Paulo Dybala
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
O, następny. Jest ktoś kogo nie chcieli od nas kupić? Czekam na wypowiedź Buffona: ,,Dostałem propozycję z Interu Mediolan, obiecali, że zakwalifikują się do LM i ją wygrają w przyszłym sezonie, abym miał to trofeum w kolekcji na koniec kariery. To samo proponowali Nedvedowi. Mimo wszystko odmówiłem''
O przyszłość Dybali ciężko być spokojnym, widząc jak działa nasz zarząd, tu nie wchodzą w grę wysokie kontrakty, dycha na koszulce (ta ma wartości nie historycznej, tylko podbija statystyki sprzedawanych koszulek), itp. U nas panuje ta słynna niepisana umowa. Kompletnie z pupy, chcesz odejść, to odejdziesz. Więc po co podpisywać terminowe kontrakty? Szkoda, że to nie działa w drugą stronę, w stosunku do pijawek jak np: Martinez czy teraz Hernanes
O przyszłość Dybali ciężko być spokojnym, widząc jak działa nasz zarząd, tu nie wchodzą w grę wysokie kontrakty, dycha na koszulce (ta ma wartości nie historycznej, tylko podbija statystyki sprzedawanych koszulek), itp. U nas panuje ta słynna niepisana umowa. Kompletnie z pupy, chcesz odejść, to odejdziesz. Więc po co podpisywać terminowe kontrakty? Szkoda, że to nie działa w drugą stronę, w stosunku do pijawek jak np: Martinez czy teraz Hernanes

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Przecież (rzekomo) powiedział, że to klub odrzucił ofertę.
Po drugie, tego typu wypowiedzi po zamknięciu okna nie mają najmniejszej wartości.
Po trzecie, skoro odrzucili pieniądze za Dybale a sprzedali Pogbe to pozycja Raioli była naprawdę mocna.
Po czwarte - dziewięćdziesiąt milionów za Dybale? Toż to Sanchez i Anderson/Dembele/inny młody talent. Jakość drużyny byłaby wyższa. Wybaczcie, że tak bluźnię, nie przekonuje mnie ten chłopak.
Po drugie, tego typu wypowiedzi po zamknięciu okna nie mają najmniejszej wartości.
Po trzecie, skoro odrzucili pieniądze za Dybale a sprzedali Pogbe to pozycja Raioli była naprawdę mocna.
Po czwarte - dziewięćdziesiąt milionów za Dybale? Toż to Sanchez i Anderson/Dembele/inny młody talent. Jakość drużyny byłaby wyższa. Wybaczcie, że tak bluźnię, nie przekonuje mnie ten chłopak.

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dybala musi robic za siebie oraz Pogbe (choc nie umi), stad strzela mniej.
Oczywiscie root cause jest w linii pomocy, ktora zagra cokolwiek raz na trzy mecze.
Poki sa zwyciestwa to wszystko da sie obronic...
Nasz kurczak poki co strzelil 4, wiec jakiejs tragedii znowu nie ma. W tym tempie, do maja bedzie mial 15-20.
Proponuje porownanie do Moraty
.
Oczywiscie root cause jest w linii pomocy, ktora zagra cokolwiek raz na trzy mecze.
Poki sa zwyciestwa to wszystko da sie obronic...
Nasz kurczak poki co strzelil 4, wiec jakiejs tragedii znowu nie ma. W tym tempie, do maja bedzie mial 15-20.
Proponuje porownanie do Moraty

