Alvaro Morata
- Makiavel
- Juventino
Jakby ktoś nie śledził to Morata ma już bramkę i asystę na swoim koncie w tym sezonie ligowym, Mandzukic ma okrągłe zero bramek i tyle samo asyst 

"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ciągle próbujesz mi wmówić, że uważam Mandzu za napastnika lepszego niż Morata. JA TAK NIE TWIERDZĘ. Twierdzę, że nie można o Alvaro powiedzieć, że jest napastnikiem lepszym, bo nie ma ku temu po prostu podstaw.Maly pisze:wy uparcie twierdzicie, że Mandzukic to lepszy napastnik bo w przeciągu jednego sezonu zdobył gola więcej![]()
Mnie nie podnieca nasz chorwacki napastnik, wolałbym zamiast niego dziesięciu innych, nie miałbym nic przeciwko gdyby zmiennikiem Higuaina był Morata. Wy natomiast czujecie ogromną potrzebę wywyższenia Moraty nad Mandzu i bierze się to, mam wrażenie, chyba głównie z niechęci do tego drugiego.
No bystrzak, jaka dogłębna analiza, propsy!Makiavel pisze:Jakby ktoś nie śledził to Morata ma już bramkę i asystę na swoim koncie w tym sezonie ligowym, Mandzukic ma okrągłe zero bramek i tyle samo asyst
- Kicek7
- Juventino
Mandżukić strzelił gole w obu meczach z MC, jak coś.Maly pisze:ew jeśli się upierasz zakoduj sobie to co napisał wyżej Makiavel - dzięki Moracie wyszliśmy z grupy bo on strzelił gola (z niczego) w meczu z MC
- panlider
- Juventino
Relatywizm by Makiavel z tematu o Pogbie:
Pogba miał jeden dobry sezon? W takim razie ile "dobrych sezonów" miał Morata?
Poza tym Real ma strzelonych 10 bramek, a my 6. Porównywanie dokonań napastników z tak różnych lig, jak hiszpańska i włoska oraz tak odmiennie usposobionych zespołów, jak Real i Juve, jest kompletnie bez sensu.
Nie ogarniam, jak można pisać takie rzeczy o Francuzie, przy jednoczesnym głoszeniu, że Hiszpan będzie topem :doh:Makiavel pisze:Pogba zaś nie jest ani najlepszym środowym pomocnikiem świata, ani nie jest w pierwszej trójce ani piątce na tej pozycji. Jest bardzo dobry, oczywiście, może stać się kiedyś jednym z najlepszych, bo jeszcze wiele przed nim, ale na razie to jest tylko najdroższy a jego poziom sportowy nie odpowiada cenie. On obrósł w jakiś dziwny mit, że już jest topem topów, a tak naprawdę dotąd rozegrał jeden dobry sezon (chodzi mi o utrzymanie poziomu wysokiego od sierpnia/października do maja/czerwca bez spadania poniżej pewnego poziomu). Wcześniej miał świetne miesiące, ale przeplatał je okresami bardzo przeciętnymi jeśli nie słabymi.
Pogba miał jeden dobry sezon? W takim razie ile "dobrych sezonów" miał Morata?
Pozwolę sobie zastosować waszą retorykę. Morata ma 244 minut w lidze, Mandzukic 153 minuty. Przecież nie można od rezerwowego napastnika wymagać tylu bramek, co od podstawowego (na razie)Makiavel pisze:Jakby ktoś nie śledził to Morata ma już bramkę i asystę na swoim koncie w tym sezonie ligowym, Mandzukic ma okrągłe zero bramek i tyle samo asyst

Poza tym Real ma strzelonych 10 bramek, a my 6. Porównywanie dokonań napastników z tak różnych lig, jak hiszpańska i włoska oraz tak odmiennie usposobionych zespołów, jak Real i Juve, jest kompletnie bez sensu.
Ostatnio zmieniony 13 września 2016, 09:11 przez panlider, łącznie zmieniany 1 raz.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Kontynuowanie tego tematu tak samo jak i o Pogbie uważam za ból czterech liter co poniektórych. Jaki jest sens komentowania i pisania o kimś, kto nie jest już zawodnikiem Juventusu? Dlaczego nikt nie rozmawia o Padoinie?
- JuveGrzesiu
- Juventino
Instynkt!!! Napastnik powinien mieć instynkt killera w polu karnym! Mandżu ma go, Morata trochę gorzej tu wygląda... Dodając do tego doświadczenie masz niepodważalny argument za Chorwatem. On potrafi strzelać bramki, a Morata może coś wturlaMakiavel pisze:Wciąż czekam na to, aż ktoś mi poda jakie elementy gry w piłkę, które liczą się u napastnika, Mandzukic ma lepsze niż Morata, skoro są to piłkarze porównywalni albo Chorwat jest lepszy.

