Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2016, 01:02

A ja czytałem, że Brozo cierpi za flirty z innymi w tym z Juve, Sodówka, sodówka, ja myślę, że on już tam nie chce grać . (btw. czy ktoś tam chce w ogóle grać?) Jeśli możemy dogadać deal z Interem zeby pokimbinować z Lichym to czemu nie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 października 2016, 01:10

Warto dodac, ze prezes Boki poinformowal o zainteresowaniu pilkarzem ze strony Realu, United, o Milanie juz wiemy. Jestem ciekaw, jak sie chlopak rozwinie i ile nam da w przyszlosci. To najlepsze, co ma w chwili obecnej do zaoferowania ten klub.

Ciekawe, czy Zenit sie polakomi - niby niewiele, ale w lecie nie dostaliby nic.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 października 2016, 20:25

"Aktualnie wielu zawodników liczy na transfer do nas, by móc pracować z Pepem Guardiolą. Jednym z nich jest Leonardo Bonucci, który kontaktował się z nami tego lata i wciąż chce do nas dołączyć. Próbowaliśmy go pozyskać, jednak Giuseppe Marotta zaznaczył, że Włoch jest nie na sprzedaż i na tym się skończyło."

Źródło: football-italia.net

Czytaliście? Bardzo interesująca wypowiedź :think:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 października 2016, 21:55

Robaku pisze:Prezes Boca potwierdził bierzemy połówkę Betancura za 7,5 mln euro,
Matko Bosko, siedem i pol bani za polowke jakiegos lebka, co europejska pilke (na jakimkolwiek poziomie) widzial w internecie?
Arbuzini pisze:Osobiście nie tylko stanąłbym na rzęsach żeby ściągnąć Witsela, ale zaczął zastanawiać się nad jeszcze jedną opcją do pomocy
Ja bym sie polakomil na wypozyczenie Fabsa jednak.
Robaku pisze:Arbuz według mnie opcja jest i nazywa się Brozo. Chłopak w ogóle w Interze nie gra. pod koniec mercato coś tam z nami romansował.
Montolivo leży w Milanie, nie można wykluczyć, że skuszą się po Hernanesa lub i Asę, wiec zrobi się trochę miejsca jak i trochę hajsu na Brozo.
Wedlug mnie Witsel, Brozo i jest ok w pomocy.

Betancur nie zostanie u nas, nie wierze w to. Ja zaś przeciwnie coś przez mgłę pamietam, że Beppe powiedział, ze chłopak od razu idzie na wypożyczenie.

Pytanie jedno co z Mandzurem, czy te przypuszczenia co do jego odejscia do Chin są prawdziwe... za gruby hajs czemu nie. Ale wtedy ktoś potrzebny na gwałt do ataku.
Icardi :shock:
Hernanes jako nastepca Motolivo - jeden wart drugiego :smile: Ale takie info, to miod na me skolatane serce. Za Mandzura juz czai sie Zaza.
Arbuzini pisze:
Crunny pisze:Może Dahoud?
Daj nam go Marotto świetny :pray: !
Syryjczyk, to tak wlaciwie na jakiej dokladnie gra pozycji w tej Borussi i na jaka by sie do nas najbardziej nadawal?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2016, 22:07

Jacky pisze:Hernanes jako nastepca Motolivo - jeden wart drugiego :smile:
Nie zgodze się. Hernanes nadaje się do gry z Crotonami, Palermami, Cagliarami. Montolivo już nie.
Jacky pisze:Syryjczyk, to tak wlaciwie na jakiej dokladnie gra pozycji w tej Borussi i na jaka by sie do nas najbardziej nadawal?
Gladbach gra 4-2-3-1, a Dahoud gra w dwójce defensywnych pomocników. Bardzo dobrze radzi sobie w ofensywnie. Właściwie zachowuje świetną równowagę w grze obronnej jak i podczas ataku swojej drużyny, jakbym miał go do kogoś porównywać kogo na pewno znasz to taki Vidal początków gry dla Juve. Chodzi oczywiście o wspomnianą równowagę, bo jeśli chodzi o destrukcje to przypomina mi bardziej Khedire (dobre ustawienie się) jeśli już tak na siłę chcemy dokonywać porównań. Ruchliwy zawodnik, bardzo elastyczny, dobry balans ciałem.

