Mercato (Lato 2016)
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Kurczę naprawdę szkoda, że nie wzmocniliśmy odpowiednio tej pomocy. Mamy świetnego bramkarza, potężną obronę gdzie nawet na ławce siedzą mocne nazwiska. Przyszło kilku ciekawych graczy, którzy grają na skrzydłach w razie potrzeby mogą grać zarówno ofensywnie jak i defensywnie. Mamy naprawdę ciekawy atak, no i pozostaje właśnie ten nieszczęsny środek pola
Biorąc pod uwagę kontuzję Markiza, ewentualną podatność na kontuzje Samiego i Kwadwo oraz ten nieszczęsny PNA, naprawdę bardzo, ale to bardzo przydałby się jeszcze jeden wartościowy zawodnik do tej formacji. Na rynku było dostępnych sporo ciekawych nazwisk, tutaj akurat Marotta dał ciała. W zimie raczej bym na nikogo nie liczył, ligę powinniśmy sobie ogarnąć spokojnie, a do LM musielibyśmy ściągnąć kogoś kto nie grał w pucharach.
Nic pozostaje się modlić, żeby Khedira był zdrowy, Markiz szybko odzyskał odpowiednią formę, a Sturaro/Lemina wskoczył na wyższy.
Swoją drogą mam 2 spostrzeżenia, skoro nie udało się nikogo ściągnąć to szkoda, że odszedł Pereyra, może i ostatnio się łamał, ale fajnie potrafił zabrać się z piłką minąć kilku rywali, zwyczajnie mógłby się okazać pożyteczny. Ale wiadomo mądrym jest się po fakcie kiedy już wiemy, że nikogo nie mamy, gdyby Marotta miał taką wiedzę to też pewnie by Roberto nie puścił.
Kolejna sprawa to sądzę, że w nadchodzącym sezonie dużo będzie zależało od naszych skrzydeł jeśli chodzi o konstruowanie akcji ofensywnych - znacznie więcej, niż w poprzednich sezonach.

Biorąc pod uwagę kontuzję Markiza, ewentualną podatność na kontuzje Samiego i Kwadwo oraz ten nieszczęsny PNA, naprawdę bardzo, ale to bardzo przydałby się jeszcze jeden wartościowy zawodnik do tej formacji. Na rynku było dostępnych sporo ciekawych nazwisk, tutaj akurat Marotta dał ciała. W zimie raczej bym na nikogo nie liczył, ligę powinniśmy sobie ogarnąć spokojnie, a do LM musielibyśmy ściągnąć kogoś kto nie grał w pucharach.
Nic pozostaje się modlić, żeby Khedira był zdrowy, Markiz szybko odzyskał odpowiednią formę, a Sturaro/Lemina wskoczył na wyższy.
Swoją drogą mam 2 spostrzeżenia, skoro nie udało się nikogo ściągnąć to szkoda, że odszedł Pereyra, może i ostatnio się łamał, ale fajnie potrafił zabrać się z piłką minąć kilku rywali, zwyczajnie mógłby się okazać pożyteczny. Ale wiadomo mądrym jest się po fakcie kiedy już wiemy, że nikogo nie mamy, gdyby Marotta miał taką wiedzę to też pewnie by Roberto nie puścił.
Kolejna sprawa to sądzę, że w nadchodzącym sezonie dużo będzie zależało od naszych skrzydeł jeśli chodzi o konstruowanie akcji ofensywnych - znacznie więcej, niż w poprzednich sezonach.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Niesmak pozostał bo pomocnika ni ma... szkoda Witsela ale nie ma co płakać. Bedzie trzeba to Sandro zagra w środku albo Cuadrado. Szkoda ze nie pogoniliamy brazola i dj. Ogólnie sklad mocniejszy, troche kuje w oczy te meczenie byly 3-5-2 ale może Max pogra troche 4-3-1-2. Czekam na kolejną kolejke serie a. Forza! 8/10
- Olek1987
- Juventino
Przepraszam Ciebie kolego, ale wstyd i dziecinada to wiara w cokolwiek oprócz samego siebie. Dobre dla słabych jednostek, - nie radzisz sobie w życiu to popros Boga o pomocMily pisze:Olek ta data w twoim nicku to data urodzenia? Bo jakoś nie chce się wierzyć, prędzej data urodzenia twojego ojca. Co ty chłopie wypisujesz. Wyzywasz ludzi od psów i frajerów, teraz szerzysz ateizm typowy dla gimnazjalisty. Tragedia. Nie ma nic bardziej dziecinnego jak publiczne obnoszenie się ze swoim gimboateizmem i kpienie sobie z takich rzeczy.