Skończcie temat Moraty, to nie ma sensu. Jak sie okaże, że wystrzeli to super, mógł się u nas dużo nauczyć i o tym nie zapomni. Jak nie, to jego strata. Jest kibicem Realu, więc będzie wolał siedzieć na ławie w Madrycie niż u nas.
Rooneya już dawno nie nazwałbym klasycznym napastnikiem :papa:Maly pisze:bo Rooney...
Mamy Higuaina i to jego temat powinien być aktywny, bo tam się coś dzieje

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
musisz być niemiłosiernie ograniczony umysłowo skoro dla ciebie więcej goli = lepszy napastnik/zawodnikOlek1987 pisze:Napisałeś, że w tym sezonie Morata strzeli więcej bramek niż Higuain... proszę Cie....Maly pisze: ps. @Olek1987: nikt nie mówi, że jest lepszy
a mimo to koledze wyżej nie to przeszkodziło by wyciągnąć swoje genialne wnioskipanlider pisze:Porównywanie dokonań napastników z tak różnych lig, jak hiszpańska i włoska oraz tak odmiennie usposobionych zespołów, jak Real i Juve, jest kompletnie bez sensu.

ale z Sevilla też nie strzeliłKicek7 pisze:Mandżukić strzelił gole w obu meczach z MC, jak coś.
@szczypek: ok, jeśli ty tak nie uważasz to ok, ja przeważnie pisałem "wy" a nie "ty" kierując do ogólnej myśli jaka tu panuje (chociaż i tak nie rozumiem jak można ich uważać za porównywalnych/równych)
@JuveGrzesiu: jaki instynkt? Mario ma 30 lat i w lidze tylko raz w życiu zdobył więcej niż 15 goli w lidze?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Olek1987
- Juventino
Chyba się troche zagalopowałeś...Maly pisze:musisz być niemiłosiernie ograniczony umysłowo skoro dla ciebie więcej goli = lepszy napastnik/zawodnikOlek1987 pisze:Napisałeś, że w tym sezonie Morata strzeli więcej bramek niż Higuain... proszę Cie....Maly pisze: ps. @Olek1987: nikt nie mówi, że jest lepszy
Czy ja gdzieś kolego napisałem, że Ty uważasz, że jest lepszy ? pół biedy jakbyś tak rzeczywiście napisał....
Napisałeś coś gorszego ..., że strzeli więcej bramek

Sorry, ale u Ciebie ostro kłania się czytanie ze zrozumieniem oraz zdolność realnego myślenia, a nie przelewania swoich całkowicie fantastycznych teorii na forum tylko po to aby ktoś z Tobą wszedł w dyskusję. Przecież Ty sam nie wierzysz w to co napisałeś. Rajcuje Cię to, że ktoś się z Ciebie śmieje ? :shock: Macierewicz vol.2 ?
Naprawdę przestań, nie jestem w stanie zrozumiećdlaczego na siłę się ośmieszasz, jeszcze bym to zrozumiał gdybyś był kibicem Interu czy Napoli, ale jesteś kibicem Juventusu, więc szanuj siebie i innych.
Pozdrawiam
Zero szacunku dla Pogby
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 18 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Przepraszam, że się wtrące, ale olaboga hahahahaa to już mocno trąci Forzatrollidebilli :rotfl: :rotfl:Maly pisze:musisz być niemiłosiernie ograniczony umysłowo skoro dla ciebie więcej goli = lepszy napastnik/zawodnik
Ten tekst nadaje się tylko do stopki panazambrotty

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@Olek1987: no ciekawe jak inaczej można zrozumieć twój komentarz ;] jeśli wg ciebie jedno nie wynika z drugiego powinieneś to napisać/zaznaczyć a nie mieć pretensje do drugiej strony... poza tym co złego w uważaniu, że strzeli więcej goli? jak słusznie zauważył panlider inne zespoły, ligi etc więc...?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Olek1987
- Juventino
nawet nie wiem jak to skomentować, sorryMaly pisze:@Olek1987: no ciekawe jak inaczej można zrozumieć twój komentarz ;] jeśli wg ciebie jedno nie wynika z drugiego powinieneś to napisać/zaznaczyć a nie mieć pretensje do drugiej strony... poza tym co złego w uważaniu, że strzeli więcej goli? jak słusznie zauważył panlider inne zespoły, ligi etc więc...?

