Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 17:19

szymken pisze:
The longer the wait, the bigger the reward. Life goes on.
Taki wpis pojawił się na twitterze Witsela ( chyba oficjalny z tego co widzę ).
Wyciągniemy gościa za rok, podpisując pewnie zimą jakiś prekontrakt. Nie Belg, nie zarząd Juve, ale Zenit spierdzielił ten transfer. Dziwna świńska praktyka kontynuowana. Najpierw Wolfsburg, teraz Ruskie.
ewerthon pisze:W zdominowaniu środka mogą nam przeszkodzić kontuzje. Mam jednak nadzieję, że klub coś zrobił w tej kwestii przed nowym sezonem i nie będzie to już takie nagminne.
Do wzmocnień być może w niedalekiej przyszłości wpiszemy sztab medyczny. Oby tak się stało.
Ostatnio zmieniony 01 września 2016, 17:22 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 17:22

Mnie też ciekawi kilka rzeczy na które chętnie bym poznał odpowiedź.

1) Kiedy został sprzedany Pogba? Podobno wyszło info na samym początku Euro, że pochwalił się w szatni reprezentacji iż wraca do Manchesteru. Myślę, że wówczas było już faktycznie po zawodach i na to bym postawił. Targu dobiliśmy pewnie trochę później, ale sama decyzja, że Paul odchodzi pewnie poszła w tamtym czasie. Cholera, a ja go cały turniej broniłem przed znajomymi, że gra na nie swojej pozycji, że zbyt defensywnie. Na darmo. ;)

2) Co się wydarzyło z Matuidim? Strasznie dynamiczny był ten wieczór w trakcie losowania Ligi Mistrzów. W 30 minut od całkowitego done dealio (fuckup Mediasetu) do dementi (Di Marzio) aż do upadku negocjacji (słowa szejka). Ciekawi mnie na ile pomagał nam tutaj Raiola, ale chyba niewiele, bo Gruby pewnie poruszyłby świat żeby doszło do transferu, chyba, że nie jest aż takim kozakiem, jakim go malują. ;)
Tutaj twierdzę, że Marotta uniósł się honorem i skoro pierwotnie dogadaliśmy się na jakąś cenę, a później została ona zmodyfikowana, to nie chcieliśmy dalszych negocjacji.

3) Cuadrado. Niezmiernie ciekaw jestem czy cała akcja była wcześniej szeroko zaplanowana. Na początek nic nie wskazywało na powrót Juana. Ciepłe wypowiedzi Conte, Cuadrado również nie sprawiał wrażenia, że chętnie wróci do Turynu, aż tu nagle w drugim tygodniu sierpnia całkowita zmiana nastroju zawodnika i ofensywa z naszej strony. Skoro Cuadrado faktycznie po meczu z Milanem w Coppa Italia podszedł do Marotty i poprosił go, aby został wykupiony, to myślę, że taka intryga mogła mieć miejsce. Niezmierny plus, fajnie zaplanowane, również cała formuła tego transferu mi się podoba.

4) Co powie Marotta o Witselu? Rok temu z Draxlerem bronił się, że przegraliśmy go 19 sierpnia, teraz nie ma już szans, bo zawodnik był w Turynie aż do wczoraj. Myślę, że przejedzie się konkretnie po Zenicie, bo odwalili straszny rynsztok, również w głowie Belga powinna się zapalić lampka, że jego pracodawca nie jest do końca poważny.

Swoją drogą, Zenit mógł zarobić 20 milionów, a nie zarobi nic na zawodniku, który za rok odejdzie za darmo i na dodatek niespecjalnie będzie zadowolony, że nadal jest w ich klubie. Gratulacje. :hellyes:

---

Dla mnie ten Witsel tak jak mówiłem wielką tragedią nie jest. Zanim by się wdrożył, zyskał zaufanie Allegriego, to zastałyby nas święta, a wówczas będziemy mieć już Marchisio. Te jesień doczłapiemy tym co mamy, nasza pozycja w Serie A jest niezagrożona, poważne mecze w Lidze Mistrzów rozpoczynają się w lutym. Wzmocniliśmy się kolosalnie, a zamykamy mercato z 23 milionowym zyskiem, majstersztyk Marotty. Myślę, że po całym cyrku z pomocnikiem, Beppe wróci na rynek ze 'sportową złością' i zdwojoną siłą.

