Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 września 2016, 16:53

W zimę nie będzie żadnych głośnych nazwisk, ponieważ ...nigdy takich nie ma.
Zobaczycie, że Marotta zdementuje wszystkie plotki i powie, że nasz skład jest silny i kompletny.

Jeśli wyjdziemy z grupy LM , dyrektor będzie miał pretekst by twierdzić, że nie potrzebujemy wzmocnień gdyż jesteśmy silni.
Jeśli odpadniemy, to tym bardziej nikogo nie kupimy, gdyż na serie A i Matri by nam wystarczył w ataku do Dybali.

Dla juve zawsze liczyć się będzie Serie A , a Liga mistrzów to będzie tylko przygoda i wieczne marzenie kibiców.
Jesli ktoś chce wzmocnienia (zwłaszcza zimą) i ambitne plany na LM , to proponuje przerzucić się na Real czy Bayern. My nie w tej lidze, niestety.

Ostatnie okienka chyba wiele nauczyły, że my NIGDY nie wzmacniamy się zimą. Prędzej przyjdzie Matri albo Zaza z wypożyczenia.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2016, 16:58

Kiedy ostatnio kupiliśmy zawodnika za 90mlnE ? Ja tam myślę, że Witsel przyjdzie w zimie...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2016, 17:16

jareckik pisze:Kiedy ostatnio kupiliśmy zawodnika za 90mlnE ? Ja tam myślę, że Witsel przyjdzie w zimie...
Hmmm...
Juve nigdy nie wyda 40 mln na jednego piłkarza - przyszedł Dybala.
Juve nie ma szans na walkę z najlepszymi o Topów - pszyszedł Sandro.
Juve nigdy nie wykupuje najlepszych z ligi - a mamy iść drogą Bayernu - przyszli Pjanic i Higuain.
Juve nigdy nie zbliży się do rekordu transferowego - przyszedł Higuain.
CDN.

Hmm szczerze mało prawdopodobne mi się to wydaje ale, tak: tematy Witsela i Matuidiego upadły przez niepoważne zachowania zwierzchników ich klubów. Chcieli nas wydoić, teraz pewnie pójdą po rozum do głowy. Szczerze? Witsel i Matuidi zimą, to nie jest Science-Fiction.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2016, 18:53

