Liga Mistrzów 2016/17

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany

Na jakim etapie Juventus zakończy udział w LM 2016/17

4. miejsce w fazie grupowej
1
1%
3. miejsce w fazie grupowej
1
1%
1/8 finału
5
3%
ćwierćfinał
15
10%
półfinał
41
28%
zwycięstwo
83
57%

Liczba głosów: 146
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 12:40

Makiavel pisze:Za kasę ośmieszają nas przed piłkarskim światem, dając robić ze sobą, co chcą.
Jedyną alternatywą dla Legii było chyba sprzedanie meczu w el. LM, ale nie sądzę by klub o tak słabej renomie zdołał wziąć więcej, niż za awans i dostawanie batów w fazie grupowej :prochno:

Tak jak napisał @panlider, ta drużyna zrobiła już swoje dla klubu, czyli zarobiła w tym sezonie kupę siana #HajsMusiSięZgadzać

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 18:23

Pamiętam, że Napoli BVB bez problemu sklepało u siebie, a obecnie nie postawiłbym na niemiecki klub, oprócz Bayernu, w meczach z Roma czy Napoli właśnie ( nie mówię o dyspozycji chwili, ale tak gdy jedni i drudzy byliby w dobrej dyspozycji). Borussia to nie jest klub z którym można przegrać w takim stylu. To druga europejska liga.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 18:44

Tu miało znaleźć się przekonywanie, o trudnych warunkach pracy w Dortmundzie, transferach i podobieństwo do Atletico, Porto, Juve, analogii między sytuacją w Serie A Romy i Napoli, ligowym przeciwniku-hegemonie jakim jest Bayern, ale szkoda mi trochę czasu, bo wiem kim jest rozmówca ;) Zgubiłem się gdzieś podczas 1/3 pisania, bo argumentów przeciw jest dość sporo.

Może iść do kasacji :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2016, 13:12

nie naśmiewam się z Legii bo z takim trenerem to i tak niezły wynik, doceniam autora filmiku

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
petrarka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 września 2016, 21:02

Taka mnie dzisiaj naszła myśl, że Juventusowi jak w mordę strzelił brakuje jakiejś przekonującej wygranej w finale LM. Przypominam, że raz wygraliśmy po ewidentnym błędzie sędziego (Boniek był faulowany przed polem karnym), a drugi dopiero po karnych. Jak na taki klub to jednak trochę wstyd...
Może w tym sezonie? Tak czy inaczej chciałbym dożyć Juventusu, który miażdży lub co najmniej dominuje przeciwnika w finale LM, by potem z dumą wznieść Puchar Europy :juve:

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2016, 22:47

Dalej amatorka w wykonaniu Legii...Czarek Pazura w 60 min. zdejmuje jedynego napastnika, więc w praktyce broni wyniku 0-2. Skutecznie. Od tamtego momentu Sporting oszczędzał siły na trudniejsze spotkania ligowe. Real znów nie wygrał w Dortmundzie...

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2016, 23:09

Co jak co ale w drugiej połowie nie wyglądało to źle. Sporting miał przewage ale Legia też miała kilka swoich szans. A porównując to do pierwszego meczu to wogole różnica klas.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2016, 23:09

Glik pakuje na 1-1 w 94 minucie przeciwko Leverkusen i odziwo nie była to bramka zdobyta głową. I to jaka bramka! Glik robił furorę w Torino a teraz robi w Monaco.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2016, 23:43

Wojtek pisze:Glik pakuje na 1-1 w 94 minucie przeciwko Leverkusen i odziwo nie była to bramka zdobyta głową. I to jaka bramka! Glik robił furorę w Torino a teraz robi w Monaco.
Nadmieńmy, że odkupił swoje winy przy kompletnym zignorowaniu w polu karnym Hernandeza przy bramce dla Bayeru.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2016, 03:26

A ta cała FC Kopenhaga, która kiedyś nam sporo problemów narobiła rozbiła Brugge 4-0 po szalonej drugiej połowie, piękny gol na 2-0 Delaneya. Jedna z 3 najładniejszych bramek wtorkowych meczy po Dybali i Gliku. Jeszcze się okaże że Leicester wyjdzie z 1 miejsca a Duńczycy z 2.

Obawiam się że wszystkie 4 drużyny angielskie wyjdą ze swoich grup...

Zastanawiam się z kim możemy mieć więcej problemów z Sevillą czy Lyonem? Te drużyny raczej są na tym samym poziomie, oglądając skróty takie wrażenie odebrałem.

No a co do Legii, to śmiać mi się chciało jak słyszałem zachwyty w pomeczowym studio w Canal+ :ahsisi: Panie? Z czym do Europy!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Teo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 września 2016, 09:31

Przede wszystkim jest potrzebna zdrowa stabilność ,tzn. zostawić Magierę na kilka lat,a nie zmieniać trenera co roku(nie mówiąc co kilka miesięcy, jak ostatnio) ,bo to chore i niszczące.Chociaż Hasi to był kompletny koń trojański,osobowość czystej destrukcji,więc tutaj w 100% trzeba go było odstrzelić.Szkoda,że z Czerczesowem nie wyszło na dłużej,bo zrobił coś czego obecnej Legii totalnie brakuje,a więc znakomicie przygotował kondycyjnie zespół
Właśnie bardzo słabe przygotowanie fizyczne będzie teraz największym wrogiem nowego trenera,a tego nie da się zmienić od ręki.Właściwie to dopiero w rundzie wiosennej będzie to jego zespół...pod warunkiem,że Magiera(jego ludzie) będzie potrafił to uczynić

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2016, 21:16

Heh niecodzienna sytuacja :smile: Sterling najpierw strzela do swojej bramki a chwile później do brami przeciwnika...

Jestem w szoku że Ludogorets prowadzi z PSG...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 28 września 2016, 21:25

Pomijając nawet obecny wynik meczu Atletico z Bayernem tak sobie pomyślałem, że gdyby tak Bayern z 2. a my z 1. miejsca i wiecie co w fazie pucharowej, to byłaby, byłaby to bardzo zabawna historia...

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 28 września 2016, 22:06

szczypek pisze:Pomijając nawet obecny wynik meczu Atletico z Bayernem tak sobie pomyślałem, że gdyby tak Bayern z 2. a my z 1. miejsca i wiecie co w fazie pucharowej, to byłaby, byłaby to bardzo zabawna historia...
Spoko, szanse na to, że wyjdziemy z 1. miejsca i tak są średnie po naszym domowym remisie z Sevillą. Zobaczymy, bo może to i lepiej. Nie jest powiedziane, że Barcelona, Real i Bayern wyjdą z 1. miejsc.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 28 września 2016, 22:08

Bayern Bayernem, a Neapol prowadzi 4:0 z przesłabą Benficą...jakim cudem Portugalia ma 3 drużyny w LM?

Zablokowany