Mercato (Lato 2016)
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Okienko było bardzo dobre ale w żaden sposób nie da się przeinaczyć faktu, że Marotta spierniczył sprawę ze środkowym pomocnikiem.
Gomes, Kante, Matuidi, Brozović, Witsel, był czas kiedy mozna było kupić (a nie wypożyczyć) Kovacicia. Nie wiadomo jak wysoko na naszej liście życzeń ale na rynku byli Krychowiak, Xakha czy Candreva. A tu same porażki.
Jasne, że to nie było łatwe zadanie, Gomes i Kante woleli zostac w kraju, a Rosjanie, Chińczycy i Katarczycy okazali się trudnymi negocjatorami ale praca Marotty polega właśnie na kończeniu takich negocjacji sukcesem, przynajmniej jednej z opcji. Tak trudno było dać PSG czas na zamknięcie transferu do połowy sierpnia? Przewidzieć, że coś się może rypnąć zamiast wygrzewać odbyt na plaży będąc pewnym, że mając Raiole i piłkarza po swojej stronie ma się Paryż w garści?
Nie wkurza mnie sam brak Witsela bo z taką grupą LM pewnie damy rade z palcem w nosie, wkurza to usprawiedliwianie Marotty.
Do tej pory udawalo sie w ostatni dzien utopic w kims pieniadze i mozna bylo zaslonic sie tekstem - obserwowalismy Hernanesa od roku, wszystko poszlo zgodnie z planem, mial byc pomocnik i jest. Tym razem to nie przejdzie Beppe.
Gomes, Kante, Matuidi, Brozović, Witsel, był czas kiedy mozna było kupić (a nie wypożyczyć) Kovacicia. Nie wiadomo jak wysoko na naszej liście życzeń ale na rynku byli Krychowiak, Xakha czy Candreva. A tu same porażki.
Jasne, że to nie było łatwe zadanie, Gomes i Kante woleli zostac w kraju, a Rosjanie, Chińczycy i Katarczycy okazali się trudnymi negocjatorami ale praca Marotty polega właśnie na kończeniu takich negocjacji sukcesem, przynajmniej jednej z opcji. Tak trudno było dać PSG czas na zamknięcie transferu do połowy sierpnia? Przewidzieć, że coś się może rypnąć zamiast wygrzewać odbyt na plaży będąc pewnym, że mając Raiole i piłkarza po swojej stronie ma się Paryż w garści?
Nie wkurza mnie sam brak Witsela bo z taką grupą LM pewnie damy rade z palcem w nosie, wkurza to usprawiedliwianie Marotty.
Do tej pory udawalo sie w ostatni dzien utopic w kims pieniadze i mozna bylo zaslonic sie tekstem - obserwowalismy Hernanesa od roku, wszystko poszlo zgodnie z planem, mial byc pomocnik i jest. Tym razem to nie przejdzie Beppe.
- Olek1987
- Juventino
Nie dyskutujcie z userami typu Lord czy Forzacośtam.
Przecież to są zawodowi narzekacze, daję 100 zł, że ich ulubiona rozrywka to "gorzkie żale" w pierwszej ławce.
Takiemu nigdy nie dogodzisz. Będą lamentować do grudnia...
Psy szczekaja a karawana jedzie dalej. Szkoda, że nie przyszedł pomocnik, ale kadra i tak jest lepsza niż rok temu.
Przecież to są zawodowi narzekacze, daję 100 zł, że ich ulubiona rozrywka to "gorzkie żale" w pierwszej ławce.
Takiemu nigdy nie dogodzisz. Będą lamentować do grudnia...
Psy szczekaja a karawana jedzie dalej. Szkoda, że nie przyszedł pomocnik, ale kadra i tak jest lepsza niż rok temu.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 23:34 przez Olek1987, łącznie zmieniany 1 raz.
Zero szacunku dla Pogby
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Trudno sie nie zgodzic. Mozna sie pocieszac, ze okienko bylo swietne, ale tylko do poczatku sierpnia. Dziwia mnie Wasze "9" dla tego mercato, bo majac tak powazne problemy w srodku pola sciagnelismy jedynie Pjanicia. Az strach pomyslec jak to moze wygladac przy jakichs absencjach, a poki co nie mamy Marchisio i Sturaro. Piszecie o zwyciestwie w Serie A? W tym roku wydalismy tak potezne pieniadze, ze przekaz byl jasny - idziemy po LM. Atak i obrona ida w parze z ambicjami, ale pomoc wyraznie odstaje od Barcelony, Bayernu czy Realu. Trzeba sie modlic, by Pjanic i Khedira byli zdrowi, a Lemina wskoczyl na wyzszy poziom. Oby Claudio wrocil jak najszybciej.ReinerJuve pisze:Możecie mnie linczować, ale dla mnie to jest ten moment, w którym wplacenie klauzuli za Igłe straciło sens, mieliśmy niby postawic tym transferem wszystko na jedną kartę w kwestii tej edycji LM, a zostajemy ze środkiem pola który nie ma zwyczajnie szans walczyc o Lige Mistrzów.
Nie zarzuce Marotcie tego, ze nie pozyskal ani Matuidiego, ani Witsela, bo w obu przypadkach nas wystawili. Mam jednak ogromne pretensje o to, ze od czasu sprzedazy Pogby nikogo nie zeklepalismy - mielismy cholerne 3 tygodnie.
Szkoda mi Witsela, bo potraktowali go jak mebel. Ciesze sie z Cuadrado i z formuly transferu. Belga wezmiemy pewnie za darmo za rok, ale problem mamy tu, teraz.
- gregab
- Juventino
Nie masz racji. Tegoroczne zakupy finansowane są za sprzedaż Pjacy za pięć latLordJuve pisze:Hmm, a czy my faktycznie mamy ten hajs? Do tej pory uchodziliśmy raczej za klub, który nie ma dostępu do ogromnych zasobów finansowych.ForzaItanimulli3vujcm pisze: Dla mnie to mercato jest tragedią - 2 x płacenie klauzul - no rzeczywiście sztuka jak się ma hajs, kwota za Pjacę nie była okazyjna, 2 wypożyczenia, 1 darmowy transfer. - rzeczywiście mistrz rynku.
Mam ogromną obawę, że część tegorocznych zakupów sfinansuje przyszłoroczna sprzedaż Dybali za około 80 mln euro. Barca czy Real już czekają.:

ga
- Mily
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Wy nie kumacie. Ja przykładowo jakoś bardzo nie ubolewam nad stratą Witsela, Ubolewam nad tym że nie umiemy dopiąć nawet takiego czegoś. Tyle czasu mieć i załatwiać to przez internet 2 minuty przed końcem okna...Przeciez to amatorka ludzie no.
- LordJuve
- Juventino
Myślenie w stylu: "jakoś to będzie". Plus Raiola, który gra po swojemu i jak chce, to nas dyma (patrz: transfer Pogby), a jak nie chce, to nie pomaga (jednak Matuidi nie dla nas).Pluto pisze: Przewidzieć, że coś się może rypnąć zamiast wygrzewać odbyt na plaży będąc pewnym, że mając Raiole i piłkarza po swojej stronie ma się Paryż w garści?
Wyjście z grupy to dopiero początek zabawy w LM. Chyba mamy większe ambicje?Pluto pisze: Nie wkurza mnie sam brak Witsela bo z taką grupą LM pewnie damy rade z palcem w nosie, wkurza to usprawiedliwianie Marotty.
- Osgiliath
- Juventino
Jesli mówisz o naszej pomocy w wersji 'na papierze', to w pełni się z Tobą zgadzam, ale teraz pomyśl, że Sami może złapać kontuzję lada dzień, bo jest podatny na nie. Asa z Leminą grają wielki chaos, przy czym Asa to również niewiadoma jeśli chodzi o zdrowie. Markiz może będzie w listopadzie/formę pewnie znajdzie w lutym. Dodatkowo Asa i Lemina wypadają na max 2 miesiące, kiedy w lidze jest bardzo ważny okres. I co?Sorek21 pisze:Rok temu odeszli Vidal,Pirlo i TEVEZ. Linia pomocy i ataku musiała utworzyć się od nowa.Trochę czasu to zajeło ale potem graliśmy z Bayernem jak równy z równym i gdyby Evra szybko i bez kombinacji wybił piłkę to kto wie co byłoby dalej.
Popatrzmy na skład z tamtego sezonu
Buffon
Barzagli Bonucci Chiellini
Stefan Khedira Marchisio Pogba Evra
Dybala Mandzukić
Odszedł 1 ( słownie jeden ) piłkarz,który już dawno został zastąpiony.Pjanić jest piłkarzem bardziej efektywnym od Pogby i wkrótce to pokaże.Francuza najbardziej brakuje marketingowo.
Wstawiamy zatem Pjanica w miejsce Pogby a dodatkowo:
1.Alves w miejsce Stefana.W ofensywie ogromny plus.
2.Igła za Mandzu czyli kolejny wielki krok do przodu.
3.Benatia czyli w Europie możemy zagrać 3-5-2 ( patrz mecze z Bayernem )
4.Cuadrado i Pjaca na ławce.
5.Asamoah cały okres przygotowawczy bez kontuzji.
6.Khedira zdrowy i świetnej formie
7.Dybala jako pewny lider ofensywy
Względem sytuacji w tamtym roku o tej porze to jest przepaść.
Jedynym brakującym elementem jest Marchisio ale on wróci.
Zostaje Pjanic i Brazol :afraid2:
Kim my będzie grać w środku jak się posypie Sami a Markiza nie będzie? Pjaca i Cuadrado, albo Lichym, bo na bokach szczęśliwie jest Alves? To tylko czarny scenariusz, ale tak może być.
I tu nie chodzi o to, że ubył nam Pogba i przyszedł Pjanic i liczbowo się zgadza. Skoro mamy atakować LM, o której każdy w klubie sapie to kim? Leminą i Asą, no plz... Miał przyjśc pomocnik podnoszący jakość środka a nie będący kolejnym średniakiem, którego później trudno sprzedać. Nawet opcja B/C/ w postaci Witsela to mały plus, ale pod tym względem uważam, że Beppe dał ciała i nic go tu nie broni, nawet krętactwo rosjan.
- CzeczenCZN
- Juventino
No, czekałem na taką odpowiedź - ale ja nie jestem dyrektorem sportowym. Jak ci dentysta źle zrobi ząb i Cię boli to też wychodzisz z założenia że dużo lepiej byś sam sobie nie zrobił. Każdy robi swoje. Ktoś wykonuje zawód na odpowiednim stanowisku po to bo ma ku temu kompetencje. No ale skoro wystarczy Tobie że dyrektor sportowy Juve wystarczy że jest lepszy ode mnie - to spoko, ale chyba mamy inne aspiracje.gregab pisze:Taaaa, Ty zrobiłbyś to dużo lepiej
- pablo1503
- Juventino
Myślisz, że kogoś to naprawdę obchodzi? Wątpię. Przecież to nie tak, że nagle Juventus stracił całą renomę i zawodnicy będą się zastanawiać 2 razy zanim dołączą do klubu. Minie tydzień i wszyscy zapomną o dealu.Mily pisze:chodzi o to że ta akcja pokazuje że nie możemy być na tę chwilę traktowani poważnie w Europie, bo nie potrafimy dopiąć nawet takiego zawodnika

