Ofiary śmiertelne i ranni podczas paniki na stadionie w Syri
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Troje dzieci straciło życie (zdaniem świadków), a ponad 100 osób zostało rannych podczas piątkowej paniki, jaka wybuchła po walkach kibiców na meczu pierwszoligowym w syryjskim mieście Kameshli (północno-wschodnia Syria).
Jak mówią świadkowie wydarzeń, policja otoczyła stadion i strzelała w powietrze, usiłując w ten sposób powstrzymać bójki. Na stadionie w Kameshli znajdowało się wówczas od 5 000 do 7 000 ludzi, przybyłych na mecz drużyn z Kameshli i pobliskiego Deir al-Zour.
Fani drużyny gości rzucali kijami i kamieniami w stronę miejscowych kibiców. "Nie mieliśmy szansy obrony, bo byliśmy zaatakowani znienacka. Pozostawała nam tylko paniczna ucieczka" - powiedział jeden ze świadków zajść. Inny powiedział, że "obcy" kibice wykrzykiwali obraźliwe slogany wobec kurdyjskich kibiców Kameshli, miasta położonego niedaleko granicy z Irakiem.
Według informacji ze szpitali, nie było ofiar śmiertelnych, ale ponad 100 osób przywieziono do szpitali z urazami i ranami. Wśród rannych był też 11-letni chłopiec, raniony kulą w brzuch.
Kurdowie stanowią niemal dwumilionową społeczność w 15-milionowej Syrii. Władze syryjskie nie traktują jednak Kurdów jako mniejszości narodową, podkreślając jednorodność etniczną swego kraju.
źródło: ligawloska.ys.pl
Według mnie taka rywalizacja nie ma sensu. NIenawiedze bujek stadionwych, to niszczy sport.
Jak mówią świadkowie wydarzeń, policja otoczyła stadion i strzelała w powietrze, usiłując w ten sposób powstrzymać bójki. Na stadionie w Kameshli znajdowało się wówczas od 5 000 do 7 000 ludzi, przybyłych na mecz drużyn z Kameshli i pobliskiego Deir al-Zour.
Fani drużyny gości rzucali kijami i kamieniami w stronę miejscowych kibiców. "Nie mieliśmy szansy obrony, bo byliśmy zaatakowani znienacka. Pozostawała nam tylko paniczna ucieczka" - powiedział jeden ze świadków zajść. Inny powiedział, że "obcy" kibice wykrzykiwali obraźliwe slogany wobec kurdyjskich kibiców Kameshli, miasta położonego niedaleko granicy z Irakiem.
Według informacji ze szpitali, nie było ofiar śmiertelnych, ale ponad 100 osób przywieziono do szpitali z urazami i ranami. Wśród rannych był też 11-letni chłopiec, raniony kulą w brzuch.
Kurdowie stanowią niemal dwumilionową społeczność w 15-milionowej Syrii. Władze syryjskie nie traktują jednak Kurdów jako mniejszości narodową, podkreślając jednorodność etniczną swego kraju.
źródło: ligawloska.ys.pl
Według mnie taka rywalizacja nie ma sensu. NIenawiedze bujek stadionwych, to niszczy sport.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Wojtom
- Juventino
przypomina mie sie tragedia związana z Juventusem
.............. nie powinno sie to zdażać nigdy i niegdzie zwłaszcza ze na mecze chodzą małe dzieci !! nie rozumiem całkowicie tych , którzy przychodzą na mecz tylko po to aby zrobić jakąś zadyme albo porozwalać coś i pobić sie z innymi czesto o wiele od siebie młodszymi.............
:?
:?

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- RuTeK
- Juventino
Co to sie dzieje na swiecie??? Powiedzcie mi po co te zamieszki na stadionach?? I to jeszcze w jakiejs pipidowej lidze!!! Zupelnie jak w Polsce!!! Czy w naszych czasach nie mozna isc spokojnie na mecz i ogladnac go w spokoju?? [*][*][*]
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Edgar Davids
- Juventino
i wy ich nazywacie kibicami?? co demoluja wlasny stadion?? to sa kibice?? ja rozumiem emocje...ale to nie sa kibice!!!!!!! :evil: :evil:
Mio cuore sempre sara bianco-nero :*
- Edgar Davids
- Juventino
wybaczcie....teraz widze, że jeszcze nikt ich nie nazwal kibicami..;]
mam jakies chore filmy...jeszcze raz zwracam wam honor...ale i tak niech nikt ich tak nie nazywa
mam jakies chore filmy...jeszcze raz zwracam wam honor...ale i tak niech nikt ich tak nie nazywa

Mio cuore sempre sara bianco-nero :*
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Ten rok jest straszny :!: Co chwile na jakiś stadionach na świecie wydarzają się jakieś tragedie. Od śmierci piłkarz, aż po zamieszki tak jak te w Syrii. To jest straszne i trzeba coś tym zrobić 

- Tomusmc
- Juventino
Moim Zdaniem nadchodzi Apokalipsa! Za duzo rzeczy sie naraz dzieje i coraz wiecej osob zaczyna ginąć! Straszne rzeczy! zeby nawet piłka nożna stała sie głównym watkiem morderstw! to naprawde smutne 
<-=JuventuS=->OldSchool!! Kochamy Cie i na zawsze bedziesz w naszych sercah 

- GRZYB!
- Juventino
zle sie dzieje a bedzie jeszcze gorzej...
teraz walne glupote ale czasami jednak lepiej sie czuje kiedy widze ze nie tylko ja mam tak pojechane zycie
glupi ja jestem czy co ???
teraz walne glupote ale czasami jednak lepiej sie czuje kiedy widze ze nie tylko ja mam tak pojechane zycie
glupi ja jestem czy co ???
Podróż o długości tysiąca mil rozpoczyna się od pojedynczego kroku...
- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Takich ludzi to ja nazywam mordercami, a nie kibicami...
Ale najwieksi idoioci tego tragicznego wydarzenia to policjia...
Kilkanascie godzin po tragicznych wydarzeniahc w Madrycie a te patalachy strzelaja sobie na wiwat... :evil: :evil: :evil:
Ale najwieksi idoioci tego tragicznego wydarzenia to policjia...
Kilkanascie godzin po tragicznych wydarzeniahc w Madrycie a te patalachy strzelaja sobie na wiwat... :evil: :evil: :evil: