Mercato (Lato 2016)
- Marian.
- Juventino

Isco jest tez podobno blisko wypożyczenia do Tottenhamu, więc w takim razie myślę, że jeden z dwójki James-Isco zostanie w Madrycie.realbs pisze:I kiedy wmawiam sobie, że zachowam zimną krew w trakcie mercato i nie uwierzę już w żadne 'niespodzianki' to Top Planet zapowiada na wieczór jakąś bombę.
Ta bomba to tak jak kolega wyżej napisał, na 100% James. Problem tylko taki, że tą bombą będzie rzekome zainteresowanie naszych. Zapytanie o piłkarza. Nie ma się co napalać że nagle na wieczór polecą z jakimś "deal done", bo gdyby faktycznie tak było, to info poszłoby teraz żeby byli pierwszymi. To będzie info w stylu "Juventus blisko Jamesa, kolumbijczyk chce przeprowadzki, lecz na drodze stoją pieniądze jakie sobie życzą za niego Galacticos".

- yanquez
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Kumpel kibic Realu, który sprawia wrażenie jakby sie całkiem dobrze orientował, mówił mi dzisiaj, ze na wylocie jest prędzej Isco niż James... I dodał UWAGA, ze w grę wchodzi raczej wypożyczenie!!! Pachnie Marottą 
- CzeczenCZN
- Juventino

Wypożyczenia? To znaczy, że w takim razie NIGDY nie byliśmy nim na serio zainteresowani... Ciekawe co na to jego fani jakich on ma mnóstwo na JP. Szczerze w szoku jestemMarian. pisze:Isco jest tez podobno blisko wypożyczenia do Tottenhamu, więc w takim razie myślę, że jeden z dwójki James-Isco zostanie w Madrycie.
- realbs
- Juventino

Takie transfery załatwia się w całe mercato, a nie w ciągu ostatnich 24 godzin. Chyba nie muszę przypominać czym się skończyło przyjście De Gei do Realu rok temuForzaItanimulli3vujcm pisze:Jednak tym razem my pieniądze mamy, a też potrafimy zaskoczyć dużym transferem... W sumie logiczne by to było - w Realu Madryt za ciasno się robi dla niego. Pogba miał kontrakt z Adidasem, do nas też Top Medialny związany z Adidasem. Nie wiem, nie wiem. Właśnie, a kwadrat w Turynie ogarnął?realbs pisze:Juventus blisko Jamesa, kolumbijczyk chce przeprowadzki, lecz na drodze stoją pieniądze jakie sobie życzą za niego Galacticos"..
- CzeczenCZN
- Juventino

Tak, ale my nie wiemy wszystkiego - może, powtarzam może - negocjację trwają już od jakiegoś czasu - mało raz tak było, że dziennikarze o niczym nie wiedzieli?realbs pisze:Takie transfery załatwia się w całe mercato, a nie w ciągu ostatnich 24 godzin. Chyba nie muszę przypominać czym się skończyło przyjście De Gei do Realu rok temu
- Negri
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Radziłbym się nie napalać, podobno tą bombą transferową ma być... Saponara
Pierwszy raz słyszę o takim źródle jak Top Planet. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć coś na temat ich wiarygodności? Czy po prostu walą ślepakami, aby podgrzać zainteresowanie kibiców swoją stacją?
Pierwszy raz słyszę o takim źródle jak Top Planet. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć coś na temat ich wiarygodności? Czy po prostu walą ślepakami, aby podgrzać zainteresowanie kibiców swoją stacją?
- Arbuzini
- Juventino

Ciekawa rzecz o Pjacy: www.solojuve.com/komentarze_prasowe/pja ... nikiem.php
Pisałem jakiś czas temu, że przerabianie skrzydłowych na środkowych to obecnie mocny trend w europejskim futbolu (Iniesta, Pastore, Di Maria, Isco, Ayew itd.), ale tym szkoleniem młodego Chorwata jestem zaskoczony. Nie to, że przez myśl mi nie przeszło, że Pjaca w środku przypominałby trochę Pogbę, ale nie sądziłem, że na poważnie wpadnie ktoś u nas na taki pomysł. Bardziej myślałem, że pchną go w kierunku ataku niż pomocy. Chyba że Maks próbuje zrobić z niego właśnie takiego Pastore2, co to w środku zagra z powodzeniem, na skrzydle z chęcią pohasa, świetnie czuje się za napastnikami, ale gra w ataku również mu nieobca. Nawet warunki fizyczne mają niemal identyczne.
Witsel jest OK. To nie Kucka żeby robić dramat z powodu takiej kandydatury.
Pisałem jakiś czas temu, że przerabianie skrzydłowych na środkowych to obecnie mocny trend w europejskim futbolu (Iniesta, Pastore, Di Maria, Isco, Ayew itd.), ale tym szkoleniem młodego Chorwata jestem zaskoczony. Nie to, że przez myśl mi nie przeszło, że Pjaca w środku przypominałby trochę Pogbę, ale nie sądziłem, że na poważnie wpadnie ktoś u nas na taki pomysł. Bardziej myślałem, że pchną go w kierunku ataku niż pomocy. Chyba że Maks próbuje zrobić z niego właśnie takiego Pastore2, co to w środku zagra z powodzeniem, na skrzydle z chęcią pohasa, świetnie czuje się za napastnikami, ale gra w ataku również mu nieobca. Nawet warunki fizyczne mają niemal identyczne.
Witsel jest OK. To nie Kucka żeby robić dramat z powodu takiej kandydatury.
Nie mam nic przeciwko temu zawodnikowi, ale czy przy Cuadrado i środkowym pomocniku znajdzie się jeszcze miejsce w kadrze dla kolejnego piłkarza?Negri pisze:Radziłbym się nie napalać, podobno tą bombą transferową ma być... Saponara![]()
- Vincitore
- Juventino

