Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
WhySoSerious?

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 23:13

Simi pisze:Ja nie wiem... niektórzy to chyba tutaj usiedli na butelce od mirindy i narzekają jak złe okienko mieliśmy. Tak jak ktoś już wcześniej wspomniał, okienko na ocenę 8, brakło małego detalu by okno uznać ze perfekcyjne.
I tego małego detalu ZNOWU braknie do sukcesu w LM :bravo:

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 23:14

Początek okna genialny, od razu Pjanić na start. Dogranie Alvesa, Pjacy wszystko cudownie. Nagle zakup Higuaina za chore 90 mln i teraz ta końcówka... Jak można poczynić taki regres...

Ale mnie drażnią takie Olki, które nie widzą co się dzieje, ale wszystkich wyzywają od "forumowych expertów" itd itp. Chyba po to jest forum by wyrazić opinię? Normalni, zdrowo myślący kibice Juventusu są zażenowani zakończeniem tego okna transferowego. Bo jak nie być zażenowanym, skoro było tyle czasu na ściągnięcie kogoś do środka pola, a my próbujemy deal załatwiać przez internet 2 minuty przed końcem. No ludzie. Gdyby to był jeszcze jakiś kurde Ronaldo, Messi, Suarez to można by pochwalić próbę pozyskania takiego zawodnika, ale nie ściągnąć Witsela... To jest dramat.

Ostatnio było to samo tylko że z Draxlerem, nagle poszedł do Wolfsburga i ośmieszył nas i Marottę. Powtórka z rozrywki. Marotta się nie uczy na błędach kompletnie. Mamy kasę i zostajemy bez zawodnika.

Serce oczywiście mówi mi że damy radę w LM, ale rozum i zdrowy rozsądek podpowiada że niestety nie umywamy się do największych. Higuain nas nie zbawi.

Ale oczywiście zaraz jakiś Olek czy jemu podobny będzie bronił Marotty. Prawde jest taka że się zbłaźnił i odebrał nam marzenia o LM.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 23:16 przez Mily, łącznie zmieniany 1 raz.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Szkoda strzępić ryja... nie wiem co te Ruski tam nawywijały, gość był już praktycznie dogadany, po czym godzinę przed wszystko się rypło, żeby potem na 10 minut przed końcem mercato rozpoczęła się dzika gonitwa z czasem, niestety przegrana...
Mam nadzieje, że Belg pokaże włodarzom Zenitu środkowy palec i będzie grał najgorzej, jak może, bo okpil nie tylko Juventus, ale przede wszystkim właśnie Witsela, który siedział jak głupek we Włoszech i czekał na decyzje.
Jedyny zarzut, jaki mam pod adresem Marotty, że trzeba to było dograć znacznie szybciej, a nie na ostatni moment. Przecież od sprzedaży Pogby był prawie miesiąc na zrobienie jakiegoś transferu do środka... Co przez ten czas robił nasz DS? Przecież Matuidi to też był chyba ostatni tydzień mercato.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jedyny plus tego wszystkiego jest taki, że dostaniemy Witsela za rok za DARMO ;)

Spokojnie Pany, trzy dni ponarzekacie a poźniej znów zaczniecie żyć meczami Juve i wszystko wróci do normy :D a gwarantuję, że w grudniu będziemy liderami w Serie A i pierwsze miejsce w grupie LM, no a później kolejne okienko, styczniowe. Może wtedy uda się kogoś kupić, tak by wzmocnić się przed decydującą fazą LM, bo tylko kogoś takiego szukamy. Pożyjemy zobaczymy.

Dla mnie okienko 9/10. Jedynie Pjaca jest grajkiem "bez nazwiska", ale pewnie ładnie wystrzeli :ok:

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

attyla7 pisze:Niektórzy chyba nie wiedzą że umowa sprzedaży polega na współdziałaniu obu stron. Nieważne jak Marotta by się starał to pewnych rzeczy nie przeskoczy.
Jak nie, przecież mógł rzucić 25 baniek i od razu Witsel byłby zaklepany. A nie, sorki. Wówczas część forum powiesiłaby się, bo tyle daliśmy za 'średniaka'. Nie dogodzisz. Walka z wiatrakami.

Swoją drogą od kilku dni było jojczenie, że Witsel jest zupełnie niepotrzebny, a 18 baniek za niego byłoby zbrodnią. Nagle Witsela nie ma, Beppe nie dał się wydoić, to wszyscy przeciwnicy transferu narzekają, że ten sam Beppe nie rzucił tych 2 baniek więcej i mięlibyśmy Belga. WTF?! :prochno:

Dobrze, że nie przepłacił, bo można mieć chłopa za kilka miesięcy za 'gorsze' lub za rok za darmo.

Można Marottcie zarzucić, że nie sprowadził, prócz Pjanicia, żadnego klasowego pomocnika. Zwłaszcza, że Khedira prawdopodobnie w tym miesiącu już coś złapie, a Marchisio może nie wrócić przez kilka tygodni.
ALE, żeby czepiać się upadku dealu z Ruskimi? Trzeba być idiotą. Skoro sam Witsel przyleciał do Turynu, to chyba oczywiste, że wszystko było niemalże dopięte na ostatni guzik. To już nie jego wina, że jakiś baran w ostatnich, dosłownie, minutach się rozmyślił.

Obrazek
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 23:15

Ja naprawdę bardzo lubię Marotte, ale to co odwalili z Paraticim w ostatnie 2-3 tygodni mercato, to kompromitacja na najwyższym poziomie, i nawet niech tutaj ktoś nie próbuje tej dwójki bronić i zwalać winy na Zenit, bo przy takiej biedocie w pomocy, i przy tym że Pogba odszedł 3 tyg temu, transfer Witsela powinniśmy dograć w pięć minut co najmniej dwa tygodnie temu. Żenada i kompromitacja Marotty totalna. Okienko rzecz jasna bardzo na plus, ale nie da się ukryć że to co skośnooki odwalił to totalna amatorszczyzna.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 23:16

ReinerJuve pisze:Możecie mnie linczować, ale dla mnie to jest ten moment, w którym wplacenie klauzuli za Igłe straciło sens, mieliśmy niby postawic tym transferem wszystko na jedną kartę w kwestii tej edycji LM, a zostajemy ze środkiem pola który nie ma zwyczajnie szans walczyc o Lige Mistrzów.
100% racji

co z tego że pojedziemy Serie A nie taki miał być plan na LM. Transfery Alves i Higuaina pozwalały sądzić że idziemy "all in" po LM i nawet w wypadku odejścia Pogby tylko wzmocnimy linię pomocy.

A tak to szanse na LM dramatycznie zmalały (zawsze można mieć nadzieję)

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 23:17

WhySoSerious? pisze:
Simi pisze:Ja nie wiem... niektórzy to chyba tutaj usiedli na butelce od mirindy i narzekają jak złe okienko mieliśmy. Tak jak ktoś już wcześniej wspomniał, okienko na ocenę 8, brakło małego detalu by okno uznać ze perfekcyjne.
I tego małego detalu ZNOWU braknie do sukcesu w LM :bravo:
Niestety, smutna prawda. W LM trzeba mieć sporo szczęścia - to fakt, ale decydują tu często właśnie takie "detale". Nam w ostatnich latach ewidentnie ich brakuje.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 23:17

Czemu tak słabo oceniam mercato - wstrzymywałem się z oceną Marotty - bo liczyłem jeszcze parę godzin temu że rozegra to po mistrzowsku - tymaczasem jak kiedyś brakowało - "5 mln" przysłowiowych do Aguero - tak teraz, poszliśmy w górę finansowo i piłkarsko i potrzebujemy wzmocnień na miarę Światowego Topu - to nie jego liga. Jesteśmy po mercato na plusie finansowym, dodatkowo mając własne środki na mercato. Ten klub zawsze jest wybrakowany - zawsze czegoś brakuje - NIE BĘDZIE ŻADNEJ WYGRANEJ W CL! Póki Marotta jest dyrektorem. Zapamiętajcie to. Popatrzie na ruchy klubów które tą CL wygrywają.
attyla7 pisze:Niektórzy chyba nie wiedzą że umowa sprzedaży polega na współdziałaniu obu stron. Nieważne jak Marotta by się starał to pewnych rzeczy nie przeskoczy.
Jest dyrektorem sportowym i płacą mu za dogadywanie się z drugimi stronami. Szczerze? Marotta out! Naprawdę czas na nowego dyrektora sportowego - on był dobry na swoje czasy, jak Vucinic, Pepe w kadrze - teraz czas na kogoś, kto myśli bardziej globalnie i POTRAFI dobrze sprzedawać!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 23:18

Szkoda w tym wszystkim Witsela...już widzę ten zacieszajcy ryj ninji, jan wróci na zgrupowanie...

