Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2016, 18:50

https://twitter.com/Eidur22Official/sta ... 6686696448

Perfidny złośliwiec :smile:.

Conte wytarł podłogę Mourinho. Gratulacje :ok:.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2016, 18:58

jackop pisze:
Poprostu pisze:Oki i przyznaję, że jestem hejterm najbardziej przereklamowanej ligi świata :D Jak oglądam mecze BPL to dla mnie to jest takie bieganie bez lądu i składu. Przyjemne dla oka Janusza.
Jak w takim razie wygląda postawa Bianconerich w "taktycznej" Serie A, skoro bieganie bez lądu/ładu i składu daje Chelsea 4 gole przeciwko United? :D Jestem w stanie zaakceptować hejt, ale nie rozumiem robienia z siebie pajaca i 'zanfstfa' - odnośnie komentarza do posta użytkownika pimbek ;)
Jakiego pajaca? Pierwsza połowa była do bólu przeciętna. Dwie przypadkowe bramki i tyle. Drugą oglądałem już tak jednym okiem ale przynajmniej bramki padły po jakichś akcjach i niebiescy totalnie zdominowali czerwonych. Jeżeli śledzisz BPL to powinieneś wiedzieć, że wygrać przeciwko obecnemu Utd jest tak samo trudno jak przeciwko Interowi, no nam się nie udało ale rozumiesz do czego zmierzam. :D

Jak to 'zanfstfa' znaczy znawca to broń Boże nim nie jestem :prochno:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2016, 20:06

Choć Conte nie lubię to bardziej nie trawię Mourinho i grającego w MU PP...cieszy mnie kompromitacja MU :)

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2016, 16:49

Niezły mecz (zwłaszcza druga połowa), aczkolwiek nie uważam, że to Chelsea zagrała tak rewelacyjnie, a raczej United jest tak słabe. Zresztą powiedzmy sobie szczerze, że dwie bramki, które ustawiły mecz, padły w zasadzie z niczego, po karygodnych błędach defensywy MU.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2016, 18:04

Manchester United znowu koncertowo zawodzi... Miło mi się patrzy na niepowodzenia "Angielskiego Milanu" z większym budżetem, ale rozmieniającym się na drobne. Niby coś potrafią stworzyć jakąś akcje, ale brakuje wykończenia - coś musi być nie tak. Widać że zawodnicy są zmęczeni i coraz bardziej sfrustrowani - skoro nie potrafią nawet wepchać piłki raz do siatki z takim rywalem. Sprawiają wrażenie mega zdekoncentrowanych, jakby byli myślami gdzie indziej. Atmosfera tam musi być tragiczna. Pogba dzisiaj średnio - ależ mu gracz Burnley siatę założył, po chwili sfrustrowany Polpo go sfaulował i zarobił żółtą. PP zrobił sobie ogromną krzywdę przechodząc do Man-Utd, on sam na pewno też zdaje sobie sprawę że jest zagubiony tam. Boże taka paka! A taki piach!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2016, 18:42

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Boże taka paka! A taki piach!
Jaka paka? Mają kilku dobrych zawodników, a reszta to jest jakieś nieporozumienie. Ten zespół był budowany bez ładu i składu, byle marketing się zgadzał. Obrona wygląda bardzo biednie, pomoc prócz Pogby też nie straszy, Rooney to cień zawodnika sprzed lat. Z czym do ludzi. Wcale się nie zdziwię, jeśli z czasem zacznie tam iskrzyć - mam wrażenie, że Ibrahimović gra głównie dla siebie. W końcówce meczu miał setę po świetnym podaniu Francuza i nawet na gest ręką "dziękuję" nie było go stać. Do tego Mourinho, który już w międzyczasie zdążył pokazać, że swoją "życiówkę" ma daleko za sobą. Nie zapominajmy, że Portugalczyk ze swoimi zespołami odnosił sukces wówczas, gdy był w stanie stworzyć zespół doskonale radzący sobie w defensywie. Tu nie ma z czego takowego zbudować.

