Paulo Dybala

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2016, 22:59

To dzięki temu, co grał w Palermo trafił do Juve, to raz.

Dzięki temu, co grał w Palermo jego klub plasował się relatywnie wysoko w tabeli, więc było to skuteczne. To dwa.

Chłopak ma predyspozycje do gry głębiej, to trzy.

Dzisiaj po prostu był mało efektywny w tej grze i to był problem.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 września 2016, 23:24

Makiavel pisze:To dzięki temu, co grał w Palermo trafił do Juve, to raz.

Dzięki temu, co grał w Palermo jego klub plasował się relatywnie wysoko w tabeli, więc było to skuteczne. To dwa.

Chłopak ma predyspozycje do gry głębiej, to trzy.

Dzisiaj po prostu był mało efektywny w tej grze i to był problem.
Ta, ma takie same predyspozycje jak Messi czy Del Piero. Dzisiaj to pal licho te jego cofanie, ale bawił się w jakiegoś Maradonę i chciał okiwać tłum przeciwników. Ani razu mu nie wyszło a ten dalej jak głową w mur. Dzisiaj nie było widać chemii między Higuainem, a nim takiej jak z Sassuolo. Ogólnie nie było widać zgrania pomiędzy Dybalą, a resztą. Z Alvesem wczesniej sobie fajnie współpracował, a dzisiaj nie bardzo. Słaby występ, ale co się nastarał i namęczył to trzeba mu oddać.

FORZA JUVE!!!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2016, 07:38

Makiavelu, a Ty ile obejrzałeś meczów Palermo z grającym głębiej Dybalą? To że czasami biegł z piłką przez pół boiska nie wynikało z jego ustawienia, tylko z bycia najczęściej jedynym napastnikiem drużyny walczącej o utrzymanie :P

http://www.juvepoland.com/news.php?id=33028 wywiad z grudnia - "Po przybyciu do Juventusu myślałem, że będę grał jako środkowy napastnik, tak samo jak w Palermo. Trener poprosił mnie, żebym grał trochę głębiej i miał jak największy udział w grze".

Ale decyzja Maksa oczywiście słuszna, bo szkoda by było marnować tak wyraźne predyspozycje.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2016, 08:18

HALO!!! Pobudka!!! czego wy się spodziewaliście? przecież Dybala w LM to dramat i to nie nowość więc? pierwszy raz oglądaliście chłopaka w tych rozgrywkach? ktoś niedawno napisał, że Dybala się przez ostatni rok bardzo rozwinął [ciach] ale jeśli chodzi o grę w LM to Argentyńczyk powinien się [ciach] na jakieś korepetycje zapisać i to szybko bo jeśli się Pawełek nie ogarnie to nasze marzenia o wygraniu LM możemy schować między marzenia naszych ligowych rywali o mistrzostwie Włoch :roll:

EDIT: kasuję czyjeś porównanie o M. bo na niektórych to słowo działa jak płachta na byka
Ostatnio zmieniony 15 września 2016, 09:48 przez Maly, łącznie zmieniany 2 razy.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2016, 08:55

Maly pisze:HALO!!! Pobudka!!! czego wy się spodziewaliście? przecież Dybala w LM to dramat i to nie nowość więc? pierwszy raz oglądaliście chłopaka w tych rozgrywkach? ktoś niedawno napisał, że Dybala się przez ostatni rok bardzo rozwinął natomiast Morata przez 2 lata u nas stał w miejscu, trochę/dużo w tym prawdy jest ale jeśli chodzi o grę w LM to Argentyńczyk powinien się do Hiszpana na jakieś korepetycje zapisać i to szybko bo jeśli się Pawełek nie ogarnie to nasze marzenia o wygraniu LM możemy schować między marzenia naszych ligowych rywali o mistrzostwie Włoch :roll:
Ty jak się kochasz z dziewczyną to chyba zakładasz jej na twarz maskę ze zdjęciem Moraty :doh:

Wszędzie tylko Morata, Morata, Morata .... jakie to nudne.

Gdyby Khedira był bardziej skuteczny to Dybala miałby w tym meczy dwie asysty, dodatkowo gdybu nie pech Higuaina to zaliczyby udział przy bramce nr 3 po pięknym podaniu. Dybala zagrał dobre zawody w meczu, którym nie mieliśmy szczęścia, zbrakło bramek.

Po drugie, to tylko ślepy nie widzi, że Dybala w tym sezonie jest innaczej ustawiony. Jak strzeli 10 bramek to będzie wyczyn, ale za to 10 asyst to minimum co osiągnie.

Zero szacunku dla Pogby
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2016, 10:01

Palermo z Dybalą było w środku tabeli, to raz.

