Mercato (Zima 2017)
- Sorek21
- Juventino
Skoro nie da się porzucić 3-5-2 to może tylko zmodyfikować przód na 3-4-3. Po co grać trzema środkowymi pomocnikami,skoro to nasza najgorsza formacja.Obecna sytuacja w środku pola to wypisz wymaluj problem z atakiem Conte z sezonu 2012/13 gdzie wszyscy ( V M G Q ) byli tak samo średni i nie strzelali regularnie.Najgorsze jest to że nie ma nikogo,kto mógłby zaskoczyć i wystrzelić z formą.Po co wybierać między Leminą a Hernanesem skoro można między Cuadrado a Pjacą. Tym dwóm ostatnim przynajmniej zależy i starają się.
- CzeczenCZN
- Juventino
Super! Bo miał ze dwa dobre mecze jak Amauri, Borriello, Melo... Czy on rozegrał 1 dobry sezon? To o czym mówicie to przebłyski. Podać nie umie, techniki zero, ninja style, biega jak oszołom naspidowany jakiś, jestem w strachu jak on jest przy piłce. Zachodzę w głowę co taka kaleka robi w Juve?? Jak Bóg mi świadkiem wolałbym mieć Melo w drużynie.
- Arbuzini
- Juventino
Zeszły sezon zaczęliśmy grając głownie 433 i 4312, a zarówno wyniki, jak i postawa były gorsze niż obecnie. Ustawienie może nie mieć tutaj za wiele do rzeczy, choć pomysł z 343 wygląda nawet obiecująco. W meczu z Lyonem nasz środek zaczął wyglądać lepiej po czerwonej kartce Leminy.
Po pierwsze widać gołym okiem, że brakuje nam zgrania. Po drugie słabo wyglądamy fizycznie. Po trzecie zmieniony został sposób gry, ale te wrzutki w pole karne nie działają. Po czwarte... braki, braki i jeszcze raz braki w środku pola. Nie ma Marchisio, a Khedira przestał sobie radzić z regulowaniem tempa gry. Pjanić to póki co zawodnik-statystyka, potrafi wykręcać dobre liczby, ale poza tymi momentami z jego gry nie ma za wiele pożytku. W reprezentacji ma większy wpływ na grę zespołu. Zanim porównacie go do Pogby, to Paul rok temu w analogicznym okresie wcale lepszy nie był.
Po pierwsze widać gołym okiem, że brakuje nam zgrania. Po drugie słabo wyglądamy fizycznie. Po trzecie zmieniony został sposób gry, ale te wrzutki w pole karne nie działają. Po czwarte... braki, braki i jeszcze raz braki w środku pola. Nie ma Marchisio, a Khedira przestał sobie radzić z regulowaniem tempa gry. Pjanić to póki co zawodnik-statystyka, potrafi wykręcać dobre liczby, ale poza tymi momentami z jego gry nie ma za wiele pożytku. W reprezentacji ma większy wpływ na grę zespołu. Zanim porównacie go do Pogby, to Paul rok temu w analogicznym okresie wcale lepszy nie był.
To w końcu biega jak szalony, czy ninja style, bo to chyba trochę się wyklucza. Tak lubiany przez Ciebie Lemina podaje ogrzej od Sturaro, ale co tam... Włoch przynajmniej miewał te przebłyski w ważnych momentach dając nam dwa razy bardzo ważne remisy. Zbawieniem naszej pomocy nie będzie, bo potrzebujemy zawodnika, który potrafi kontrolować tempo gry, z łatwością wychodzić spod pressingu, a oprócz tego dobrze broni, ale w żadnym wypadku nie jest gorszy od Hernanesa, czy Leminy.ForzaItanimulli3vujcm pisze:[Sturaro]Podać nie umie, techniki zero, ninja style, biega jak oszołom naspidowany jakiś
Ostatnio zmieniony 23 października 2016, 17:50 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
no to idąć twoim tokiem rozumowania,ForzaItanimulli3vujcm pisze:Super! Bo miał ze dwa dobre mecze jak Amauri, Borriello, Melo... Czy on rozegrał 1 dobry sezon? To o czym mówicie to przebłyski. Podać nie umie, techniki zero, ninja style, biega jak oszołom naspidowany jakiś, jestem w strachu jak on jest przy piłce. Zachodzę w głowę co taka kaleka robi w Juve?? Jak Bóg mi świadkiem wolałbym mieć Melo w drużynie.
czy a jeśli tak to kiedy:
dobry jeden cały sezon mieli:
- Hernanes?