Skład mamy spokojnie na pełną dominację w Serie A, tudzież Pucharze Włoch i na wyjście z pierwszego miejsca w UCL.

W styczniu będziemy mądrzejsi o stan zdrowia i formę Marchisio. Będziemy mogli uzupełnić skład o ewentualne brakujące ogniwo.
Ja mam nadzieję, że faktycznie spróbujemy wcisnąć Pjace w pomoc, bo jak Chorwacik zatrybi to, za kilka miesięcy nikt nie będzie pamiętał, że mieliśmy jeszcze kogoś do pomocy dokupić.

Teraz do spania marudy, a także bardziej ogarnięci kibice. Będzie dobrze.

Forza Juve!

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 23:18

LordJuve pisze:Czyli zastępstwa za Pogbę nie mamy?
Podobno Pjaca jest już szykowany do gry w środku pola :smile:

Jestem zawiedziony, że z Witselem nic nie wyszło bo:

1. Nie był nawet naszym planem "B"
2. Mieliśmy mnóstwo czasu na dogadanie tego transferu, i nikt mi nie wmówi, że było inaczej.

Marotta w tej jednej konkretnej sprawie dał ciała i tyle.

Ale z drugiej strony mam ubaw z ludzi, którzy uwierzyli, że ściągniemy Cuadrado, Witsela i do tego liczyli jeszcze na tę słynną już bombę a to wszystko w 24h. To już nie jest huraoptymizm, to przejaw najczystrzej głupoty. Żeby było śmieszniej to niektórzy pisali nawet o tym, że gdyby Lichy (którego wyzywali od zdrajców bez honoru) odszedł do interu, to jeszcze w jego miejsce kogoś (De Sciglio) klepniemy. Nie no to już jakiś kosmos
:hellyes:
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 23:20 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 23:19

Wojtek pisze:Jedyny plus tego wszystkiego jest taki, że dostaniemy Witsela za rok za DARMO ;)
Ile kasy jesteś w stanie postawić, że tak będzie? Mamy z kimś jakąś umowę, że wiesz, iż tak będzie? Witsel będzie miał wolną rękę i pójdzie tam, gdzie mu się będzie podobać. Nie musi to być Juventus.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Generalnie okienko oceniam na 7+/10.
Ocena byłaby wyższa, gdyby do środka przyszedł jeszcze jeden pomocnik prócz Pjanicia, ponieważ obawy o naszą pomoc są standardowe (Sami szklanka, Asa szklanka, Lemina talent, Markiz szpital, brazola przemilczę).
Pomocnik był nam niezbędny z uwagi ww. a poza tym na PNA, gdzie tracimy dwóch graczy. i trudny okres będziemy musieli przebiedować.

Nie mam pretensji do Beppe o to jak wzmocnim atak i obronę. Nawet sprzedaże wyszły poza hernanesem, który wita klub kokosa i dj, ale kto by chciał tego paralityka anyway?

Pretensje mam, ze wiedząc o utracie Pogby i deklarując urbi et orbi, że mamy hajs, nie zaklepał wcześniej pomocnika. Teraz się dziwi, że PSG i Zenit chciały więcej? A kto by nie chciał wiedząc, że Juve ma hajs.

Mały plus taki, że nie sprowadził jakiegokolwiek innego średniaka, który stałby się brazolem v.2

Pozostaje wznosić oczy ku niebu i modlić się o zdrowie naszych pomocników i o jak najszybszy powrót Markiza.

EDIT: Sky donosi, że Witsel czekał w HQ Juve 13 godzin :prochno: :doh: :angry: :facepalm: :facepalm2:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Agresti krytykuje nasze władze mówiąc, że skupiliśmy się na Cuadrado i straciliśmy na nim zbyt dużo czasu, a to nie on powinien być dzisiaj priorytetem.

Ja natomiast dzięki Agrestiemu straciłem dużo czasu na forum VS gdzie przekonywał, że pozyskamy Matuidiego.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 23:20

zle ten środek nie wygląda na obecny moment ASAMOAH - PJANIC - KHEDIRa ale mimo wszystko.. zwyczajnie szkoda ze tak sie to skonczylo, skompromitowalem sie ze swoim przedwczesnym awatarem tak samo jak Marotta sie skompromitowal :placze:

Zablokowany