Dwa, ładnych parę meczów z Dybalą (którego chwaliłem przed przyjściem do nas nie raz, podobnie, jak Igłę) operującym głębiej widziałem. 10 asyst nie wzięło się z przypadku, a Paulo świetnie się spisuje grając między liniami. Problemem więc wczoraj nie było to, że grał nisko, tylko, że nie grał dobrze.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2016, 12:26

Jak tam dziubki, skreśliliście już Dybale ? ;) Zwracam się z apelem, by zastanowić się co się pisze, a nie mamlać ryjem jak zwykły polaczek

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2016, 19:39

Kiedy patrzymy na grę Dybali to od razu się kojarzy Messi x lat do tyłu.Ten sam styl ,szybki drybling i szukanie strzału z lewej nogi.Za kilka lat Dybala bedzie prawdziwym topem.Musi nabrać jeszcze masy i dojrzeć mentalnie .

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2016, 18:42

Mając w pomocy takie demony kreatywności, jak Lemina, Asamoah i Khedira, Paulo nie ma innego wyjścia, jak cofać się i rozgrywać. Było to doskonale widać zarówno w meczach z Lazio, jak i z Sevillą. Warto zauważyć, iż oba te mecze nie poszły najlepiej, chociaż z Lazio udało się wygrać.
Wniosek może być tylko jeden.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2016, 19:11

Ja się nie dziwię, że Dybala gra teraz jakby trochę słabiej. Allegri nie jest głupi i widzi co się dzieje. Lemina, Asa, Hernanes i Sturaro to mają taki talent do rozgrywania jak Chiellini do dryblingu i nic dziwnego, że Paulo musi się wracać przez co jego potencjał jest tłamszony bo ogarnięty zawodnik podałby mu na 20-30m i już mógłby coś robić, a tak to musi się wracać.
Ja tam się nie martwię bo chłopak jak ma piłkę przy nodze to wie co z nią zrobić i nie widać w jego oczach paniki. Nie ma co narzekać. Teraz widać jaką robotę robił Marchisio i brak takiego zawodnika jest natychmiastowo zauważalny i ma to wpływ na całą drużynę.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 19:15

To smutne, że nie widać u Dybali poprawy w grze prawą nogą. To wieczne szukanie lewej, poważny brak.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 19:41

Jak tam, podoba się postawa Dybali rodem z Palermo? Tyle z niego pożytku w środku, tyle daje drużynie, tak gra dla kolegów, że ho, ho. Gra między liniami jak bulterier, jak wściekły byk, jak Tomy Lee Jones w ściganym. Co tam, że w nowej taktyce Maksa nie ma kto wsadzić piłki do bramki, najważniejsze jest kreowanie, z którego wynika ponad 9 tysięcy (over 9000!!!!111oneoneone) 100% sytuacji w każdym meczu.

Allegri wykastrował napastnika, ale to nic, bo teraz najważniejsze to tworzyć :hellyes:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2016, 12:43

- W ostatnim oknie Barcelona zaproponowała za mnie 90 milionów euro. Juventus odmówił i jestem wdzięczny, bo to oznacza, jak bardzo tu we mnie wierzą. Nie jest łatwo odrzucić takie oferty. Cieszę się, że zostałem bo gram w jednym z najlepszych klubów na świecie. Nie wiem, czy kiedykolwiek zdecyduję się na odejście.

No czyli Barca w każdy następnym okienku będzie na niego polować...a jeśli jeszcze Neymar odejdzie do PSG to już na bank go stracimy.. :sad:

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2016, 13:28

Wojtek pisze:- W ostatnim oknie Barcelona zaproponowała za mnie 90 milionów euro. Juventus odmówił i jestem wdzięczny, bo to oznacza, jak bardzo tu we mnie wierzą. Nie jest łatwo odrzucić takie oferty. Cieszę się, że zostałem bo gram w jednym z najlepszych klubów na świecie. Nie wiem, czy kiedykolwiek zdecyduję się na odejście.

No czyli Barca w każdy następnym okienku będzie na niego polować...a jeśli jeszcze Neymar odejdzie do PSG to już na bank go stracimy.. :sad:
Dobre :D gość mówi, że nie chce odchodzić i w sumie mógłby u nas zostać do końca kariery, dodatkowo stanowi naszą młodą gwiazdeczkę, a Ty wyciągasz z tego wniosek, że za niedługo odejdzie :D to trochę tak jakbym powiedział, że cieszę się, że mogę kibicować Juventusowi i mam zamiar być jego fanem do końca życia, a Ty zrozumiałbyś, że jestem sezonowcem :D

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2016, 15:13

Wojtek pisze:- W ostatnim oknie Barcelona zaproponowała za mnie 90 milionów euro. Juventus odmówił i jestem wdzięczny, bo to oznacza, jak bardzo tu we mnie wierzą. Nie jest łatwo odrzucić takie oferty. Cieszę się, że zostałem bo gram w jednym z najlepszych klubów na świecie. Nie wiem, czy kiedykolwiek zdecyduję się na odejście.

Dobrze czytać takie doniesienia z różnych źródeł, bo zacytowana przez Ciebie wypowiedź jest okrojona. Czytałem po włosku całość i Dybala dodał, że opuściłby nas jedynie dla dobra klubu, nie siebie samego. Wypowiedział się zatem w bardzo korzystnym dla nas tonie.

ODPOWIEDZ