- Asa?
- Lemina?
(mówie o pozycji na któej aktualnie sa wystawiani).
- CzeczenCZN
- Juventino
Dla mnie Ninja Style to takie bieganie bez głowy, kopanie piłki byle jak, nieznajomość taktyki, rzucanie się na przeciwnika, jak on gra to mam takie wrażenie, jakby wszedł no boisko ktoś kto kompletnie nie wie na czym polega futbol - no taki styl wściekłego psa, mam wrażenie że braki taktyczne gdyby mógł nadrabiał by gryzieniem. Nie trawie gościa (wiem że ty (wpisz nick) napiszesz że mnie też. SuperArbuzini pisze:To w końcu biega jak szalony, czy ninja style, bo to chyba trochę się wyklucza. Tak lubiany przez Ciebie Lemina podaje ogrzej od Sturaro, ale co tam... Włoch przynajmniej miewał te przebłyski w ważnych momentach dając nam dwa razy bardzo ważne remisy. Zbawieniem naszej pomocy nie będzie, bo potrzebujemy zawodnika, który potrafi kontrolować tempo gry, z łatwością wychodzić spod pressingu, a oprócz tego dobrze broni, ale w żadnym wypadku nie jest gorszy od Hernanesa, czy Leminy.
Dał nam dwa remisy
Lemina uwielbiany? Masz nieaktualne info - niestety chłopak udowadnia że nic z niego nie będzie - szkoda że te 20+ mln odrzuciliśmy. Czekałem czekałem i się zawiodłem.
Marat87 Forum Kibiców Juventusu, jest po to by wyrażać swoją opinię, która nie musi się pokrywać z Twoim zdaniem - czy ci się to podoba czy nie. Jeśli nie możesz z tym żyć opuść to forum.
Robaku Porównujmy się do najlepszych, nie najgorszych! Cały kwartet - out!
- Wesoł
- Juventino
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Dla mnie Ninja Style to takie bieganie bez głowy, kopanie piłki byle jak, nieznajomość taktyki, rzucanie się na przeciwnika
hahaha

Kurczę, trochę to wyjaśnia twoje posty. Posługujesz się swoimi osobistymi definicjami, które tylko ciebie dotyczą i dlatego pewne pojęcia mają odwrotne znaczenia niż u wszystkich innych. Kto wie, może jakby twoje posty rozbić na czynniki pierwsze i deszyfrować słowo po słowie to by się okazało, że piszesz z sensem, tylko po prostu w innym języku. Takim, w którym np. na niebieski mówi się czerwony, a na krzesło rzodkiewka.
Sturaro powinien być w kadrze. Niezły zadaniowiec. Ale koniecznie potrzebujemy kogoś do środka. Oj z zazdrością oglądałem dzisiaj Kante i Maticia.
"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- CzeczenCZN
- Juventino
No to w takim razie poproszę o wyjaśnienie slangowo-forumowego pojęcia NinjaStyle.
Ja osobiście wolałbym go sprzedać za nawet 10 mln i tą kasę przeznaczyć na pensję dla takiego Yaya Touré. Niż trzymać gościa z którego jest niewiele pożytku. Dla mnie zadaniowiec i solidny rezerwowy to ktoś taki, co coś wnosi do gry.
Ja osobiście wolałbym go sprzedać za nawet 10 mln i tą kasę przeznaczyć na pensję dla takiego Yaya Touré. Niż trzymać gościa z którego jest niewiele pożytku. Dla mnie zadaniowiec i solidny rezerwowy to ktoś taki, co coś wnosi do gry.
- Robaku
- Juventino
Nie ma co płakać, żadnego dealu z Chelsea nie będzie.
Brozo, Witsel, Berardi moje pragnienia na najbliższe zimowe okna - wiem nierealne.
