Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:51

Tuttosport twierdzi, że po transferze Andre Gomesa do Barcelony, mieliśmy w garści Rakiticia, ale kategorycznie odmówiła nam Barcelona. On by chyba był najlepszy ze wszystkich zawodników, którzy się przewinęli w naszym kontekście.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:53

Forza ogarnij się chłopie. Mandragora i Matiello są kontuzjowany i pewnie dlatego nie poszli gdzieś na jakieś wypożyczenie. Więc w tym sezonie z całą pewnością staną się topam, a za rok z palcem (wiadomo gdzie) sprzedamy ich do Barcy czy innego Realu bijąc nowe rekordy transferowe :hellyes:

Też przyłączam się do podziękowań dla Vincitore, jakku1, mrozziego, Robaku i Rictora. Odwaliliście kawał dobrej roboty :ok:
Ostatnio zmieniony 01 września 2016, 18:58 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:58

Yaro417 pisze:Forza ogarnij się chłopie. Mandragora i Matiello są kontuzjowany i pewnie dlatego nie poszli na jakieś wypożyczenie. Więc w tym sezonie z całą pewnością staną się topam, a za rok z palcem (wiadomo gdzie) sprzedamy ich do Barcy czy innego Realu bijąc nowe rekordy transferowe na świecie :hellyes:
No ale cały rok pauzowac nie będą - Mattiello jest na treningu dla zaawansowanych - termin powrotu 15 września; Mandragora dopiero 25 listopada - no ale nie są to gracze jak De Ceglie i Hernanes, których nie udało się wypchnąć, ale gracze w których pokładamy ogromne nadzieje. Kto wie? Może i zostaliby na sezon i tak - Mattiello też z racji tego że jest wychowankiem - przepisy; zaś Mattiello to perełka którą wyszarpaliśmy. Mówię liczę na to ze oni okażą się super wzmocnieniami, co nie znaczy że biorę to za pewnik...

:think: ...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 19:35

Vincitore pisze:Co powie Marotta o Witselu? Rok temu z Draxlerem bronił się, że przegraliśmy go 19 sierpnia, teraz nie ma już szans, bo zawodnik był w Turynie aż do wczoraj.
Draxler sam przyznał, że odrzucił propozycję Juventusu wybierając bardziej komfortową z Niemiec, ale z perspektywy czasu tego żałuje.

De Ceglie za rok kończy się kontrakt, a zarabia jakieś grosze. Po prostu zignorujmy jego obecność, nie ma sensu zaprzątać sobie nim głowy, a sam ziomek chyba spoko i niekonfliktowy. Hernanes za to okazał się zwykłą pijawką. Mieć tyle propozycji i każdą odrzucać - działanie bardzo jasne i wyrachowane.

Pewnie gdyby nie urazy to Mandragora i Matiello nie zostaliby u nas. Nie pozostaje nic innego jak życzyć im szybkiego powrotu do zdrowia i żeby przeciwności losu wykorzystali na swoją korzyść.

Pozdrowienia dla chłopaków z forum, którzy odwalili świetną robotę podczas mercato informując nas o tym co w trawie piszczy. Buziaczki :* ;)

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 20:15

To ja rownież chciałem podziękować! Człowiek niby zarobiony a ze wszystkim dzięki Wam byłem na bieżąco!!! Grazie bene Ragazzi!!!

Świetna robota!

PS. A moze jako następną akcję na JP zrobimy kupno Dil-Do 48h??? Taki prezencik dla naszych Dziewuszek a ileż sentymentu dla nas :cooler: :cooler: :cooler:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 20:22

A ja z kolei chętnie usłyszę, co mają do powiedzenia wszyscy ci, którzy tak usilnie tłumaczyli mi, że przecież nie zakończymy okienka na plusie czy na zero, bo jak to, przecież co roku kilkadziesiąt mln na minusie to na bank teraz też!!!! Bo przeciez budżet bez sprzedaży był jakiś tak czy siak!! Więc nie możliwe #uszczypliwy

A tu +23mln bilans okienka.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 21:25

Do listy potrzeb na zimowe mercato trzeba będzie chyba dopisać drugiego prawego obrońcę. W sumie średnie zaskoczenie dla mnie, bo tak przypuszczałem, że Lichtsteiner nie wytrzyma z nami do czerwca.
Ostatnio zmieniony 01 września 2016, 22:46 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 22:11

Panowie, chyba mamy Cuadrado za 15 mln :prochno: bo przeciez on ma kontrakt z Chelsea do 2019 :smile:

To po co mielibysmy go wykupic wczesniej :prochno:

Zero szacunku dla Pogby
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 22:43

Również chciałem bardzo podziękować tym, którzy na bieżąco wrzucali tutaj najświeższe informacje. Kawał super roboty Panowie ;)

Mercato ocenić możemy dopiero po sezonie, teraz nie ma to kompletnie sensu.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 23:07

Yaro417 pisze:Też przyłączam się do podziękowań dla Vincitore, jakku1, Cavallano*, Robaku i Rictora. Odwaliliście kawał dobrej roboty :ok:
jw.

Zaglądałem do tego tematu głównie dla waszych postów.

Szacunek Panowie i dziękuję za te nieco ponad 2 miesiące :ok: Mimo tego nie najlepszego finiszu w wykonaniu Marotty to była przyjemność was czytać :hellyes:

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2016, 03:00

Olek1987 pisze:Panowie, chyba mamy Cuadrado za 15 mln :prochno: bo przeciez on ma kontrakt z Chelsea do 2019 :smile:

Nie tak do końca w 100%. Patrząc na transakcję od teraz faktycznie powinno się to zgadzać, ale myślę że nie powinniśmy pomijać płatności jaką płaciliśmy w ostatnim okienku za wypożyczenie Cuadrado (w sumie bodajże to było "tylko 1,5 mln euro). Tak czy siak niemal promocja. :ok:

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2016, 06:23

Virgil pisze: Cały czas powtarzałem że okienko oceniam pod względem wygrania LM. Pod tym względem wypadło słabo bo kadrowo nie dobiliśmy do poziomu Realu,Barcelony czy Bayernu. Jeżeli to jest pesymizm to proszę bardzo..
Aha, aha. Bo z Matuidim to Juventus byłby na poziomie Realu/Barcy/Bayernu.
Pisałem o tym jakis czas temu, ale do niektórych nie dociera. Te kluby mają budżet większy o 40-50 % i tego nie przeskoczy nikt ( że o ciągłości gry w LM nie wspomnę - Juventus przez calciopoli to utracił i ciągle musi gonić ). Mimo tego, Juventus przez bukmacherów jest stawiany jako numer 4, gdzieś na podobnym poziomie jest reszta typu PSG, City, Atletico ( ale to jednak Juventus wybił się z tej grupy na czoło - mimo mniejszego budżetu, nie licząc Atletico ).
Jeżeli Marotta sprawiłby, że dziś Turyn jest na poziomie wielkiej trójki, to należałoby mu przyznać tytuł najlepszego DS-a w historii - to byłby po prostu cud. Aż tak dobry to on niestety nie jest.

Typowy koniec mercato na JP. Jęczybuły mają swoje pięć minut sławy. Najlepszy ten janek, co się mieni prawdziwym kibicem Juventusu, a tych co patrzą - rzekomo - przez różowe okulary nazywa olkami. Typie, prawdziwy kibic Juventusu daje czas i kredyt zaufania ludziom którzy podźwignęli ten klub z bagna. Prawdziwy kibic daje możliwość obronienia się włodarzy poprzez wyniki, jakie zanotuje kadra przez nich stworzona. Więc po prostu nie opowiadaj farmazonów, bo jeżeli obrońcy Marotty nie są "prawilni", tym bardziej nie jesteś ty.

Ja na dzień dzisiejszy daję 7+/10. Ogromny błąd z tym Witselem, wielka szkoda, że nie przyszedł. Ocena może ulec zmianie podczas sezonu, a taką najbardziej miarodajną to można dać dopiero w czerwcu.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2016, 08:25

Takie jest Twoje zdanie, moim zdaniem przed odejściem Pogby - po transferach Pjanica, Higuaina i Alvesa kadrowo byliśmy na poziomie tych 3 drużyn.
I nigdzie nie napisałem że z Matuidim, też byśmy byli - narzekałem na niego w kontekście LM, że nie jest to zastępca na poziomie Pogby.

A w ogóle to nie rozumiem jakiegoś podziału sztucznego , który Marat87 zaprezentowałeś, że optymiści to super prawdziwi kibice, a jak ktoś narzeka i nie podoba mu się okienko albo średnio to od razu kibic drugiej kategorii.

Oczywiście są osoby które piszą bzdury (jak nawoływanie do wymiany Marotty co jest totalną głupotą) ale bez przesady. Każdy ma prawo do swojej opinii i sezon to zweryfikuje (dla mnie osobiście nasza postawa w LM będzie kluczowa) Wątpię żeby ktokolwiek tutaj oprócz naprawdę jakiś gości z problemami psychicznymi nie cieszył się z sukcesów Juve.

nanana

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 września 2016, 09:04

Dzięki Panowie za informacje na bieżąco z Mercato. Jesteście wielcy!

I kij w oko wszystkim malkontentom przez których musiałem te strony <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> komentarzy czytać. Większość została przywołana wcześniej, mimo tego, że nie są warci wzmianki.
A ci co transfery traktują w stosunku 1 do 1 powinni porządnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> baranka w ścianę i zmienić zainteresowania, bo piłka nożna jest zdecydowanie dla nich za trudnym sportem :)

Świetne okno w wykonaniu Marotty i Paraticiego. Juventus jest dużo mocniejszy niż przed rokiem i dużo mocniejszy niż przed 2-3 latami. Odrobina szczęścia i lecimy po CL!

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2016, 09:46

koki90 pisze:
Olek1987 pisze:Panowie, chyba mamy Cuadrado za 15 mln :prochno: bo przeciez on ma kontrakt z Chelsea do 2019 :smile:

Nie tak do końca w 100%. Patrząc na transakcję od teraz faktycznie powinno się to zgadzać, ale myślę że nie powinniśmy pomijać płatności jaką płaciliśmy w ostatnim okienku za wypożyczenie Cuadrado (w sumie bodajże to było "tylko 1,5 mln euro). Tak czy siak niemal promocja. :ok:
Jest obowiązek wykupu przy spełnieniu jakichś warunków. Więc nie, nie mamy Cuadrado za 15mln.

Zablokowany