LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Gelo65

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2016, 20:42

Maly pisze:to tak jak powiedzenie, że uczciwe jest branie leków na astmę przez biegaczy narciarskich bo niby pozwala im rywalizować ;)
Z tą różnicą, że leki na astmę potrafią zwiększyć wydolność na tyle, że zawodnicy chorzy stają się lepsi od zdrowych, a czy kuracja Messiego działała podobnie? Zrozumiałbym to porównanie gdyby dzięki niej Leo z karzełka stał się dwumetrowym kolosem rozstawiającym obrońców po kątach, natomiast on przecież pomimo tej kuracji wciąż jest jednym z najniższych piłkarzy.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2016, 22:15

Mhm, czyli droga, specjalistyczna kuracja (jeśli się nie mylę Barcelona opłacała ją rodzinie małego Leo, ze względu na wysokie koszty) jest jak założenie soczewek kontaktowych? :ahsisi:
Rozumiem, że takie kuracje przechodzą standardowo piłkarze, tak często, jak często ludzie mają krótkowzroczność?

Moim zdaniem mamy tu do czynienia z pewnym rodzajem dopingu. Platini, Maradona, Baggio, Del Piero, Ronaldo, C.Ronaldo, Zidane, Ronaldinho, Rivaldo, Henry, Xavi, Iniesta, Figo i reszta najwybitniejszych piłkarzy ostatnich dekad nie miała podrasowanego wzrostu, zwiększanej masy mięśniowej w sposób sztuczny, nie faszerowano ich w dzieciństwie niczym, co by poprawiło ich cechy istotne w piłce nożnej. Odnośnie do żadnego z nich nie można wysnuć wątpliwości co do tego, co by było gdyby nie medycyna. Do Messiego można. Dla mnie to pierwsze z szeregu jego oszustw, choć akurat to jest niezawinione przez Leo. Ponadto stawiam hipotezę, że Messi nie byłby tak dobrym piłkarzem bez tej kuracji. Moim zdaniem przeszedł ją właśnie po to by być lepszym piłkarzem niż bez niej. A skoro tak, jest to doping. W sporcie chodzi o to, by ciężką pracą, talentem i pewnym rodzajem inteligencji wspiąć się na szczyt. Nie o to by hodować sobie mistrzów w laboratorium.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 02:58

W La Liga łączony deal, przez który Barca musi obejść się smakiem: Luciano Vietto na wypożyczenie z Atletico do Sevilli, w drugą stronę transfer definitywny Kevina Gameiro. Klub z Sewilli pokusił się też o Ben Yeddera, który zaliczył kapitalny zeszły sezon w Tuluzie

Tworzy się interesująca drużyna, która jeśli odpali, powinna zawalczyć poważnie o pierwszą 4krę. Ostatnie sezony, to seria wyników poniżej oczekiwań, jeśli chodzi o La Ligę.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 23:59

Właśnie sobie obejrzałem SPH, wiadomo forma obu zespołów trochę wakacyjna. Ale nie o wyniku. Jestem zachwycony Digne. Wiem że to dopiero pierwszy mecz. Ale chłopak jest świetny, chłodna głowa, zawsze na miejscu, dobrze w odbiorze i miła dla oka kontrola piłki co w Barcelonie jest ważne. Czy ze śledzących Romę, może mi ktoś powiedzieć dlaczego tak łatwo go oddali? Nawet na forum asroma nikt za nim nie płakał. Oczywiście trzeba zaczekać na regularny sezon ale widzę duże umiejętności tego chłopaka.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 00:04

joy pisze: Jestem zachwycony Digne. Wiem że to dopiero pierwszy mecz. Ale chłopak jest świetny, chłodna głowa, zawsze na miejscu, dobrze w odbiorze i miła dla oka kontrola piłki co w Barcelonie jest ważne. Czy ze śledzących Romę, może mi ktoś powiedzieć dlaczego tak łatwo go oddali?
Kasa. PSG chciało bodajże coś około 16 baniek, a Rzymianie nie chcieli dawać więcej niż 12. Zrezygnowali z Dignie i w jego miejsce wzięli Ruiego, który zerwał więzadła po kilku dniach. Jak to się mówi - chytry traci dwa razy.

Ciekaw jestem, jak się rozwinie. Pamiętam, jak jeszcze w trakcie sezonu kibice Romy nie zachwycali się Nim szczególnie. Mówili, że fajny grajek, ale pewnego poziomu nie przeskoczy. Zobaczymy. :)

Obrazek
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 00:58

dzięki za szybką odpowiedź :)
No tak przecież Digne to tak naprawdę (były) piłkarz PSG. Maxwell którego bardzo wielbiłem i uważałem za solidnego rezerwowego LO, wygryzł ze składu młodego Francuza. Też jestem ciekaw (zapewne bardziej niż Ty ;) ) jak potoczy się kariera Digne. Ale jak wróci Alba to ciężko mu będzie wbić się do 11. Mimo sporych uprzedzeń mam wrażenie że Barca zrobiła solidne transfery. Największe wątpliwości mam do Gomesa. No nic zobaczymy :)

