walczy,a zawsze wymieniają go na lepszy model :lol: ).

Jak Markiz zagra jak z Napoli to o środek jestem spokojny :ok:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 13:04

pumex pisze:Buffon - D.Alves, Barzali, Bonucci, Evra - Sturaro, Marchisio, Khedira - Pjanić - Higuain, Mandzukić
Jak wiele osób tutaj wie jestem fanboyem Mandzukica. :whistle: Jednak w tym ustawieniu zamiast Mario dałbym Cuadrado.

Buffon - D.Alves, Barzali, Bonucci, Evra - Sturaro, Marchisio, Khedira - Pjanić - Cuadrado, Higuain. Nie byłoby to złe ustawienie, a potencjał ofensywny byłby naprawdę spoko! Juan zagrałby takiego cofniętego, robiłby wiatr pod bramką Lyonu. Czemu nie? ;)

BTW: Sturaro udowodnij mi że się mylę w Twojej ocenie. :whistle:

EDIT !!! - Niedopatrzenie !!! W żadnym wypadku Evra !!! Sandro i koniec tematu !!!
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2016, 17:31 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany