Serie A 16/17 (4): Inter 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 18:53

Hmm postawiłem na bramkę Khediry do przerwy i co? 2x 100% szansa i dał pupy.

Mecz jakoś mi tak nie wchodzi. Nie wiem czemu... Hmm. Wiem. Gramy nudno powoli i bez polotu. Niby jak zawsze, ale po Sassuolo człowiek ma ochotę na więcej! Zwłaszcza w obliczu meczu z Sevilla...

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 18:54

Zero pomysłu na grę, Pjanic wygląda sto razy lepiej na b2b niż na regiście, nie wiem czemu nie gra Lemina. Obstawiam że skończymy z czerwienią i będzie 0:0

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Fajna taktyka. Podawaj do tyłu i nie kreuj żadnych sytuacji napastnikom. Khedira mial dwie sytuacje, a napastnicy zadnej. Wkurza to powoli. Benatia po kilku fajnych meczach kontuzja :facepalm: Maja to wygrac.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Marnie to wygląda, właściwie brak jakichkolwiek sytuacji. Granie z Mandzu to tak jakby wyjść w 10... W drugiej połowie trzeba jak najszybciej wprowadzić Lemine, aby Pjanic przeszedł wyżej. Dybala w słabej formie i z przodu właściwie nic nie idzie.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Typowe włoskie szachy... Mecz walki, ale czego innego się spodziewać po derbach?

Z Asamoaha już nic nie będzie. Gościu nawet nie ustawia się dobrze i nie podchodzi do gry. Sandro wybiega podczas kontry na trzech gości, a Asamoaha zwalnia i zostawia go samemu sobie :doh: Dawać mi tutaj raz, raz Leminę na dmf'a i przesunąć wyżej Miralema, który nie bardzo ogarnia pozycję registy. Jakiś taki schowany i nie swój.

Czekam na ogień w drugiej połowie :pray:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 18:55

Niech ktoś zdejmie te kajdany Pjaniciowi.Nasz środek pola to tragedia.Wszyscy czekają na Marchisio jak na zbawienie.

Po przerwie dawać Igłę i Cuadrado.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wypisz, wymaluj ten sam chłam co przed kilkoma dniami przeciwko Sevilli. Kreatywność zespołu na poziomie europejskiego drwala, Khedira marnujący jedną, jedyną wyborną sytuację, Dybala z raptem 5-ma sekundami w polu karnym rywala. Całości dopełnia daremny Asamoah i kontuzja - a jakże! - mięśniowa Benatii :lol:

Zero przyjemności z oglądania, stracone kolejne minuty z życia, które mógłbym przeznaczyć choćby na sen.

Marzy mi się, żeby kiedyś móc widzieć Juventus naprawdę dążący do europejskiej perfekcji, również pod względem mentalnego podejścia do nowoczesnego futbolu, a nie kultywujący ten włosi, zaściankowy, kunktatorski sposób bycia na boisku.

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Beznadziejny mecz. Poza strzałem Pjanica, zmarnowaną setką Khediry i strzałem Icardiego nic w tym meczu się nie działo. Nasz środek jest jakiś niewyraźny. Asamoah to nie ten poziom, Khedira bezjajeczny jak zwykle. Szkoda Witsela.

FORZA JUVE!!!
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Straszna kopanina, Pjanic niewidoczny, Dybała znowu się cofa i w końcu na 2-3 zawodniku się przewraca, Khedira zmarnowana seta. Słabo, dobrze, że Icardi tego nie wcisnął.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jakie to jest widowisko, to chyba dzisiaj moja drużyna w b klasie zagrała lepiej przegrywając z ekipą, która do tej pory zdobyła 2 punkty. Fajnie.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Źle to wygląda. Jeżeli ta połowa nie przekona Maxa, że Pjanić nie jest, nie był i nie będzie registą, to chyba nic go już nie przekona. Przynajmniej do powrotu Marchisio.

Tu nie chodzi o to, że Asamoah jest słaby. On po prostu... jest. Jest na boisku i tyle. Tak bezpłciowego zawodnika nie było od czasu, z całym szacunkiem, Padoina. Tamten przynajmniej nie tracił głupio piłek i całkiem fajnie harował w obronie. Dajcie mi kondycji na 60min. a nie zagram gorzej od Kwadwo. Strasznie go lubię, ale chyba pora na Sampdorię, Torino czy inne Udinese. Lemina od zaraz!