Hmmm...

A teraz odwrotna sytuacja. Zakupy sprzed 2 lat. Młodzian Morata, który jeszcze nic wielkiego w piłce nie pokazał. Tevez, czyli wypalony piłkarz, który ma spore problemy z głową. Evra, który pomału zbliża się do końca kariery i zaliczył jakąś niebotyczną liczbę błędów, przez które UTD traciło bramki. No i przepłacony średniak z Udinese - Pereyra. Czy to było dobre Mercato? Daleko mu było do takiego miana. Efekt? Finał LM.
Ocenimy po sezonie. Dziękuję, dobranoc. :papa:

- realbs
- Juventino
Liczę że Marotta jutro publicznie przeprosi samego piłkarza, jak i kibiców. Osobiście cieszę się że ten kasztan do nas nie przyszedł, ale za nieumiejętne wywiązywanie się z obowiązków powinno się płacić, więc liczę że Beppe powie coś więcej niż "Zenit nam odmówił".
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Wchodzę na forum po zamknięciu okna transferowego i czytać chciałem o Witselu, Matuidim, gdzieś tam było o bombie na koniec mercato i co ? Gdzie te asy bo nie chce wertować mi się tych dziesiątek stron :lol: ?
Nie ma ? A to niespodzianka i...
Czyżby znowu ktoś z zarządu nadstawił się do

Za rok już nie Witsel powinien być naszym celem tym bardziej, że za potraktowanie go przedmiotowo zapewne będzie odwalał kichę w tym zenicie. Nie chce znowu krytykować Marotty ale nie zgadzam się do końca z tym, że nas wystawili bo oni mają to w doopie. Mają hajs, nie maja noża na gardle a środek pola powinien być obstawiony całkowicie w momencie odejścia Pogby. Oby tylko Khedira nie złapał jakiejś kontuzji bo będzie lipa.
Nie ma ? A to niespodzianka i...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:pumex pisze: PS. Również uważam, że na koniec dzisiejszego dnia będzie istna bomba![]()
..
Vimes i Makiavel zostaną przyjaciółmi.
Czyżby znowu ktoś z zarządu nadstawił się do

Za rok już nie Witsel powinien być naszym celem tym bardziej, że za potraktowanie go przedmiotowo zapewne będzie odwalał kichę w tym zenicie. Nie chce znowu krytykować Marotty ale nie zgadzam się do końca z tym, że nas wystawili bo oni mają to w doopie. Mają hajs, nie maja noża na gardle a środek pola powinien być obstawiony całkowicie w momencie odejścia Pogby. Oby tylko Khedira nie złapał jakiejś kontuzji bo będzie lipa.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 23:45 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.