Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2016, 10:19

Max przejął zespół po Conte i jak się okazało - zmiana wyszła nam na dobre. Allegri wzniósł drużynę na wyższy poziom w Europie a w lidze mimo licznych kontuzji i utrudnień okazał się nieocenione w tym jak poukładał drużynę po koszmarnym początku. Należy podziękować zarządowi, że obdarzył go zaufaniem i nie podejmował zbyt nerwowych kroków, zgodnie z sugestiami userów z juvepoland :lol:
W innych drużynach zapewne, Allegri po takim początku dawno by wyleciał, natomiast Juve pokazało prawdziwy profesjonalizm. A ku mojej uciesze, znaczący jest też fakt, że Max zastąpił Conte, na którego coraz ciężej było mi patrzeć i który ograniczał tę drużynę :)

Obrazek
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2016, 13:28

alessandro1977 pisze:Max przejął zespół po Conte i jak się okazało - zmiana wyszła nam na dobre. Allegri wzniósł drużynę na wyższy poziom w Europie a w lidze mimo licznych kontuzji i utrudnień okazał się nieocenione w tym jak poukładał drużynę po koszmarnym początku. Należy podziękować zarządowi, że obdarzył go zaufaniem i nie podejmował zbyt nerwowych kroków, zgodnie z sugestiami userów z juvepoland :lol:
W innych drużynach zapewne, Allegri po takim początku dawno by wyleciał, natomiast Juve pokazało prawdziwy profesjonalizm. A ku mojej uciesze, znaczący jest też fakt, że Max zastąpił Conte, na którego coraz ciężej było mi patrzeć i który ograniczał tę drużynę :)
Well said, zobacz co dzieje sie w Milanie, w wolnej chwili i braku zajec poszukam cytatów, naszych forumowych ,,Juventni" co to po gorszym meczu zwalniali Maxa i sprzedawali pół składu :D

Juve, storia di un grande amore
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2016, 14:07

Ja te cytaty nawet mam ale nie będę wrzucał co by nie wkładać kija w mrowisko...każdy wie gdzie szukać a najciekawiej jest w wątku o meczu z Sassuolo przegranym 0-1... :D
Tak najlepiej od 9 strony zacząć... :smile:

Obrazek
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2016, 15:29

alessandro1977 pisze:Ja te cytaty nawet mam ale nie będę wrzucał co by nie wkładać kija w mrowisko...każdy wie gdzie szukać a najciekawiej jest w wątku o meczu z Sassuolo przegranym 0-1... :D
Tak najlepiej od 9 strony zacząć... :smile:
Tu się zgadzam, najlepsze w tym wątku jest to ze jedyny glos rozsądku, na temat Maxa, wyglasza TottiGol - kibic Romy. Ja tez Maxa zwalnialem w tym sezonie,jednak częściej go bronilem.

P.s jezeli chodzi o watek z meczu z Sassuolo to... fajnie powspominać 😉

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 21:44

Hmmm... no więc tak. W około godzinę raczej nie sprowadzimy jakiegokolwiek pomocnika, a Hernanes co najwyżej zdąży dopić 2gie piwko do kolacji (może sobie pozwolić, podobno nie miał być zgłoszony do rozgrywek przez brak miejsca w kadrze :D).

Tym samym znów cała nadzieja w Allegrim. Tym razem z podstawowego napastnika i najlepszego strzelca drużyny oraz gościa, który w to okienko przyszedł jako jego zastępca, zrobi pomocników na miarę TOPu. To tak w kontekście wywiadu Maksa odnośnie cofającego się Dybali i Pjacy przymierzanego do gry w 2giej linii (w ataku oczywiście Gonzalo '90 melonów klauzuli to nie problem' Higuain, razem z Drewniukiciem). A co, z Cuadrado też pewnie da radę ulepić klasowego b2b, a Brazolowi odnaleźć swój zaginiony talent. Wtop Marotty nikt nie będzie pamiętał, a nawet podniesie się jego status jako transferowego guru.