Nie jest to żadne źródło, to telewizja w której dyrektorem jest Marcello Chirico, ten taki łysy co czasami świruje po naszyc bramkach:Negri pisze: Pierwszy raz słyszę o takim źródle jak Top Planet. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć coś na temat ich wiarygodności? Czy po prostu walą ślepakami, aby podgrzać zainteresowanie kibiców swoją stacją?
- RICTOR
- Juventino

Ktoś kiedyś powiedział, że Witsel to pomocnik najbliższy charakterystyki Pogby, ludzie zaczęli powtarzać a ja się pukałem w głowę. Jednak później trochę poczytałem, trochę poanalizowałem i muszę stwierdzić, że jest w tym dość sporo prawdy. Witsel to jest taki mniej widowiskowy (nie robi sztuczek technicznych rodem z gier wideo, nie odbiera w widowiskowy sposób piłki jakąś ruletą itp., nie ma modnych fryzur tylko lamerskie afro itd.) Polpo. W sensie, jest to pomocnik łączący ofensywę (dobra technika, strzał z obu nóg, umiejętność ciekawego podania) z defensywą. Kiedy Witsel był młody był rozgrywającym, typowo ofensywnym piłkarzem. Nawet jeszcze w Benfice popisywał się sztuczkami technicznymi, których i Pogba by się nie powstydził. Po odejściu do Rosji rozwinął się trochę w innym kierunku niż się wszyscy spodziewali. Nabrał masy mięśniowej, stał się bardziej statyczny. Zmniejszyła mu się też kreatywność. Dalej potrafi oczywiście rzucić długą piłkę czy wyprowadzić kolegę na 100% sytuację, ale większość jego podań jest kilkumetrowych. Nie jest to też tytan defensywy bynajmniej, w sensie, nie ma takich skilli jak np Vidal. Axel bazuje na swoich warunkach fizycznych; tam gdzie się da tam wstawi swoją długą nogę albo wepcha się przed kogoś i go zblokuje korzystając z dość sporej siły (być może wart przytoczenia jest fakt, że w zeszłym sezonie zanotował najwięcej odbiorów wśród wszystkich piłkarzy grających w lidze rosyjskiej mimo, że tak jak mówię, nie jest to defensywny specjalista). Z kolei gdy już ma piłkę to przeważnie odgrywa do bardziej usposobionego ofensywnie kolegi (tu też przytoczę bo pamiętam, dwa sezony temu był piłkarzem z najwyższym procentem skutecznych podań w lidze rosyjskiej) albo sam próbuje podciągnąć ją trochę do przodu (rajdów a'la "Pogba przebiega pół boiska" niech się jednak nikt nie spodziewa). Pod bramką rywala na pewno nie jest to zagrożenie na poziomie Pogby choć potrafi zaatakować wolną przstrzeń i zaskoczyć bramkarza i obronę rywali a'la Vidal czy Marchisio z najlepszych czasów Conte, dobrze też gra głową więc stanowi zagrożenie przy stałych fragmentach gry.
Hmmm, przejrzałem co napisałem, wyszło strasznie chaotycznie, także przepraszam. Może jednak komuś obraz gry Witsela pomogło to przybliżyć. Według mnie to może być dobry transfer bo to co pokazuje w Rosji pozwala mieć nadzieję, że uporządkuje trochę ten nieład w pomocy jaki potrafią wprowadzać Kwadwo czy Lemina a jeśli do tego przypomniałby sobie trochę swoje walory ofensywne z czasów Benfiki mógłby nawet zostać jedną z czołowych postaci naszej pomocy. No, ale, co kto lubi. Nie każdemu na pewno Belg odpowiada.
Hmmm, przejrzałem co napisałem, wyszło strasznie chaotycznie, także przepraszam. Może jednak komuś obraz gry Witsela pomogło to przybliżyć. Według mnie to może być dobry transfer bo to co pokazuje w Rosji pozwala mieć nadzieję, że uporządkuje trochę ten nieład w pomocy jaki potrafią wprowadzać Kwadwo czy Lemina a jeśli do tego przypomniałby sobie trochę swoje walory ofensywne z czasów Benfiki mógłby nawet zostać jedną z czołowych postaci naszej pomocy. No, ale, co kto lubi. Nie każdemu na pewno Belg odpowiada.
- Szilgu
- Juventino