De Ceglie - zmarnowana kariera, rok/pół na trybunach

Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 23:54 przez Olek1987, łącznie zmieniany 2 razy.
Zero szacunku dla Pogby
- LordJuve
- Juventino
Świetnie spostrzeżenie! Możemy przypuszczać, iż Marotta wiedział/wierzył, że kupi kogoś poza Cuadrado i dlatego sprzedał Pareyrę. Niestety, z jakichś powodów mu się nie udało.Tony Montana pisze: Swoją drogą mam 2 spostrzeżenia, skoro nie udało się nikogo ściągnąć to szkoda, że odszedł Pereyra, może i ostatnio się łamał, ale fajnie potrafił zabrać się z piłką minąć kilku rywali, zwyczajnie mógłby się okazać pożyteczny. Ale wiadomo mądrym jest się po fakcie kiedy już wiemy, że nikogo nie mamy, gdyby Marotta miał taką wiedzę to też pewnie by Roberto nie puścił.
Nie dowiemy się jednak, kto zawinił, chyba że sam zawodnik (Witsel) puści pary z ust.
- Mily
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Olek1987 pisze:Przepraszam Ciebie kolego, ale wstyd i dziecinada to wiara w cokolwiek oprócz samego siebie. Dobre dla słabych jednostek, - nie radzisz sobie w życiu to popros Boga o pomocMily pisze:Olek ta data w twoim nicku to data urodzenia? Bo jakoś nie chce się wierzyć, prędzej data urodzenia twojego ojca. Co ty chłopie wypisujesz. Wyzywasz ludzi od psów i frajerów, teraz szerzysz ateizm typowy dla gimnazjalisty. Tragedia. Nie ma nic bardziej dziecinnego jak publiczne obnoszenie się ze swoim gimboateizmem i kpienie sobie z takich rzeczy.

Nawet jeśli tak uważasz, to po gówno się z tym tu obnosisz? Nikogo to nie interesuje, a Ty wjeżdżasz, jak mniemam wierzącej osobie i krytykujesz avatar, nazywając jego wiarę BAJKAMI. Chwalenie się swoim ateizmem jest gimbusiarskie i tego nie zmienisz.
Elo.
@LordJuve propsuję avek jak i zimną głowę w wypowiedziach

- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Po części masz rację, ale czy pomoc Khedira Pjanic Marchisio wygląda tragicznie? A czy jak weźmiemy do niej tylko 2 z tych panów - przecież nikt nam nie każe grać ciągle 3 środkowymi pomocnikami... Nie uważasz, że pesymistyczne zakładanie, że dwóch z nich nie będzie pod koniec roku dostępnych jest trochę przesadne?ReinerJuve pisze:Tu nie rozchodzi sie o to jak niektórzy piszą o kwoty, o czas do konca, o dawaniu dymac sie ruskim czy innym. Tu chodzi o fakt jak wyglada nasz środek pola. Pomyślcie jak wielce prawdopodobne jest ze w zime do dyspozycji bedzie tylko Sturaro Hernanes i Pjanic. To jest problemem. I nawet gdybyśmy w tym okienku kupili Neymara w parze z Messim za 50mln a do tego wypożyczli J. Boatenga z prawem wykupu za 5 lat za 25mln to tak nie zrozumiałbym tych ocen 9 czy 10 dla Marroty. Tu chodzi o równowage...