Zaskoczeniem byłby dla mnie awans United do LM, ale myślę, że nam to nie grozi.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2016, 19:06

CavAllano pisze:Jaka paka? Mają kilku dobrych zawodników.
Wg transfermarkt Juventus wyceniany na 444,00* mln € ; Manchester wyceniany na 548,25 mln €. To może nie jest super miarodajne, ale jednak mają wartościowych zawodników, takich jak: Pogba, Ibrahimovic, De Gea, Mata, Darmian, Mkhitaryan. Martial, Rashford, Blind, Rojo, Rooney, Depay i inni - nie mów żebyś chętnie nie podebrał im kogoś. :) Nazwiska naprawdę robią wrażenie, kwoty przy zakupie wielu z nich były astronomiczne. Pojęcia nie mam, jak można takiego potencjału nie wykorzystać. My z tej puli bierzemy 2 zawodników i mamy najlepszy team na świecie.
CavAllano pisze:Zaskoczeniem byłby dla mnie awans United do LM, ale myślę, że nam to nie grozi.
Nam? Juventusowi mają zagrozić :smile: ? Heh

*BTW - heh, tyle co żądane przez nas odszkodowanie od FIGC heh może to jakiś znak :C

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2016, 19:29

Przed sezonem myślałem że urażony Mourinho wróci i pokaże klasę,może nawet wygra tytuł a w MU nadal bez zmian.Kolejny raz przepłacili kilku słabych piłkarzy i nie widać poprawy.Mourinho jest punktowo na poziomie Moyesa. Nie myślałem,że to kiedyś napiszę ale Guardiola jest lepszym trenerem niż The Special One.Pepowi można zarzucić kopiowanie stylu Barcelony ale przynajmniej preferuje ofensywny styl.Wystawia dużą ilość graczy kreatywnych aby po prostu ładnie grać i wygrać.Z kolei u wypalonego Portugalczyka nic się nie zmienia od lat.Przede wszystkim obrona i 4-2-3-1 z dwoma drwalami w środku pola.Nic nowego,nic ofensywnego.Jak oni mają dobrze grać jak taki Felaini ma pewny plac.Kumpel kibic MU na początku sezonu podniecał się Zlatanem a ja mu mówiłem że narazie trochę strzela ale on gra na stojąco.Ratowały go gole a teraz wszyscy widzą że on prawie nie biega.

Przeciwieństwem Manchesteru jest Liverpool,gdzie różnicę na plus robi młody ambitny trener.Postawili na długoterminowy projekt i już są pierwsze efekty.

Jeśli Mourinho chce coś jeszcze osiągąć to musi iść tam gdzie wynik ważniejszy jest niż styl , gdzie liczy się obrona i taktyka,gdzie wygrywa ten który najlepiej broni i ogrywa ogórków czyli do ligi włoskiej.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 30 października 2016, 21:33

Bobby X pisze:Oglądając można też stwierdzić, że Jose się skończył.
nie wiem czy się skończył ale z pewnością się "zagubił", pisałem to już jakiś czas temu w jakimś temacie - taktycznie zatrzymał się kilka lat temu a piłka poszła do przodu, jak się nie ogarnie to będzie miał na prawdę ciężko znaleźć kolejnego pracodawcę, może to jego czas na reprezentację? kto wie... ale jak się nie zmieni to nie wróżę mu by podpisał kolejny kontrakt z kimkolwiek z czołowej ligi (ruskich nie liczę)... coś co miał SAF, który potrafił się i swoje MU przystosować do kolejnych zmian w taktyce jest czymś czego najwyraźniej JM nie posiadł w swoim warsztacie i z trenerskiego guru stał się takim trochę leśnym dziadkiem, 5 lat temu Jose był dla mnie marzeniem a teraz nie dałbym mu 2mln na sezon za trenowanie Juve...

@Sorek21: piszesz, że Pep lepszy ale to nic pewnego, kilka lat temu skutkowało 4231 a teraz Pepowa tikitaka - pamiętaj, że Pep to straszny taktyczny beton, który nawet po blamażu z Realem powiedział, że nie zmieni swojej filozofii gry/taktyki więc i jego czas prędzej czy później nadejdzie bo to nie FM, tu nie ma taktyki zwycięstwa, ciągle trzeba się rozwijać i łapać od innych co najlepsze

no i najważniejsze - trzeba dobierać taktykę do zawodników jakich się ma a nie odwrotnie ;] tego na dzień dzisiejszy brakuje wielu niby super trenerom, którzy to są super ale tylko w jednym zespole, z tylko jednymi zawodnikami, których najczęściej wcześniej kupili za krocie

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2016, 21:44

Mourinho rzeczywiście gdzieś zgubił samego siebie. Widać było to już w ostatnim sezonie w Chelsea, ale wtedy tłumaczyłem to sobie tym konfliktem z zawodnikami. Teraz gdy jednak się patrzy na Jose ma się wrażenie, że jest w miejscu w którym tak na prawdę być nie chce, jakby był w United na siłę, jakby na siłę po raz kolejny musiał coś udowadniać.