- wagner
- Juventino
Wystarczy otworzyć temat na forum "Grali w Juve" żeby zobaczyć bez jak ważnych zawodników potrafiliśmy sobie radzić. Teraz bez Pogby, Vidala, Pirlo, Teveza wcześniej bez Ibrahimovica, Thurama ect. wymieniać można wiele nazwisk z przeszłości. Jako kibic dojrzałem do tego, że najważniejszy jest Juventus, gracze przychodzą i odchodzą, ale Juve zawsze jest wielkie. Biorą ostatnio dwóch taki co skradli serca, a uciekli, Chilijczyka i Francuza dochodzę do wniosku, że to nie Juventus ich potrzebuje tylko oni Juve. Także z Dybalą czy bez. Po rzucie romantyzm. FJ.
- Robaku
- Juventino
Właśnie footballitalia podała, że Dybala wypada na 10-15 dni i ma opuścić mecz z Lyonem i Neapolem.
No to MOise Kean potrenuje sobie do końca miecha z 1 składem.
Pjaca proszę cię - wróc na Sampe!!!
Mandzur z Pipita? Niedoczekanie.
3-5-1-1? I Cuadrado za Higuainem?
A może wrzucić tam Pjanica za plecy Pipity?
A może czas zupełnie odejść od tego 3-5-2 (1-1) tylko zrobić coś a'la diament:
3-4-2-1
(Sandro - Markiz - Sami - Dani)
(Cuadrado/Dybala - Pjanic)
3-4-2-1
- Łukasz
- Juventino
Ja bym grał chyba 4-5-1. Z Sandro i Cuadrado na skrzydłach.Robaku pisze:Właśnie footballitalia podała, że Dybala wypada na 10-15 dni i ma opuścić mecz z Lyonem i Neapolem.
3-4-2-1
- stahoo
- Juventino
Łukasz, według mnie to co proponujesz to byłoby oszukane 4-3-3 z pierwszego sezonu Conte.
Mieliśmy wtedy 4 obrońców, z czego trzech przecinaków i jeden nastawiony ofensywnie (Licht).
(teraz: Evra-B-B-Alves)
Dalej żelazna pomoc, tu sprawa wygląda nieco gorzej ale na szczęście wraca Marchisio. Pjanić, Sami i zdrowy Claudio mogą poukładać nasze rozegranie.
No i z przodu Cuadrado z Sandro (Sandro bardziej defensywny jak Pepe za Conte). Przed nimi "9".
Mieliśmy wtedy 4 obrońców, z czego trzech przecinaków i jeden nastawiony ofensywnie (Licht).
Dalej żelazna pomoc, tu sprawa wygląda nieco gorzej ale na szczęście wraca Marchisio. Pjanić, Sami i zdrowy Claudio mogą poukładać nasze rozegranie.
No i z przodu Cuadrado z Sandro (Sandro bardziej defensywny jak Pepe za Conte). Przed nimi "9".
- rydwadydwa
- Juventino
Tylko to oznacza, że cała lewa strona będzie nastawiona defensywnie a prawa ofensywnie. Potrzebujemy większego balansu a no i też nie róbmy z Sandro skrzydłowego na siłę...Ja bym wrócił do 4312 jak w sezonie gdy doszliśmy do finału LM.stahoo pisze:Łukasz, według mnie to co proponujesz to byłoby oszukane 4-3-3 z pierwszego sezonu Conte.
- Łukasz
- Juventino
Osobiście wolałbym nie oglądać Mandżukicia w duecie z Higuainem.rydwadydwa pisze:Ja bym wrócił do 4312 jak w sezonie gdy doszliśmy do finału LM.
- Shadow Marshall
- Juventino
Uważasz, że Mandzukic jest tu głównym winowajcą? Ja bym powiedział, że głównym winowajcą jest tu Max i jego durna taktyka.Łukasz pisze:Osobiście wolałbym nie oglądać Mandżukicia w duecie z Higuainem.rydwadydwa pisze:Ja bym wrócił do 4312 jak w sezonie gdy doszliśmy do finału LM.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
A może choinka? W preseasonie ją testowaliśmy, za plecami napastnika grali Dybala z Pjaniciem. W obecnej sytuacji z Miralemem mógłby grać Cuadrado, który schodziłby częściej do skrzydła.

- CzeczenCZN
- Juventino
Stało sie... Pjaca kontuzja, Dybala kontuzja - Moise Kean czas na Ciebie! Teraz będzie też okazja by nauczyć się grać bez Second Strikera.
- Łukasz
- Juventino
Być może, ale na pewno ustawienie dwóch dziewiątek razem nic dobrego nie przyniesie.Shadow Marshall pisze:Uważasz, że Mandzukic jest tu głównym winowajcą? Ja bym powiedział, że głównym winowajcą jest tu Max i jego durna taktyka.Łukasz pisze:Osobiście wolałbym nie oglądać Mandżukicia w duecie z Higuainem.rydwadydwa pisze:Ja bym wrócił do 4312 jak w sezonie gdy doszliśmy do finału LM.
- albertcamus
- Juventino
Dobra Kotki, Wy tu gadu gadu, a dalej nie wiemy co z Dybim.
Jakieś info, ktoś coś?
Jakieś info, ktoś coś?