Szkoda, że wykruszyła się jedna zmiana. No cóż.
Aha, Lichtsteiner gra, bo? Bo jest lepszy w obronie od Cuadrado? Polemizowałbym.

Obrazek
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 18:56

Gramy niestety bezbarwnie i bezjajecznie. Nie widać pomysłu, mnóstwo niedokładności i strat w środku pola, Inter nas zatrzymuje zazwyczaj w okolicach 40 metra, nie jest to nic dziwnego, bo dzisiaj nawet niewidomy przeczytałby i przerwał nasze akcje. Słaby mecz Dybali niestety, niewidoczny Pjanić, Khedira, jak to ostatnio ma w zwyczaju, spartolił patelnię od Sandro, dziwnie elektryczny Barzagli. Asamoah nie wiem po co w ogóle wychodzi na boisko, gość potrafi być co najwyżej poprawny, nie wnosi absolutnie niczego do naszej gry, czasami tylko jakiegoś babola. Bardzo źle to wygląda kolejny już mecz...

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 18:56

Nie wiem co mam napisać po tej połówce. inter bardzo chce ale nie może a my ani nie chcemy ani nie możemy. Nasz początek sezonu drugi raz z rzędu nie powala tyle, że w tym sezonie póki co jakoś punktujemy. Więcej emocji dla mnie jest na meczu Legia - Zagłębie w którym Lubinianie na szczęście leją warszawskie ogórki. Wracając do Juve - marnie to wygląda a ogląda się jeszcze gorzej. Niech ogarną się w drugiej połowie bo nie wygrać z tymi kartoflami to wstyd. Dybala słaby w tym sezonie póki co. Benatia :facepalm:
Nagrał się, zobaczymy ile będzie pauzował.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 18:57

jackop pisze: Jakby graczy obu drużyn wrzucić do jednej klatki, to nikt by nie zauważył różnicy #SquadTakiMocny #CzłowiekDrzewo Żegnamy Benatię i widzimy się z nim pewnie gdzieś w grudniu.

Czekam na wejście Pjacy w 88 minucie #AllegriMiszcz Po Sevilli wyczerpał mi się zapas tolernacji dla gównianej gry.

45 minut dzieli Napoli od lidera. Słodko.
Ochłoń, bo zachowujesz się jak przedszkolak.

Generalnie Khedira nie ma instynktu zabójcy, bo to już kolejny mecz, gdzie ma setkę i jej nie wykorzystuje. Dobrze chociaż, że tego babola Chielliniego na bramkę nie zamienił po chwili Icardi. Piękny strzał Pjanicia - niewiele tam brakowało.

Inter gra podobnie do Sevilli - wysoki pressing i dużo biegania, z czym momentami sobie nie radzimy. O ile na własnej połowie jakoś to wygląda, tak nie mamy zbytnio pomysłu na rozegranie pod polem karnym rywala. Niby są zrywy Dybali, ale nic z tego nie wynika i póki co nie mamy żadnej interwencji z obu stron. Wpuścić Higuaina i przyspieszyć. Przydałby się też Cuadrado.

Mam nadzieję, że Benatia jedynie naciągnął mięsień i to nic groźnego.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 18:57

Żenada. W tym sezonie graliśmy tylko przez pół godziny w meczu z Sassuolo. Reszta to człapanie i klepanie piłki jak na orliku. Nasze ustawienie robi sie coraz bardziej skostniałe. Zobaczcie jaki skład wystawił wczoraj Simeone, uważany powszechnie za największego współczesnego murarza. 6 ofensywnych graczy i wynik 5 do jaja. U nas gra 5 obrońców+Mandzukic, 2 nastawionych bardziej na defensywe pomocników i wycofani do tyłu Dybala z Pjaniciem, którzy gdyby dostali troche swobody mogliby coś zdziałać z przodu. Allegri boi się wystawić Alvesa i Sandro na wahadłach i musi to bilansować defensywniejszym środkiem pola i sadzaniem Pjanicia. Najdroższy piłkarz w historii klubu, najskuteczniejszy strzelec zespołu gnije na ławie i ogląda popisy drewnianego Chorwata. Lemina tak samo, może nie jest drugim Vidalem, ale przynajmniej pilnuje porządku w środku i nie dubluje pozycji skrzydłowego jak Asamoah. Wiedziałem że nie bedzie to łatwy mecz, ale takiej żenady się nie spodziewałem.

Obrazek
Zablokowany