Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2016, 09:46

kofii12345 pisze:@koki90

Jak to jest z ogłoszeniami "Łóżko w pokoju wieloosobowym dla 8 osób"? Dużo takich widziałem. Przydzielą mnie do obcych 7 osób w pokoju?

K
Koki, w zasadzie to nie jest forum podróżnicze, ale dokładnie tak. Takie jest założenie hostelu. Ze rezerwujesz łóżko w salach wielosobowych, tak jak w schroniskach.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2016, 12:40

kofii12345 pisze:@koki90
Jak to jest z ogłoszeniami "Łóżko w pokoju wieloosobowym dla 8 osób"? Dużo takich widziałem. Przydzielą mnie do obcych 7 osób w pokoju?
Dokładnie tak jak napisał Robaku. Dodatkowo nigdy się nie spotkałem, by w hostelu była toaleta w pokoju. Zwykle znajduje się na korytarzu i jest wspólna. Oczywiście to nie znaczy, że standard jest zły. Kiedyś tak było, teraz jest wiele hosteli o bardzo wysokim standardzie.

Co do pokoi, to większość z nich jest wieloosobowych, natomiast ja w podanym hostelu spałem w normalnej dwójce ze swoją dziewczyną i oboje byliśmy zadowoleni. Tylko tak jak wspomniałem - toaleta jest na korytarzu. Oczywiście toaleta nie jest jedna na setkę ludzi, tylko jest ich kilka. Ogólnie czysto i schludnie, choć bez szału, ale w tej cenie moim zdaniem warto.

Jeśli podróżujesz sam, to faktycznie najtaniej wychodzą noclegi w pokojach wieloosobowych. Pamiętaj jednak, że takie pokoje nie zawsze są pełne, tzn. nawet wykupując nocleg w pokoju 8 - osobowym, równie dobrze może się okazać, że będziesz spał sam.

Co do bezpieczeństwa, to hostele różnie praktykują. Czasami możesz wykupić specjalną skrytkę na kłódkę pod łóżkiem (zwykle na depozyt) lub możesz po prostu zostawić cenniejsze rzeczy na recepcji. Często podróżni mają też jakieś swoje sposoby, np. bagaż na kłódkę lub kod. Ja zwykle cenniejsze rzeczy (portfel z dokumentami, bilety lotnicze itd.) jak tylko mogę to trzymam pod poduszką. Nic złego jednak się nie powinno stać, zwłaszcza w tak cywilizowanym kraju. Okazja czyni jednak złodzieja i to już w Twoim interesie jest, by się rozeznać z kim przyszło ci nocować.

Z tego co się jednak nasłuchałem opowieści, to często z noclegów w pokojach wieloosobowych wychodzą świetne, nowe znajomości. W dodatku ludzie są zwykle otwarci i dzielą się swoimi doświadczeniami, dają wskazówki, czy nawet łączą się na jakiś czas w pary lub grupy i zwiedzają/podróżują dalej razem.

Co do lokalizacji hostelu i zwiedzania centrum - ja nie widzę problemu, by po prostu tam podjechać. Ogromnym plusem jest na pewno to, że w dniu meczu unikniesz tłumów i ścisku w autobusach i metrze. Hosteli i hoteli w Mediolanie jest mnóstwo. Nie wiem czy już zarezerwowałeś nocleg, ale ciekawą opcją jest też portal https://www.airbnb.pl/. Dzięki niemu możesz wynająć od kogoś miejscowego mieszkanie. Oczywiście mieszkasz wtedy sam lub ze swoimi znajomymi, a nie u kogoś z kimś obcym. Dostajesz wtedy normalnie klucze do mieszkania, często masz normalnie do dyspozycji kuchnię z garnkami, sam sobie możesz gotować itd. Masz 100% prywatności. Testowałem coś takiego w Cinque Terre w Manaroli i było genialnie.

Tak więc wybór należy do Ciebie. Wszystko zależy od tego jakie masz potrzeby - czy jedziesz z kimś, czy chcesz jak najbardziej obniżyć koszty, czy może bierzesz dziewczynę i chcielibyście mieć więcej prywatności.

kofii12345 Nie ma sprawy. Jakbyś potrzebował więcej informacji lub porad to zapraszam na priv.
Ostatnio zmieniony 06 września 2016, 15:20 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.

kofii12345

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2016, 14:04

Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi, bardzo mi to rozjaśniło parę rzeczy :)

damiano07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 19:16

Mam pytanie do ludzi, ktorzy byli juz w Turynie na meczu lub ogarniaja temat , a mianowicie oficjalna strona Juventus.com nie prowadzi sprzedazy biletow , nastepuje przekierowanie na listicket.com . Nie znam wloskiego ,a jak klikne na angielski to i tak nic sie nie zmienia:( Z tego co rozumiem to bilety moga tam rezerwowac tylko czlonkowie Juvemembership, na Lm jest szansa na bilety przed meczem (kiedys mi sie tak udalo) ale na serie A nie ma opcji leciec w ciemno. Jak to ugryzc?Jest jakas inna opcja , zeby tam bilet w normalnej cenie zarazerwowac? A jesli ktos juz rezerwowal to niech napisze jak to jest z przesylka? Z gory dziekuje.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 19:21

przeczytaj forum, jest tego pełno.
Jak przeczytasz i będziesz miał pytania to wtedy pisz.