---

Z góry przepraszam wszystkich, którym złamałem serce/zrobiłem nadzieję swoimi subiektywnymi opiniami na temat szans poszczególnych transferów i 'donedealiami', które tutaj wklejałem, mimo, że później nic z tego nie wynikło. Ja tylko przeklejałem informacje z VS i twittera, nie jestem polskim Di Marzio, tylko cebulakiem w kapciach, który zna podstawy włoskiego, ma sprawny translator i trochę czasu. ;)

Do zobaczenia w następnym okienku.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 17:33

wagner pisze:Wyciągniemy gościa za rok, podpisując pewnie zimą jakiś prekontrakt. Nie Belg, nie zarząd Juve, ale Zenit spierdzielił ten transfer. Dziwna świńska praktyka kontynuowana. Najpierw Wolfsburg, teraz Ruskie.
Pewnie tak, nie sądzę, że będziemy się z Ruskimi w zimie gimnastykować. Wróci Markiz, może Mandragora i nie będzie źle. Szkoda tego co się stało, ale tu do Beppe pretensji nie mam, wyjątkowo się nam to spaliło na koniec. Może w czasie to mógł lepiej zrobić, ale ja nie wiem jak to wyglądało, więc pewnie inaczej się nie dało.

Chłopaki tu świetną robotę robią i aż przyjemnie było podczas mercato sobie wejść, znaleźć posty od Vinicitore, jakku, Cavallano, Rictora czy Robaku ( pewnie kogos pominąłem) i mieć wszystko w pigułce. Dzięki :bravo:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 17:36

Przestań Vinci...podobnie jak jakku, Rictor, Robaku i CavAllano odwaliłeś kawał dobrej roboty. Czy ktoś ma do Was pretensje ?
Ja sam sporo czasu spędziłem na VS, na początku coś tam wrzucałem co wyczytałem ale później odpuściłem bo TY na ogół to robiłeś więc nie chciałem powielać informacji. Nie zmienia to faktu, że sporo godzin spędziłem na tym forum. Liczymy, a przynajmniej ja na podobne akcje podczas następnego mercato jeżeli czas Wam pozwoli. Ktoś tam na Was najeżdżał jakiś czas temu ale im akurat pojechałem. Nie zrażajcie się i kontynuujcie bo dzięki Wam to forum jest ciekawsze :ok:
Jeżeli ktoś nie jest w stanie tego docenić i szyderczo zwie Was ( nie będę już przywoływał tych palantów ) królami mercato to niech się wali :prochno:

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 17:42

Przecież do chłopaków nie można mieć najmniejszych pretensji wręcz przeciwnje jedynie ogromny szacunek, respekt i gratulacje że to wszytsko ogarniali profesjonalnie i na bieżąco.

Podziękowania. :ok: :hellyes: :hellyes:

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 17:51

Vincitore pisze:
4) Co powie Marotta o Witselu? Rok temu z Draxlerem bronił się, że przegraliśmy go 19 sierpnia, teraz nie ma już szans, bo zawodnik był w Turynie aż do wczoraj. Myślę, że przejedzie się konkretnie po Zenicie, bo odwalili straszny rynsztok, również w głowie Belga powinna się zapalić lampka, że jego pracodawca nie jest do końca poważny.

Swoją drogą, Zenit mógł zarobić 20 milionów, a nie zarobi nic na zawodniku, który za rok odejdzie za darmo i na dodatek niespecjalnie będzie zadowolony, że nadal jest w ich klubie. Gratulacje. :hellyes:
Rok temu waliła po oczach ściema, że Draxler został przegrany znacznie wcześniej. Gdyby tak było, to raczej nie rzucalibyśmy się desperacko w ostatnim dniu na Hernanesa.

Tym razem było inaczej, bo Marotta wyraźnie popracował na dwa fronty, niestety trafił na fatalnych kontrahentów. Nie wszystko przewidzisz, nie przed wszystkim się zabezpieczysz. Niemniej cieszę się, że w akcie rozpaczy Beppe nie ściągnął nam kolejnego rzadziaka z ławki drużyny ze środka tabeli. Zawsze powtarzałem, że w takiej sytuacji lepiej jest zaufać młodemu zawodnikowi, bo on przynajmniej może mieć margines rozwoju. Nasz guru nie powtórzył tego samego błędu i jedynym kartoflem do odstrzału pozostaje Hernanes.

