Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 00:22

Jacky pisze:Uwazam, ze Fabregas jest duzo bardziej uniwersalnym graczem i obecnemu Juve bardziej przydatnym, niz Ormianin. No i Miki jest non-EU, jesli ma to jakies znaczenie.
- Witsel
- Darmian
- Fabs... i to tyle na zime :whistle:
Ej no, Fabregasem też bym nie pogardził. Ty! Takie trio na zimę? Konkret Panie! Czego chcieć więcej!? :D Jednak mając ich dwóch do wyboru? Hmmm... Sam nie wiem. :doh: Mkhitaryan wśród takiej ekipy jaką mamy mógłby błyszczeć - wymarzony trequartista Maxa?

Buffon
Alves - Bonucci - Chiellini - Sandro
Marchisio - Pjanic - Witsel/Khedira
Mkhitaryan
Dybala - Higuain

Konkret to wygląda! Poza tym Ormianin może grac i na skrzydle...

Ty a propo? Co do Non-UE Mkhitaryana - zgadnij ile w mercato kupiliśmy graczy bez "Paszportu Polsatu"?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 12:15

Jak słysze zwroty jak - Stoczymy WALKE o Verattiego z Milanem i Interem to ogarnia mnie pusty śmiech.

Kto wymyśla takie bzdury?

Veratti - urodzony fan Juve, który sam wie że i tak do nas trafi. Każdy to wie. Nawet Paratici i Marotta.

Mysle ze jego zachowanie z Emerym jest po prostu sposobem na odejscie do nas.
Jego agent sam powiedział że wszyscy wiedzą że to fan Juve i bedzie dla niego priorytetem powrót do nas, a mysle ze patrzac na to jak zarobilismy na Pogbie i jak sie rozkrecamy przychodowo - nawet kwota 50-60 milionów by nas nie odstraszyła.
On po prostu jest nam przeznaczony.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 13:08

ForzaItanimulli3vujcm pisze:mając ich dwóch do wyboru? Hmmm... Sam nie wiem. :doh: Mkhitaryan wśród takiej ekipy jaką mamy mógłby błyszczeć - wymarzony trequartista Maxa?
Miki to stricte ofensywny pomocnik, a dla takiego nie ma aktualnie u nas miejsca. Fabs wiecej ogarnia, a i by na trequ zagral. Poza tym jest jeszcze Pjanic.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ty a propo? Co do Non-UE Mkhitaryana - zgadnij ile w mercato kupiliśmy graczy bez "Paszportu Polsatu"?
Jednego? :think:
Adrian27th pisze:Mysle ze jego zachowanie z Emerym jest po prostu sposobem na odejscie do nas.
Verratti robi smrod po to, zeby dzieki temu odejsc do Juve? To taki sam poziom abstrakcji, jak "stoczymy walke z Inerem i Milanem"...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 13:10

Jacky pisze:
Adrian27th pisze:Mysle ze jego zachowanie z Emerym jest po prostu sposobem na odejscie do nas.
Verratti robi smrod po to, zeby dzieki temu odejsc do Juve? To taki sam poziom abstrakcji, jak "stoczymy walke z Inerem i Milanem"...
Za Moggiego Cygan robił smród w Ajaxie by odejść do nas :whistle:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 13:20

Adrian27th pisze:Jak słysze zwroty jak - Stoczymy WALKE o Verattiego z Milanem i Interem to ogarnia mnie pusty śmiech.

Kto wymyśla takie bzdury?

Veratti - urodzony fan Juve, który sam wie że i tak do nas trafi. Każdy to wie. Nawet Paratici i Marotta.

Mysle ze jego zachowanie z Emerym jest po prostu sposobem na odejscie do nas.
Jego agent sam powiedział że wszyscy wiedzą że to fan Juve i bedzie dla niego priorytetem powrót do nas, a mysle ze patrzac na to jak zarobilismy na Pogbie i jak sie rozkrecamy przychodowo - nawet kwota 50-60 milionów by nas nie odstraszyła.
On po prostu jest nam przeznaczony.
Wiesz pisanie o stoczeniu walki z Interem czy Milanem jest po prostu kalką z doniesień prasowych. Ty wiesz jedno, wielki fan Juve itp. itd. jak dla mnie Marco pójdzie za hajsem czyli Real Barca itp. może ktoś z Anglii. Jasne jesteśmy w stanie go przekonać, ale ta oferta nie może być wiele niższa niż ta od zespołów wskazanych powyżej.
Jego zachowanie nie jest sposobem na odejście do nas. Mógł nie przedłużać kontraktu z PSG zrobił to z wielką chęcią dostał dużą podwyżkę, kontrakt obowiązuje do 2021, gdyby chciał się żegnać z Paryzem nie przedłuzyłby kontraktu wygasajacego w 2018, wiec w 2017 byłby dostepny jak Dybala za 30-40 baniek, a tak nie jest, teraz będzie trzeba wyrzucic na niego calą pulę.
Zupełnie z czapy jest jednak twoje zdanie, ze swoim zachowaniem dązy do odejścia, Emery jak widać ma własny plan na PSG i w tym planie chyba powoli nie ma miejsca dlaMarco Krychy, za to rośnie wartośc Blaise., Rabiotta, Motty, choć ten ostatni podstarzały, więc PSG musi mieć kogoś w zanadrzu.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 20:09

Tak sobie myślę, myśle... Hmmm Verratti był prawie nasz za około 10 mln €?? Teraz musielibyśmy zapłacić z 50??