Vinylside

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 20:19

Obrazek
damiano07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 20:19

Robaku pisze:przeczytaj forum, jest tego pełno.
Jak przeczytasz i będziesz miał pytania to wtedy pisz.

No tak sie sklada , ze zanim napisalem to przeczytalem , Ty pisales o viaogo . Znam ten portal i wiem jak to wyglada z wysylka, a nie ma opcji wydruku biletu w domu?Po 2 bilety na viaogo sa sporo drozsze. Dlatego pytam czy ktos rezerwowal przez listicket bez czlonkostwa, czy wogole jest taka opcja...o tym nikt nie pisze.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 20:50

własnie nie przyecztałeś dokładnie bo ja pisalem o viagogo, zeby tego nie używać tylko ticketlist. Strona angielska listicketu działą bez problemu.

damiano07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2016, 11:47

Mam ploblem przy zamawianiu biletu na listicket, a mianowicie gdy juz wybiore bilet , dostawe( home printing) to po zalogowaniu sie musze wpisac dane osobowe . Niby prosta sprawa , ale jak wybiore Polska to nizej musze wybrac dystrykt i miasto , a na liscie sa tylko wloskie i musze cos wybrac bo jak zostawie select to wyskakuje blad. Jak to obejsc?

wongier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2016, 11:53

a dlaczego odradzasz viagogo? ja tam bilety tam zamówiłem. odbiór na maila. Coś może być nie tak?

damiano07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2016, 12:04

Drozej jest na viagogo dlatego mysle o listicket, co do dostawy z viagogo to niby pisze , ze wysylaja bilety na maila ale nie pisza kiedy.Ja mam poki co problem z listicket jw ,mam nadzieje , ze ktos pomoze.

Btw jakbys kiedys jechal autem to mozesz mnie i brata zgarnac po drodze , obecnie mieszkam w Lipsku , akurat na Milan - Juve nie moge ale kiedys tam:) We 3 zawsze razniej i koszty paliwa nizsze:)

kamilos0610

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 października 2016, 10:51

Czy ktoś byłby chętny na wyjazd na mecz Juventusu z Dinamem Zagrzeb w grudniu? :czytaj:

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2016, 17:29

Czy ktoś z was orientuje się, dla kogo jest możliwa opcja kupna biletów "Under 26"? Czy tylko dla Włochów, czy dla wszystkich? Jak to jest sprawdzane?

Forza Juve!
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2016, 11:54

Już chyba setny raz próbuje i zakup nie przechodzi mi przy płatności (sprawdzałem 2 karty już) z komunikatem:
SESSIONE SCADUTA
PAGAMENTO NON ANDATO a BUON FINE.
Gentile Cliente ti comunichiamo che non ti sarà addebitato alcun importo. Per chiarimenti puoi contattare il Contact Center dalla tua area riservata cliccando QUI

Torna al carrello
edit: w końcu przeszło paypalem.

Co do biletu poniżej 26 roku życia to kupiłem nie zastanawiając się czy tylko dla Włochów. Oczywiście nie dla siebie bo już się nie łapię tylko dla małżonki :)
Obstawiam że jest sprawdzane na dowodzie osobistym.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2016, 12:40

tabo89 pisze:Już chyba setny raz próbuje i zakup nie przechodzi mi przy płatności (sprawdzałem 2 karty już) z komunikatem:
SESSIONE SCADUTA
PAGAMENTO NON ANDATO a BUON FINE.
Gentile Cliente ti comunichiamo che non ti sarà addebitato alcun importo. Per chiarimenti puoi contattare il Contact Center dalla tua area riservata cliccando QUI

Torna al carrello
edit: w końcu przeszło paypalem.

Co do biletu poniżej 26 roku życia to kupiłem nie zastanawiając się czy tylko dla Włochów. Oczywiście nie dla siebie bo już się nie łapię tylko dla małżonki :)
Obstawiam że jest sprawdzane na dowodzie osobistym.
jakimi kartami próbowałeś? Miał ktoś podobne problemy?
Daj znać czy wpuścili małżonkę na stadion.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
ODPOWIEDZ