Za to moje zyczenia na najbliższe okno to:
Hernanes, Asa, Mandzur - out. (nie interesuje mnie to, że zostajemy z dwoma napastnikami - jest jeszcze Pjaca, Kean, a po przyjsciu takiego Berardiego i Domenico mógłby tam pogrywać).
Dziękuje.
Brozo, Witsel, Berardi moje pragnienia na najbliższe zimowe okna - wiem nierealne.
Za to moje zyczenia na najbliższe okno to:
Hernanes, Asa, Mandzur - out. (nie interesuje mnie to, że zostajemy z dwoma napastnikami - jest jeszcze Pjaca, Kean, a po przyjsciu takiego Berardiego i Domenico mógłby tam pogrywać).
Dziękuje.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Forza, nie żebym to po złości robił, ale masz pierwszą lepszą definicję słowa ninja i się domyśl co znaczy to popularne na forum określenie NinjaStyle.Ninja (jap. 忍者 ninja?, także: 忍び, shinobi lub 忍びの者, shinobi-no mono) – rodzaj japońskich wojowników specjalizujących się w szpiegowaniu, zamachach i sztukach walki. Działali od okresu Kamakura do okresu Edo. Wojownicy ninja brali udział w tajnych operacjach i zamachach, służyli również jako najemnicy, a przede wszystkim jako wyspecjalizowani zabójcy.
Jak prezentuje się środek naszej pomocy każdy widzi i obawiam się, że Witsel i Bentancur to za mało żeby nagle go uleczyć. Może powrót Claudio pomoże tą bidę z nędzą jakoś ogarnąć.
Ostatnio zmieniony 23 października 2016, 19:41 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Są jakieś poziomy tolerancji głupoty, ale to przechodzi ludzkie pojęcie.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ja osobiście wolałbym go sprzedać za nawet 10 mln i tą kasę przeznaczyć na pensję dla takiego Yaya Touré. Niż trzymać gościa z którego jest niewiele pożytku. Dla mnie zadaniowiec i solidny rezerwowy to ktoś taki, co coś wnosi do gry.

- CzeczenCZN
- Juventino
Jeżeli nie kupimy kogoś do środka zimą - nawet 2 - to ciężko to widzę. Pjanic bez formy i gramy w 8
. Po prostu nie ma kogo wystawiać - wierzyłem w tego Lemine, podobnie zarząd - odrzuciliśmy ponad 20 mln za niego :roll:. Sturaro to po prostu nie jest gracz na poziom Juventusu, jego miejsce jest w jakimś Chievo albo Cagliari obok Padoina. Szczerze? Wolałbym już Mistera 5 Scudetto oglądać niż Hernanesa i reszty tych parodiantów, grających totalnie bez zaangażowania.

- pablo1503
- Juventino
Witsel i Fabregas. Tego chciałbym w zimę. Więcej mi nie trzeba. Witsel, wiadomo. Przydałby się ktoś o profilu mocno fizycznym w pomocy. Belg sam w sobie ma całkiem dobrą technikę i podanie nie jest mu obce. Wiek, cena i możliwość gry w LM propsują.
Z Hiszpanem jest podobnie, tyle, że nie daje sobie ręki uciąć, bo często mam wrażenie, że typ się po prostu wypalił. O ile wypożyczenie weszłoby w grę, to brałbym. Chelsea nie gra w LM, wiec mocny argument.
Z Hiszpanem jest podobnie, tyle, że nie daje sobie ręki uciąć, bo często mam wrażenie, że typ się po prostu wypalił. O ile wypożyczenie weszłoby w grę, to brałbym. Chelsea nie gra w LM, wiec mocny argument.

- Virgil
- Juventino
Fabregas to tylko na wypożyczenie jeżeli w ogóle będzie o niego zabiegać. Jednak zarówno dotychczasowa gra Pjanica, problemy jednak z dynamiką Khediry i ciągłe zagrożenie kontuzjami + zdrowie i kontuzja Marchisio wymuszają moim zdaniem sprowadzenia dwóch pomocników.
Fabregas na wypożyczenie lub za jakieś w miarę sensowne pieniądze (max 20mln) + Witsel to byłoby mega dobre zimowe mercato.
Fabregas na wypożyczenie lub za jakieś w miarę sensowne pieniądze (max 20mln) + Witsel to byłoby mega dobre zimowe mercato.