Należy pamiętać też, że Sturaro i Lemina okazali się przydatnymi zmiennikami w zeszłym sezonie, a teraz mamy jeszcze Ase, który zdrowy i w formie jest wartością dodaną naszego środka pola.
Dodatkowym zabezpieczeniem jest styczniowe okienko, w którym będziemy mogli pozakrywać ewentualne luki.
Damy radę, zobaczycie już wkrótce.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Okienko zamknięte, spoko, że dało się sprowadzić w ostatnim dniu Cuadrado na takich warunkach, ogromny szacunek i podziękowania dla Marotty, który zrobił wielką robotę przez ostatnie trzy miesiące.
Atak mamy potężny, obronę świetną, boki mocne. Środek jest trochę na słowo honoru, ale jeżeli tylko Pjanić i Khedira będą zdrowi, to Lemina czy zdrowy Sturaro spokojnie mogą się przy takim duecie rozwijać i wówczas przekonamy się jakim faktycznie dysponują potencjałem.
Także ogólna ocena mercato w naszym wykonaniu bardzo pozytywna, niemniej cieniem kładzie się pozostanie w drużynie Hernanesa i rzecz jasna niesprowadzenie jeszcze jednego piłkarza do środka.
Co do rewelacji z ostatnich dni, tych, którzy jadą po Marottcie, pytam - co Waszym zdaniem facet zrobił źle? W ubiegłych latach zarzucało mu się, że jak się skupił na jednym transferze i mu nie wypalił, to na mecie szalejąc jak kot z pęcherzem załatwiał pierwszego lepszego patałacha za duże pieniądze. Tym razem widać było, że robił na dwa fronty, żeby zabezpieczyć się na taką sytuację. Wyszło jak wyszło, ale wszystkiego w biznesie się nie przewidzi. Z ogólnego obrazu sytuacji wynika, że zarówno Araby z Paryża jak i Rosjanie zachowali się jak humorzaste panienki, które nie zważając na nic zmieniają zdanie w najmniej odpowiednim momencie. Zastanówcie się gdzie zawalił Marotta, skoro Witsela miał już w Turynie z długopisem w ręku.
Atak mamy potężny, obronę świetną, boki mocne. Środek jest trochę na słowo honoru, ale jeżeli tylko Pjanić i Khedira będą zdrowi, to Lemina czy zdrowy Sturaro spokojnie mogą się przy takim duecie rozwijać i wówczas przekonamy się jakim faktycznie dysponują potencjałem.
Także ogólna ocena mercato w naszym wykonaniu bardzo pozytywna, niemniej cieniem kładzie się pozostanie w drużynie Hernanesa i rzecz jasna niesprowadzenie jeszcze jednego piłkarza do środka.
Co do rewelacji z ostatnich dni, tych, którzy jadą po Marottcie, pytam - co Waszym zdaniem facet zrobił źle? W ubiegłych latach zarzucało mu się, że jak się skupił na jednym transferze i mu nie wypalił, to na mecie szalejąc jak kot z pęcherzem załatwiał pierwszego lepszego patałacha za duże pieniądze. Tym razem widać było, że robił na dwa fronty, żeby zabezpieczyć się na taką sytuację. Wyszło jak wyszło, ale wszystkiego w biznesie się nie przewidzi. Z ogólnego obrazu sytuacji wynika, że zarówno Araby z Paryża jak i Rosjanie zachowali się jak humorzaste panienki, które nie zważając na nic zmieniają zdanie w najmniej odpowiednim momencie. Zastanówcie się gdzie zawalił Marotta, skoro Witsela miał już w Turynie z długopisem w ręku.
- LordJuve
- Juventino
Masz płytkie myślenie. Można wierzyć w siebie i promować pozytywne wzorce (np. postać Jezusa).Olek1987 pisze: Przepraszam Ciebie kolego, ale wstyd i dziecinada to wiara w cokolwiek oprócz samego siebie. Dobre dla słabych jednostek, - nie radzisz sobie w życiu to popros Boga o pomoc![]()
Dobrze, że Ty jesteś mocny. Pytanie, czy tylko na forum?