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2016, 18:36

FIFA podtrzymała zakaz rejestracji nowych zawodników dla Realu i Atletico do stycznia 2018.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 08 września 2016, 18:55

joy pisze:FIFA podtrzymała zakaz rejestracji nowych zawodników dla Realu i Atletico do stycznia 2018.
Czyli Real na dobrą sprawę zostaje na 1,5 sezonu bez żadnej możliwości transferowej a wzięli tylko Moratę i powroty z wypożyczeń, zobaczymy jak ten okres przetrwają,bo 2 letnie okienka bez wydawania wielkiej kasy to nie w stylu Realu.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 09 września 2016, 08:48

no właśnie, to bardzo ciekawe bo w zasadzie nie przyszedł do nich nikt nowy, praktycznie nic nie wydali a to teraz zakaz... pamiętam, że gry Barcelona miała takowy to kupowali jak na targu

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 września 2016, 12:15

Paradoksalnie ten zakaz może bardziej pomóc Realowi. Zidane nie będzie musiał bać się, że Perezowi zachce się kogoś kupić i będzie musiał zmieniać taktykę/wprowadzać na siłę nowych zawodników. Skład, który ma Real jest bardzo dobry i konkurencyjny i "dzięki" zakazowi drużyna będzie mogła się jeszcze lepiej zgrać.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2016, 22:05

Jeśli chcecie zobaczyć pewien, jak dla mnie, fenomen w piłce, obejrzyjcie sobie skrót Celta - Atletico. 4 gole po akcji jedną stroną boiska w jednym meczu. Do tego chyba nigdy nie spotkałem się z sytuacją by 3 gole strzelić/stracić po prawie bliźniaczych sytuacjach.
Przy okazji polecam zwrócić uwagę na powrót "obrońców" przy bramce na 1-0. Tak mi szczęka opadła :jaw:

Kolejny 'kwiatek' to "parada" bramkarza Osasuny, przy golu Pepe. Jak można było tego nie obronić? :prochno: Liniowy miał duże jaja, że puścił akcję bramkową na 1-0. Jak nie spojrzę, jak nie zatrzymam, to widzę spalonego Bale'a. Morata z asystą przy golu Modricia :smile:

Na koniec kontrowersja. Zawodnik Osasuny jest bezsprzecznie faulowany w polu karnym Realu, ale kolega z zespołu dochodzi do bezpańskiej piłki i strzał zamienia na bramkę. W momencie kiedy futbolówka ląduje w siatce rozlega się gwizdek. Sędzia anuluje gola i nakazuje wykonać (obroniony) rzut karny. Jak na moje, to arbiter porządnie się zagalopował :think:
---
Widzę, że Więcej Niż Klub dzisiaj poszalał :snackgy: 'Bonusem' informacja z wczoraj o kolejnej kontuzji Ter Stegena. Po odejściu Bravo miał być niekwestionowanym nr 1, a od początku sezonu się leczy.

Ekstra: CR7 chwali się, że jest najczęściej wyszukiwanym piłkarzem w Internetach. Messi promuje uchodźców :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2016, 23:15

Sensacja rewelacja.Barcelona-Alaves 1-2.Goście byli zdecydowanie lepsi,zamurowali się w ustawieniu 5-4-1 i świetnie kontrowali.

W przerwie(0-1) złapałem się na promocję na zakładach- 1,57 na Barcelonę.Postawiłem 100.Potem dobrze się zaczeło.Sędzia podarował rzut rożny Barcelonie i pada gol w 46 minucie.Chwilę później Mathieu marnuje setkę.Mogłem wtedy zamknąć zakład za 122 ale pomyślałem, po co przecież nie dojdzie do sensacji a jeszcze Messi wejdzie.Niestety goście strzelili na 1-2 ale sędzia im gola zabrał.Przy następnym już nic nie mógł zrobić i skończyło się 1-2 :facepalm: Messi Suarez i Iniesta nie pomogli.Wystarczy raz postawic 100 i nawet najlepszy nie wygra.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2016, 23:16

Po tej porażce Barcelony gimbusy już okrzyknęły, że sezon stracony?

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 03:28

No nieźle Alaves skuteczne do bólu 3 piłki w siatce i 2 gole. Już pokazali z Atletico, że to nie są placki do bicia. Ja jestem zwolennikiem rotacji ale dzisiaj to Enrique pojechał po bandzie. Raz, że z obrońców+bramkarz pierwszym wyborem na najważniejsze mecze BYĆ MOŻE będzie Mascherano, to jeszcze w pomocy+atak z podstawy to tylko Rakieta, Busi i Neymar. Z jednej strony szkoda bo takie spotkanie go trochę przystopuje LE w rotacjach, z drugiej strony dobrze bo kubeł zimnej wody lepszy teraz niż na wiosnę. No nic trzeba gonić :) Ten sezon będzie ciekawy.

@Sorek sędzia nic nie podarował tam był po prostu spalony

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2016, 14:36

Takie coś,zdarzy się raz na sezon i akurat wtedy gdy postawiłem 100zł... Teraz wygrają prawie wszystko do końca sezonu.

ODPOWIEDZ