Jedno jest pewne, Morata to obecnie 1-2 klasy gorszy piłkarz niż Higuain.
Zresztą Mandzukić także jest lepszym piłkarzem, może nie ma pomiędzy nimi różnicy klasy, ale jest lepszy i myślę, że wielu podzieli moje zdanie.
Wytłuszczone specjalnie dla użytkownika "Maly"
Zero szacunku dla Pogby
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ponieważ nie jesteś w stanie udowodnić wyższości Moraty, się po prostu nie da.Maly pisze:chociaż i tak nie rozumiem jak można ich uważać za porównywalnych/równych
Nic, ja mogę uważać, że Mandzukic strzeli w tym sezonie więcej bramek niż Ibrahimovic. Teraz odpowiedz na pytanie, co myślisz o takim uważaniu? Masz? Dokładnie to samo myślę o tym Twoim.Maly pisze:poza tym co złego w uważaniu, że strzeli więcej goli?
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Tak jak bardzo lubię Moratę i cenię go za niebanalne umiejętności, tak nie czarujmy się Higuain jest póki co napastnikiem znacznie lepszym. Chociaż uważam również, że Morata jest lepszym/znacznie bardziej pożytecznym zawodnikiem, niż Mandżukić, gdyż potrafi zrobić coś z niczego, przeprowadzić jakąś nieszablonową akcję. Jest szybki, dobrze wyszkolony technicznie, w LM piłka szuka go w polu karnym.
Ja stoję gdzieś w środku tego sporu, nie jestem, psycho-fanem Moraty, ale też dostrzegam jego potencjał. Problem w tym, że zawodnik jest już coraz starszy niedługo skończy 24 lata i najwyższy czas, żeby regularnie zaczął grać na wysokim poziomie.
Jeśli jeszcze jesteśmy przy porównywaniu Mandżu i Moraty to z siebie wyrzucę, że mam strasznie za złe fatalną, beznadziejną zmianę jaką dał Mario w rewanżu z Bayernem. Wiem, że to tylko moje subiektywne odczucie, ale jestem pewien, że gdyby na boisku został Morata to przeszlibyśmy dalej. Przy wejściu Mario liczyłem, że będzie chciał się zemścić na swojej byłej drużynie i nie zagra tylko dobrze, ale dołoży coś "ekstra". Niestety on nie zagrał przeciętnie, ani nawet słabo tylko tragicznie. Po jego wejściu cała nasza gra z przodu siadła, nie potrafił przyjąć piłki przetrzymać jej czy odegrać do kolegi. W konsekwencji Bayern coraz śmielej atakował, a my nie mieliśmy w przodzie nikogo kto stwarzałby zagrożenie. Dodatkowo straciliśmy możliwość gry z kontry, kiedy przeciwnik coraz bardziej się otwierał.
Co do samego Moraty w Juve, miał swoje lepsze i gorsze momenty. Świetnie spisywał się w kampanii LM kiedy doszliśmy do finału, przeciętnie radził sobie w Serie A. Nie był u nas żadnym topem, ale szanuję go za to, że strzelał bramki w najważniejszych spotkaniach, nie ważne w jaki sposób ważne, że piłka była w siatce. Mit świetnego Moraty bierze się z tego, że on czasami naprawdę potrafił zagrać tak, że wszystkim opadły kopary jak w rewanżu z Bayernem. Ma niewątpliwie potencjał, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Moim zdaniem ten rok powinien być dla niego przełomowy, jeśli chce wskoczyć na wyższy poziom. Jest już za stary, aby nazywać go młodym talentem
Ja stoję gdzieś w środku tego sporu, nie jestem, psycho-fanem Moraty, ale też dostrzegam jego potencjał. Problem w tym, że zawodnik jest już coraz starszy niedługo skończy 24 lata i najwyższy czas, żeby regularnie zaczął grać na wysokim poziomie.
Jeśli jeszcze jesteśmy przy porównywaniu Mandżu i Moraty to z siebie wyrzucę, że mam strasznie za złe fatalną, beznadziejną zmianę jaką dał Mario w rewanżu z Bayernem. Wiem, że to tylko moje subiektywne odczucie, ale jestem pewien, że gdyby na boisku został Morata to przeszlibyśmy dalej. Przy wejściu Mario liczyłem, że będzie chciał się zemścić na swojej byłej drużynie i nie zagra tylko dobrze, ale dołoży coś "ekstra". Niestety on nie zagrał przeciętnie, ani nawet słabo tylko tragicznie. Po jego wejściu cała nasza gra z przodu siadła, nie potrafił przyjąć piłki przetrzymać jej czy odegrać do kolegi. W konsekwencji Bayern coraz śmielej atakował, a my nie mieliśmy w przodzie nikogo kto stwarzałby zagrożenie. Dodatkowo straciliśmy możliwość gry z kontry, kiedy przeciwnik coraz bardziej się otwierał.
Co do samego Moraty w Juve, miał swoje lepsze i gorsze momenty. Świetnie spisywał się w kampanii LM kiedy doszliśmy do finału, przeciętnie radził sobie w Serie A. Nie był u nas żadnym topem, ale szanuję go za to, że strzelał bramki w najważniejszych spotkaniach, nie ważne w jaki sposób ważne, że piłka była w siatce. Mit świetnego Moraty bierze się z tego, że on czasami naprawdę potrafił zagrać tak, że wszystkim opadły kopary jak w rewanżu z Bayernem. Ma niewątpliwie potencjał, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Moim zdaniem ten rok powinien być dla niego przełomowy, jeśli chce wskoczyć na wyższy poziom. Jest już za stary, aby nazywać go młodym talentem