40 mln za gapowe, ale czym to jest w porównaniu z tym jak za ogranie Pogby Manchesterowi UTD kwota transferu wyniosła 105 mln €??

Serio w przyszłe mercato to on powinien być naszym celem nr. 1

Włoch - najlepszy w stosunku do wieku i możliwości dalszego rozwoju. Dla niego Juve będzie czymś więcej! Bierzmy go!

@jacky - Pjanic na środek - Miki za plecy - wg mnie to ma sens. Ponadto 2 trequartistów w kadrze OK! Techniki trochę się przyda. Nie sądzisz że mało jej trochę mamy?

@jacky - 0 słownie zero!

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 20:26

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Tak sobie myślę, myśle... Hmmm Verratti był prawie nasz za około 10 mln €?? Teraz musielibyśmy zapłacić z 50??

40 mln za gapowe, ale czym to jest w porównaniu z tym jak za ogranie Pogby Manchesterowi UTD kwota transferu wyniosła 105 mln €??
:stop: A w życiu. Za Verrattiego oferowano już dużo większe pieniądze, a mimo to PSG miało to gdzieś, sam zawodnik zresztą też. Większość osób na forum żyje w przekonaniu, że przy najbliższej możliwej okazji chłopak przeniósłby się do nas, a prawda jest taka, że ZA KAŻDYM RAZEM i zawodnik, i jego agent zapewniają, że Włoch jest w obecnym klubie bardzo szczęśliwy. Trudno by nie był, skoro dostał sporą podwyżkę. To nie jest kwestia pieniędzy, bo to jedna z największych perełek w europejskiej piłce i Francuzi zrobią wszystko, by go u siebie zatrzymać. Tutaj nawet i 70 baniek może nie wystarczyć.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 22:08

Marco V. schodzi z boiska jako pierwszy w 60 minucie, przy stanie 0:0. Wchodzi Rabiot - 65 minuta i już 1:0 - znowu Cavani.
Oglądałem pierwszą połowę PSG Veratti nie zachwycał, zresztą jak nikt w PSG.

Zaś Dahoud zszedł w 75 przy 0:0. Obejrzałem kwadrans między 45-60, i Syryjczyk też niewidoczny. W ogóle Eintracht przeważał. Chyba Borussia w jakimś kryzysie.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 22:09

CavAllano pisze:T Bez ktutaj nawet i 70 baniek może nie wystarczyć.
Wiesz, daliśmy mnóstwo hajsu za Pipite, a Marco teraz jest tym kogo nam bardzo brakuje. Przecież on z miejsca podnosi jakość drużyny, Zapewnienia zapewnieniami - ile razy już tak było? Poza tym to jest Włoch - w to mercato nabyliśmy 5 nowych zawodników - Cuadrado traktuje jako gracza który został u nas - żaden z nich nie jest Włochem! No a ilu masz Włochów na świecie którzy z miejsca - jak wspomniałem - podniosą nam jakość pierwszej jedenastki? Bez kitu trzeba o niego zawalczyć - chociaż nie będzie to łatwe! Mam wrażenie że on byłby brakującym ogniwem. Walnąć i 70 mln!

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 22:12

Właśnie jeszcze o Cuadrado to dzisiaj na calciomercato pojawiło się info, że Barca jest nim zainteresowany, która myśli o pozbyciu się Vidala. Jakoś w to nie wierze, tutaj Lichy w kręgu ich zainteresowań teraz Juan.

A Agent Marco podpuszcza prase francuską i wspomina, że Marco mozę odejść. ( a tutaj dzisiaj jeszcze zejście w 60 minucie)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2016, 22:16

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
CavAllano pisze:T Bez ktutaj nawet i 70 baniek może nie wystarczyć.
Wiesz, daliśmy mnóstwo hajsu za Pipite, a Marco teraz jest tym kogo nam bardzo brakuje. Przecież on z miejsca podnosi jakość drużyny, Zapewnienia zapewnieniami - ile razy już tak było? Poza tym to jest Włoch - w to mercato nabyliśmy 5 nowych zawodników - Cuadrado traktuje jako gracza który został u nas - żaden z nich nie jest Włochem! No a ilu masz Włochów na świecie którzy z miejsca - jak wspomniałem - podniosą nam jakość pierwszej jedenastki? Bez kitu trzeba o niego zawalczyć - chociaż nie będzie to łatwe! Mam wrażenie że on byłby brakującym ogniwem. Walnąć i 70 mln!
Przecież piszemy, że to nie jest kwestia pieniędzy. Mogliśmy go brać, gdy był na to czas, teraz możemy z tym mieć ogromny problem. Powalczyć możemy, pewnie. Tylko pamiętajmy o tym, że z miejsca zgłoszą się po niego kluby, który będą mu w stanie zaoferować 2 razy większe zarobki niż my. Włoski rynek jest obecnie biedny, zawodników z Półwyspu gotowych na poziom Juventusu można by policzyć na palcach jednej ręki. Tu każdy chce Verrattiego, chce go też zapewne zarząd, mając na uwadze jego jakość, pochodzenie i rzecz jasna fakt, że to Juventino. To tylko jednak suche fakty - PSG samo z siebie go nie odda, chyba że on poprosi o transfer, na co się nie zanosi.

Nawet załóżmy, że Marco w dalszym ciągu ma nie po drodze z nowym trenerem i chce odejść. Jeśli chodzi o czołowe kluby Europy jedynie my idziemy piłkarzom na rękę i oddajemy ich, bo "z niewolnika nie ma pracownika", zapominając o tym, że zawodnik ma ważny kontrakt i zgodnie z tym powinien go wypełnić. Pozostaje oczywiście kwestia relacji z PSG, tu też może być problem.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2016, 14:58

CavAllano pisze: Powalczyć możemy, pewnie. Tylko pamiętajmy o tym, że z miejsca zgłoszą się po niego kluby, który będą mu w stanie zaoferować 2 razy większe zarobki niż my. .
Co nie zmienia faktu że powinniśmy dołożyć wszelkich starań by on konkretnie do nas trafił. Na pewno bardzo dużo będzie zależało od naszej postawy w CL względem PSG. On jest jednym z niewielu piłkarzy na bardzo wysokim poziomie na którym możemy budować kręgosłup Juventusu na lata. Wychowanków olewamy, Milan nas pod tym względem deklasuje. Włochów u nas coraz mniej. W zeszłe mercato - nie licząc kupna Mandragory zimą - trafili do nas wyłącznie stranieri. OK trafili do nas kapitalni piłkarze, ale najemnicy: Pjanic, Higuain, Benatia, Cuadrado... Może chociaż ten ostatni rzeczywiście kocha Juventus, tak jak Nasz klub kocha Sandro. Jednak powinna być tożsamość jakaś. Nie każdy aż tak łapczywie zerka na kasę, inaczej by już wszyscy dawno grali w Chinach bądź Katarze. No a i my coraz wyższe zarobki piłkarzom dajemy i ta tendencja będzie rosła. Jeżeli jednak Verrattiego nie uda się pozyskać i tak mam nadzieje że uderzymy w jakość - 2 piłkarzy którzy z miejsca podniosą jakość pierwszej 11 + nikt ważny nie odejdzie latem - takiego mercato oczekuje i będę w pełni usatysfakcjonowany!

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2016, 16:37

Shadow Marshall pisze:
Jacky pisze:
Za Moggiego Cygan robił smród w Ajaxie by odejść do nas :whistle:
Autobio Zlatana nie czytalem, wiec sie wymadrzal nie bede, ale czy czasem ten transfer nie byl dogadany na dlugo przed sama transakcja?
Robaku pisze:Emery jak widać ma własny plan na PSG i w tym planie chyba powoli nie ma miejsca dlaMarco Krychy
Jesli faktycznie wyjdzie tak, jak piszesz, to ja bym sie naszym (polskim) chlopakiem zainteresowal w lecie. Na pewno Italia by mu podpasowala, jak i jego narzeczonej :smile:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:@jacky - Pjanic na środek - Miki za plecy - wg mnie to ma sens. Ponadto 2 trequartistów w kadrze OK! Techniki trochę się przyda. Nie sądzisz że mało jej trochę mamy?

@jacky - 0 słownie zero!
Pjanic jest za slaby w obronie, zeby tworzyc trojce za treqiem. Takie moje zdanie.
Zero? Przeciez Cuadrado nie ma papierow. Moze zeby nie przeciagac tego w nieskonczonosc: napisalem tam o Mikim - jesli ma to jakies znaczenie. Jak widac - raczej nie ma znaczenia to, ze nie posiada on obywatelstwa EU.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2016, 16:50

Jacky pisze:Pjanic jest za slaby w obronie, zeby tworzyc trojce za treqiem. Takie moje zdanie.
Pirlo też wirtuozem w obronie nie był...
Jacky pisze:Zero? Przeciez Cuadrado nie ma papierow.
Ej właśnie! Hmm... Wie ktoś jak to jest? Przecież to było ponowne wypożyczenie? To też się liczy jako Non-UE??

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2016, 01:49

Wydaje mi się że Pjanic jest trochę inaczej ustawiany niż w Romie.
Na ten moment nowi piłkarze jakoś super nie szaleją, zgranie wymaga czasu.
Pjanic w Romie grał bardziej w tyłach, tutaj go widać i na środku, i na prawej, czasami za napastnikami, do takiej gry trzeba się przyzwyczaić.
Trochę chyba za bardzo kombinuje z nim Allegri.
Nie zapominajcie że Higuain czy Pjanic wskoczą na wyższy level jak się zgrają z drużyną.
Było trochę kontuzji a to nie ułatwiało im pracy.

Zablokowany