Garreat pisze:
Arbuzini pisze:Witsel i Dahoud to dla mnie pakiet w pełni wystarczający na 2017 rok
Wszystko git, ale zadne 'powazne' zrodlo nigdy nie informowalo o Dahoudzie w Juve...? Jedyne co pamietam to przeklejki z angielskich tabloidow i calciomercato.
Jeszcze będą pisali. Wspomnisz moje słowa ;) . Póki co doniesienia koncentrowały się na Matuidim i Witselu, to były nasze cele na letnie mercato.
Garreat pisze:Mandragora ma 19lat i nie gra. Od chocby pojedynczego wystepu w Juve dziela go zatem lata swietlne. Jak sie wyleczy to rok-dwa wypozyczenia i dopiero sie zobaczy.
Natomiast ja uważam, że na Puchar Włoch się załapie jeśli będzie zdolny do gry. Rok lub dwa? Idealnie, tak właśnie trzeba myśleć. Na taki czas żaden zawodnik w stylu Matuidiego, czy Fabregasa nie przyjdzie, a kolejnego laga przy budowaniu kadry nie potrzebujemy.
Garreat pisze:Sturaro? Na teraz przydalby sie, ale to zaden pewniak. Siedzi na goracej lawce razem z Hernanesem i Lemina (z Kladziem nalezy sie pozegnac).
Jeszcze jakbym ja napisał co innego :roll:
Garreat pisze:Zobaczymy co bedzie z tym Witselem. Trzeba sie liczyc z tym, ze pojawia sie panowie z BPL i temat upadnie.
Szczerze to nie wyobrażam sobie takiego scenariusza. Belg ewidentnie chce sobie jeszcze coś udowodnić na polu sportowym, inaczej siedziałby dalej z uśmiechem na twarzy w Rosji. W Anglii nie ma zespołu, który jest lepszy od Juve, a Marotta chce Witsela w naszych szeregach i wie, że zimą potrzebujemy pomocnika.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Powiedz mi czy Higuain, nie jest zawodnikiem na teraz? Ja rozumiem zapchajdziury, jednak jakościowi zawodnicy w środku pola muszą być. Fabregas, Matuidi - to są jakościowi zawodnicy. Khedira to tykająca bomba, no na razie "jakoś" - póki co "tylko" jedna przerwa spowodowana kontuzją - się trzyma, zobaczymy jak będzie dalej w tym sezonie, ale to nie może być jakoś - to musi być ciągła jakość. Marchisio to dla mnie niewiadoma zdrowie&forma.
Igła to zupełnie co innego. Potrzebowaliśmy topowego snajpera, na nikogo innego nie było szans, a Argentyńczyk to obecnie jednak "trochę" inna półka piłkarska niż Matuidi, czy Fabregas. Póki co Khedira trzyma się nieźle, a w zeszłym sezonie zagrał jakieś 65% spotkań. W Bayernie nikt nie traktuje Riberiego, czy Robbena jak tykających bomb, a jako ich zmienników ściągnięto zawodników, którzy mają przed sobą jeszcze kawał kariery.
Marchisio, Khedira, Witsel, Pjanic, Dahoud/Tolisso/etc. - jako kręgosłupa do środka pomocy więcej nie potrzebujemy. Wariantu pesymistycznego, czyli poważnych problemów z Claudio i Samim nie uwzględniam.
aras pisze:W zimę nie będzie żadnych głośnych nazwisk, ponieważ ...nigdy takich nie ma.
Ale wiesz, że jakby Borussia zimą puściła Gundogana i/lub ten nie wolałby iść do City, to te twierdzenie nie miałoby już racji bytu? Nie było, bo rzadko kiedy są nawet w innych klubach. Niemniej wszystko wskazuje, że jesteśmy na taki ruch gotowi. Sytuacja z Witsela przedstawia się inaczej niż Gundo i choć chcę go u nas to jednak nazywanie go "głośnym nazwiskiem" jest lekką przesadą.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Sturaro to dla mnie kompletny kołek - z pocałowaniem ręki bym go oddał za trochę €. Może przesadzam, ale dla mnie to De Ceglie środka pola. Mandragora powinien zostać. Jeśli chodzi o naszą aktualną pomoc to dla mnie tylko Pjanic i Marchisio są niektykalni i Witsel jak przyjdzie - a to trochę za mało nieprawdaż? Chociaż ja osobiście wierzę w Lemine...
Można się rozejść. Właściwie nie ma już o czym gadać.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2016, 19:21

Dahoud? Tak to jest piłkarz, o którego powinniśmy się starać, to jest piłkarz który powinien być oczekiwany przez nas, kibiców, nie żaden Isco, Fabregas... On. Szczególnie po wyrwaniu kolejnych pomocników - Vidala, teraz Pogby. Niestety, konkurencja będzie ogromna, a szanse na angaż za pewne bardzo małe. Radze być sceptyczny przy tym nazwisku. Narobicie sobie nadziei, a latem 2017 roku będzie +20 stron na forum z komentarzami jak mogliśmy nie naciskać na transfer i negocjować się o 1 mln € po czym przychodzą Katarczycy. Sceptycyzm, a może się miło zaskoczymy :ok:
Ostatnio zmieniony 30 września 2016, 00:01 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 29 września 2016, 20:23

à propos Mandragory to chłopak brał udział w dzisiejszej sesji zdjęciowej w koszulce z nr. 38.
Tak jak Arbuz jestem za tym aby otrzymał on swoje minuty w drugiej części sezonu.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2016, 15:33

http://www.transfermarkt.pl/statistik/endendevertraege

Ej! Tak się zastanawiam, czemu nikt tutaj o tym nie napisał? :think: Umowa przecież kończy się Fernandinho z Manchesteru City :smile:... Za darmo? Czemu nie! Marotta Style. W ogóle na samym szczycie listy znajdują się środkowi pomocnicy - a więc to czego nam trzeba - drugi z nich już prawie nasz. Ja wiem że Brazylijczyk on ma 31 lat jednak poziom trzyma. :)
Ciekawe czy Marotta robi podchody? O Khedirze też było cicho, wiadomo było tylko że kontrakt mu się kończy - a tu nagle wkroczył Beppe i go zawinął. :cooler:

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 30 września 2016, 15:52

Lista ciekawa, ale i tak większość przedłuży kontrakty

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2016, 16:16

19 pisze:Lista ciekawa, ale i tak większość przedłuży kontrakty
Ja osobiście wziąłbym Fernandinho i Willemsa :pray: - nawet bardziej tego drugiego, pamiętam jak kiedyś większość forum go chciała, teraz będzie za free. Bo Witsel i tak prawdopodobnie przyjdzie zimą (za drobną opłatą.). Robbenem też bym nie pogardził - ale to z racji ogromnej sympatii do tego zawodnika.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2016, 16:21

Przy okazji widać wesołą twórczość Transfermarkt przy wycenie zawodników. Zlatan czy Robben mają niską wartość, bo im się kończy kontrakt, ale już taki wymiatacz jak Kościelny czy inny Witsel mają wartość ponad 20 milionów.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2016, 16:43

trasnfermarket jest spoko, jesli chodzi o śledzenie właśnie kończących się kontraktów czy kadr, ale wartość to żal.

Właśnie Witsel to konieczność z tej listy bo i tak nas kocha.
Można pomyśleć o Fernardinho, Kościelnym ( jeśli np odpuścimy Benatię bo wiecej czasu spędzi w szpitalu niż na boisku) ew. Willemsie, kiedyś ludzi się nim jarali.
Mniemam, że Marotta wybierze max dwóch zawodników i jednym z nich będzie Witsel, jesli oczywiscie nie sciągniemy go zimą.

Yalistas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2016, 21:46

Ouh_yeah pisze:Przy okazji widać wesołą twórczość Transfermarkt przy wycenie zawodników. Zlatan czy Robben mają niską wartość, bo im się kończy kontrakt, ale już taki wymiatacz jak Kościelny czy inny Witsel mają wartość ponad 20 milionów.
Jestem przekonany, że szybki koniec umowy to nie jedyna przyczyna - drugą może być wiek - na Transfermarkt Zlatan na spółę z Czechem i tak są najdroższymi zawodnikami +34. Pamiętaj, że to jest wartość rynkowa zawodnika, na którą składa się więcej, niż tylko bieżąca dyspozycja.

Robben był wyceniany przez w/w portal jeszcze w lutym 2015 na 33mln, jednak niedługo później doznawał kontuzji, które wyeliminowały go na ponad 140 dni, w skutek czego nie zagrał w minionym sezonie nawet połowy spotkań w Bundeslidze (15) i dołożył do tego całe 3 w LM. Wcześniej też lekko nie miał.

W tym sezonie od 18-go lipca do 12-go września ponownie nie mógł grać i spędził 101 minut na boisku. Nie dziwne, że jego wartość leciała sukcesywnie na pysk.

00:28 - co on nie dograł... ta technika, ten kunszt. Na zawsze w naszych sercach.
youtube.com/watch?v=rQ60wRLVT3s
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 02 października 2016, 16:42

Marzy mi się zimowe okienko w stylu:

OUT: De Ceglie, Asamoah, Hernanes
IN: Witsel, Fabregas (wyp.)

A potem letnie:
OUT: Evra, Lichtsteiner, Mandzukic
IN: Darmian, Dahoud/Tielemans, Belotti

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 października 2016, 18:18

Ktoś już wspominał o potwierdzonym przez samego Beppe Bentancurze w lecie a ja chcę przypomnieć, że według Di Marzio rozmawialiśmy z Alessandro Luccim przy okazji załatwiana Cuadrado również o Matiasie Vecino w kontekście kolejnego letniego okienka. A że Lucci dogadał z Chelsea fajne warunki powrotu Kolumbijczyka... ;)

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2016, 19:06

RICTOR pisze:Ktoś już wspominał o potwierdzonym przez samego Beppe Bentancurze w lecie a ja chcę przypomnieć, że według Di Marzio rozmawialiśmy z Alessandro Luccim przy okazji załatwiana Cuadrado również o Matiasie Vecino w kontekście kolejnego letniego okienka. A że Lucci dogadał z Chelsea fajne warunki powrotu Kolumbijczyka... ;)
Gdzieś tam kiedyś mignelo mi dość mocne info właśnie o Vecino i szczerze bym mógł postawić piwo na to że on będzie naszym darmowym prezentem w przyszłe lato bo z tego co pamiętam to kończy mu się właśnie w 2017 kontrakt

Zablokowany