Wtedy znów, będę musiał posypać głowę popiołem, że zwalniałem już naszego trenerio.
towalski pisze:Nie ma co płakać, nie licząc przemo90 i paru innych. Byłby powiedzmy zapchajdziurą. Skład i tak jest kompletny. Jakby przyszedł super, jak go nie ma tragedia się żadna nie wydarzyła.
Myślałem, żeby zacząć kolekcjonować takie kwiatki, dla podśmiechujek, ale za dużo zaczyna się tego robić w temacie o transferach :prochno:
Ostatnio zmieniony 01 września 2016, 18:03 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 17:59

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/ ... e=58841F22

allegri wśród czołówki trenerskiej :prochno:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:12

Ciekawe czego można dowiedzieć się od Wengera? Jak zajmować 4rte miejsce w lidze? :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 18:56

Bazyliszek pisze:https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/ ... e=58841F22

allegri wśród czołówki trenerskiej :prochno:
Jose słucha Zidane z politowaniem, Carlo puka się w czoło i tylko Max słucha go z uwagą ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2016, 13:50

Co do tego zdjęcia

Obrazek

Tak dla rozluźnienia atmosfery ;)

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 września 2016, 14:47

No dobra chłopaki
Po pierwsze: Nachapaliście się, w tym roku LM wygrywa Juventus, nie probójcie stawiać oporu
2. Mou ty też :D
3. Możecie kupować ode mnie tylko tych, których ja wam wskażę.
4. Arsenal
5. Rozpoczynam licytację, Przedmiotem której jest Hernanes
:D

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2016, 14:52

Nawet Rafa Benitez się załapał. Ten to musi mieć szwagra w UEFA.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2016, 09:40

twardogłowość Maxa wczoraj znów dała o sobie znać... mecz u siebie o wyjście a Sandro i Cuadrado na ławce, Sturraro po raz pierwszy w tym sezonie w 1 składzie a do tego 442 w którym po prostu nie potrafimy grać

przy kontuzji Dybali i po odejściu Pogby nie wiem jak chłop chciał stworzyć jakąś akcję... cudem stworzyliśmy dwie i z jednej nawet mieliśmy bezsensownego karnego ale z czym do ludzi? jak Max nie porzuci tego nieszczęsnego 442 to nie ma co liczyć na choćby 1/4 a i tak nie wierzę w nic więcej z taką wyrwą w pomocy po odejściu Pogby i z Maxem na ławce

EDIT:
tzn gdzie zostało opisane? dlaczego nie zagrali? Allegri na konferencji mówił, że ma do dyspozycji wszystkich zawodników poza Chiellinim więc...?
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2016, 09:55 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2016, 09:52

Dlaczego Cuadrado i Sandro byli na ławce to zostało opisane. Nikt nie mówi, że to celne spostrzeżenie ale wielce prawdopodobne. Max, po lekturze JP przeszedł na ustawienie 4312 i co to dało ? Problem tkwi w czym innym i nie sądzę, że w Maxie.

Obrazek
Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2016, 11:30

Cuadrado i Sandro to w ostatnim czasie nasi dwaj najlepsi zawodnicy i obaj zaczęli z ławki, w meczu który miał być wg Allegriego ważniejszy niż ten z Napoli i to jest w mojej opinii błąd Maxa. Mogliśmy grać 3-5-2 zamiast kombinować dodatkowego środkowego pomocnika (bo przecież mamy taki mocarny środek pola...).

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2016, 11:57

Kicek7 pisze: Mogliśmy grać 3-5-2 zamiast kombinować dodatkowego środkowego pomocnika (bo przecież mamy taki mocarny środek pola...).
Dokładnie :ok: w naszym środku pola jeden gorszy od drugiego to zamiast trzech Allegri funduje nam jeszcze dodatkowego czwartego. Od poczatku ta zmiana ustawienia mi sie nie podobala.
Wypracujmy w koncu jakieś stałe ustawienie i stałą pierwszą jedenastkę :pray:

#AllegriOut
ODPOWIEDZ