Sezon 2016/2017

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2016, 15:21

No tak bo ktoś wyczuwa mentalność ;)

. Owszem może jeszcze zrobić progres bo poprzedni sezon miał słabszy a Sassuolo jednak jest w tej chwili na innym etapie. Do tego dojdzie doświadczenie w europejskich pucharach.

Zaznaczam że jeżeli Juve w ogóle chce go sprowadzić to pozostanie w tym sezonie tam gdzie jest miało sens i dla niego i dla Juve biorąc pod uwagę słabszy poprzedni sezon.

Czyli rozumiem że jeżeli w tym sezonie zaliczy np. 20+ bramek i 10+ asyst we wszystkich rozgrywkach to nie zrobi progresu ( chociażby pod względem regularności ? )

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 07 września 2016, 15:59

Virgil pisze:Czyli rozumiem że jeżeli w tym sezonie zaliczy np. 20+ bramek i 10+ asyst we wszystkich rozgrywkach to nie zrobi progresu ( chociażby pod względem regularności ? )
Regularnie to bramki i asysty ładował Giovinco w Parmie, zrobił progres pomiędzy pierwszym i drugim sezonem w tym zespole (pierwszy sezon w Parmie: bramek w lidze 7 - asyst 6, w drugim: 15-13). Przyszedł do Juventusu i wrócił do statystyk 7-7*. Historii chyba kończyć nie muszę?
*Tak tak, wiem, inna ilość minut na boisku, ale to też jakaś regularność.

Przyjść do Juventusu, udowodnić swoją wartość, wywalczyć miejsce w zespole, grać i wygrywać najważniejsze trofea w kraju i na świecie, tak to powinno wyglądać. Jeśli wolisz walczyć w LE ze średnią drużyną, nie masz mentalności zwycięzcy, proste. Warto zaznaczyć, że nie każdy ma szansę dołączyć do Juventusu, a Berardi na pewno taką szanse miał.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2016, 16:47

Zgadzam się co do zasady ale nie wiemy czy decyzja o pozostaniu to nie była wspólna decyzja zarządu i zawodnika. Po prostu uważam że progres Domenico może zrobić czy trafi do Juve i jak będzie grał to inna kwestia. Po prostu uważam że nie ma podstaw w tej chwili aby kategorycznie twierdzić że do nas nie trafi bo nie znamy ustaleń ani stanowiska jakiegokolwiek wyrażonego w tym temacie przez zarząd Juve.

A już pisanie że prędzej do nas Veratti trafi niż Berrardi to jakiś absurd :facepalm:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 07 września 2016, 18:36

Virgil pisze:Zgadzam się co do zasady ale nie wiemy czy decyzja o pozostaniu to nie była wspólna decyzja zarządu i zawodnika.
Wskazuje na to zwłaszcza wypowiedź naszego trenera:
Allegri pisze:Przykro mi, bo to bardzo dobry gracz i chcieliśmy go mieć u siebie. Podjął jednak inną decyzję. Niech kolejny rok służy jego dalszemu rozwojowi i być może wrócimy do tego tematu w przyszłości.
potwierdzona przez prezydenta Sassuolo:
Squinzi pisze:Mogę potwierdzić, że Berardi odrzucił możliwość transferu do Juventusu, dlatego zostaje z nami.
Jednak my nie wiemy czyja to była decyzja...? Otóż nie, my wiemy, Ty teraz już też.
Mówiłem - mentalność Interisty.
Virgil pisze:Po prostu uważam że progres Domenico może zrobić
W dalszym ciągu nie wiem w czym on miałby się wyrazić, bo to że zagra lepszy sezon niż poprzedni będzie świadczyć tylko o tym, że zagrał lepszy sezon niż poprzedni. On znajduje się na takim poziomie, że lepszy sezon w Sassuolo to powinna być oczywistość, a nie progres.

Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 10:50

Co tu taka cisza :?
Wczoraj Napoli wygrało 0:3. Warty uwagi jest fakt, że od pierwszej minuty zagrał Zieliński i zaliczył nawet asystę.
Czy ktoś z Was oglądał wczoraj mecz Napoli? Jak tak to jak się zaprezentowali Milik i Zieliński?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 10:56

Zieliński całkiem dobrze się zaprezentował ale Milik - w mojej ocenie tragedia, rodem z reprezentacji.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 11:35

Palermo bedzie się biło o utrzymanie. Dziwne, że do przerwy było 0-0. Napoli nawet bez centralnego napastnika, nie miało problemów, żeby ich rozbić na dosyć niewygodnym terenie. Co do Zielinskiego i Milika, hmm... mi tam ich los jest całkowicie obojętny. Widać chociaż, że Sarri robi rotację, bo ma LM. W zeszłym seoznie taki Zielińki nie wyszedłby w 1 składzie.

p.s dziś zostajemy samodzielnym liderem (po dzisiejszych spotkaniach), potwierdzone :ok:

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 15:21

Wczorajszy podstawowy atak Napoli:
Insigne - Milik - Callejon

Dzisiejszy podstawowy atak Romy:
El Shaarawy- Perotti- Salah

Dzisiejszy podstawowy atak Mialnu:
Suso - Bacca- Sosa

Wczorajszy rezerwowy atak Juve:
Pjaca - Mandzukic - Cuadrado

Porównuję nasz rezerwowy, bo nasz podstawowy duet Dybala-Higuain wygląda jak z innej ligi :prochno:

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 15:23

Muriel co wsadził bramkę to aż się przypomniał gol Van Basten sprzed lat i Del Piero przeciwko Fiorentinie.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 15:31

Ten murzynek Kessie z Atalanty będzie niezłym koksem. Dzieciak potrafi posłać piłkę niczym Pirlo, by po chwili przedryblować kilku rywali w stylu Pogby. Na koncie ma już 3 gole w tym sezonie, przed chwilą mało nie władował kolejnej Hartowi tuż obok słupka. Postawny, silny murzyn, wg transfermartku mogący zagrać również w środku obrony. Łysy mógłby rzucić okiem na niego. ;)

A tymczasem juz po raz drugi w sezonie, nasz stary znajomy karci Rome. Kolejke wcześniej Isla, dziś Quagliarella. :dance:

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 15:52

Dragon pisze:p.s dziś zostajemy samodzielnym liderem (po dzisiejszych spotkaniach), potwierdzone :ok:
Chyba przeceniasz Romę, która kadrowo wygląda znacznie słabiej niż w ostatnich sezonach albo nie doceniasz Sampdorii, która kadrowo wygląda ciekawie.

Według mnie ktoś z dwójki Sampdoria lub Torino będzie czarnym koniem tego sezonu.

Nie zdziwiłbym się, gdybyśmy na Kessie już trzymali łapę. Mamy dobre stosunki z Atalantą.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 15:52

Dobry mecz w Rzymie. Jak tak dalej pójdzie to na fotelu lidera trzeba będzie zrobić miejsce Sampie ;) Mam nadzieję, że deszcz szybko przejdzie, żeby nie było jak w meczu drugiej drużyny z Genui. Przerwa z powodu ulewy. Ktoś wie czy dokończą dziś czy w inny dzień?

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 16:31

Crunny pisze:
Dragon pisze:p.s dziś zostajemy samodzielnym liderem (po dzisiejszych spotkaniach), potwierdzone :ok:
Chyba przeceniasz Romę, która kadrowo wygląda znacznie słabiej niż w ostatnich sezonach albo nie doceniasz Sampdorii, która kadrowo wygląda ciekawie.
Miałem na myśli przełożenie meczu :P A tak poważnie wydawało mi się, że padnie remis. Swoją drogą ciekawe kiedy dokończą mecz... Sampa ma wolne terminy ale Roma? Jutro nie dograją bo Rzymianie mają w czwartek LE. Osobiście żałuję przerwania bo Roma dziś by straciła pkt. W nowym terminie różnie to może być. Mają cała połowę a nie jakieś 15 min. Trzeba pamiętać, że mogą dojść jakieś kontuzje itp.

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 17:14

Całe szczęście wznowili mecz. Zagrałem Sampdorie +1.0 i się wkurzyłem z zawieszenia, ale udało się rozpocząć ponownie.

Sampa z Juve liderami po 3 kolejkach :whistle:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 17:49

Sila Spokoju pisze:Sampa z Juve liderami po 3 kolejkach :whistle:
Nie tak prędko. ;)

Zablokowany