Nie spodziewam się pocisku po Zenicie ze strony Marotty, gdyż, jak już pisałem wcześniej, facet jest o lata świetlne ponad wspomnianym przez Ciebie poziomem rynsztoka, który Rosjanie odstawili ;)

Vincitore pisze:Z góry przepraszam wszystkich, którym złamałem serce/zrobiłem nadzieję swoimi subiektywnymi opiniami na temat szans poszczególnych transferów i 'donedealiami', które tutaj wklejałem, mimo, że później nic z tego nie wynikło. Ja tylko przeklejałem informacje z VS i twittera, nie jestem polskim Di Marzio, tylko cebulakiem w kapciach, który zna podstawy włoskiego, ma sprawny translator i trochę czasu. ;)

Do zobaczenia w następnym okienku.
Dzięki za świetną robotę :ok: :ok: :ok: Tak samo dla Mrozziego, Jakku, Rictora i Robaka :bravo:
Ostatnio zmieniony 01 września 2016, 18:01 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 17:57

W sprawie z Witselem kluczowe może być to, że za rok możemy mieć go za darmo (nie widzę szans, by przedłużył kontrakt), co umożliwi ostatecznie zakup już w styczniu za te 10 mln? Do stycznia będziemy już wiedzieli jak radzi sobie nasza pomoc i czy potrzebny jest już teraz. Jeżeli okaże się, że mamy dziurę to w styczniu możemy oczekiwać walki o pomocnika Matuidi/Witsel, a jak nie to poczekamy do czerwca.

PS. przynajmniej ja to tak widzę.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 17:59

jeśli w ogóle wróci temat Witsela w styczniu, to będzie on mógł grać w LM u nas?

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:00

Też chciałbym podziękować chłopakom, na pewno umililiście mi nie jeden dzień w pracy :) dobrze że jest to mercato w przerwie między sezonami bo człowiek umarłby z nudów.
Chociaż tymi zapewnieniami, że Pogba zostanie albo że Matuidi jest nasz to niepotrzebnie narobiliście nadziei :mad2: :smile:

19redhof10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:08

de ceglie został ? bedzie smigałw primce ?

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:18

19redhof10 pisze:de ceglie został ? bedzie smigałw primce ?
Przede wszystkim - będzie nadal na liście płac. :smile:

Chciałbym dołączyć się do podziękowań. Dobra robota Panowie. :ok:

Obrazek
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:21

Po słodko(Cuadrado) - gorzkim(brak Witsela) ostatnim dniu mercato czas na podsumowanie. Moja ocena to 9/10.

Plusy:
+ Pjanić (świetny rozgrywający i asystent, specjalista od rzutów wolnych) w promocji z Romy za 32 mln;
+ Higuain (król strzelców Serie A) z Napoli za 90 mln, promocja to nie była, ale wreszcie mamy napastnika z TOPu i liczę, że się sprawdzi u nas;
+ Pjaca za 23 mln z Dinama Zagrzeb - według mnie to najlepszy transfer w tym okienku, gość wywalczy sobie pierwszy skład i będzie u nas gwiazdą;
+ Lemina wykupiony z Marsylii w promocji za 9,5 mln - podobnie jak Pjaca to nasza przyszłość, ale miło by było gdyby już w tym sezonie stał się lepszy;
+ Cuadrado wypożyczony z Chelsea na 3 lata po 5 mln za rok (łącznie z wykupem i bonusami będzie 29 mln, czyli przyzwoicie) - znamy jego wady i zalety i chyba znaczna większość kibiców cieszy się z jego powrotu do nas;
+ Benatia - wypożyczony z Bayernu za 3 mln (wykupienie za rok za 17 mln) - już pokazał się z dobrej strony, nie byłem zwolennikiem tego transferu, ale wychodzi na to, że będzie to pewny punkt naszej obrony, co mnie cieszy;
+ Dani Alves - jeden z najlepszych prawych obrońców przychodzi do nas z Barcelony za darmo - transfer w stylu Marotty;
+ Pogba - za 105 mln do ManU - takich ofert się nie odrzuca;
+ Morata za 30 mln do Realu M. - tutaj Marotta nie miał nic do gadania, ale w ostatecznym rozrachunku zarobiliśmy na nim 10 mln i był u nas 2 sezony;
+ Pereyra za 13 mln do Watford - u nas się nie sprawdził, więc dobre 13 mln w garści;
+ Zaza wypożyczenie za 5 mln do WHU (+ wykupienie za 20 + 3 bonusu, czyli zarobimy 28 mln);
+ Ilsa za 4 mln do Cagliari - wreszcie odszedł i trochę grosza wpadło;
+ drobne: Magnusson za 2,5 mln do Bristolu, Buchel za 1,2 mln do Empoli, Gabriel Apelt (tak, miał być kiedyś przyszłością Juve) za 1 mln do Leganes, Fiorillo za 1 mln do Pescary, Padoin za 0.6 mln do Cagliari, Schiavone za 0,4 mln do Ceseny;
+ wypożyczenia: Leaili do Olympiakosu, Marrone do Zulte Waregem, Tello do Empoli, Cerri do Spal, Bouy do Palermo