PS: Oczywiście uprościłem to najbardziej jak mogłem.
Ostatnio zmieniony 19 października 2016, 22:26 przez wagner, łącznie zmieniany 4 razy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2016, 22:10

Robaku pisze:Prezes Boca potwierdził bierzemy połówkę Betancura za 7,5 mln euro
Przecież już nie ma połówek :shock:

Było coś o Luizie Gustavo że mamy ściągnąć go zimą z VFL? - Ucichło coś.

Najlepiej ściągnąć Witsela - na CL i Matuidiego na ligę - skoro Mino działa - Blaise odciąży naszych zawodników, a Axel wskoczy na wyższy level, bo w końcu zagra w jednej z Topowych Lig.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2016, 22:29

Wypożyczenie Fabregasa to całkiem rozsądny kierunek. Poza Witselem nie widzę za bardzo ciekawych zawodników, których moglibyśmy kupić zimą. Grunt żeby łatając nie wyrządzić też szkód w pomocy.
---
Dahoud gra w dwuosobowej pomocy. Zawodnik kompletny, na forum mamy Kolegę (przepraszam, nie pamiętam Twojego nicka :<), który często ogląda go w akcji. Nie za bardzo wiem do kogo go porównać. Ma sporo cech, które czynią go podobnym do Marchisio na b2b, a jednocześnie spokojnie można doszukiwać się porównań do Modricia. Fajnie by do nas pasował, a pozycja śpiocha Pjanicia mogłaby zostać mocno zachwiana. I dobrze, trzeba odbudować środek pomocy.

Podobno Bayern mocno się na niego czai, bo potrzebują kogoś kto zastąpi Alonso. Aż takich dobrych długich piłek Syryjczyk nie śle, ale asysty świadczą same za siebie - chłopak potrafi robić grę. Alternatywą ma być Emre Can, któremu stylem gry bliżej do Hiszpana i oby monachijski gigant skupił się jednak na swoim wychowanku. Jemu również kontrakt kończy się w 2018 więc szansa żeby wyciągnąć go z Liverpoolu jest całkiem realna.

EDIT: filmik z analizą stylu gry
Ostatnio zmieniony 19 października 2016, 23:05 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2016, 22:52

Forza racja z tą połówka, ale to są według mnie ustalnie przy transferze Teveza. wiec obejść to mozna prosto 7,5 mln za wypożyczenie z mozliwością wykupu za kolejne 7,5.
Jest milion mozliwosc zeby te połówki obejsc.
O Luizie cichco. Jedyne co slychac to tylko Witsel i Betancur na te chwile.

Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 października 2016, 23:36

Arbuzini pisze:Dahoud gra w dwuosobowej pomocy. Zawodnik kompletny, na forum mamy Kolegę (przepraszam, nie pamiętam Twojego nicka :<), który często ogląda go w akcji. Nie za bardzo wiem do kogo go porównać. Ma sporo cech, które czynią go podobnym do Marchisio na b2b, a jednocześnie spokojnie można doszukiwać się porównań do Modricia. Fajnie by do nas pasował, a pozycja śpiocha Pjanicia mogłaby zostać mocno zachwiana. I dobrze, trzeba odbudować środek pomocy.
Wspomniany kolega to na pewno fan Gladbach czyli Kejker. Myślę, że on mógłby najlepiej scharakteryzować młodego Niemca, z racji tego, że widzi go zawsze (na boisku oczywiście). Sam też lubię źrebaków, więc co nieco powiedzieć o Dahoudzie mogę. Najłatwiej przedstawiać graczy przez porównania do kogoś, tylko właśnie Dahoud gra wyjątkowo. Porównania do Marchisio i Modricia są fajne, bo Dahoud się bardzo elegancko porusza. Technika na najwyższym poziomie i dobry balans ciałem sprawiają, że dobrze wychodzi z pod pressingu i potrafi uwolnić się na małej przestrzeni spod opieki. Ważne - podobnie do Marchisio ma dwie nogi, co zawsze jest dużym plusem. Jest kreatywny, potrafi pięknie wyłożyć piłkę jeśli dojrzy dobrze ustawionego kolegę. Nie jest jednak póki co rozgrywającym. Nie stara się by tempo gry spoczywało na nim. W obronie natomiast nie ma jakichś cech charakterystycznych, ale jak na box-to-boxa przystało nie unika pracy defensywnej i w odróżnieniu od np. Leminy, broni dobrze. Myślę, że grając w trójce na boku mógłby się jeszcze bardziej rozwinąć. Jest młody i gra czasem paździerz.