Są podobnego wzrostu, ale Pjaca wygląda na zdecydowanie lepiej zbudowanego. Tylko nie wiem jak się to ma do przepychania się na boisku, walki fizycznej itd...Arbuzini pisze:Nawet warunki fizyczne mają niemal identyczne.
Witsel+Cuadrado i mamy okienko na 9. Gdyby przyszedł za Witsela Matuidi dałbym dyszkie.
- Negri
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
Żartowałem z tym Saponarą. Sądzę, że przy większości nazwisk które padają w tym temacie, Włoch wypada bardzo bladoArbuzini pisze:Nie mam nic przeciwko temu zawodnikowi, ale czy przy Cuadrado i środkowym pomocniku znajdzie się jeszcze miejsce w kadrze dla kolejnego piłkarza?Negri pisze:Radziłbym się nie napalać, podobno tą bombą transferową ma być... Saponara![]()
Witsel będzie dawał radę. To potwierdzone info, tylko niech Marotta go w końcu przyklepie. A ciekawe, co będzie z obiecaną bombą transferową. James?
- Arbuzini
- Juventino

Zobacz, a Oscar taki chuderlawy, a jak lubi udzielać się w defensywieSzikit pisze:Są podobnego wzrostu, ale Pjaca wygląda na zdecydowanie lepiej zbudowanego. Tylko nie wiem jak się to ma do przepychania się na boisku, walki fizycznej itd...Arbuzini pisze:Nawet warunki fizyczne mają niemal identyczne.
Możliwe, że te informacje o szkoleniu go na środkowego pomocnika to tylko domysły prasy i tak naprawdę Max widzi go na trequ, gdzie też wymaga od zawodnika umiejętności defensywnych. W rozumieniu Allegriego pomocnik to jak sama nazwa wskazuje ktoś kto pomaga i musi sobie radzić z każdym zadaniem na boisku.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jmercato informuje, ze Hernanes zaczyna krecic na opcje przenosin do Genoi. :rotfl:
Cos cisza w zwiazku z Matuidim. Ani pozytywnych, ani negatywnych doniesien.
Cos cisza w zwiazku z Matuidim. Ani pozytywnych, ani negatywnych doniesien.
- jackop
- Juventino

- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 75 razy
Przeczytałem od deski do deski, pomyślałem chwilę i gdybym nie wiedział o kim piszesz to pierwsze nazwisko jakie przyszłoby mi do głowy to Marouane FellainiRICTOR pisze:Hmmm, przejrzałem co napisałem, wyszło strasznie chaotycznie, także przepraszam. Może jednak komuś obraz gry Witsela pomogło to przybliżyć.
Pamiętam, że 2 sezony temu (po pierwszym średnim w United) zastanawiałem się tu nad jego kandydaturą. Miałem w pamięci jego bardzo dobre występy w Evertonie, gdzie potrafił zagrać dobrze w odbiorze i pressingu dorzucając nieszablonowe podanie i grę na skraju 16stki. Jak na drąga posiadał też niezłą technikę użytkową. Gra głową oczywiście na bardzo dobrym poziomie, która pomagała w zdobywaniu goli. Leighton Baines przeżywał wtedy sezony życia.
Nie chce mi się szukać, czy zachowały się komentarze odnośnie tej dyskusji, ale w skrócie... zostałem zdeptany pod naporem tłumu, który uważał 26letniego Fellainiego za totalnego placka, który nic nie dałby naszej pomocy.
Porównać i wyciągnąć wnioski każdy może sam. Szczególnie Ci, którzy twierdzą, że nie ma problemu w pomocy, jednocześnie uważając Witsela za spore wzmocnienie. Nie zdziwiłbym się gdyby były te same osoby, które jechały po mnie 2 lata temu

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Vincitore
- Juventino

A ja twierdzę, że Witsel do nas nie dołączy, ewidentnie tutaj coś śmierdzi, Marotta odpuściłby go mając w garści za free. Nie opuszcza mnie wrażenie, że dłubiemy przy kimś innym. Matuidi.
Co to za site?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016083 ... 9e9811.jpg
Co to za site?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016083 ... 9e9811.jpg