Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 21:36

Zaryzykuje i powiem.

Argentyńczyk Betancur nie będzie grał w pierwszym składzie, nawet z ławki nie będzie wychodził często w tym sezonie.

Zobaczymy, czy ktoś sobie za rok to wrzuci do stopki.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 21:42

Mogę już teraz? Bo on nie jest Argentyńczykiem ;)

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 21:46

Robaku pisze:Zaryzykuje i powiem.

Argentyńczyk Betancur nie będzie grał w pierwszym składzie, nawet z ławki nie będzie wychodził często w tym sezonie.

Zobaczymy, czy ktoś sobie za rok to wrzuci do stopki.
Uważaj, żeby nie trafić do stopki jednego użytkownika tak jak ktoś tam, kto napisał, że Pogba nie przebije się nigdy do 1. składu ;)

A będzie mu się przebić łatwiej przez Khedirę, Pjanica i Marchisio niż Pogbie było przez Pirlo, Vidala i Marchisio.
Ostatnio zmieniony 20 października 2016, 21:47 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 21:46

:rotfl: :afraid:

No to jestem w szoku, byłem przekonany.... a tu Urus. no cóz.
Poczekaj. jednak jak zacznie grac i strzelac :)

Crunny zrobiłem to specjalnie. Niektórzy się tutaj mocno solidaryzowali z Cabrini po sprzedaży Pogby, ja się najwyżej bede solidaryzował z Pumexem.

Witsel dzisiaj asystuje w meczu przeciwko Dundalk w LE.

19redhof10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 22:54

Moze ktos dodac do mojej listy zawodników ktorzy sa naszymi własnoscami a wypozyczeni sa do klubów w najwyzszych ligach w swoim kraju: czyli nie interesuje mnie serie b czy np segunda division.:
1. Leali - Olimpiakos
2. Lirola- Sasuolo
3. Bouy- Palermo
4. Marrone - Zulte
5. Zaza- West ham
6. Coman - Bayern
7. Matheus Pereira - Empoli
8. Sensi - Sasuolo

Czy to juz wszyscy ?

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 23:08

19redhof10 pisze:Moze ktos dodac do mojej listy zawodników ktorzy sa naszymi własnoscami a wypozyczeni sa do klubów w najwyzszych ligach w swoim kraju: czyli nie interesuje mnie serie b czy np segunda division.:
1. Leali - Olimpiakos
2. Lirola- Sasuolo
3. Bouy- Palermo
4. Marrone - Zulte
5. Zaza- West ham
6. Coman - Bayern
8. Sensi - Sasuolo

Czy to juz wszyscy ?
Sensi nie jest naszym zawodnikiem, z tego co kojarzę.

Nie ma sensu, bym kopiował. Łap - http://www.juventuz.com/threads/42788-L ... ch-2016-17

onliforpipul
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 23:32

Na tej liscie brakuje tego naszego mlodzika co gra w Novarze. Kapitan repry do 19 lat. Nazwisko wypadlo mi z glowy.

Podobno interesujemy sie jakims Diabym z PSG. 17 latek.

Sobie przypomniałem:
Romagna, i zaiste jest tam podane, ale nie na tej liście, a niżej w jakimś poście.
Ostatnio zmieniony 20 października 2016, 23:43 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

19redhof10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 23:41

Zawidowianin pisze: Sensi nie jest naszym zawodnikiem, z tego co kojarzę.

Nie ma sensu, bym kopiował. Łap - http://www.juventuz.com/threads/42788-L ... ch-2016-17
dziekuje :
czyli z ciekwszych:
1. Leali - Olimpiakos
2. Lirola- Sasuolo
3. Bouy- Palermo
4. Marrone - Zulte
5. Zaza- West ham
6. Coman - Bayern
8. Sensi - Sasuolo
9. Tello- Empoli
Zakładam ze Matheus nasz, bo jest tam jakies porozumienie.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2016, 18:49

Arbuzini pisze:Podobno Bayern mocno się na niego czai, bo potrzebują kogoś kto zastąpi Alonso. Aż takich dobrych długich piłek Syryjczyk nie śle, ale asysty świadczą same za siebie - chłopak potrafi robić grę. Alternatywą ma być Emre Can, któremu stylem gry bliżej do Hiszpana i oby monachijski gigant skupił się jednak na swoim wychowanku. Jemu również kontrakt kończy się w 2018 więc szansa żeby wyciągnąć go z Liverpoolu jest całkiem realna.
EDIT: filmik z analizą stylu gry
@Abruzini, zauważ, że nie ma w Bundeslidze transferów na linii Bayern Borussia Mönchengladbach. Co więcej, te dwa kluby nie darzą się wzajemną sympatią od lat. Z jednej strony wiadomo - Bayern może sobie kupić każdego w Niemczech. Z drugiej - Bayer też nie chciał sprzedawać Vidala do Monachium. Nie mniej jednak, nie jest przesądzone, że Borussia będzie chciała w ogóle rozmawiać z Bawarczykami. Na Dahouda podobno ślini się natomiast Klopp (podkreślam "podobno", info od kolegi który mocno interesuje się Bundesligą). Tutaj natomiast może pomóc sympatia pomiędzy klubami z Niemiec i Anglii: http://www.lfc.pl/37189
Koniec końców, najlepiej by było gdyby w temacie wypowiedział się kolega @Kejker, który jest najbardziej zorientowany i rozeznany w sytuacji Niemca.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2016, 21:28

tylko podrzuce: http://www.thesportbible.com/football/n ... n-20161021 co o tym my myślicie?

pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 października 2016, 21:36

ZaperJuve pisze:tylko podrzuce: http://www.thesportbible.com/football/n ... n-20161021 co o tym my myślicie?
ja myślę że obronę trzeba odmładzać, mamy już dwóch starszych panów (1 co prawda rówieśnik Silvy ale łamię się przy każdej okazji), także szukałbym mniej wiekowej alternatywy

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2016, 22:42

M.R. pisze:Na Dahouda podobno ślini się(...)
Od siebie uzupełnię Liverpool, Borussią Dortmund. Potem dojdą kolejni nie łudźmy się (City, Arsenal)
pavel88 pisze:ja myślę że obronę trzeba odmładzać, mamy już dwóch starszych panów (1 co prawda rówieśnik Silvy ale łamię się przy każdej okazji), także szukałbym mniej wiekowej alternatywy
Thiago Silva, jak sam zauważyłeś, w tej sytuacji to żadne rozwiązanie. Obecni zmiennicy naszej trójki bardzo przypadają mi do gustu - Benatia, Rugani. Wątpię czy będziemy chcieli kogoś pozyskiwać. Barzagli odejdzie na emeryturę wskoczy Rugani, więc dalej będziemy potrzebowali obrońcy rezerwowego. W najbliższych dwóch oknach zadbamy o środkowych pomocników i lewego wahadłowego. Reszta operacji wpisana dopiero po odejściach (Mandzukic).

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2016, 23:42

Przecież wiadomo, ze pozyskanie Silvy to tylko w ramach takiego rozwiązania jak Evra czy Dani. Według mnie spoko opcja, bo chłopak i tak grałby jakby była potrzeba odpoczynku dla Barzy i Bonusa.
Obecnie wygląda to tak ze Medhi jest pierwszy, potem Daniele. Ale Kielon praktycznie wypada co chwilę. Bonus pewnie dostałby dużo wiecej wolnego gdyby mógł. Jednak Benatia to szklanka i nie jestem pewny czy będziemy walczyć o niego w lato, taki Silva za jakieś fajne pieniądze by się przydał. Mieć taką obrone to sobie można pozwolić na niesamowite rotacje w obronie bez obawy, że ktoś będzie niezgrany, kontuzjowany czy w inny sposób wyeliminowany.

A czy Dahoud na pewno kończy w BM przygodę w lato?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2016, 00:38

M.R. pisze:@Abruzini, zauważ, że nie ma w Bundeslidze transferów na linii Bayern Borussia Mönchengladbach.
Dzięki za zwrócenie uwagi na ten fakt, nie wiedziałem o tym. Tylko wiesz... zawsze musi być ten pierwszy raz. Juventus jeśli robił interesy z Napoli albo Romą to przeważnie sprzedając, a nie kupując. Przyszedł Marotta, porozstawiał chłopaków po kątach i tyle było z nie sprzedawania zawodników do Turynu ;)
Robaku pisze:A czy Dahoud na pewno kończy w BM przygodę w lato?
Nie jest to przesądzone, ale w 2018 kończy mu się kontrakt, a ofert nie brakowało nawet w to lato. Został, bo to dobre miejsce na rozwój (Liga Mistrzów) i odszedł już Xhaka. Raczej nie ma przesłanek ku temu żeby uważać Dahouda za zawodnika ciężkiego do kupienia. Chętnych na pewno nie będzie brakowało, ale z tych naprawdę topowych klubów (żadne tam BVB, czy Arsenal), Juventus ma chyba największe ssanie na środkowych pomocników.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2016, 12:16

Arbuzini pisze:
Robaku pisze:A czy Dahoud na pewno kończy w BM przygodę w lato?
Nie jest to przesądzone, ale w 2018 kończy mu się kontrakt, a ofert nie brakowało nawet w to lato. Został, bo to dobre miejsce na rozwój (Liga Mistrzów) i odszedł już Xhaka. Raczej nie ma przesłanek ku temu żeby uważać Dahouda za zawodnika ciężkiego do kupienia. Chętnych na pewno nie będzie brakowało, ale z tych naprawdę topowych klubów (żadne tam BVB, czy Arsenal), Juventus ma chyba największe ssanie na środkowych pomocników.
United. Jako marka oni dalej są topowym klubem.

onliforpipul
Zablokowany