Bo to jest zapewne ateistyczny fanatyk. Jest coś takiego jak nowy ateizm i oni lubią "wojować" niczym krzyżowcy w XI wieku.Mily pisze: Nawet jeśli tak uważasz, to po gówno się z tym tu obnosisz? Nikogo to nie interesuje, a Ty wjeżdżasz, jak mniemam wierzącej osobie i krytykujesz avatar, nazywając jego wiarę BAJKAMI. Chwalenie się swoim ateizmem jest gimbusiarskie i tego nie zmienisz.
Elo.
@LordJuve propsuję avek jak i zimną głowę w wypowiedziach

Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 23:58 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piti
- Juventino
Nie wiem jaką taktyczke zaserwuje nam Allegri ale Marotta zwalil robote po calosci, niech tylko Khedira sie polamie to zostajemy z marnym Leminą, który nadaje się do zapakowania w kontener i odesłania do Gabonu tak jak to jeden z użytkowników kiedyś napisał oraz z Asamoahem (któremu tez kontuzje nie są obce) Oprócz tego wirtuoz i mistrz przekładanek w miejscu Hernanes oraz bulterier rzemieślnik niedoleczony Sturaro, oprócz tego posiadamy jeszcze połamanego Marchisio przechodzącego rehabilitacje i uczącego się na nowo chodzić stąd nawet nie wiadomo czy kiedykolwiek nawiąże do formy oraz jakiegoś Mandragore, o którego istnieniu dowiedziałem sie jakiś miesiąc temu. No to w sumie tyle.
- Robaku
- Juventino
no nie bo jeszcze chyba Turcja, Rosja Ukraina czeka na DJ.Olek1987 pisze:Przepraszam Ciebie kolego, ale wstyd i dziecinada to wiara w cokolwiek oprócz samego siebie. Dobre dla słabych jednostek, - nie radzisz sobie w życiu to popros Boga o pomocMily pisze:Olek ta data w twoim nicku to data urodzenia? Bo jakoś nie chce się wierzyć, prędzej data urodzenia twojego ojca. Co ty chłopie wypisujesz. Wyzywasz ludzi od psów i frajerów, teraz szerzysz ateizm typowy dla gimnazjalisty. Tragedia. Nie ma nic bardziej dziecinnego jak publiczne obnoszenie się ze swoim gimboateizmem i kpienie sobie z takich rzeczy.
Widziałbym go w Legii
- Cataclysm9
- Juventino
A może naszej szansy należy upatrywać w tym, że w przypadku kontuzji Khediry/Markiza i wyjazdu Asy i Leminy na PNA trzeba będzie przejść na grę czwórką obrońców, z normalnymi skrzydłami i ew. Pjacą jako 3/4. Nasza siła w śroku zmalała, mamy za to naprawdę mocne boki. Evra z Sandro i Alves z Cuadrado naprawdę mogą wyrządzić szkody każdemu 

maledizione
- CzeczenCZN
- Juventino
@gregab Ja nie mówię o TEJ transakcji tylko o tym ile on miał czasu na znalezienie następcy Pogby i załatwienie sprawy pomocnika. Zenit to nie jedyny klub na świecie.
@vitoo Wstrzymałem się z oceną do końca żeby nie było - dla mnie mercato szło świetnie do momentu transferu Igły, jednak liczyłem że wiedzą co robią - jak odszedł Pogba mój entuzjazm spadł znacznie, miałem jednak ogromne nadzieje że jakościowo go zastąpimy. Szukaliśmy pomocników - mało tego już po przyjściu Pjanica i przed odejściem Pogby mówiło się że ma przyjść jeszcze jeden pomocnik - na Boga kiedy przyszedł Pjanic? Rozgrywali to tyle czasu z Matuidim że nei starczyło czasu. Sam Witsel gdyby przyszedł dał bym Marottcie 6/10, gdyby przedł i taki James dałbym 8/10 - czemu? Bo nie umie sprzedawać, bo on jak i zarząd nie potrafią zatrzymywać gwiazd. Sorry.