Edit: W podanym przez Arbuziniego filmie w podobnych graczach jest Dembele i to jest fajne porównanie (balans i dynamika). Nawet pisząc "to" wyżej myślałem o tym żeby wspomnieć o Belgu, ale jednak Dembele jest dużo mocniejszy fizycznie i zrezygnowałem, by nikt nie kojarzył Dahouda z takim koniem.
Ostatnio zmieniony 19 października 2016, 23:44 przez Juvefanatp, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2016, 23:41

A no i co do kolejnych newsów to wiadomo GOllini, (myślę, że to może być skorelowane z akcjami agenta Neto). Do tego podobno chcemy Thiago Silve, ale za Darmo podobnie jak Milan. No ale i krecimy sie wokol Manolasa
wszystko za calciomercato.it

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 00:12

Ktos o charakterystyce Witsela jest nam potrzebny, ale lepszy. Sam Witsel w zime to za malo, jesli chcemy walczyc o LM. W lato jakis prospekt.

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 12:00

Alexinhio-10 pisze:Ktos o charakterystyce Witsela jest nam potrzebny, ale lepszy. Sam Witsel w zime to za malo, jesli chcemy walczyc o LM. W lato jakis prospekt.
...tylko, że tacy zawodnicy nie zmieniają klubów w zimie
Witsel jest wyjątkiem, kończy mu się kontrakt do tego gra w średniej lidze a i chęci do gry tam już mu brak

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 12:51

Juvefanatp pisze:Wspomniany kolega to na pewno fan Gladbach czyli Kejker. Myślę, że on mógłby najlepiej scharakteryzować młodego Niemca, z racji tego, że widzi go zawsze (na boisku oczywiście). Sam też lubię źrebaków, więc co nieco powiedzieć o Dahoudzie mogę.
Myślę, że to jednak o Ciebie chodziło :)
Alexinhio-10 pisze:Ktos o charakterystyce Witsela jest nam potrzebny, ale lepszy. Sam Witsel w zime to za malo, jesli chcemy walczyc o LM. W lato jakis prospekt.
Czyli kto? Po transferze Witsela będziemy mieli w drużynie dwóch wysokich box-to-box'ów - Belga właśnie oraz Khedirę. Nie sądzę żeby miał do nas dołączyć kolejny rosły zawodnik. Tym bardziej, że jest jeszcze silny i lubiący fizyczną grę Sturaro, zapłaciliśmy sporo za Mandragorę (7+7 mln E) oraz najprawdopodobniej aktywujemy klauzulę Rodrigo Bentancura więc niewiele wskazuje na kolejne tego typu ruchy.

Dominacja fizyczna w środku pola jest ważna, ale moim zdaniem naszą najlepszą pomoc tworzyli Pirlo, Marchisio i Vidal, kiedy wszyscy byli w formie. Do tego nie trzeba wzrostu, a zadziorności w grze i zaiwaniania przez cały mecz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 12:54

Wcale tak nie jest, ze wielcy nie zmieniają klubów...
Nie ma wielkich transferów od lat w Serie A, ale nie było też poważnych kwot w Serie A od lat, aż do tego lata.
Imo musimy patrzeć na tych zawodników, których będziemy mogli zarejestrować w LM, więc tutaj np. z ligi wloskiej zostają nam zawodnicy Milanu i Interu ( np. Brozo, DeSciglio), Witsel.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2016, 21:07

Do środka przyjdą Witsel i Bentancur. Więcej wzmocnień tej formacji nie będzie.

Co do Bentancura to 19 lat, wysoki, obunożny, mocne strzały z dystansu, bardzo dobra technika, potrafi też odebrać piłkę - czegoś Wam to nie przypomina? :whistle:

Charakterystyka Witsela wydaje się być zbliżona do Vidala, a Bentancura - do Pogby. Póki co to piłkarze znacznie mniejszego kalibru, ale kto wie, jak rozwiną się w topowym klubie świata, w którym nigdy jeszcze nie grali.

Zablokowany