Minusy:
- największy minus to brak środkowego pomocnika, miał być Matić, Matuidi (ładnie nam Raiola pomógł w tym transferze...) a nie było nawet Witsela;
- w drużynie pozostali Hernenes i De Ceglie... O ile ten drugi jak ktoś tutaj na forum pisał, przynajmniej rozkręci imprezę po meczu to widok Brazylijczyka w koszulce Juve a tym bardziej na boisku w oficjalnym meczu, zwyczajnie mnie mierzi.
- oddanie Padoina za 0,6 mln - jako kasa to na plus, ale sportowo na minus - gdzie my teraz takiego zapchajdziurę znajdziemy? Byłby gwarantem bezpieczeństwa gdyby się nam pomoc posypała.

Można się spierać czy za kogoś mogliśmy dostać więcej (np 120 za Pogbę) oraz czy nie mogliśmy kupić kogoś taniej (90 za Higuaina to mało nie jest a ktoś powie, że mogliśmy mieć za 1/3 tej ceny Milika), ale ja uważam, że mercato w tym roku było bardzo dobre i niech świetnych transferów nie przesłoni fiasko z Matuidim i Witselem. Na środku jest podobno próbowany Pjaca, wrócą Marchisio, Sturaro i Mandragora, odpali Lemina i pomoc się zgra.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Kadziel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:32

Vincitore pisze:Dla mnie ten Witsel tak jak mówiłem wielką tragedią nie jest. Zanim by się wdrożył, zyskał zaufanie Allegriego, to zastałyby nas święta, a wówczas będziemy mieć już Marchisio. Te jesień doczłapiemy tym co mamy, nasza pozycja w Serie A jest niezagrożona, poważne mecze w Lidze Mistrzów rozpoczynają się w lutym.
Ja ogółem się cieszę, że Witsel teraz do nas nie trafił. Według mnie to jest w końcu realna szansa dla Sturaro i Leminy na rozwój, no i Asa jest w końcu zdrowy on też zacznie niebawem dobrze grać. ;)
Tylko z Markizem to naprawdę nie napalałbym się, on po kontuzji więzadeł będzie miał jeszcze kilka kontuzji mięśniowych jak Asamoah, które przeszkodzą mu w dojściu do optymalnej formy. Prawdziwego Marchisio spodziewałbym się dopiero w przyszłym sezonie i tu pojawia się problem, bo w styczniu (jeśli wszyscy będą zdrowi) zostaje nam Khedira, Pjanic, Sturaro, Hernanes wraz z nieopierzonym Mandragora (kiedy jest przewidywany jego powrót ?) i Claudio po fatalnej kontuzji. Wtedy transfer pomocnika może okazać się konieczny (jak nie dwóch).

PS. Nie zapominajcie, że na PNA jedzie również Benatia, a wtedy w obliczu kontuzji lewej łydki Kielona (tak będzie na bank, potwierdzone info od sztabu medycznego) zostajemy bez rezerwowego obrońcy. :sad:

goodman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:35

Wygląda to tak jakby osoby odpowiedzialne za transfery w Zenicie były pewne, że podnosząc cenę parę godzin przed końcem mercato my ulegniemy i zapłacimy będąc wówczas pod ścianą. Widać źle trafili. Teraz pora wytrwać do czerwca i wydymać ich tak samo jak oni próbowali wydymać nas, czyt. wziąć Witsela za darmo jako wzmocnienie ławki (liczę na topa przyszłym roku). Mam nadzieję, że Marotta ma to już dograne z agentem jak i samym zawodnikiem, po takiej akcji Witsel nie powinien się długo zastanawiać.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:46

Czyli Mattiello i Mandraora zostali na sezon w Juve :) Fajnie! tu szukam pozytywów - w młodych zawodnikach, niech obaj się staną Topami w tym sezonie!

Kiedy będzie ogłoszona oficjalna kadra do CL?

EDIT: Również wielkie dzięki dla Vincitore, Mrozziego aka Cavallano, Robaku'a RICTORA i Jakku'a no i też dla Cabriniego - Dawałeś mi nadzieje, nawet ochrzcili mnie Twoim wyznawcą :smile:...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Zablokowany