Tak oczywiście Pjaca będzie gwiazdą.
Po prostu mamy inne oczekiwania co do Juventusu. Ty jesteś minimalistą najwyraźniej.
@vitoo Wstrzymałem się z oceną do końca żeby nie było - dla mnie mercato szło świetnie do momentu transferu Igły, jednak liczyłem że wiedzą co robią - jak odszedł Pogba mój entuzjazm spadł znacznie, miałem jednak ogromne nadzieje że jakościowo go zastąpimy. Szukaliśmy pomocników - mało tego już po przyjściu Pjanica i przed odejściem Pogby mówiło się że ma przyjść jeszcze jeden pomocnik - na Boga kiedy przyszedł Pjanic? Rozgrywali to tyle czasu z Matuidim że nei starczyło czasu. Sam Witsel gdyby przyszedł dał bym Marottcie 6/10, gdyby przedł i taki James dałbym 8/10 - czemu? Bo nie umie sprzedawać, bo on jak i zarząd nie potrafią zatrzymywać gwiazd. Sorry.
Tak oczywiście Pjaca będzie gwiazdą.
Po prostu mamy inne oczekiwania co do Juventusu. Ty jesteś minimalistą najwyraźniej.
- LordJuve
- Juventino
Dokładnie. Ja chcę Juventusu na poziomie RM, Barcy i Bayernu i mam w dupie całą resztę. Konteksty, realia i okoliczności zewnętrzne.ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Chcę Juventusu z najlepszych lat. Przykładowo końcówki lat 90., kiedy to byliśmy 3 razy pod rząd w finale LM.
Jestem kibicem tego klubu, kocham go i mogę sobie mieć nierealistyczne (na ten moment) wyobrażenia co do jego pozycji w światowej piłce klubowej. Były jednak czasy, kiedy Juventus był taki, jakim go chcę, więc nie wymagam rzeczy "nie z tej Ziemi".
- koki90
- Juventino
Ja tam jestem człowiek pozytywnie myślący i czuję, że jeszcz dobrze na tym wyjdziemy. Za rok bierzemy Witsela za darmo i nagramy sobie jakiś porządny transfer do pomocy (Dahoud?). A przez ten sezon Lemina z Sturaro (jak wyzdrowieje) będą mieć sporo okazji do wykazania się.
Zlinczujcie mnie, ale ja typuję, że Lemina się jeszcze wyrobi i w nastepne lato oferty za niego zaczną dobijać do 35 mln. Nie jestem jakimś jego fanbojem, wiem ,że ma on wiele do poprawy, ale ja widzę, że on robi postępy i chce się jeszcze rozwijać. Allegri stawia na niego i mimo, że w zeszłym sezonie na siłę zrobiono z niego registę to daje rade. Nie jest to pozycja, która pokazuje pełnię jego możliwości, na b2b wyglądałby nieco lepiej, ale zawsze dobrze mieć w zanadrzu grajków, którzy potrafią pełnić rożne role w zespole.
Zlinczujcie mnie, ale ja typuję, że Lemina się jeszcze wyrobi i w nastepne lato oferty za niego zaczną dobijać do 35 mln. Nie jestem jakimś jego fanbojem, wiem ,że ma on wiele do poprawy, ale ja widzę, że on robi postępy i chce się jeszcze rozwijać. Allegri stawia na niego i mimo, że w zeszłym sezonie na siłę zrobiono z niego registę to daje rade. Nie jest to pozycja, która pokazuje pełnię jego możliwości, na b2b wyglądałby nieco lepiej, ale zawsze dobrze mieć w zanadrzu grajków, którzy potrafią pełnić rożne role w zespole.