Guardiola nie jest lepszym trenerem od Jose, a Jose nie jest lepszy od Hiszpana. Obaj są siebie warci. Dajcie mi miliardy pieniędzy to kupie sobie piłkarzy, których chce i których sobie wybiorę, a jak nie to spadajcie na drzewo. Obydwaj to wygodnisie. Rozpieszczeni trenerzy. Osobiście bardziej cenie Portugalczyka, że był w stanie ze swoim defensywnym upodobaniem wygrać tak wiele oraz za czasy gdy na wyżyny wprowadził Porto.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2016, 13:21

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Wg transfermarkt Juventus wyceniany na 444,00* mln € ; Manchester wyceniany na 548,25 mln €. To może nie jest super miarodajne, ale jednak mają wartościowych zawodników, takich jak: Pogba, Ibrahimovic, De Gea, Mata, Darmian, Mkhitaryan. Martial, Rashford, Blind, Rojo, Rooney, Depay i inni - nie mów żebyś chętnie nie podebrał im kogoś. :) Nazwiska naprawdę robią wrażenie, kwoty przy zakupie wielu z nich były astronomiczne. Pojęcia nie mam, jak można takiego potencjału nie wykorzystać. My z tej puli bierzemy 2 zawodników i mamy najlepszy team na świecie
Przynajmniej połowa piłkarzy, których tutaj wypisałeś jest obecnie w tragicznej formie i nie ma nic wspólnego z ludźmi, którymi byli, jak transfermarkt ich wyceniał. A druga połowa to przeciętniaki (Blind, Rojo, Martial, naprawdę?).
Ja stamtąd wziąłbym może Darmiana, bo mógłby się u nas odbudować. Reszta to przereklamowane gwiazdki (Depay, Martial) albo piłkarze, którzy najlepsze lata mają zdecydowanie za sobą (Ibra, Rooney, Mata).

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2016, 20:13

Oj jak ładnie ekipa Conte ciśnie Everton..
A liczyłem na wyrównany mecz :shock:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 listopada 2016, 20:36

5:0, cudowna bramka Hazarda na 4:0. Pedro, którego wszyscy w zeszłym roku sprzedawali gra jak za najlepszych czasów, a Costa wreszcie strzela zamiast wymachiwać łapami i dostawać czerwone kartki.

Po tym meczu coraz bardziej przemawia do mnie wizja podziękowania Allegriemu. Nie na Conte - chodzi mi o fakt, jak zmiana trenera (oczywiście na jakiegoś topa) potrafi zadziałać na zespół. Niby ci sami zawodnicy (do 1. składu doszedł bodajże tylko Kante i Luiz), a gra dużo, dużo lepsza. Nawet Cahill, który w zeszłym sezonie był mieszany z błotem dobrze zagrał. Tylko czy jest na rynku jakiś dobry trener?

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2016, 00:13

Tylko o kim myślisz? Jedynym według mnie trenerem dostępnym po sezonie dla Juve będzie Paulo Sousa z Fiorki, oni tam nie są zachwyceni nim. On raczej też jakoś nie jest przywiązany do Florencji.
A czasem to się udaje np. Sinisia wypalił według mnie w Toro, zaś Montella robią dobrą robotę w Milanie, może Sousa potrzebuje nowego bodźca, zresztą jak Allegri i więcej zrobi w kolejnym klubie.
Zresztą powiedzmy sobie szczerze i Allegri nie będzie miał problemów ze znalazieniem pracy. Choć uważam, że Maxiu zmienia pracodawce dopiero po MS 2018.
Conte po bardzo fajnym początku, leciutkim dołku we wrześniu, teraz ciśnie bardzo dobrze i wydaje mi się, że z Chelsea może być tylko lepiej. City duża zadyszka, Totki zawsze idą do końca, żeby dostać zapaści, a Arsenal - a oni zawsze zmaszczą przed końcówką sezonu, tak z natury.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2016, 11:42

Chelsea idzie jak burza- 5 wygranych bez straty gola.Patrząc na ich mecze zazdroszczę im Conte,tego jak żyje meczem przy lini bocznej.Wulkan pozytywnej energi i sportowej złości,którą zaszczepił swoim piłkarzom.Terry i Bronek nie podnoszą się z ławki, Hazard wrócił na swoje miejsce ( top 5 Europy ) a Costa gra jak rasowy snajper.Kante i Matić robią robotę w środku pola a Moses (!) i Alonso (!) na wahadłach.

Mamy najciekawszy sezon Premier League od lat.

Kibicuje Conte.

ODPOWIEDZ